Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość niezdecydowana 75

Białystok - Zamenhofa

Polecane posty

Gość Stellamix
karola666 ja te badania robiłam w Dignistyce, a to jest ogólnopolska siec laboratoriów analitycznych. Moze mają swoją placówkę w Ełku? Taka wizyta do domu kosztuje 20 zl. Wiem tez, ze nie tylko w diagnostyce przyjeżdzaja do domu, z innych laboratoriów tez, musisz tylko spytac. Ja żałuję , ze nie wiedziałam o tej usłudze jak byłam w ciąży. Byłam w takim stanie, ze na pewno ułatwiło by mi wtedy życie :) taxi do tego laboratorium w jedna i drugą strone wiecej mnie kosztowalo :) Jezeli chodzi Krzysia, to moge jedynie powiedziec, ze ciagle walczymy z powikłaniami poszczepiennymi (mam nadzieje, ze badania wyklucza najgosze, wiec nie chce zapeszac) i jeszcze ciagle wychodzą jakies alergie. Mam nadzieje, ze nie odziedziczyl po mnie astmy. Iraf zycze szybkiego, sprawnego prania, plukania i prasowania. To ostatnie to tez dla mnie najgorsza czynnosc, ale akurat do tej czynnosci ja zatrudnilam rodzine. Potem jak dzidzius sie urodzil meza :D Tak samo jak nUrszula na poczatku czesto prasowalam , ale szybko mi przeszlo i obecnie prasuje tylko to co do wyjscia i posciel :) Ostatnio tylko jak Krzys mial biegunke i nie wiedzialam od czego to zamienilam sie w wielkiego szopa pracza i szorowalam wszystko od sufitu po podloge bo spanikowalam ze to poczatki jakiegos rota.... ptfu ptfu... ;) tez sie zastanawiam, czy nie przejsc juz na "dorosly" proszek, ale ta lovela tak ladnie delikatnie pachnie, ze tylko wtulam sie w Krzysia i wącham hehe

Gość Stellamix
...no i do loveli nie musze dodawac płynu do plukania, bo po niej ubranka sa mieciutkie i pachnace. Wczesniej pralam w niemieckich proszkach, kupywalam je na upalnej, ale teraz juz nie ma tego sklepu i nie mam gdzie zaopatrywać sie w nie. Na rynek mi nie po drodze.

Gość Stellamix
co do fotelików ja uzywam caretero diablo xl, o którym pisalam wczesniej, Oboje z Krzysiem jesteśmy zadowoleni :) jezli ktoś tak jak ja ma duzego chlopaka , który nie miesci sie w nosiku bo jest juz za wysoki to polecam :) zakres wagowy to 9-36 kg , posiada ochornę głowki i wkladke niemowlęcą, które potem sie demontuje dla starszego dziecka.

Gość Stellamix
z tego co udalo mi sie wyczytac to tak, ma jakas homologacje UE która takie testy zawiera. Fotelik jest dosc solidny no i chyba wygodny, bo moj maluch zasnal w nim bez problemu.

Gość neemi
Urszula- masz już jakiś na oku? My byliśmy wczoraj rozejrzeć się w fartladii, wybór fotelików montowanych tyłem, o których wcześniej wspominałam jest marny ( chyba 4), a taki żeby za jakiś czas można było przekręcić przodem do jazdy to chyba tylko jeden- mój brat ma taki, bardzo sobie chwali, to model Be safe izi combi x3. Poczytałam trochę na forach- Be safe ma bardzo dobre opinie. Romer jest też solidną firmą, ale bardzo drogie są ich foteliki ("niestety" ich fotelik jest na razie u nas na 1 miejscu). Mój mąż chce taki z Isofixem, co jest wygodne, szczególnie jeżeli trzeba przenosić fotelik z samochodu do samochodu. Na stronkach bobowózki.pl i mamaija.pl widziałam promocje na niektóre modele. My wciąż szukamy:) Jakbyś coś zanalzła fajnego to daj znać:)

Gość neemi
Stellamix- u nas kup ciąg dalszy, gorzej że jakiś śluz się pojawił. Też podejrzewałam małego o reakcję na gluten, bo zaczęłam dawać mu porcję manny do owoców i czasem kaszkę "5 zbóż" i wydawało mi się że po tym te kupy się zaczęły, ale teraz już więcej niż tydzień mu nic takiego nie daję, a kupy takie same chyba wciąż:( gówniany temat:) Trzymam kciuki za Krzysia i jego wyniki. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze:) trzymajcie się

neemi- ja też biorę pod uwagę Romera i Recaro. Najważniejsze, żeby miał crash testy, no i Isofixem też nie pogardzę :) Wygoda, funkcjonalność też istotne :) Wszystkie te foteliki, które wpadły mi w oko są w podobnym zakresie cenowym, ale jakoś to przeboleję, wolę nie oszczędzać na bezpieczeństwie, tym bardziej, że to wydatek na kilka lat. Zamierzam zamówić na bobowózki, zamawiałam już stamtąd i wysyłka tego samego dnia, towar masz w domu następnego, ale najpierw wolałabym "wymacać" na żywo. Gdzie jest jeszcze duży wybór fotelików i kompetentni sprzedawcy?

Gość Stellamix
z tymi sprzedawcami to ciezko czasami, mozna sprawdzic w fartlandii, lub na handlowej w hurtowni bambino, ale czy tam jest duzy wybór? mozna jeszcze zobaczyc w hurtowni na upalnej w baby na przeciw fartlandii w piwnicy w przedszkolu.

Dzięki wielkie za namiary ;) Mam jeszcze pytanie z serii "głupich". Czy słoiczki można podgrzewać w mikrofali? Pytam, ponieważ mikrofalówka nie jest najzdrowsza i nie wiem:/

Gość neemi
Urszula- ja byłam w fartladii, tam jest fajny sprzedawca, mam wrażenie że wie o czym mówi (taki chudy, sympatyczny:) ) tylko z wyborem jest gorzej, wydaje mi się że w fartladii największy a i tak taki sobie.:/ Co do mikrofali to ja nie wiem jak to z tymi falami jest, na słoiczkach napisali że nie bardzo powinno się.

urszula ja podgrzewała w mikrofali . Tak samo podgrzewam wode na mleczko . Oczywiscie która wczesniej jest przegotowana . Fuck tak zimno a my juto mamay szczpienie :/:

Gość Stellamix
neemi ten sluz to moze tez byc reakcja jelit na czeste kupy w ciagu dnia, ale dobrze to jeszcze sprawdzic u lekarza. Mysle , ze nie masz co sie martwic o ten gluten ale warto to skonsultowac. U nas tez byl sluz, ale to z powodu białka krowiego w mleku (cudowna prowokacja alergologiczna) a potem juz z powodu biegunki i częstych kup.Jelita nie nadążały się regenerowac. Z tymi kupami u nas tak samo jak u karoli666 :) wczesniej byla jedna z rana, a teraz rewolucja az strach gdzies wyjsc :) jak na ironie wczesniej robil co3-4 dni a teraz 3-5 na dzien, tylko na szczescie juz normalne kupy. Biegunke udalo sie nam zwalczyc. neemi na ten sluz w kupie trzeba podawac jakis probiotyk np dicoflor w kropelkach lub w sasz.

Gość neemi
Dzięki Stellamix, coś zakupię:) szczęśliwie już śluzu dwa dni nie widać i trochę normalniejsze te kupy ale tak jak u Was po kilka gdzie kiedyś ich wyglądałam co któryś dzień.

Ja podgrzewam w podgrzewaczu, ale w mikrofali obiadki szybciej by się podgrzewały, no ale mam wątpliwości, bo pamiętam jeszcze z czasów studiów zajęcia z biofizyki o falach mikrofalowych :/ Stellamix- ten alergolog, którego polecałaś już nie przyjmuje :/

W związku z powyższym, czy któraś z Was może polecić dobrego alergologa, może być prywatnie, dzwoniłam na Siewną, ale tam przyjmują od 3 roku życia, a w DSK najbliższy wolny termin to listopad :) Chodzi o zaświadczenie do mleka

Gość Stellamix
nUrszula86 daj znac czy cos sie udalo z tą panią dr alergolog o której rozmawialysmy

Gość Stellamix
dziewczyny mam pytanie jakim termometrem mierzycie gorączkę swoim maluchom? Ja do tej pory mierzyłam zwykłym elektronicznym pod paszką, ale ostatnio jak Krzys ciągle ma jak nie stan podgorączkowy to gorączke to sie wyrywa i nie daje mi jej dokładnie zmierzyc. Mam juz tego serdecznie dosc i dlatego przymierzam sie do zakupu termometru bezdotykowego na podczerwien. Takiego, który zbliża sie do czoła i po ok 3 sec wskazuje temp. Moze macie cos godengo polecenia. Znojoma plecala mi firme microfile?? (cos takiego) tylko problem z tym, ze jak jest pomiar temp to urzadzenie pika 2 razy - na poczatku pomiaru i na koncu - a jest to dosc stresujace jak sie mierzy temperature spiącemu dziecku , szczególnie gdy to dziecko ma bardzo czuły sen i byle szmer potrafi go z tego snu wybudzic.

Gość karola666
Stellamix-http://allegro.pl/bezdotykowy-termometr-elektroniczny-ucha-i-czola-i2430149504.html ja mam taki ,jedyna jego wada jak dla mnie to te płaskie baterie wolałabym zwykłe paluszki,termometr jest niedrogi mi służy juz kilka miesiecy.Mierze nim tem.w mieszkaniu,czasem mleka ,wody na kąpiel.Miałam termometr smoczek i klasyczny szklany porażka.

Stellamix- niestety nic nie wiadomo z alergologiem, jutro będę wiedziała. Ja kupiłam taki termometr: http://allegro.pl/termometr-do-ucha-i-czola-babyono-nowosc-i2430312862.html i jest beznadziejny, zaraz mi się zepsuł, więc szczerze odradzam, teraz właśnie podobnie jak Ty przymierzam się do zakupu czegoś lepszego, też słyszałam, że te firmy MICROFILE są w porządku i cena przystępna.

Gość do nURSZULA86
dziewczyny chyba macie na myśli firmę MICROLIFE

stellamix ja kupiłam termometr w lidlu za 50zl i jest dokladny .. bo porównywałam tem z rteciowym . Jak naraziejestem zniego zadowolona

Gość siwaaaa
śluz w kupie jest od ząbkowania bynajmniej u nas. Ja podgrzewam w mikrofali ale przekładam do kubka z którego karmie małą bo dodaje troche śliwki i mieszam i też do obiadków dodaje warzywa i mieszam. Ja mam firmy chyba techmed ale musze sprawdzić pózniej dokładna firmę ogólnie jest dotykowy do czoła rewelacyjny w obsłudze. Cena 98 zł chyba ... U mnie on pika ale moja mała trochę sie rusza zajme ja czymś i nie m a problemu ze zmierzeniem

Gość karola666
Mój mały w ciągu miesiąca przybrał tylko 200g ,dostaliśmy skierowanie do poradni metabolicznej w białymstoku,któraś z Was słyszała coś o tej poradni? Oczywiście z posiewu na kał wyszedł gronkowiec,tylko czekać az sie uaktywni,dzieki Ci kliniko:) Swoja drogą ciekawe ile jeszcze matek i dzieci zarazili.

Gość siwaaaa
karola666 = pewnie z kliniki bo jak ty miałaś to i mały ma . Ale ogólnie to przechlapane bo to bardzo cieżko wyleczyć najlepszy to Wroński w Białymstoku.

karola- 200g to wcale nie jest mało, w tym okresie dzieci przybierają mniej niż na poczatku, tym bardziej, że Twój synek jest chyba spory. A skierowanie do poradni metabolicznej to ze względu na gronkowca, bo oni tym się zajmują.

Gość karola666
Mały od 4 msc przybrał 1 kg to jest problem i dlatego te skierowanie do poradni.Mały sie rozwija dobrze no ale gdzieś coś może byc czego ja nie widze ani pediatra.Tarczyca,serce.... Warto poradzić sie specjalistów Z gronkowcem nic sie nie robi póki nie jest aktywny i żadna poradnia w tym nie pomoże ,można go zaleczać jedynie antybiotykami,ale pozbyć sie nie da.

Gość karola666
Oczywiście mowa o gronkowcu złocistym

karola- moja od 4 miesięcy również przybrała 1kg, waży niecałe 7kg, więc niewiele, dlatego wydaje mi się, że to wcale nie jest mało skoro dziecko jest dużo i do tej pory przybierał sporo, ale na pewno warto to sprawdzić, skoro zarówno Ciebie, jak i pediatrę to niepokoi. Ja wszystkie badania robiłam prywatnie (tarczyca, IgE, USG głowy i brzucha itd.) no i w końcu znalazłam przyczynę małego przyrostu wagi. Jeśli zdecydujesz się iść prywatnie to mogę polecić dobrego lekarza.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować