Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama

TERMIN SIERPIEŃ 2005

Polecane posty

a! nie powiedzialam Wam - przyjechalam wczoraj na tydzien do mamy, bo ona sobie czmychnela cwaniurka odpoczac w gory, a ja pilnuje moja 16 letnia siostre.... KOSZMAR.... co za wiek. ja pierdziele... nie chce mi sie wierzyc ze ja tez kiedys taka bylam, hehe.... jak ja to przezyje to juz wszystko przezyje... :)

oooooooooooooo raju! wlasnie sobie uswiadomilam ze moja corka tez bedzie miala kiedys 16 lat... AAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Gość ela79
mamao Natalki- a takie sine miała i jaki poziom hemoglobiny? on miał 2 mies temu 10,5 hgb?

ale czlowiek jest glupi, nie?? marzy o czyms, a jak to dostaja to sie nie zadawala, tylko ciagle chce wiecej.... ja marudze ze chcialabym aby mala przesypiala noc, a juz zapomnialam, ze zrywalam sie na jej krzyki w nocy pare razy i probowalam bezskutecznie godzinami ukajac jej placz spowodowany kolkami..., teraz ladnie spi, ale mi zle, bo musze sie budzic w nicy do niej tylko dwa razy... strasznie mi glupio, czytajac posty TPM, ze wiecznie narzekam i czegos chce...

Gość Też przyszła mama
Masz rację Mamo Natalki.Tylko smtno zrobiło,że u mnie nie ma poprawy z tymi nocami, no i jestem tylko człowiekiem, wiem,to truizm,lecz mam określoną wytrzymałość i tak marzę o śnie!!!Poza tym martwi mnie,że mała ani mysli na boczki się przewracać, nie chce leżeć na brzuszku.a wczoraj i przedwczoraj miała tylko po jednej kupie i to mega-zielonej! A mój mąż będzie wracał w tym tygodniu wieczorami,więc nawet nie wiem,czy zjem coś ciepłego.I to wszystko razem jakoś tak mnie nastroiło,ale wiem,że Natalka uśmiechnie się do mnie,przytuli,a ja znów odrodzę się,jak fenix z popiołów. Caarla,Natalia wazyła 29 grudnia 7720.

Elu- nie pamietam, a nie mam przy sobie jej badan bo jestem u mamy... jak wroce w przyszlym tyg to sprawdze... sorki... zmykam bo konczy sie poranna drzemka i slysze spod ruszajacego sie koca dobiegajace: khe khe khe....

My tez mamy ostatnio problemy ze snem,teraz wiem jak to jest miec nocnego marka.W nocy wstaje 5-6 razy,bo albo dziecko glodne jak wilk,albo placze przez sen a niekiedychce sie tylko przytulic i poczuc bliskosc mamusi. Dziewcyny ten niepokuj i placzliwosc u naszych dzieci to sie chyba z powietrza wziol,jakis czort tam siedzi i nam dzieci balamuci. Byle do wiony i witajcie spacery,witaj dzialeczko ;-))

Hej hej..Nie uwierzycie pewnie, ale dzis będę chwalić swego malca, a nie narzekac-i to wcale nie po postach TPM i mamy natalki:) Tobek był wczoraj cały dzień do rany przyłóż, zajmował się sam sobą, ładnie spał...cudo. W sobotę w ogóle przespał w ciągu dnia całą godzine, byliśmy w szoku! Dziś rano tez jest uroczy, teraz sobie drzemie....Wiec to chyba nie ząbki, a szkoda, juz tak bym chciała taka perełeczke ujrzec...no i sprawdzic, jak moje piersi przezyja ten etap rozwoju małego:) TPM buziaczki dla ciebie i małej, zycze ci siły do przezycia tego tygodnia. Ja dzis wieczorkiem na szkolenie na uczelnie jade i ciesze sie, mąż z małym zostaje, zobaczymy, jak se chłopaki poradzą:) Carlaa, zapomniałam na śmierc, że to było wczoraj...buziaki dla Dustinka! Powoli staje sie mistrzynia pisania jedna reką na klawiaturze, tylko chyba niewygodnie sie czyta bez polskich liter:) Dobrego dnia wszystkim!!

Ja tylko na chwilke :).. Mamo Natalki zdjęcie poszło :) możesz oglądać moje dzieło :). Młoda podziębiona, szczepienie przeniesione :), a ja w walentynki mam randkę z moim giniem :), też mi się trafił termin hihi

Gość anioa69x2
czesc,dziewczynki ja tylko na chwilke z pilnym pytaniem-co polecacie na odparzona pupke,siusiaczka a szczegolnie pachwiny? juz miesiac z tym walcze i nic,zadnej poprawy,nawet masc mam od lekarza i tez nic. maly nigdy wczesniej nie mial takich problemow,nawet krostki jednej, az tu pewnego dnia sie zaczelo i ni8e mozna go wyleczyc. stosowalam juz bepanthen.krem przeciw odparzeniom johnsona,masc apteczna pimafucort,kapiele w balneum. stosuje pieluszki tej samej firmy co zawsze i puderek nivea tez od narodzin. a maly wyglada jakbym mu caly dzien pieluszki nie zmieniala! pomozcie prosze!

Gość ania69x2
no z tych nerwow to nawet blad we wlasnym nicku zrobilam :-)

Hallo 🌻 No ladnieDalka ladnie to tak hihihihi majteczki w serduszka hihihi .... dobre fluidki dla malej :D :D :D :D :D : slemy z Dustinkiem my 14 juz bedziemy na naszym nowym mieszkanku :D .... malego pol roczku tez i nasza rocznica slubu tez ...hihihi tyl;e imprez sie szykuje :D :D :D :D :D :D :D TPM ❤️ dzikuje za odp ... 🌻 Mamon NAtalki .. powodzenia w opiece na siostrunia hihihih no wlasnie nasze malentwa tez beda kiedys mialt ... nascie ja juz Dustiemu daje wskazowki co jak co nie !!! Isiu ... amasz racje co do tych kartonow :D :D :D :D :D duzo jeszcze przed nami ;) Pszczola 🌻 Dziekujemy Elus kawusia pyszna :D :D :D Iwka 🌻 milej pracki Dominisiu ... Krzysiu za pare dni 6 miesiecy prawda Nesiu Mati tez 🌻 A my dzisija jedziemy do Ortopedy ... mam nadziej ze ostatni raz i beda dobre wiesci :D :D D: D: D: D: D: D: D maly wczoraj odebral zyczenia od wszystkich oczywiscie zadowolony z prezentow bo tak jakos przyjelo sie ze co miesiac cos nowego dostaje :D :D :D D: D: D: D :D :D on i ja zadowoleni hihihi wstaje jak szalony podnosi sie swoja dupcia .. jak tylko moze ... a zabado przez te pieluch i ta miske nie moze mam nadziej ze niedlugo bedzie juz smigal na kolankach ... Pozdrawiam nieobecne i obecne Puzus ... Fionus :D :D :D :D :D :D :D sciskam Was 🖐️

Aniu .... stary babciny sposob ... kartoflanka czyli maka ziemniaczasna ...

dalka- dziiieeeki za zdjecie- mmmnnniodzio :) aniu- ja stosuje sudocrem- pomaga nie tylko natalce, ale i babci patryka ktora jest sparalizowana i ma odlezyny- ja tez nim smarujemy

Aniu jesli karmisz i podjadasz czekolade od czasu do czasu to wlasnie bedzie to :). Ja to miałam z Ulką, a jak nie rusze ani kawalka czekolady to tyłek ma piękniutki :)

Witam Kochane! Mam moc roboty, więc tylko na słów kilka. Aniu! Na dziąsełka moim zdaniem najlepszy jest Dentinox gel N. Próbowałam tez Bobodent, ale on tak nie pomagał. A na dupcię, tak jak pisze Mama Natalki, sudokrem jest naprawdę dobry, stosowałam dwa razy, jak dostrzegłam zaczerwienienie, on jest skuteczny, ale też wysuszający, bo ma tlenek cynku (niektóre mamy stosują go na codzień, ale dla Matiego za mocny, ja stosuję zwykły Linomag), mąka ziemniaczana działa cuda i jest naturalna ale najważniejsze jest wietrzyć pupkę. TPM, serduszko dla Ciebie. Carla, całuski dla Dustinka, z wiadomych powodów :):):) Isia, to już niedługo, pożegnanie gipsu, hurrrrrra!!!! Ela, a jak to pocenie główki? Wyczytałam gdzieś, że to może świadczyć o złym przyswajaniu witaminy D3, albo o za małej jej dawce. Co mówi lekarz? Mojemu Matiemu pocą się nóżki...cóż za zapaszek... hihihihi. Jak mu nie nałożę skarpetek to ma chłodne nóżki a jak założę, to czasami nóżki brzydko pachną. No i teraz oprócz mycia co wieczornego, przecieram mu te nóżki chusteczkami wilgotnymi, przy okazji przewijania. No dobra, znikam

Gość troszkę
przeterminowany ten wasz temat.

na sekundkę, bom między zajęciami:D miłego popołudnia mamusie kochane:D 🖐️

Gość ania69x2
dalka-jejku to na pewno to,od miesiaca wcinam czekolade.No nie, w zyciu bym nie pomyslala, ze to moze byc od tego! Od dzis koniec z czekoladka i tym podobnymi. sudocrem tez nie pomaga,bo za bardzo wysusza,ale to wina tej czekolady! dzieki Wam ze podpowiedzi!

Odhaczam listę... Dziś ciężki dzień- Nusia marudziła, myslałam że to dziąsła, koniec końców okazało się że pobolewał ją brzusio. Teraz śpi, ciekawe jak długo, hehehe... Nienawidzę urzędników, nienawidzę biurokracji, nenawidze ludzkiej głupoty!! To tyle w kwestii urlopu wychowawczego... Julianka- jutro przyjdzie do nas listonosz...❤️ Carlaa, Iwka, Ela i cała reszta kochanych mamusiek 🌻 Irenka PS. Ściągamy gips we czwartek!!

Gość ela79
dziewczeta jakiego ja mam slodkiego syneczka haha a co do tej potlliwej glówki-chyba za ciepłe mleko małemu dawałam jutro idziemy na wizyte do pediatry to wypytam bo mam kilka pytań i trosk cmok ❤️

Wrocilismy wlasnie ze spacerku i meldujemy sie wieczorowo. Krzysiaczkowi tez nozki niemilo pachna,a to dlatego ze sie poca,juz nie raz przy przewijaniu go zauwazylam ze ma mokre skarpetki i nozki spocone.Ale czytalam gdzies ze prawie kazde dziecko tak ma,wiec to normalne. Co do odparzonej pupci to nic nie polece,bo nigdy nie musialam sie z odparzeniami borykac. Gratulacje 🌻🌻🌻dla Dustiego!! Dziewczyny ta cholerna ciemieniucha znow zaatakowala moja mala kochana glowke.Co sie jej pozbedziemy to wraca.Jakas dobra rada by sie na to przydala. Aniu69 to nie koniecznie od czekolady,ja Krzysiaczkowi daje kostke dziennie do zlizania tej kinder i nic sie nie dzieje,ma tylko troche trwardsze kupki i bardziej śmierdzace;-)) Isia 23 co z tym urlopem wychowawczym?? Dziewczyny chyba cos jest w powietrzu ze nasze pociechy takie niespokojne placzliwe i malo senne.EE... byle do wiosny-do dlugich spacerkow i poznawania swiata przez nasze dzieciatka.I do ogrodu sie w koncu wybiore ;-)) Carla jak przeprowadzka napisz nam tu troche jak chwilke znajdziesz.Ostatnio wpadasz tu do nas tylko i wypadasz.A ty nie wiesz ze my za Toba tu tesknimy ❤️

mamusie🌻 i maluszki🌻 słodkich snów, spokojnej nocy i dojutra:D:D: irenko❤️ czekamy na listowego (a może w środę??) buźka ps. elu ja też mam problem z poceniem sie główki jaśminki, napisz pliz co ci powiedział pediatra, bo moja pani doktor mnie z lekka wyśmiała na wspomnienie o krzywicy, a to przecież jest jej pierwszy objaw. trzymam kciuki za malutkiego❤️ 🖐️

Gość Iwka26
Witam:) Elu ja tez jestem ciekawa co z poceniem główki twojego małego bo u nas tez się to pojawiło w nocy jak biorę go do karmienia to az cała podusia jego mokra:( Gratulacje dla Dustinka🌻🌻🌻🌻🌻🌻 Uciekam się kąpać i spać bo zmęczona trochę jestem buziaki kolorowych snów 🖐️🖐️🖐️

Halllo MAmulki ,....😘 Dziekujemy za gratulacje ...juz niedlugo bedziemy swietowac pierwsze pol roczku u nas ... jak ten czas leci niedawno [pisze o sobie] sie turlalam ... nie nie nawet turlanie z trudem szlo ... a tu .. juz ... 5 miesiecy cale 5 miesiecy :D :D :D :D :D :D :D :D moze i nasz temat przeterminowany ale za to jak slodko sie go smakuje ... :D :D :D :D :D :D :D :D :D My po wizycie u ortopedy :( Dustinek musi nosic jeszcze przez 4 tygodnie miske :( damy rade ... Isia ..tak tak w czwartek ❤️ ale ja wysciskasz .. chcialabym to zobaczyc ❤️ Iwka 🖐️ Julianka spioszku hihihi :D :D :D :D :D Elus.. 🌻 Nesiu tak tak z tym wietrzeniem tez masz racje stara rada ..babcina ;) Dominisiu :) nozki hihih u nas to samo ten zapaszek ten slodki smrodek hihihihi Dalka jak samopoczucie hmm 🌻 TPM jestes niesamowita dzielna kobieta !!!! Mamulki .. markety budowlane sa cudowne ...wszystko bym kupila ... maz tylko tak patrzy a ja a moze to by sie przydalo a moze tamto ... roboty co nie miara ... ale damy rade musimy dla naszego malenstwa tatulek sie postara a mamuska nie bedzie wymyslala...jestem na etapie pakowania letnich rzeczy ...a to co powedruje na smietnik to spora kupka ...tyle rzeczy czlowiek zbiera i po co to sama nie wiem [zastanawia ...sie po co to zbierala i trzymala ;)] .... podaj cegle podaj cegle....i wersja kulturalna .....zubdujemy nowy dom ... :D sciskam maly niedawno zasnal ... po wizycie u dziadkow ......rozbawiony rozlelany hihihi padl zasnal w tatulka ramionach :D :D :D :D :D :D slodkich i slicznie pokolorowanych ... :D 🖐️ 😘

Gość ela79
witam z rana jem rogala z wędlinką na śniadanko-mąż codzieennie swieze bułki na snadanko przynosi-miło Mój maluszek nie spi tylko piszczy pod choinka-robi to codziennie haha dominisiu co do ciemieniuchy-nigdy problemóww z tym u nas nie było ale jakieś kilka stron temu Carla pisała o sposobie na ciemieniuche,ja czytałam zeby kilka razy zrobić kiompresy z oliweki zalożyc czapeczkę na noc i wyczesywać -to powórzyć w zależnoości od natężenia Co do pocącej główki-spytam i wam powiem -mamay numerek na 17-sta bo idę z mężem i z niuniem do pediatry.W kupie razniej Haha Spać chodzi maluszek ok 20-21 i budzi siew nocy raz na karmienie,ale za to usypiac trzeba bujając w wózku.i jak con chodzi tyak wcześnie sapć to my staramy sie kazdą chwilę przespac i wczesnie u nas w domku mowimy dobranoc Wstawać laski listę posdpisywać Pozdrawiam

witam liste podpisuje :) dzisiaj chwila prawdy :), mojego kuzynka przychodzi obejzec mieszkanie :), tylko ze bede sama i jej nie znam :)wiec jakos mi nie zbyt ta wizyta. nasz samochod kaput. silnik padl i zostaje mi jazda autobusem. Ulka zaziebiona puszcza bańki nosem :) i przelozylismy wizyte szczepienia :) no to w skrucie syćko ;)