Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PoNiK

NIE dla totalnej tolerancji

Polecane posty

Frog - uważaj, beret w czasach obecnych jest wyrażeniem wysoce niebezpiecznym - a już w połączeniu z tematem tej dyskusji - istny materiał dowodowy :P

\"uogólnianie na podstawie jednego przypadku, zdarzenia\" jeśli już jesteś taki szczegółowy to oprócz tego jednego przypadku mam też oczy, uszy, rozum, czyli narzędzia, które pozwoliły mi dojść do tego wniosku. z resztą (jeśli mamy być szczegółowi), jakiego wniosku, jaki jest Twój zarzut? tylko napisałem, że znam. znam też normalne kobiety, które się nie szanują. ja też ich nie szanuję. niesmaczne jest w tym wypadku to, że facet faceta wali w dupę, co jest nienormalne. jeśli wg Ciebie jest to normalne to sam zacznij to robić.

dreamer---nie mam zamiaru tu rzucac moherowymi beretami, nie o to mi chodzilo :) i nie mam nic do katolikow, najwyzej do \"niewierzacych praktykujacych\" ponik, idz do seksuologa po porade :O

Do czego jest mój zarzut? Do stwierdzenia \"tak to już jest, że lesbijki traktują facetów jak śmiecie \"no bo po co im facet\", geje uważają się za lepszych, bo pedał jest trendy, bo jest zadbany i lubią go dziewczyny, bo ma lepszy gust (), patrzą na normalnych ludzi z pogardą\" Co do stwierdzenia \"niesmaczne jest w tym wypadku to, że facet faceta wali w dupę, co jest nienormalne. jeśli wg Ciebie jest to normalne to sam zacznij to robić\" - nie czuję takiej potrzeby, nie pociąga mnie to. Ale tak samo nie czuję potrzeby np. skakać na bungee czy nurkować, mimo, że także nie widzę nic nienormalnego w tych czynnościach. Skoro jest to dla Ciebie niesmaczne i nienormalne - to czy ktoś Cię do tego zmusza, albo czy ktoś zmusza Cię do patrzenia na to, albo choćby myślenia o tym? Dla mnie niesmaczny jest widok Andrzeja Leppera w sejmie - wyłączam wtedy TV albo zmieniam kanał i po sprawie.

Przeciwnicy homoseksualizmu często używają argumentu \"naturalności\" tzn. dowodzą, że człowiek jest częścią przyrody ( natury ) i tak samo jak każdy inny gatunek na Ziemi ma \"zaprogramowany\" obowiązek przedłużenia tego gatunku. Homoseksualizm natomiast w sposób oczywisty i niepodważalny neguje tę funkcję i u jego kresu znajduje się śmierć ludzkości. Argument ten, aczkolwiek teoretycznie mocny, brzmi zabawnie w sytuacji, kiedy jest nas coś ponad 6 miliardów i opanowaliśmy całkowicie tę planetę. Nie jesteśmy tygrysami syberyjskimi, dla których homoseksualizm samców może byc prawdziwą tragedią. A skoro nie grozi nam wyginięcie, to czemu zabronić niektórym z nas nierozmnażania się, jeśli mają na to ochotę ? No i tak w ogóle - dlaczego zabraniać człowiekowi czegoś, na co ma ochotę i nikogo przy tym nie krzywdzi ? Dużo mówi się też o homoseksualnej propagandzie i jej zgubnym wpływie na \"normalnych\" chłopców. Brak w tym logiki - czy aby rzeczywiście da się prowadzić skuteczną propagandę \"orientacji seksualnej\" ? Skoro cały model heteroseksualnej kultury nie potrafi \"przekabacić\" ludzi o skłonnościach homoseksualnych i sprowadzić ich na właściwą drogę, to dlaczego tak obawiamy się propagandy homoseksualnej o zdecydowanie - jeszcze - mniejszym kalibrze? Tak samo trudno zrobić z hetero - homo jak z homo - hetero. To działa w dwie strony.

Dokładnie tak jak mówi Syfon - dlaczego normalne ma być tylko to prowadzi do przedłużenia gatunku, rozmnażania się - czy wg Ciebie Ponik związki hetero, które świadomie nie chcą mieć dzieci też są nienormalne, nienaturalne, niesmaczne itd. itd.

No i jeszcze - a księża i celibat - przecież księża, przynajmniej Ci postępujący zgodnie z przyjętymi przez siebie zasadami, też się nie rozmnażają, nie przedłużają gatunku. Czy zatem to też jest nienormalne, nienaturalne i zboczone?

nie no ja nie mogę podalam źródła daty nazwiska profesorów a ten mi pisze ze kiepskie źródlo informacji o jego chorobie :P witam wszystkich po dłuższej nieobecności :) widzę ,że zrobiliście kawał dobrej roboty przytaczając argumenty na które nie padła ani jedna sensowna odpowiedz opozycja nam sie wypala:P

Wrócilam i miałam duuuużo do nadrobienia. Brawo syfon, dreamer, fuckt, anyzówka, pf!!!! Ponik zaczyna ględzić jak zdarta płyta - w kółko to samo, a do tego czupurzy się jak kogucik!!!!! 1. Co do higieny - chyba jest Ci obca, skoro porównujesz ją do smiecia w kontenerze..A fuj!!!!!!! Umyj się czasem!!!! 2. Co do koloru różowego - nawet Prezydent ubiera różową koszulę, a przecież ma żonę (no chyba, ze braciszek Prezes mu wybrał ;-) ) 3. co do natury - poraz kolejny wykazujesz elementarny brak wiedzy - wśród zwierząt bardzo popularny jest homoseksualizm i jakoś świat nie wygląda jakby miał zaraz składać się tylko z roślinek, a reszta miałaby z tego powodu wyginąć 4. zazwyczaj negacja dotyczy rzeczy (sprawy) o której nie mamy zielonego pojęcia, a która z powodu - właśnie niewiedzy w temacie - zazwyczaj wywołuje niczym nie uzasadniony strach. Boisz się, prawda kurczaczku????? 5. Naucz się czytać dokładnie to, co inni piszą, bo Twoja interpretacja postów innych osób wskazuje, ze zrozumienie i logika nie idą w parze z czytaniem. Więc nasuwa się jeden wniosek: Czemuś głupi ?- Boś niedouczony, czemuś niedouczony? - Boś głupi :-D No a teraz czekam na atak naszego hetero-kogucika, już widzę jak piórka stroszy i czerwienieje z wściekłości..... A może i nie? Może płacze, ze nikt go nie rozumie biednego... :-D :-D :-D

Będzie komisja śledcza do zbadania sprawy dlacZego polska piłka nożna jest do bani i przez kogo nasi sportowcy nie mogą trafić do bramki??? - Pewnie dojdą do jedynej słusznej prawdy - wszystko przez PO :-p :-D :-D :-D

ale coś się nie zgadza: PO-nik.... :-p :-D :-D :-D ale podobno w każdej regule są wyjątki lub w strukturze błędy ;-)

A za niecałe 45 minut Ci wszyscy piłkarze pójdą razem pod prysznic...to dopiero będzie gejowska orgia (przecież oni się tak obnoszą z tymi samymi koszulkami) :-p

co do postu syfona: nie użyłem argumentu, o którym wspomniałeś. homoseksualizm u zwierząt też jest dla mnie niesmaczny, ale cóż, nie wytłumaczysz psu, że nie można zapinać kolegi. my, w odróżnieniu od zwierząt mamy świadomość tego co robimy, myślę, że również nasza seksualność jest bardziej wykształcona, więc proszę, nie porównuj ludzi do zwierząt. \"Dużo mówi się też o homoseksualnej propagandzie i jej zgubnym wpływie na \"normalnych\" chłopców. Brak w tym logiki - czy aby rzeczywiście da się prowadzić skuteczną propagandę \"orientacji seksualnej\" ? Skoro cały model heteroseksualnej kultury nie potrafi \"przekabacić\" ludzi o skłonnościach homoseksualnych i sprowadzić ich na właściwą drogę, to dlaczego tak obawiamy się propagandy homoseksualnej o zdecydowanie - jeszcze - mniejszym kalibrze? Tak samo trudno zrobić z hetero - homo jak z homo - hetero. To działa w dwie strony.\" potępiam homoseksualizm, ponieważ niechciałbym, żeby gej był nauczycielem, opiekunek czy jakąkolwiek inną postacią, mającą wpływ na moje dziecko. załóżmy czysto teoretyczną sytuację, że taki, powiedzmy, autorytet, zacznie sie reklamować, że homoseksualizm jest fajny, kolorowy, naturalny, że być homoseksualistą jest dobrze, bo jesteś zadbany, nie zajdziesz w ciążę z kolegą, ze to jest modne i inne debilne argumenty. nie ma to wpływu na umysł i seksualność młodego człowieka? ma. chciałbym jeszcze dodać, że mało kto próbuje nawrócić homoseksualistę na normalną drogę. a można spróbować. w końcu sam stwierdziłeś, że ta droga jest właściwa pomijam wątki dotyczące księży itd, bo sprowadzanie dyskusji na takie tematy wg mnie nie ma sensu. pojawiła się niekoleżanka. nawet dwie. komentarze dotyczące samego sposobu prowadzenia dyskusji oraz inne, zarzucające wymyślone z kosmosu pierdoły, są dla mnie żałosne i tylko świadczą o ograniczeniu osoby je wypowiadające. pokaż mi na który argument nie dostałaś odpowiedzi? pokaż mi gdzie w kółko mówię to samo? skoro dyskusja toczy się na konkretny temat to nie mam zamiaru pisać tu o m jak miłość, czy innych bzdetach. z resztą ja już nie będę mówił, jak Wy piszecie :o

i zaś ja o piórze, a ten o rurze :-D :-D :-D A jednak typ kogucika...... Podobno ludzie, którzy są bardzo anty- wobec jakiegoś zagadnienia, czynności (czy problemu) świadomie reagują tak histerycznie i głośno, bo chcą ukryć, że sami tak robią, ale w podświadomości się z tym nie zgadzają i dlatego jest to dla nich tak wielki problem. Podstawą rozwiązania problemu jest samoakceptacja. Ponik - przyznaj się ty geju.... :-p (nie powiem pedale, choć uważasz, ze nie jest to obraźliwe słowo)

masz rację , tym zajmował sie dreud m.in. :) to sie nazywa podświadomy kryptohomoseksualizm:D

freud mialo być :P a powtórze sie co mi tam niech inni wiedzą Homofobia to choroba...? Wciągnięcie \"silnych uprzedzeń wobec homoseksualistów\" na listę chorób i zaburzeń psychicznych, z której w 1973 r. usunięto sam homoseksualizm, postuluje prof. Edward Dunbar z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Los Angeles. Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) jest najbardziej poważanym na świecie spisem zaburzeń i chorób wymagających leczenia psychiatrycznego i/lub psychologicznego. Prof. Dunbar uznawany jest za eksperta w dziedzinie \"przestępstw nienawiści\" i pracuje jako konsultant w wydziale policji miejskiej Los Angeles, w okręgu szkolnym Los Angeles i w Centrum Gejów i Lesbijek miasta Los Angeles. Dyrektor ds. badań Amerykańskiego Stowarzyszenia Psychologicznego Darrel A. Regier popiera badania nad \"patologicznymi uprzedzeniami\", ale nie jest pewien, czy powinno się umieszczać je już na liście zaburzeń ze względu na potencjalną krytykę. Alvin F. Poussaint, profesor psychiatrii Szkoły Medycznej na Uniwersytecie Harvard, zgadza się z klasyfikacją osób z silnymi uprzedzeniami jako paranoidalnych. Dodaje: \"Wyobrażają sobie, że ludzie zrobią im jakieś złe rzeczy, że ich skrzywdzą, i czują, że muszą coś zrobić, żeby się bronić. Kiedy osiągną to stadium, są już bardzo upośledzeni.\" Shama Chaiken z Kalifornijskiego wydziału karnego potwierdza: \"Traktujemy rasizm i homofobię jak zaburzenia urojeniowe.\" Donosi \"WashingtonPost\".

ponik - \"nie porównuj ludzi do zwierząt\" A od czego Ty się wywodzisz? Od roślinek? Od rzodkiewki? Człowiek to zwierze, tylko obdarzone bardziej rozwiniętym rozumem. Posiada nadal wiele instynktów ze świata zwierząt. Więc do kogo porównywać - do kosmitów? A może więc zwierzęta też są niemoralne i nie zgodne z naturą?

własnie przeczytałam, że statystyczny mężczyzna myśli o seksie co 4 minuty wiec wychodzi na to ze ponik te 4 minuty przeznacza na myśl o seksie gejowskim :D

:-D :-D :-D hehehe :-D O1! O! O! Widzieliście??? Włosi gola strzelili i co pokazali??? Dwóch rzuciło się na jednego leżącego Z radości :-p Czyste obnoszenie się ze swoimi skłonnościami :-D :-D :-D Ponik - wyłącz telewizor, bo na murawie też grają pedały, a Ty to oglądasz....

Cóż, rozmnażanie też najwyraźniej mamy \"zapożyczone\" od zwierząt - bo jaki \"interes\" w tym, żeby mieć dzieci w dzisiejszych czasach. Gdyby człowiek nie kierował się tym zwierzęcym instynktem, to skąd by się brały?

ponik---> To o naturalności, to akurat nie było do Ciebie, podchwyciłem ten argument, bo jest używany dość często i robi w środowisku antyhomo za klasyk. To nie jest taki zły argument, więc sie nie zaperzaj - jeśli nie występujesz przeciwko homoseksualizmowi z pozycji obrońcy gatunku, to z jakiej w takim razie ? Religijnej, estetycznej ? Określ się. Może się zdziwisz, ale rozumiem trochę twoje obawy, co do opiekuna - homoseksualisty. Nie będę tu udawał awangardy postępu i przyznam, ze wolałbym aby moja córka nie okazała się lesbijką. Ale nie dlatego, że homo to \"grzech\" i \"obrzydliwstwo\". Dlatego, że homo jest w jakimś sensie zubożony wewnętrznie, nigdy nie będzie mu dane odkrywanie tajemnic drugiej płci. I o wnuki oczywiście też chodzi, cieszę się własnym dzieckiem i chciałbym się też cieszyć jej dziećmi. I nie zamierzam się tego wstydzić. No ale jeśli okaże się lesbijką to przecież się nie zabiję a córki się nie wyrzeknę. A przede wszystkim nigdy jej nie powiem, że powinna się tego wstydzić.

no jesli seks ma polegać wyznaczaniu moralności a łóżko ma być miejscem w którym to wypada a tamtego nie wypada robić bo fe brzydko to ja dziekuję seks to uwolnienie pierwotnych instynktów, pierwotnego \"ja\", sex to uwolnienie najgłębszych pragnień, jakiekolwiek zakazy te pragnienia hamują i doprowadzają do nerwicy to w wielkim skrócie...

syfon - dokładnie tak jak mówisz, a trzeba dodać do tego jeszcze obawy przed adopcją po legalizacji związków homoseksualnych - mimo wszystko, że nie mam nic przeciwko gejom, ani lesbijkom, nie uważam tego za chorobę itd., to jednak uważam, że to nie było by dobre rozwiązanie (tzn. zalegalizowanie adopcji)

syfon ja rozumiem Twoje obawy ale to ze Ty czerpiesz przyjemnośc w odkrywaniu odmiennej płci nie musi być przyjemnością dla innych zakladam, że pewnie spałeś nie z jedną kobietą ( to nie pytanie bo nie interesuje mnie to)i powinienes wiedziec ze ile kobiet tyle odkryć i zachowań znam parę les, które są ze sobą w stałym związku od 15 lat, teraz mają po 30 parę i nigdy nie było w tym związku skoku w bok i nie znam związku w którym było by takie porozumienie jak miedzy tymi dwiema dziewczynami co do dziecka, nie obchodzi mnie w czym odnajduje szczescie , ma być szczęsliwe i już znam także wiekową parę les w której jedna z partnerek jest osobą znaną na świecie w swojej dziedzinie i mają zaadoptowane dziecko i nikt jakoś nie robi z tego problemu,myślę ze jest więcej takich par w końcu kobiecie jest łatwiej postarać sie o dziecko niż gejowi słyszalam też o przypadkach kiedy geje są dawcami spermy dla les

ja też się powtórzę: jesteście żałośni w swojej ograniczoności, nie ma sensu dyskutować, jeśli zamiast argumentów padają obraźliwe teksty ze strony tępaków.