Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PoNiK

NIE dla totalnej tolerancji

Polecane posty

ale dlaczego ja mam tego słuchać i znosić ich manifestacje? znasz odpowiedź na to pytanie?

--> ponik Demokracja pozwala włanie na to ze prawie każdy może coś tam manifestować. Mimo że tobie sie to niepodoba.

teraz ja się spytam, dlaczego MORALNIE mam znosić to, że oni wychodzą na ulicę ze swoimi intymnymi sprawami, Ty mi odpowiesz, że dlatego, że są dyskryminowani, a ja napiszę, że są dyskryminowani właśnie z tego powodu taka dyskusja to błędne koło :o

ponik nie musisz tego słuchac i ogladać ja wiem o istatnieniu radia maryja ale nie mam radia nastawionego na ten kanał bo nie lubie proste

na performance też nie musisz chodzic jak nie lubisz a jednak one istnieja ;)

ponika nawet interesuje co oni w majtkach mają dla mnie to conajmniej dziwny rodzaj zainteresowania ale ponik twoje zycie jak cie to interesuje to twoja sprawa jak lubisz to zaglądaj ja nie lubie nie czuje takiej potrzeby wiec nie zagladam chociaz wiem ze cos tam w majtkach na pewno mają jak każdy proste

mam jeszcze do powiedzenia, ale nie chcę być już tutaj monotematyczny

mam jeszcze wiele* odezwijcie się tylko jak będziecie mieli coś ciekawego, nowego do powiedzenia, zwolennicy homoseksualistów..

--> ponik Nie jestem zwolennikiem. To tak jak bys powiedział o mnie że jestem murzynem bbo jestem przeciwny rasizmowi. :o

bądź sobie nawet eskimosem, albo samym niedźwiedziem polarnym :D zapomniałem dodać - ... jeśli będziecie mieli do powiedzienia coś ciekawego, wnoszącego do dyskusji :o

ponik---> Jaja sobie robisz, czy naprawdę nie rozumiesz, o co tu chodzi ? Zrozum to wreszcie - tu naprawdę nie ma żadnych \"zwolenników\" ani kibiców homoseksualizmu. Jeśli ktoś tu czemuś kibicuje to tylko i wyłącznie prawu człowieka do zrobienia ze swoim życiem tego, no co ma ochotę. Cały czas mówimy o uniwersalnym prawie a tak się składa, że posługujemy się przykładem gejów, bo akurat ten temat został wywołany. Wiele razy napisałem, że jestem hetero i jest mi z tym bardzo dobrze, ale to NIE ZNACZY, że stuprocentowo heteroseksualny świat jest mi niezbędny do szczęścia. Są w nim geje ? No to są i niech sobie będą, póki nikt mnie gwałci, wszystko jest ok. A mówiąc ściśle - póki nikt im nie przyzna prawa do gwałtu, wszystko jest ok. Heteroseksualiści dokonują wielu gwałtów i jakoś nikomu nie przychodzi do głowy, aby zakazać heteroseksualizmu. Ponik, wyjaśnij mi proszę - z czym Ty tak naprawdę chcesz walczyć; z zewnętrznymi oznakami homoseksualizmu ( panowie chodzący za raczkę na ulicy itd ) czy z samą SKŁONNOŚCIĄ do tej samej płci ?

nie będę z walczył w sprawie gejów, bo dla mnie oni są śmieszni i mam inne ważne rzeczy do zrobienia w życiu. \"Jeśli ktoś tu czemuś kibicuje to tylko i wyłącznie prawu człowieka do zrobienia ze swoim życiem tego, no co ma ochotę.\" czy jest na świecie ktokolwiek, kto wszedłby do łóżka w prywatnym mieszkaniu i rozdzielił dwóch panów, bo go brzydzi sama świadomość? nie sądzę. to nie jest zabronione. ale powtarzam to po raz kolejny, niech sobie łóżkowe sprawy zachowają dla siebie. niech chociaż udają normalnych, nie przyznając się, bez powodu, do swojej orientacji. co to kogo obchodzi? no i niech trzymają się od dzieci z daleka

a druga sprawa, że w przyszłości powinno się temu zapobiegać. myśląc abstrakcyjnie, jeśli w przyszłości rodzice mieliby decydować o cechach dziecka za pomocą manipulacją genów, to niech zawsze wybierają orientację heteroseksualną. przecież to wspaniały widok, zakochani, szczęśliwi dziewczyna i chłopak. wspaniałe jest odkrywanie siebie, różnic pomiędzy sobą i wszystko co jest związane z miłością, seksualnością... heteroseksualnością. pozdrawiam, dziękuję za uwagę

dla ciebie ponik normalne to to co jest wiekszością tylko ze w tej wiekszosci jest wiecej czubków nizmogloby sie wydawac pedofilia i zoofilia to nie domena homo tylko hetero rozumując tak jak ty, hetero tez nie powinni zblizac sie do dzieci poniewaz wsród hetero są pedofile zoofile nekrofile i fetyszyści nie wkladaj wszystkich do jednego worka nie oceniaj ludzi na podstawie ich seksualnosci bo seksualnosc jest rzeczą intymną każdego z nas sex jest byl i bedzie a jaką ma forme to nie twoja sprawa poza seksem jest jeszcze cos takiego jak wrażliwośc jak wyksztalcenie jak talent jak dar pieknego mówienia jak osobowość charakret i łóżko nie ma tu nic do rzeczy mnie nie interesuje jak bzyka sie i z kim sie bzyka nauczyciel mojego dziecka wykladający fizykę chemę biologie ma to robic fachowo i ma byc dobrym pedagogiem a łózko to jest cos co nie ma nic wspolnego ze szkołą nauczyciel czy to homo czy hetero nie ma ograniczac sie do wykladania materiału którego uczy

Gość moherowatrzydziestka
Ponik- tak trzymaj!!!! My też tak samo myślimy, jest nas dużo więcej niż się innym wydaje!! Swiat jest i będzie normalny, bo tylko taki moze przetrwać, nikt nie odwróci biegu rzeki ani nie sprawi że drzewa będą rosły korzeniami do góry. Po prostu tak było jest ibędzie. I to jest cudowne, prawda Ponik?

:o :o :o powtórzę jeszcze raz, bo widzę, że masz problem z czytaniem ze zrozumieniem. seksualność to intymna rzecz każdego człowieka, więc nie ma się co afiszować na ulicy. jeśli geje będą organizować parady, ja chętnie się wybiorę na paradę heteroseksualistów, jeśli takowa się odbędzie. jeśli dziecko zobaczy, dowie się, że autorytet, jakim niewątpliwie powinien być dla niego nauczyciel, jest gejem, to ma to duży wpływ na psychikę młodego, nieukształtowanego umysłu. pomijając fakt, że mogą zdarzyć się geje, którzy będą się jeszcze z tym obnosić. naprawdę nie chce mi się tu już pisać :D

Była taka scenka w \"American Beauty\" - ojciec i syn jadą samochodem. Ojciec mówi: \" te pedały już nie mają żadnego wstydu\" ( chodziło o sąsiadów, którzy nie ukrywali, że są homoseksualistami ). Na to syn: \" w tym rzecz tato, uważają, że nie ma się czego wstydzić\". W tym tkwi istota sprawy. Ponik - cała twoja linia argumentacji opiera się na założeniu, że homoseksualizm jest czymś nienormalnym a skoro nienormalnym, to geje powinni się siebie wstydzić. Jeśli już nie mogą zwalczyć w sobie tej złej skłonności, to przynajmniej powinni ją przed światem ukrywać. To jest cała twoja NIEtotalna tolerancja - \"łaskawie pozwolę wam być gejami, jeśli zejdziecie mi z oczu\". Dlatego właśnie nie możemy się dogadać, bo nie przyjmujemy twojej definicji \"normalności\" oraz nie zgadzamy się co do tego ( nawet gdybyśmy się co do definicji \"normalności\" zgadzali ), jakie powinno być miejsce \"nienormalnych\" w świecie.

ponik - \"jeśli w przyszłości rodzice mieliby decydować o cechach dziecka za pomocą manipulacją genów, to niech zawsze wybierają orientację heteroseksualną\" po pierwsze to nie Ty byś ustalał za rodziców NIECH coś robią. Zresztą decydowanie o cechach dzieci w ten sposób to wg mnie straszna perspektywa - jest taki film, nie pamiętam tytułu - ale przedstawia wizję manipulacji genów dzieci - z czasem pojawienie się dwóch kategorii ludzi - tych idealnych i nieidealnych, które szybko przeradza się w zepchnięcie tych drugich na margines - przerażająca sprawa. Mam nadzieję, że nie dożyję czasów \"ulepszania\" ludzkości. Na jakie pytanie nie odpowiedziałem?

Zgadzam się z syfonem - Ponik to tak, jakby jakiś opętany homoseksualista twierdził, że heteroseksualizm jest powodem do wtydu i powinno się go ukrywać - sytuacja jest zupełnie analogiczna. Bo dla homoseksualistów ich orientacja jest zupełnie normalna, tak jak dla nas heteroseksualizm - i niech tak pozostanie - tak jak nie chciałbym musieć ukrywać się idąc z dziewczyną, tak niech inni też nie muszą się ukrywać i udawać. Bo tolerancja nie polega na zgadzaniu się z kimś, tylko na \"uznawaniu czyichś poglądów, wierzeń, upodobań, czyjegoś postępowania, różniących się od własnych; wyrozumiałośći\", szacunku dla tych, którzy są od nas inni.

popieram sonik i dreamer. Dlaczego niby heteroseksulaność jest normalna a homoseksualizm - nie ? Dlaczego nikt nie oburza się jak widzi dziewczynę i chłpca całujących się na ulicy, w tramwaju , w sklepie ? Bo sam tak robił i jest to dla niego normalne ? Dla homoseksulaisty jest normalne to że kocha osobe takiej samej płci a jednak nie opluwa dziewczyny i chłopaka całujacych się na ulicy.

dokładnie tak \"normalnośc\" to nie to wszystko co ty ponik robisz i myslisz jakim prawem uwazasz sie za normalnego a innych który myślą i czują inaczej, nie ? kto powiedział ze to akurat ty jesteś tym normalnym może jest odwrotnie a moze tez byc tak ze nie jestes zdolny do milosci takiej jaką mają geje ( chodzi mi tu o duchowe popatrywanie\" ja jeszcze raz pytam czy milosc ( jakakolwiek by nie była) moze być czymś złym jeśli nie jest platoniczna?

oj, ruda - dla niektórych (heteroseksualnych) to nawet dziewczyna z facetem całujący się w parku są obrazą moralności - nie powiem już o stałych, zupełnie normalnych związkach nie formalnych, a raczej nie kościelnych - za takimi ganiali by z kropidłem i konfesjonałem na plecach, bo dla nich to jest niewłaściwe.

dzięki dreamer \"pedofilia i zoofilia to nie domena homo tylko hetero rozumując tak jak ty, hetero tez nie powinni zblizac sie do dzieci poniewaz wsród hetero są pedofile zoofile nekrofile i fetyszyści\" - fuckt poruszyłaś problem wielkiej wagi. Istnieje dość powszechne przekonanie - i to rzeczywiście jest bardzo niebezpieczne - że homoseksualizm nie jest pełnoprawną orientacją seksualną tylko jedną z wielu perwersji seksualnych wymyślonych przez znudzonych hetero-rozpustników. Innymi słowy - u genezy homoseksualizmu leży rozbuchany seksualizm a każdy gej z definicji musi być zdeprawowaną jednostką, która pojęcia nie ma o zarezerwowanych dla świata hetero cnotach: wierności, monogamiczności, miłości, poświęcenia itd, itp. Istnieje dość powszechne przekonanie nr 2, że geje są środowiskiem wyjątkowo rozwiązłym, że każdy sypia z kim popadnie. Że cała propaganda gejowska dot. tolerancji i \"normalności\" to mydlenie oczu, bo tak naprawdę chodzi o to, aby uzyskać moralne przyzwolenie na urządzenie wielkiej ogólnoświatowej homoseksualnej orgii z jak największą ilością \"świeżego\" towaru.

dokładnie fuckt - kiedyś za nienormalnych, niemoralnych, heretyków itd. uznawano tych co twierdzili, że Ziemia jest okrągła. I Ci obrońcy płaskiej Ziemii też byli absolutnie przekonani o swojej racji i wyższości.

tak wlasnie ponik \"powtórzę jeszcze raz, bo widzę, że masz problem z czytaniem ze zrozumieniem. seksualność to intymna rzecz każdego człowieka,\" tak wlasnie, dlatego prawo nie powinno byc ustanawiane na podstawie seksualnosci bo jak sam potwierdziles seksualnosc to intymna rzecz każdego czlowieka \"jeśli dziecko zobaczy, dowie się, że autorytet, jakim niewątpliwie powinien być dla niego nauczyciel, jest gejem, to ma to duży wpływ na psychikę młodego, nieukształtowanego umysłu. pomijając fakt, że mogą zdarzyć się geje, którzy będą się jeszcze z tym obnosić.\" dziecka nie interesuje z kim sypia jego nauczycielka czy ma fetysz czy ma kochanka zainteresowanie dziecka wobec nauczyciela ogranicza sie do materiału jaki ten nauczyciel wyklada i do jego osobowosci czy ciebie interesowalo z kim sypia twoja pani od j, polskiego? chociaz nie zdziwilabym sie gdyby akurat ciebie to interesowalo :o

przerażają mnie takie porównania, bo co, skoro teraz wszyscy wiedzą, że ziemia jest okrągła, w przyszłości wszyscy będą homoseksualistami, bo zostali do tego przekoniani? :o (nie traktujcie tego serio) dodam jeszcze od siebie fakt potwierdzający moją tezę, że homoseksualizmem można się zarazić: patrz - więzienie

a wracając jeszcze do wcześniejszego: \"nie porównuj mnie z rasistą, bo kolorowi byli dyskryminowani za to, że są, a ja dyskryminuję pedałów za to co robią\". Nigdzie nie porównywałem Cię Ponik do rasisty, bo dla mnie homofobia i rasizm to dwa zupełnie różne pojęcia, więc nie miałem takiego zamiaru. Co najwyżej sam sobie to dopowiedziałeś - z jakich powodów, tego nie wiem. To był tylko przykład obrazujący, że ludzie potrafią stanąć po stronie słabszych, dyskryminowanych, nawet jeśli są w sami w grupie \"uprzywilejowanej\" - w końcu pytałeś o powody tego, że bronimi homoseksualistów.