Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnSlo

Polacy w Slowenii

Polecane posty

Gość slo
http://www.uni-lj.si/en/study_at_the_university/undergraduate_studies/postgraduate_studies_3rd_cycle.aspx to na Ljubljanskiej univerzi , mariborskiej nie polecam (oczywiście, jeżeli zależy Ci na jakości nauczania). Z pracą i życiem codziennym w Slo jest jak widać po poprzednich opisach - jednym się podoba innym nie. jedni dostają pracę inni nie. na pewno kraj po bliżyszm obcowaniu traci na urodzie ;)

Witajcie potrzebuje namiaru w Ljubljanie na prywatnych lekarzy oraz całe przychodnie prywatne włącznie z RTG Proszę o pomoc jest to dla mnie pilne Pozdrawiam

Hej Ho Rodacy! czy ktoś wybiera się do Polszy na Wielkanoc? w senie jedzie do Ojczyzny jakoś przed świtami i wraca po? z chęcią dosiądę się do auta:-) Najbardziej interesuje mnie kierunek Wrocław, ale innymi też nie pogardzę :-) serdecznie pozdrawiam! Marysia

Gość olaSlo
Witajcie, ja z kolei chetnie dosiade sie do kogos, kto jedzie z Polski do Slowenii po swietach, najlepiej okolo 10-11 kwietnia. Pozdrawiam!

Gość ola_s_k
czesc:)! od dobrych paru miesiecy mieszkam w Slowenii i wszystko fajnie ale jeszcze nie natknelam sie na nikogo z Polski...nie tak latwo znalesc nowych znajomych:/ jesli ktos ma podobne odczucia to powinnysmy sie spotkac na jakiejs babskiej kawie w LJ, tym bardziej, ze fajna pogoda sie robi!

Gość szczęście9
Hej Ola_s_k ! Z przyjemnością spotkam się na kawę, herbatę, pivo, vino :) W ciągu tygodnia mam czas po 17. Daj znać kiedy i o której Ci pasuje :) Pozdrawiam-mieszkanka Ljubljany ;)

Ja również jak najbardziej pisze sie na kawe czy herbate, tyle że po 24 marca :)

Gość ola_s_k
Szczescie9, Clivia super, ze sie odezwalyscie :)! ja tez przewaznie mam czas w ciagu tygodnia po 17stej, ale ostatnio jestem zawalona praca i roznie to bywa :/ wiec wole sie nie umawiac na wszelki wypadek w ciagu tego tygodnia zeby potem nie odkrecac itd...ale moze sie spotkamy w niedziele 25- go popoludniu, co Wy na to? Clivia, jak ci bedzie pasowac to tez przybywaj:) jak nie dasz rady w niedziele to mysle ze jakas nastepna kawe zorganizujemy:) Dajcie znac czy pasuje to sie umowimy dokladniej:) Moze jeszcze do niedzieli wiecej osob sie namysli:) Pozdrawiam!

Gość ola_s_k
Clivia to super:)! to jestesmy umowione na niedziele :) nie uzywam gg ani nic takiego, wiec podaje moj email,ktory jakos tak mi sie zalozyl jak chcialam sie dolaczyc do Kafeterii ;)moze ty tez mi daj jakis email to sie dokladniej umowimy:)? Szczescie9 jak by ci niedziela pasowala to tez daj znac to ci powiemy co i jak ;) ola_s_k@o2.pl Pozdrawiam :)!

Witaj ola ...... Ja również szukam miłych Polaków tu w Ljubljanie Jeśli masz chęć się poznać proszę odezwij sie Pozdrawiam

Gość asiulka87
hej :) jade do SLO, konkretnie w okolice Celje, 05.04 wyjezdzamy z Rybnika(slaskie), wracamy do Krakowa prawdopodobnie 10.04. mamy 2-3 miejsca w dużym samochodzie. Jakby ktoś szukał przejazdu to zapraszam. Ja jestem Polką, facet Słoweńcem. Proszę o kontakt na maila asia_rybnik@op.pl Pozdrawiam

Gość ola_s_k
czesc Kasiu, wyslalam ci maila na ten adres, ktory podalas we wczesniejszym wpisie:)

A ja moge sie dołaczyc do niedzielnej herbatki? Tylko gdzie sie spotykacie?

Gość ola_s_k
czesc Kajsa1 :) jasne,ze sie mozesz dolaczyc! spotykamy sie w niedziele w LJ, kolo 15 ... gdzies w centrum:) moze napisz mi krotkiego maila na ola_s_k@o2.pl to ci napisze dokladnie co i jak :) Pozdrawiam :)!

Gość kamci
Hej hej Kasiu Co u Was slychac?? Kiedy nas odwiedzicie?? Pozdrawiam Kamila

Gość slo
Hej. był ktoś wczoraj na koncercie w udarniku i może się podzielić wrażeniami?

Gość asiulka37
hej jade do SLO, konkretnie w okolice Celje, 04.05 wyjezdzamy z Rybnika(slaskie), wracamy do Krakowa prawdopodobnie 13.05. mamy 2-3 miejsca w dużym samochodzie. Jakby ktoś szukał przejazdu to zapraszam. Proszę o kontakt na maila asia_rybnik@op.pl Pozdrawiam

Gość gabi1810
witam, wkrótce zamieszkam w Słowenii, czy ktoś mógłby odpowiedzieć na kilka pytań, pozdrawiam ;)

Gość gabi1810
Jakie dokumenty warto przetłumaczyć na słoweński potrzebnych przy załatwianiu spraw urzędowych jak zameldowanie , ubezpieczenie itd.

Gość Natalia_123456
Hej! Szukam możliwości dojazdu do Lublany najchętniej z Warszawy lub Krakowa (ale w ostateczności z obojętnie jakiego miejsca w Polsce) po 23 lipca oraz drogi powrotnej około 2 tygodni później- ok 8 sierpnia. Może ktoś się wybiera i byłby skłonny wziąć mnie jako dodatkowy bagaż?:) Albo może ktoś z Was mi podpowie jakie są możliwości najtańszego i w miarę najsprawniejszego dojazdu? Czy wiadomo coś o busie z lotniska w Wenecji do Lublany? Proszę pomóżcie mi :) czekam na odpowiedzi tu na forum lub ewentualnie na maila: lukaszewska.ngmail.com :)

Drogie panie, bardzo proszę o kilka sekund i małą przysługę. Pomóżcie mojej Julci wygrać w konkursie. Będę ogromnie wdzięczna link poniżej

Witam Was Mam pytanie i prośbę zarazem czy możecie mi podać link na "coś" w stylu ALLEGRO w Słoweni Poszukuję dużego fotela-worek - "Bean Bag"do siedzenia i nie wiem gdzie mogłabym kupić go tutaj Pozdrawiam Kasia

Gość kamci
Zobacz na bolha.com To cos w stylu naszego allegro Pozdrawiam

Witam serdecznie, 24 czerwca - niedziela wybieram się do Polski a dokładnie na Śląsk do Pszczyny. Wyjazd około 7:00 rano z Ljubljany- jednak godzina jest do ustalenia. Mam jedno wolne miejsce, chyba że jest mało bagaży mogę zabrać ew. dwie osoby. Proszę o kontakt e-mailowy: omarczyk.anna@gmail.com Pozdrawiam serdecznie Ania

Gość AMBPOL
Szanowni Państwo! Ambasada Rzeczypospolitej Polskiej w Lublanie ma zaszczyt i przyjemność zaprosić Państwa na "Piknik Polski". Tegoroczny Piknik odbędzie się w sobotę, 9 czerwca 2012 r., od godziny 12:00, przy Hotelu Polzevo w pobliżu miejscowości Visnja Gora. Organizowane przez nas, po raz szósty z kolei, spotkanie piknikowe Polaków w Słowenii, staje się piękną tradycją. Jest doskonałą okazją do spotkań i rozmów w gronie Rodaków oraz umożliwia nawiązanie nowych kontaktów. Serdecznie zapraszamy! Prosimy o potwierdzenie udziału do dnia 06.06.2012 r. Telefonicznie: (01)-436-47-12 lub na adres e-mail: lublana.amb.sekretariat@msz.gov.pl

Gość Natalia_123456
W dalszym ciągu szukam kogoś, kto jedzie z Polski do Lublany- tym razem w okolicy przyszłego weekendu- 3,4,5 sierpnia. Oczywiście zapłacę :) Może ktoś z Was ma znajomych, którzy się wybierają i mają jedno wolne miejsce? Bardzo proszę o kontakt na lukaszewska.n@gmail.com !

Gość basiek1000
Czy ktoś jedzie z Polski do Słowacji 22 września lub ze Słowacji do Polski 29 lub 30 września. Szukam 2 miejsc. Proszę o kontak na maila basiek1000@interia.pl