Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_Truskawka_

OD 12 LISTOPADA DIETA PLAŻ POŁUDNIOWYCH ! Tutaj chudniemy zdrowo !

Polecane posty

Lasencje jak sądzicie można się skusić na naszej Dietce? Składniki Przepis 80 dag cielęciny, 4 średnie cebule, 1 ząbek czosnku, 3 łyżki oliwy z oliwek, 40 dag konserwowych pieczarek w słonej zalewie, 150 ml gęstej kwaśnej śmietany, 100 ml białego półwytrawnego wina, 1 łyżeczka ostrej papryki, 1/2 łyżeczki suszonego majeranku, 1/2 łyżeczki suszonego tymianku, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 150 ml rosołu (może być z kostki), sól i pieprz do smaku. Mięso umyć i osuszyć. Pokroić w grubą kostkę. W rondlu rozgrzać oliwę. Przesmażyć na niej cielęcinę na złocisty kolor. Dodać obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć dalej do lekkiego zrumienienia. Całość doprawić solą, pieprzem, papryką, majerankiem i tymiankiem. Podlać rosołem wymieszanym z winem. Dusić do miękkości mięsa. Dodać osączone z zalewy pieczarki i śmietanę.Chwilę pogotować.Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać z ziemniakami z wody, kaszą lub pieczywem.

U mnie mini głodówka także spowodowana migreną..... dlatego dzis tylko serek wiejski, lekki obiad, 2 jaja na twardo i sałatka.... uciekam sie połozyc. Trzymajcie sie dziewczynki, do jutra:)

mmm az mi slinka cieknie ja p^rzyznaj e sie bez bicia, ze wczoraj na obiad jadla plazowo: cielecina z zielona fasolka ale na kolacje ajadlam mielonego ( bez bulki tarte co prawde) ale z frytkami dzis jeszcze nic nie zjadalam, tylko wyoilam kawer z mlekiem 0%

otulona snem - kucharką jestem od dokładnie dwóch miesięcy - wtedy wyszłam za mąż i od tej pory mogę robić to co chcę i jak chcę. Mój mąż lubi inne rzeczy jak pierś kurczaka w migdałach. Na bank zrobię tą cielęcinę i polędwiczki ( o nich wczoraj) nawet z tym miodem - miodu jest niedużo. Lubię eksperymenty w kuchni, w domu rodzinnym prócz jajecznicy nie robiłam nic a teraz jakoś mi wychodzi mam to w genach chyba. Nawet teściowa była pod wrażeniem pieczarkowej i kotletów schabowych z pieczarkami i serem. A tak w ogóle to kolega nauczył mnie robić rewelacyjna marynatę do mięs i boczku na grilla - łyżka ketchupu, łyżka musztardy, łyżka majonezu, łyżka miodu, łyżka oliwy - zioła - jakie chcecie jakie macie - ja najczęściej oregano :-) i wszystko mieszam wstawiam na kilka godzin do lodówki wymieszane z mięsem i boczkiem aż przejdzie i..... nie było osoby żeby nie zachwalała - wszystkie koleżanki też zaczęły tak robić.... ale nie pora na grilla, chodzi o to że mięsko ma fajny smaczek taki słodkawo-ostry - w sumie wszystkie produkty dozwolone - tyle miodu to jak ktoś napisał 40 kcal więc troszkę nie zaszkodzi :-) A tak wracając to ciastko nadal na mnie patrzy :-) ale mam silną wolę- tyle, że jakby tam leżały chipsy paprykowe to pięć minut później byłaby pusta paczka. Pozdrawiam

Otulona snem :-)widzę, że my dwie \"młode\" mężatki :-) tylko ja przez te dwa miesiące swoje już przeżyłam :-( straciłam Dziadka i dwa dni póżniej Teścia...malo co w domu bywaliśm - kuchnia na mieście w pośpiechu - praca rodzice ahhh teraz wraca wszystko powoli do równowagi i mogę spedzić w kuchni wiecej niż 20 min. Skąd piszesz?

oooo, fajny przepis na ta marynate wiec na pewno tez sobie go wykorzystam, tylko kurcze nie mam miodu w domu, bede musiała kupic, hehe a ja gotuje juz od ponad roku, mieszkamy bowiem tyle czasu ze swoim chłopakiem ,na szczescie moj misiek je wszystko no moze oprócz kszanki watróbki i takie tam ale z gotowaniem nie mam problemu, wręcz uwielbiam ale najlepiej jak jest na to czas wtedy mozna zrobic cos naprawde fajnego....własnie pieka mi sie udka z czosnkiem:) mmm zapach w całej kuchni. pozdrowionka

Cześć :-) Ja wyszłam za mąż we wrześniu :-) więc jest nas więcej. Ostatnio nie gotowałam bo dużo pracowałam, ale mój mąż lubi eksperymenty i różne ciekawe potrawy jakie przygotuję to mu smakują. Już zatęsknił za nimi przez te parę miesięcy, więc będę szaleć w kuchni ku swojej i jego uciesze. Dziś dzień masakra. Mam zaliczenia na studiach i uczę się statystyki - to jakaś masakra normalnie :-) Pozdrawiam !! Trzymajmy się !!

Hellow. Oj Asiek statystyka przewalona, a co dopiero ekonomeria i badania operacyjne. Pamietam te czasy, dobrze że już po. A co do pichcenia to zrobiłam wczoraj tą cielęcinę - mniam tylko nie dodawajcie całej kostki knora bo to słone mimo iż dałam 250 ml zamiast stu to ciut za słone było ;-) Wczoraj znów nie zgrzeszyłam. Jestem z siebie dumna jak diabli. dzis na śniadanie dwa jajka i herabata. W pracy kolo 12 zjem serek ostrowia lekka z szyneczką, rzodkiewką, serem żółtym i szczypiokiem. A w domu resztki z wczoraj :-) Pozdrawiam a jak u Was waga w dół?

Witajcie dziewczyny:) Co do męzatek to ja wyszłam za mąż mając 23 lata, czyli mężatka juz prawie jestem 2 latka :)Mąż nie narzeka na moją kuchnie, teścią tez smakuje,a ja uwielbiam gotować i przyrządzać różne smakołyki /słodkosci i inne dobre rzeczy/ dla najblizszych :) Lubie patrzeć na ich rozanielone smakiem miny ;) U mnie waga stabilna, od wczoraj kilka gram w dół i aktualnie jest 55.4 kg.Ale jestem niską osobą więc każdy wałeczek na mnie widać :) Ile macie wzrostu dziewczyny??? i jakie BMI aktualnie?? Ja mam niezmiennie 160 cm wzrostu/ale w stosunku do mnie mój mąz jest olbrzymem ,bo ma 190 cm:P/,a moje BMI to 21.48 - NORMA, chociaz nie wiem dlaczego niektórzy twierdzą,że wygladam chudo :-O??????? , szczególnie koleżanki w ciązy :)

ojj ja nawet nie piszę :-) mam 175 cm i zaczynałam od niewielu ponad 90 kg. BMI duże 29,39 Waga przez wzrost do kwadratu?

Boje BMI - 21,23, wzrost 168cm a waga ok 60 :( ale ja dzisiaj zgrzeszyłam na maxa, zjadłam ciastko z wisniami i bita smietana, na szczescie było to o 12 wiec do wieczora mam nadzieje ze to spale, a ze mam posprzatac całe mieszkanie to raczej tak :) miłego popołudnia, buźka.

oj laski ja tu przy Was w depresje wpadam z takim BMI :-( i co ja mam zrobić? dalej nie jeść - minimum przez rok.... no ale u mnie większośc winy ponosi tarczyca ;-( tak już jestże się tyje

Hej dziewczyny !! Moje BMI to ponad 28 !!!!!!! Pierwszy lepszy dietetyk by mnie chyba zabił :-D Statystyka dzisiaj przedstawiała się tragicznie - miałam zamiar nawet uciec z sali i nie pisać żadnego zaliczenia ale w końcu zostałam, przeżyłam krótki kryzys i małe załamanie nerwowe, ale dałam z siebie wszystko i nawet, nawet coś napisałam. Rozwiązałam wszystkie zadania - teraz pytaniem jest Czy dobrze, czy dobre wzory i czy dobre odpowiedzi... Mam czekać do końca tygodnia na wyniki, zresztą jak cała nasza grupa. Dzisiaj z tego stresu chyba czuję się tragicznie - nie chce mi się nic. Ale staram się nie poddawać depresyjnym nastrojom :-) Pozdrawiam Was Drogie babeczki !!! Buziaczki !! Trzymajmy się. waga moja stoi w miejscu, ni w jedną ni w druga stronę... niemniej jednak nawyki żywieniowe uległy zmianie i to bardzo mnie cieszy :-)

:) Otulona_snem-zazdroszczę BMI, pewnie jestes szczuplutką babeczką ;) Asiek- grunt to sie nie poddawac złym nastrojom :) tak trzymaj!!! Olensja- u mnie tez od czasu do czasu jakies grzeszki-wczoraqj np. zjadłam 2 chrupki /upss../ i 40 orzeszków ziemnych/za duzo......./, ale dzis bedzie lepiej :) Dziabong- trzymaj dietke i idz wg faz , powoli wprowadzajac poszczególne produkty, na kolacje jedz ciut mniej niz zwykle, a napewno juz niedługo waga poleci w dół jak z bicza trzasnął:) Joan123, gdzie jestes???? U mnie prócz grzechów typu za duzo orzechów czy tyez 2 jabłka po 22.00 i 2 gryzy bułki maślanej, to dieta przychodzi z łatwością. Wczoraj dodatkowo 1 ks czekolady Milka, ale no cóż... weekend :) a że nigdzie nie wychodziłam to zafundowałam sobie na poprawe humorku 1 ks czekolady. A co!!:) Na wage obawiam sie wejść, więc jeszcze poczekam kilka dni i może wtedy powiadomie Was o aktualnym stanie swojej masy. Pozdrawiam i słonecznej niedzieli:)

No i w weekend zgrzeszyłam :-) ale co tam waga i tak pokazuje mniej. Mija tydzień i 3 kg mniej... na wadze 87,3... z czasem będzie mniej.... jestem z siebie zadowolona. otulona snem - ja mam 25 lat :-) Asiek - statystyką się nie martw, Nutricia - dzięki za rady i dobre słowo. Pozdrówka

Cześć :-) Dzięki za wsparcie. Dam Wam znać jak będą wyniki. Jakiekolwiek one by nie były :-) Waga ani drgnie... może to przez weekendowe grzeszki... hmmmm kto wie :-)... Ja mam 27 lat, w lutym będzie 28 :-) Pozdrawiam dziewczyny !! P.S. małe weekendowe grzeszki chyba możemy sobie wybaczyć, co.... ? Buziaczki !!

U mnie problemy z wagą zaczęły się od tabletek anty a potem doszły problemy z tarczycą i waga jeszce bardziej w górę .... ale co tam czuje się lżejsza i o dziwo prawie w ogóle nie głodna... jem połowe mniej niz tydzień temu.... ale za to brzuch mnie boli @ przyszedł. Zaczynam czytać o przygotowaniach do bycia mamą ... muszę w koncu męża zmolestować o definitywny koniec palenia. Powoli trzeba \"czyścić materiał genetyczny\" :-) A Wy macie swoje pociechy?

:) Jestem za tym żeby sobie wybaczac drobne grzeszki dietetyczno-weekendowe, Asiek miałas dobry pomysł, obysmy tylko nie przesadziły :P. Mnie wczoraj \" wciągnęły\" cukierki ALPEN LIeBE bez cukru/karmelowe z gorzka czekolada w środku/. Mam 25 lat-podobnie jak Dziabong, więc jestesmy \"mniej więcej\" w tym samym wieku dziewczyny :) Mam Pociechę ponad roczną :) i bardzo sie ciesze,że ją mam!Zjada duże ilości chrupków,którymi w weekend mnie karmi :P Dziabong - jeszcze nie wypróbowałam przepisu z migdałami/zal mi,ale nadrobie pojutrze/,ale marynata z kechupu, miodu, majonezu, musztardy ,oliwy i ziół-pyszna :) Otulona_snem, ja także wolę sie lepiej czuć w skórze, chociąż BMI u mnie nie jest najgorsze i nie wyglądam grubo, to chcę jeszcze spaśc te 2-3 kg dla świetego spokoju. Od dziś 1 faza przez 7 dni, no i zaczynam od 15 minutowych ćwiczeń aerobowych w domu przy muzyce/z racjii tego,że na dworze 5 stopni i nie lubie zimna../ W środe dam znac czy cos się ruszyło, bo jak narazie to tkwie przy jednej wadze + lub - 300 dag. A dziś mam smaka na leczo z cukinii i bakłażana z papryczkami , chudą szynką i mnóstwem słodkich pomidorów :)

Nutricia - jak się cieszę, że Ci smakowało :-) nie pozostaje mi nic do powiedzenia jak \" A nie mówiłam!!!\" - cieszę, się że smakowało. Fajnie, że masz Maleństwo - córcia, syn?

Mam dziewczynkę :) Było to marzenie mojego zycia by byc mama i w końcu nia zostałam mając 23 lata :D. Moją przyjaciółka mając 23 ma juz 1 roczna córkę i jest w 5 miesiącu ciązy z drugim dzidziusiem :) Ta kobieta ma tempo :D !!!!! Pozdrawiam i zycze miłego dnia! Uciekam na herbatke z cytrynką i słodzikiem i oczywiścioe do robienia obiadu. Dziewczyny macie w zanadrzu jakies fajne pomysły na kolację?????

jestem dziewczyny jestem dolaczam tez do grona mezatek: od 2 misiecy jestem szczesliwa zona!!, mam 27 lat wiec jestemy wszytkie mniej wiecej w tym samym wieku! dzidziusa polanujemy na przyszly rok. A jeslio chodzi o dietke to sie jej trzymam, ale nie chudne, przez te syropy pastylko na gardlow, prawie wszytkie zawieraja cukier!!! no ale jedyna dobra rzecz to to, ze nie chodze glodna!! no i znajmi zoauwazyli, ze schudlam tz 5 kg!! mielgo tygodnia na plazy zycze wam dziewczynki

Dziewczyny macie jakis samczny przepis dietkowy z głownym składnikiem MIESKO MIELONE INDYCZE???

Otulona_snem -przykro mi .. to musi byc wielki cios, ale mam nadzieję,że uda sie i sie do tego przekonasz. Kiedy byłam w szpitalu po porodzie juz , to poznalam wiele kobiet które poroniły wcześniej ,a teraz ciesza się wswymi maleństwami:) życze Ci tego!!

Otulona_snem - buziaków sto tysięcy :-) Nutricia: Co do przepisu na indycze mięsko mielone to może wymieszaj je z drobno posiekaną cebulą i czosnkiem, przypraw do smaku jak lubisz, dodaj jako, wymieszaj i uformuj małe kulki i wrzuć do wydrążonego pomidora i zapiecz to w piekarniku. Na koniec pieczenia posyp (jeśli chcesz) serem zółtym i już :-) Myślę, że mogł by Ci zasmakować. Wszystkie dozwolone produkty :-D. Pozdrawiam Was i ściskam moooocno :-) Buziaczki !!

Otulona snem - nie wiem co powiedzieć, trzymajcie się z mężem - wiem po swojej rodzinie, że nigdy nie należy przestać wierzyć... Dziś idę na imprezę firmową.... dobrze, że zamówiłam rybkę - będę miala co jeść - mamy spotkanie wigilijne naszego pionu i jako organizator moglam zrobić \"troszkę\" pod siebie ... jak wigilia to wigilia i karp ;-D

otulona snem - bedzie dobrze, trzymam kciuki. Eh, u mnie same same grzechy, pisałam wam o parapetówce i o Włochu co miał do nas przyjechac, wiec od soboty nic nie robiłam tylko grzeszyłam, w tym również alkoholem, a wczoraj nasz Włoch zrobił takie jedzonka ze palce lizac, ehhhh było takie pyszne..... dzisiaj poleciał a ja jestem smutna i nie wiem dlaczego, masakra mówie wam, cos sie ze mna dzieje niedobrego niestety i nie wiem jak mam na to zaradzic..... spijcie dobrze,pa.

Witajcie .... znów grzeszki - na obiad się pilnowałam karpik (ale w panierce) i kawałeczek piersi kurczaka (już bez panierki) ale potem - jako twórca grzańca - wypiłam dwa kubki grzańca :d - ale było dobre :-) no i potem małą coca-colę i małego pierniczka. hihi a na wadze równiuśkie 87.... ehhh wolno idzie ale dobrze że wolno... spodnie zaczynają mi być luźniejsze.... Olensja - a ten Włoch byl przystojny? bo to szczyt marzeń mieć kucharza w domu i na dodatek przystojniaka hihi Pozdrawiam

Dziewczyny dzieki za przepisy, wypróbuję w przyszłym tygodniu, bo wczoraj miałam pierś z kurczaka w migdałach-przepis Dziabong\'a i serio smaczniutkie :) U mnie miała byc 1 faza,a wczoraj o 23.00 zjadłam jabłko i 20 orzechów, ale to pewni przez kłotnie z moją mamą :( nie umiem z nia rozmawiać, zmieniła się , narzuca swe zdanie..... czuję sie jakbym nie miała mamy,a była sierota..powiedziała mi tyle przykrych słów....no, ale dzis jest troszkę lepiej, juz sie tak nie dołuje, chociaż urósł mur miedzy nami i bardzo jej słowa mnie ugodziły w serducho... W miare mozliwości postaram sie do Was codziennie wpadać , ale mma ograniczony dostep do komputera , więc nie wiem jak będzie.. Nie zwazyłam sie, bo w biegu z rana pędziłam autkiem po zakupy, o wynikach napiszę później-mam nadzieję,że waga drgnie troche.. Jedno tylko pytanie: czy w 1 fazie mozna herbate z cytryna i słodzikiem?????? pozdrawiam cieplutko,bo jutro ma nadejść srrrrrooooga zima ;)