Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakłopotana22

Badanie ginekologiczne w obecnośći kilku lekarzy lub studentów

Polecane posty

każda osoba, która to czyta, mogłaby choć jednej znajomej przekazać, żeby każda kobieta idąca na badanie ginekologiczne miała świadomość, że ma prawo zejść z fotela i wyjść z gabinetu w każdym momencie i zażądać poszanowania godności osobistej w czasie badania [KARTA PRAW PACJENTA - wyciąg 4. Prawo do intymności i poszanowania godności osobistej w czasie udzielania świadczeń zdrowotnych (art. 19 ust. 1 pkt 4 ustawy o zakładach opieki zdrowotnej; art. 36 ust. 1 ustawy o zawodach lekarza i lekarza dentysty).] nie każdej kobiecie nie przeszkadza, że sześciu facetów się gapi na jej narządy rodne i tym samym prawo do intymności badania jest nieprzestrzegane

Gość upokorzona Ela
ale spotkalam tez dobrych lekarzy i dobrze zapowiadajacych sie studentow

Gość upokorzona Ela
ja i trzy kolezanki z sali bylysmy badane na lozku szpitalnym a lekarz prowadzacy studentow przyszedl na chwile na sale z zabiegowego powiedzial pare slow po lacinie i tyle................

mówisz, że to było dawno, a do dziś wywołuje emocje pisać, mówić, rzucać w oczy tym zadufanym w sobie popaprańcom, którzy czytają i udają, że to nie ich dotyczy jeśli czytają to ich żony, narzeczone, matki, córki, kochanki, koleżanki - niech im też się robi słabo, niech się dopytują, jak ich najbliżsi traktują swoje pacjentki my chyba nie doczekamy czasów, w których mężczyźni nie będą dopuszczani do zawodu ginekologa, w Niemczech czy w USA pomału zmniejsza się ich udział w tej dziedzinie medycyny, może nasze praprawnuczki tego dożyją :classic_cool:

Gość upokorzona Ela
no wlasnie szokowalo mnie podejscie do pacjentek tych przyszlych lekarzy zeby badac szlochajace i protestujace mlode dziewczyny ..................!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość upokorzona Ela
ja tego badania prawie nie pamieta zamknelam oczy podciognelam koszule rozchylilam nogi jak kazali szezej to robilam to nie wiedzialam kiedy jeden konczy a drugi zaczyna tylko pojekiwalam lub mowilam ze boli

Gość upokorzona Ela
wiem wiem

Gość upokorzona Ela
ja nie spotkalam dobrego traktowania i lekarzy w tej profesji

Gość pytam bo musze
ja mialam taka sytuacje i to kilka razy poniewaz mialam torbiel na jajniku i lezalam w szpitalu. lekarz zapytal czy mam cos przeciw temu by przy badaniu byli studenci. odpowiedzialm, ze nie, w koncu student to prawie jak lekarz i nie ma sie co wstydzic. nie bylo to krepujace. trzeba do swojego ciala podejsc z dystansem.

Gość upokorzona Ela
byc przy badaniu a brac w nim udzial to co innego

Gość pytam bo musze
bylam badana przez studentow. i mialam prawo w kazdej chwili przerwac, nie bylo zadnego problemu. jednej dziewczynie powiedzialam, ze nie chce byc przez nia badana bo nie jest delikatna. dostala reprymende od lekarza i na tym sie skonczylo.

Gość upokorzona Ela
ilu studentow bralo udzial w twoim badaniu

Gość pytam bo musze
3-5 raz tylko bylo ich 6.

Gość upokorzona Ela
bylas badana na sali

Gość upokorzona Ela
ja sie nie wstydzilam byc badana ale nie w ten sposob!!!!!!!!!!

Gość upokorzona Ela
w pierwszych dniach w szpitalu bylam badana dwa razy dziennie w zabiegowym nie bylo to nic przyjemnego ale badal tylko jeden lekarz i bylo jakos znosnie

Przegladalam ostatnio kilka stron w sieci z rankingami lekarzy. Podane sa tam nazwiska lekarzy i adresy placowek w ktorych pracuja. Pacjenci wystawiaja im wlasne oceny, wskazuja dlaczego ich zdanem warto skorzystac z porady wlasnie tego lekarza, podaja powody dlaczego, na bazie ich doswiadczen, innego warto omijac szerokim lukiem. Zwrocilam uwage, ze wsrod powodow podawanych jako negatywne nie ma w zasadzie wzmianek o lamaniu prawa do intymnosci badan. Czyzbysmy wiec tutaj rozmawiali o wydumanym problemie ? Z pewnoscia nie. Jaki wlasciwie jest powod, ze nie podajemy na tym forum nazwisk tych sposrod lekarzy i poloznych ktorzy bez zgody pacjentki wprowadzaja do gabinetu podczas badania gin osoby dodatkowe swiadomie powodujac, ze badanie staje sie dla gawiedzi widowiskiem z ponizona, zszokowana i upokorzona kobieta w roli glownej?

Gość ja tez tak mialam
!!!!!!!!!!!!!!!