Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ju............................

Co byście zrobili, gdybyście się dowiedzieli, że Wasze dziecko jest homosiem?

Polecane posty

Gość krytykowana krytykantka
potrafimy sie pieknie roznic pod wzgledem budowy mozgu i jego funkcji :)

Gość forum zycie uczuciowe
>>...dobre ! jesli zartujesz nie, nie żartuję , no cóż, podobno mózg kobiety różni się od mózgu mężczyzny

jasne ale za to jestem biala polka :)

Hmmm, niby gejem się człowiek rodzi, tak? Ale gdyby tak od małego pokazywac dziecku, że obcowanie z facetem jest normą i że sprawia przyjemność, to czy by dziecko nie było do tego skłonne? No co, dziecko by dorosło, spróbowałoby aktywnie z facetem i przecież miałoby przyjemność.

>> ... jestem biała polka Naprawdę ??? A nie wyglądasz na :P .

Ju, no to kurwa, SKĄD SIĘ BIORĄ GEJE I LESBIJKI W RODZINACH HETEROSEKSUALNYCH??? ba, katolickich!!

och ju patrz na plusy jesli bedzie homo to odpuscisz sobie gadke o nieplanowanej ciazy :)

Ju, no to k**wa, SKĄD SIĘ BIORĄ GEJE I LESBIJKI W RODZINACH HETEROSEKSUALNYCH??? ba, katolickich!! za grzechy rodzicow. za malo sie modla i glosuja na niewlasciwe partie :)

Gość alicja janosz
19:07 Nie-ja a powiedzcie mi co zrobić z takim fantem: facet miał żonę, ale określił się jako gej. żona go zostawiła z dzieckiem, synem, 5 letnim. ów pan jest w stałym związku z innym panem (jakieś 4 lata) i wspólnie wychowują chłopca, teraz 9-letniego. do jednego mówi tato, do drugiego wujku. co teraz? powinno się odebrać im dziecko?] czy są dobrymi rodzicami, czy dobrze wychowują chlopca ? mam klopot z jasno określonymi wzorami ojciec-matka dla dziecka, nie wiem jak to się przełozy na jego przyszłe życie, nie czytalam nic na temat takich sytuacji, powiem tak : w przypadku zwiazku 2 lesbijek ->na pewno nie powinno się odbierac dziecka w tym konkretnym przypadku...-> jednak też nie

nie - ja - masz rację pedofilia zakłada pociąg do dziecka- a zrobiona 14 latka jest w zalożeniu młodą kobietą- i to w dzisiejszych czasach takich pseudokobiet jest masa i naprawdę niejeden może dać się nabrać to tak jakby powiedzieć że facet który spotyka naprawdę dobrze zrobionego transwestytę i bedzie pewien przy pierwszym spotkaniu , że to baba- że to pedał

>> ...SKĄD SIĘ BIORĄ GEJE I LESBIJKI W RODZINACH HETEROSEKSUALNYCH??? ba, katolickich!!? Tylko czy te rodziny są na prawdę katolickie (a nie tylko z deklaracji) ?

Nie-ja, ale po co klniesz?:o jak to, skąd się biorą? Z seksu, nie wiesz?:P Przecież nie neguję wniosków naukowców, bo nie mam podstaw ku temu, ale uważam, że czynniki środowiskowe mają RÓwNIEŻ wpływ na orientację seksualną człowieka. Szukający Z tym tłumaczeniem dziecku, że nie powinno się pedalić, chodziło o pokazanie mu NORMALNEGO wzorca związku, czyli kobieta i mężczyzna. Ale w sumie jakby dziecko zapytało, co tych panów robi tak ma ławce, to trzeba by było temat poruszyć. Ja bym uświadomiła dziecku, że robią coś złego.:P

"No co, dziecko by dorosło, spróbowałoby aktywnie z facetem i przecież miałoby przyjemność." tak, Ju, ale teraz poruszyłas problem pewnych uwarunkowań społecznych i psychologicznych u dziecka. Masz rację, że wychowywane w przeświadczeniu, że facet z facetem to norma, zapewne powieliłoby schemat i spróbowaoby z facetem. Ale to jest kwestai doświadczeń i psychiki, a nie natury, biologii. Po tym doświadczeniu spróbowałoby z kobietą, i jesli byłoby z psychologicznego punktu widzenia w normie, a do tego hetero, nie ma bata - ciągłoby go do kobiet. Jesli psychika byłaby skrzywiona (tak jak na przykład po gwałcie, kiedy kobiety boją się kontaktów z mężczyznami), to będąc hetero, ale trwając w związku z facetem, byłoby po prostu nieszczęśliwe i zpewnie dobrowadziłoby to do jakiegoś schorzenia na tle psychicznym - byłoby w kleszcach, w konflikcie między "faktycznym popędem, a psychologiczna blokadą" (trudno to prościej wytłumaczyć, ale mam nadzieje,że rozumiesz, o co mi chodzi)

Gość nie oszukujmy się
przyjmuje argumentacje

ależ BARDZO katolickie. mam koleżankę, lesbijkę, jej rodzice są bardzo religijnymi katolikami... mają trójkę innych dzieci, wszystkie pozakładały rodziny heteryckie. tylko ona jedna "czarna owca" i co?

Tylko czy te rodziny są na prawdę katolickie (a nie tylko z deklaracji) ? no wlasnie. otoz to! a jakie przymioty powinien miec katolik z prawdziwego zdarzenia uwazasz pewnie, ze chrystus mrugnal okiem kiedy mowil "a blizniego swego jak siebie samego" widzisz w tym miejscu w biblii gwiadzke i malym drukiem : :nie dotyczy : homoseksualistow, innowiercow w szczegolnosci zydow, komunistow i wielu innych "??????????????????????????????? masz taka wersje w domu?

Też się odniosę. Nie-ja "a powiedzcie mi co zrobić z takim fantem: facet miał żonę, ale określił się jako gej. żona go zostawiła z dzieckiem, synem, 5 letnim. ów pan jest w stałym związku z innym panem (jakieś 4 lata) i wspólnie wychowują chłopca, teraz 9-letniego. do jednego mówi tato, do drugiego wujku. co teraz? powinno się odebrać im dziecko?" Odebrać nie. Ale parze homo dziecka na wychowanie bym nie dała. Odbierać - nie. Nie dawać po prostu. Dla dobra dziecka.

by the way naprawde pisze sie lacznie

no a co za różnica, czy dawać, czy nie odbierać? efekt jest taki, że dziecko jest wychowywane przez gejów :-o

Więc jak widać nie są. W katolickich rodzinach nie ma osób homoseksualnych, mogą być co najwyżej osoby ze skłonnościami homoseksualnymi. A różnica jest taka że można mieć skłonności ale nie wolno uskuteczniać zachowań. (taka jest wykładnia KK w tych sprawach)

jeśli dziecko jej wychowywane w ekstremalnych wrunkach, to zawsze należy przyjrzeć się temu z różnych stron, bo mogą wystapić tu zaburzenia, nad którymi mozna pracować. Ale jeśli jest wychowywane w normalnym domu, rodzinie, warunkach i okazuje sie, że jest gejem, to znaczy, że najprawdopodobniej to jest kwestia orientacji, a nie "skrzywienia", które należy wyprostować. Czym innym jest popęd, wynikający z uwarunkowań "chorobowych" (np. ludzie upośledzeni miewają nienaturalnie rozwichrzony popęd seksualny, nad którym bez keków nie są w stanie zpanować) , a czym innym z natury, biologii, kiedy człowiek jest zupełnie zdrowy, prawidłowo rozwinięty i świadomy rzucasz teraz, Ju, jakimiś dziwnymi przykładami, a temat był skonstruowany prosto i klarownie

taka jest wykładnia KK w tych sprawach poinformuj o tym kler. niektorzy chyba nie maja o tym pojecia!:)

He he, to wychodzi na to, że należy spróbować z facetem i kobietą, żeby się przekonać, co lepsze.:P

He he, to wychodzi na to, że należy spróbować z facetem i kobietą, żeby się przekonać, co lepsze. no i mamy zrodlo topiku !!!

forum zycie uczuciowe no i nie masz racji bo to, że rodzice SĄ katolikami, że dzieci są wychowane po katolicku, to jeszcze nic nie znaczy. dziewczyna wyprowadziła się z domu w wieku 16 lat i żyje swoim życiem

>>... miłuj blizniego swego jak siebie samego" No, na pewno, nie chodzi tu o akceptację złych (niemoralnych) czynów bliźniego (zwłaszcza jeśli chodzi o takie zgorszenie) "...lepiej byłoby uwiązać mu kamień młyński u szyi i rzucić w morze...". P.S. W pośpiechu wyraz "naprawdę ", napisałem oddzielnie.

Klaudo, na temat wypowiedzi to już się dawno skończyły.:P To, do czego się od jakiegoś czasu odnosisz, to wypowiedzi obok tematu m.in. przez Ciebie prowokowane. krytykowana krytykantka Tylko czy te rodziny są na prawdę katolickie (a nie tylko z deklaracji) ? Krytykantka "a jakie przymioty powinien miec katolik z prawdziwego zdarzenia uwazasz pewnie, ze chrystus mrugnal okiem kiedy mowil "a blizniego swego jak siebie samego" widzisz w tym miejscu w biblii gwiadzke i malym drukiem : :nie dotyczy : homoseksualistow, innowiercow w szczegolnosci zydow, komunistow i wielu innych "???????????????????????????????" A nie dostrzegasz równicy pomiędzy miłością bliźniego a nazywaniem zła złem? O tym też było w Biblii.:P

.S. W pośpiechu wyraz "naprawdę ", napisałem oddzielnie. raz ktos normalnie reaguje na uwage o bledzie ort!

A Pismo Święte mam w przekładzie Biblii Tysiąclecia (jakby to jeszcze interesowało).

stosunek homoseksualny nie jest zlem bo penetrowany domaga sie penetracji