Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ju............................

Co byście zrobili, gdybyście się dowiedzieli, że Wasze dziecko jest homosiem?

Polecane posty

jesli ktoś dziecku przez ileś tam lat robił wodę z mózgu, to na pewno będzie mu trudniej rozpoznać samego siebie, określic się w pewnych sprawach. Tak, Ju, wyobraź sobie, że takie osoby muszą poznac "same siebie od nowa" i byc może sprobować i tego, i tego - bo pewne normy i wartości zachwiały jego osobowością. W normlanej sytuacji, kiedy jesteśmy świadomi swojej orientacji seksualnej i nikt nam jej na siłę, sztucznie nie krzywił, nie musimy próbowac i z tym, i z tym - w 90 % ludzi to się po prostu wie od przysłowiowego "przedszkola" to są tak ewidentne rzeczy, że naprawdę az trduno uwierzyć, Ju, że takie absurdalne pytania zadajesz :)

w PŚ jest też coś o jedzeniu owoców morza, nie dotykaniu świńskiej skóry i nie noszeniu odzieży z mieszanych tkanin :P

Taaak, kradzież też nie jest złem - przecież okradany chce być okradziony nie pilnując należycie dobytku.:P

Gość krytykowana krytykantka
Taaak, kradzież też nie jest złem - przecież okradany chce być okradziony nie pilnując należycie dobytku. teraz mnie przekonalas!!!

nie -ja no i kazdy dentysta w pierwszym roku praktyki powinien stracic wszystkie zeby :)

"to są tak ewidentne rzeczy, że naprawdę az trduno uwierzyć, Ju, że takie absurdalne pytania zadajesz " Yyyy, Klaudko, a jakie pytania?

Ju, proszę cię... porównujesz przestępstwo do świadomego wyboru :-o chyba jest różnica pomiędzy tym, że kochasz się z mężem z własnej, nieprzymuszonej woli, a tym, że ktoś cię gwałci !!

Gość forum zycie uczuciowe
>>... w PŚ jest też coś o jedzeniu owoców morza, nie dotykaniu świńskiej skóry i nie noszeniu odzieży z mieszanych tkanin... To zdaje się Stary Testament. Teraz obowiązuje Nowy Testament. A tak ogólnie to zbaczamy lekko z głównego wątku.

chyba jest różnica pomiędzy tym, że kochasz się z mężem z własnej, nieprzymuszonej woli, a tym, że ktoś cię gwałci !! dla nich roznica jest taka czy masz z ta osoba slub koscielny jesli tak-to niech cie gwalci jesli nie to nweet dobrowolny stosunek jest naganny z taka logika podjelysmy sie dyskutowac

a w NT są jakieś slowa o podporządkowaniu się kobiety mężczyźnie, tym, że kobieta powinna chodzić z przykrytą głową, nie ma prawa nauczać ani przewodzić mężom :P

>> ...a w NT są jakieś slowa o podporządkowaniu się kobiety mężczyźnie, tym, że kobieta powinna chodzić z przykrytą głową, nie ma prawa nauczać ani przewodzić mężom... I słusznie :P

Krytykowana, bo my jak ten Don Quijote z wiatrakami ;) ale w sumie... wakacje mam ;)

podziwiam was, ze nie wstydzicie sie wyglaszac swoich pogladow !!! :D:D:D

NIE-JA ale chyba nie az tak dlugie :)

ja postanowilam teraz pieknie sie roznic i zawsze wyszukiwac cos co mozna pochwalic i podziwiac w drugim czlowieku

Klaudio, jak piszesz o tym próbowaniu, to mi się zdrady kojarzą. Jak ktoś świadomie wybrał, to przecież był pewien swojego wyboru. Po co zatem próbował potem jeszcze z inną? No nie wiem, wracając do wcześniejszego wątku np., jak mężczyzna związał się z kobietą, ma z nią dzieci itp., to po cholerę próbuje z innym facetem? Po prostu uważam, że niektórych rzeczy się robić nie powinno nawet jeśli ma się na to ochotę. W końcu nie samym seksem żyje człowiek. A co do Twoich przyczyn takiego czy innego zachowania - czasami jest tak, że wszystko wydaje sie być w porządku, a gdyby tak podrążyć, to można się jakichś sensownych podstaw doszukać. Innych niż by się to z początku wydawało.:)

>> ...jest też coś o bogaczach i uchu igielnym... Teraz to ni przypiął ni wypiął z tym przykładem. Nie wiadomo do czego on. Jest jeszcze coś takiego : 1 Kor 6.9 " Nie łudźcie się! Ani rozpustnicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani rozwięźli, ani MĘŻCZYŹNI WSPÓŁŻYJĄCY Z SOBĄ, ani złodzieje, ani chciwi, ani pijacy, ani oszczercy, ani zdziercy nie odziedziczą królestwa Bożego."

\" Klaudko, a jakie pytania?Yyyy, Klaudko, a jakie pytania?\" sorki, stwierdzenia, a dokładnie o to mi chodziło: \"wychodzi na to, że należy spróbować z facetem i kobietą, żeby się przekonać, co lepsze\"

" Klaudko, a jakie pytania?Yyyy, Klaudko, a jakie pytania?" sorki, stwierdzenia, a dokładnie o to mi chodziło: "wychodzi na to, że należy spróbować z facetem i kobietą, żeby się przekonać, co lepsze"

ani zdziercy nie odziedziczą królestwa Bożego." ale to jest ich sprawa i tobie nic do tego. i nic do tego prawu panstwa, chyba ze jest to panstwo koscielne ty sam siebie rozliczaj z cytatow z biblii skoro te wartosci uwazasz za najwazniejsze. dlatego tobie przytaczalam cytat

Nie-ja "Ju, proszę cię... porównujesz przestępstwo do świadomego wyboru chyba jest różnica pomiędzy tym, że kochasz się z mężem z własnej, nieprzymuszonej woli, a tym, że ktoś cię gwałci !!" No jest. Dla mnie nawet nie chyba.:P Chociaż jest element wspólny - stosunek seksualny.

Klaudko, już napisałam przecież, że nie wszystkiego powinno się próbować. I nie byłoby problemu.:) A teraz Wam pomacham🖐️

>>... nic do tego prawu panstwa, chyba ze jest to panstwo koscielne Nieprawda, prawo państwa powinno być zgodne z moralnością i obyczajami społeczeństwa a nie stawać w poprzek nich.

dziekuje ike ludzie wola byc widocznie protekcjonalnie traktowani ja nie mam tego w naturze ale na zamowienie -potrafie

a obyczaj jest taki, ze czesc spoleczenstwa uprawia seks homoseksualny

a przypiął przypiął ponieważ gdyby przestrzegać WSZYSTKIEGO, katolicy powinni żyć w szlachetnym ubóstwie, a nie budować domy i kupować samochody :P jak to jest, że jedno mają w dupie, ale innych przestrzegają?

nie-ja dupa to slowo klucz dla katolicyzmu :) tak to wlasnie jest