Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość ania172

niepłodnośc ... POLMED Wrocław

Polecane posty

Gość gość
Ucielo mi tekst ale dokończę. Z refundacja rządowa leków jest tak ze jeżeli ma się am poniżej 0.5 to z refundacja jak powyżej 0.5 to już nie. Tylko nie atakować mnie zaraz bo napisałam to co się wczoraj dowiedziałam. Pozdrawiam

Gość gość
AMH miało być oczywiście

Gość gość
Nie rozumiem tego z tą refundacja leków. Jeśli AMH jest powyżej o,5 to już tej refundacji nie ma?? Na stronach Ministerstwa nie ma nic o AMH! :/

Gość gość
Gościu musiałaś coś źle zrozumieć :) zgadza się że poniżej 0,5 AMH nie ma kwalifikacji do refundacji ale to nie chodzi o leki tylko własnie o program rządowy :) Nie za bardzo tylko rozumiem co to znaczy, że traci się mrozaki... to znaczy że oni je niszczą???? to chyba żart jakiś?

Gość wrocka
Wiecie jaki ma byc ten dobry poziom Estradiolu do transferu?

Gość gość
Z mrozakami jest tak ze z tego co zrozumiałam niszczą innej opcji nie ma bo to komercja. Dobrze zrozumiałam. Czyli żeby podejść do rządówki trzeba zaczynać od przysłowiowego zera. Z AMH dobrze wypytałam bo nie wiem czy zakwalifikuje się do rządówki i dr powiedział ze u nich też jest zniżka na leki do wykupienia w aptece a w rządowym nie zawsze są refundowane ze względu na poziom AMH. Wypytam dobrze bo będę z tego korzystała

Gość mohjitoo
Dziwne to z tą refundacją leków by było gdyby patrzono na AMH. Owszem do kwalifikacji AMH jest ważne ale co to ma wspólnego z lekami?? Nawet i tutaj chcą parą robić pod górkę??!! Na liście leków do IVF jest chyba 15 leków i prawdą jest że nie każdy z tego skorzysta bo to zależy od leków jakie się dostanie. Ale żeby to z AMH łączyć?? Dziwne :/ Wrocko nie mam pojęcia z tym estradiolem ale zapytam u mnie na forum może ktoś cos podpowie ;)

Gość gość
czyli jezeli ja mam AMH 0,8 to nie załapie sie na leki refundowane , jezeli załapałam sie rzodowego ivf?

Gość gość
wrocko a do czego w ogóle ten estradiol Ci badali? Mi przy Crio tego nie robili :/

Gość gość
Wrocka ja do transferu musiałam mieć minimum 1300 estradiol

Gość gość
Do gościa z godziny 13.02 zadzwoń do kliniki i spytaj co masz za problem???

Ale piszecie głupoty. Z refundacją leków jest tak, że są takie same kryteria dla wszystkich (poniżej 40 rż, AMH minimum 0,7 wg nowego standardu i FSH poniżej 15). Refundacja jest na 3 cykle. Jeśli jest się w programie MZ to leki też się należą (jeśli ktoś nie ma 40-tki). I tyle. Jeśli chodzi o program MZ to przed podejściem trzeba wykorzystać wszystkie zarodki z komercji. Jeśli lekarz dopuści do programu kogoś kto ma zarodki zamrożone to ta osoba podejdzie, ale w razie kontroli to będzie ostatnia pula dofinansowania dla takiej kliniki ;) wrocka a Ty podchodzisz na bezowulacyjnym?

Gość gość
Zadnego. Wyczytałam ze zeby leki refundowane dostac trzeba miec AMH > 0,7 lub FSH < 15.

Gość gość
Co za głupoty wypisujecie! Tak jak jest wyżej napisane- jeśli ktoś kwalifikuje się do programu rządowego, to należy mu się refundacja leków. Co to za pomysł z niszczeniem zarodków? Zarodków się NIE NISZCZY- przecież to są wasze potencjalne dzieci! Jeśli w Polmedisie wygadują takie głupoty, to chyba nie powinni się tym zajmować

Gość gość
Nie no brawo za interpretacje do gościa powyżej. Słowo "zniszczone " zostało użyte jako przenośna wiec bez podniety proszę. Nie ważne czy mrozaki zostaną zniszczone zjedzone czy w jakikolwiek inny sposób znikną chodzi o sam fakt ze jeżeli podchodzisz do rządówki to zaczyna się od początku i bez mrozaki w. A jeżeli komuś nie zależy na nich (co byłoby dziwne) to ma prawo robić z nimi co chce. Jesteśmy dorosłe i nie każda mysli jednakowo.same decydujemy o sobie. Wiec nie krytykuj polmedisu bo to fachowcy

Gość gość
Dziewczyny bez jaj... jacy "fachowcy" od niepłodności niszczą zarodki? chyba tylko polmedis!!!! W żadnej innej szanującej się klinice tego typu słowa by nie padły z ust lekarza. Masz mrozaki, najpierw je wykorzystujesz a później podchodzisz do rządowego jeśli ci się nie uda... patrz mohjito... też miała mrozaka i co? w ciaży jest a tu by jej zaproponowali... zniszczymy pani dziecko i w zamian podejdzie pani do rządowego!!!! chore!!!!Po drugie ktos tu pisze ze jesteśmy różne... tak jesteśmy ale łączy nas jedno chęć posiadania dziecka. Czy to nie my robimy wszystko aby te komóreczki, później zarodki były? I tak byśmy sobie pozwoliły je zniszczyc, czy zjesć jak to wyzej gość napisał? No proszę was bez kitu która by to zrobiła? zeby tylko podejsć do rządówki? to chyba tylko lekarze tej kliniki mają takie nikłe poczucie humoru. I ja mam im zaufać? teraz mi się lampka zapaliła czy aby oni nie zniszczą moich komórek jak mają takie pomysły...

Gość gość
Dziewczyny ocknijcie się. Czytajcie ze zrozumieniem. Wiadomo że żadna by tak nie postąpiła tylko jak pisała któraś wyżej to tylko przenośnią z tym zniszczeniem. Przecież żadna nie jest na tyle za przeproszeniem głupia żeby to zrobic. W powyższej wypowiedzi chodzi o to ze bez sensu podchodzić do rządówki niszczac/pozbywają się mrozakow. Czytajcie między wierszami ze zrozumieniem. Błagam . Bo to forum stacza się. Gdzie te czasy gdy każdy miał nick ??? Teraz większość pisze jako gość. Nie wiadomo kto jest kim. A szkoda. I te przepychanki slowne. Jesteśmy dorosłe szanujmy się A polmedisu nie oceniaj negatywnie to do gościa powyżej. Widać jesteś z innej kliniki i specjalnie negatywnie o niej piszesz. Mi np bardzo podpaski a w inni medium byłam skarbonka do rozbicia. I tyle w temacie

Gość gość
Podpasowali miało być. A invimed traktował mnie jak skarbonke

Przede wszystkim na forum nie powinna być możliwość pisania bez zalogowania. Na Bocianie nie ma czegoś takiego i nie ma też głupich kłótni ludzi anonimowych. Co do tych zarodków to myślę że dziewczyna źle zrozumiała lekarza albo On nie ma w sobie za grosz profesjonalizmu. Nie mają prawa niszczyć zarodków zwłaszcza żeby podejść do Rządówki. To jakieś głupoty które nie wiem kto rozsiewa. Ja umówiłam się na wizytę w sprawie Rządówki ale najpierw wykorzystałam mrozaka. I tak jak gość wyżej pisał gdybym miała pozwolić zniszczyć go bo chciałabym przystąpić do rządówki to zabiłabym nic innego tylko swoje dziecko ! Owszem fajnie by było zostawić sobie mrozaka i zakwalifikować się do rządówki. Ale jak dla mnie to byłoby nie fair. Dlatego najpierw wykorzystałam i to była najlepsza decyzja bo udało mi się ;) Pozdrawiam ;)

Gość nina999
Dziewczyny jeśli lekarz nawet w przenosni użył słowa, ze trzeba najpierw pozbyć się, zniszczyc zarodki aby podejsć do rządowego to dla mnie nie jest on już lekarzem godnym polecenia/leczenia się u niego. wstałabym i wyszła. tyle w temacie. Mohjito ty jesteś właśnie tu przykładem że z mrozaka bedziesz miała slicznego dzieciaka :) gratulacje kochana :) U mnie terazcprzestój, muszę odczekać 3-6 miesięcy bo byłam w ciąży pozamacicznej :( ehhh życie mnie kopie ile się da... taki cud i takie nieszczęście :(

Gość nina999
Monch jeśli jeszcze czytasz to forum to chyba Ty miałaś cp. Proszę napisz czy też tyle czekałaś? czas to mój wróg teraz bo ciągle myślę o moim aniołku :(

Gość nina999
hehehe najlepszy jest gosć z wczoraj z 16:15 :) narzeka, ze wszyscy jako goście piszą i że to źle a sama to nicku nie używa :) może ujawnisz się? bedzie nam miło. Moze dziewczyny uzgodnijmy tak, ze wypowiedzi gości będą ignorowane bo to bez sensu kłótnie z nie wiadomo kim. Polmedis jako klinika ma swoje plusy i minusy. Ja np leczyłam się tu, później w bocianie i w invimedzie i niestety polmed wypadł najsłabiej ale każda jest inna i kazdej co innego pasuje.

Gość gość
A ja dobrze zrozumiałam ze to przenośnią przecież wiadomo ze nie było to mówione serio.... ale cóż każda inaczej interpretuje. I tyle w temacie. A dziewczynie której to mówił po prostu zostało to zobrazowane w jak najprostszy sposób. Zamykam temat. Wiadomo o co chodzi. Wolność interpretacji jak najbardziej ale nie krytykuj cie innych i lekarzy. Poza tym dobrze ze lekarz mówi jak "krowie na rowie"i bolesna prawdę bo na kawkę i plotki do lekarza.???? Nie tedy droga.... Niektóre wymagają współczucia i nie chcą słyszeć gorzkiej prawdy wiec o czym tu mowa

Gość gość
Nie podpisuje się bo kiedyś mnie "przegonilyscie". Pozdrawiam. To ja z godziny 16.15 i powyżej.

Gościu ale o jakiej interpretacji Ty piszesz? Gdyby lekarz powiedział tej dziewczynie "Przed przystąpieniem do programu należy wcześniej wykorzystać zarodki lub oddać je innej parze" Natomiast ta osoba powiedziała o niszczeniu więc nie można tego podciągnąć ani do wykorzystania ani do oddania! I tu chyba to jest jasne jak słońce. A co do tego że lekarz mówił prosto w oczy co myśli o zarodkach . To uważasz za coś ok? Owszem gdyby powiedział pacjentce "Ma Pani marne szanse przy IUI i proponuję in vitro". "Nawet in vitro nie jest rozwiązanie, przykro mi". I to jest ok bo po co ktoś ma się łudzić. Ale powiedzieć o zniszczeniu zarodków to według Ciebie jest ok? Hmmm....dziwne masz rozumowanie w takim razie :) Nina...bardzo mi przykro. Czytałam o przypadkach ciąż pozamacicznych, pustych jaj płodowych i sama mam mega stracha przed serduszkiem :/

Gość gość
Mohito kochana idz do ginekologa innego a będziesz spokojna :)

Gość monch120
Witajcie :) Nina999 dobrze pamiętasz że to ja i niestety ale czekałam 6 miesięcy. Zawsze po nieudanych transferach odczekiwałam swoje, aby organizm doszedł do siebie. A ja już kończę I trymestr!!! Brzuszek już okrąglutki, a przede mną w przyszłym tygodniu prenatalne i boję się jak cholera. Ja po pierwszym nieudanym podejściu z rządówki ( a to był mój ogólnie 4 raz) już byłam zdecydowana na AZ, ale musiałam podjąć decyzję, bo gdybym zdecydowała się na AZ to musiałabym zrezygnować już całkowicie z programu i dwie kolejne próby już by mi się nie należały.

Gość espaniolaola
Kiedy mozna robić badania prenatalne? Ja będę za tydzień 11 tydzień ciąży i tak sie boje ;(;(

Gość nina999
Mohjito w 100% zgadzam się z tobą. Gościowi chyba się pomyliło mówienie prawdy prosto w oczy z czymś chorym bo jak inaczej nazwać słowa lekarza "albo zniszczenie zarodków albo program rządowy" - chore. Dziewczyny nie bójcie się prenatalnych, trzymam kciuki, bedzie dobrze. Mohjito za twoje serduszko też trzymam mocno :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować