Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość listopadziA

LISTOPADÓWKI 2011 - kto dołączy?

Polecane posty

karolciaa limit nerwów sie wyczerpał he he :) a tak poważnie nerwy tu nic nie dadza bo mnie i tak to mnie nie minie :)

Ja jutro zamierzam pofarbowac jeszcze włosy zrobic Spa i czekac na pełnie hehe torbe mam w sumie spakowana tylko wrzuce wode i kosmetyki i jade... A powiedzcie mi bierzecie rozek do szpitala?połozna mówi ze lepiej kocyk,ja zapakowałam to i to ale nie wiem czy tego rozka nie zostawic w domu narazie bo torba ledwo sie dopina;/

a ja nic z tych rzeczy nie spakowalam:( chyba musze cos takiego wziac;p a znacie moze jakies sposoby na sprawdzenie czy rozwarcie postepuje?

no tak Ania tylko spokój może nas uratować, bo inaczej to idzie zwariować :P kasiuleczek powodzenia jutro! :) Malenka ja nie znam sposobów nawet nie słyszałam czy są jakieś, chyba musisz się uzbroić w cierpliwość :)

a i ja mam rożek spakowany do szpitala, w razie gdyby się nie sprawdził mąż wymieni mi na kocyk :)

Gość daruuusia
Hej,mi dzis mija termin,zaraz jade na ktg i ciekawe co dalej???

Cześć dziewczynki, widzę, że pełna nerwówka w tych naszych oczekiwaniach. SweetMalenka... chyba nie ma takiego sposobu. Ja się śmieje do mojego męża, że ma sprawdzić czy rozwarcie nastąpiło :P Ja z rozwarciem 1,5 cm, przechodziłam 4 tyg. w pierwszej ciąży, a później stanęło na 8 i musieli robić cesarkę. Ania23LB, trzymamy kciuki żeby coś się ruszyło i dzidzia w końcu przyszła na świat. Chyba polubiła strasznie Twój brzuszek :) Jeśli chodzi o rożki, to ja nie biorę, bo oni zawijają maluszki w szpitalne, dodatkowo kładą w środek pieluchy tetrowe. A lepiej mieć swoje czyściutkie w domku. Ja tym razem nie zaopatrywałam się w rożek, bo u nas się w ogóle nie sprawdził przy synku, było mi niewygodnie trzymać go w nim, wolałam mięciutki kocyk.

Hej dziewczyny ja jeszcze w dwupaku. Kurde cała noc meczyły mnie bolesne skurcze rano lekarz bada wszystko przygotowane do porodu zgładzone i 2 cm rozwarcia tylko patrzeć jak ruszy , no ale ile można wytrzymać na tym bólu a skurcze są co 10 min i na skali dochodzą do 80 na 100 możliwych . a wiesz że masz racje z tym brzuszkiem że nie chce wyjść he he he. Jutro albo pojutrze mnie wypuszcza

Witam Mamusie po nieobecnosci;-) wczoraj wypisano nas do domu i juz mamy za soba pierwsza noc. Jednak w domku to w domku. Moj porod to byla tragedia- o 2 w nocy w sobote dostalam pierwszych skurczy, o 8 odeszly mi wody. W szpialu okazalo sie ze mam 4 cm rozwarcia. Pozniej do 15 zwiekszylo sie tylko o pol cm, podawano mi oksytocyne, ktora nic nie dawala- bo kolejny byl skok kolo 17 na 8 cm i do 20 znowu zero postepu. Dawki oksytocyny coraz wieksze i dalej nic. No i w koncu decyzja o cesarce, uwazam ze to najlepsze co mnie spotkalo;-) na poczatku bylo ciezko ale dzis juz prawie normalnie funkcjonuje. Karmie naturalnie, chociaz moj Maluszek je bardzo krotko... Zdjecia przesle na naszego maila jak tylko zrzuce na kompa. Dziewczyny zycze cierpliwosci napewno ten dzien nie dlugo nadejdzie;-)- mi pomoglo masowanie brodawek;-) A nie ma wiekszego szczescia w zyciu niz zobaczyc swojego Skarba;-) milego dnia, buziaczki

czesc dziewczynki! melduje sie niestety jeszcze w dwupaku;-) wlasnie wrocilam z ktg skurcze mam co 10 minut i na skali dochodza do 80 a nawet do 100, a pani od ktg mowi ze to jeszcze nie to i ze to macica sie przygotowywuje, no ile mozna!!!! kurde cala noc sie meczylam, rozwarcia tez chyba jeszcze nie mam bo nic nie mowila, ide teraz spac a o 16 znowu na ktg bo dzidzius sie malo ruszal, a wydawalo mi sie ze caly czas czuje jak sie wierci, juz nie wiem czy mam jakies urojenia czy co, oj chcialabym juz urodzic

Dzień dobry brzuszki i mamuśki :) ja nawet się wyspałam dzisiaj :) ale za to pogoda u mnie taka, że nic sie nie chce :) dzwoniłam do gina kazał mi przyjść jutro do siebie i zbada co tam się dzieje u mnie tak więc już nie mogę się doczekać :D kurcze co raz bardziej dokucza mi ten dziwny ból od kręgosłupa który idzie mi po nodze aż do kolana... dobrze, że jutro mam wizytę to się zapytam co to właściwie jest... Ania powodzenia może coś w końcu Cie ruszy a jak nie to już jutro pełnia może wtedy :D Miłego dnia kobietki :)

Dziewczyny zrobiono mi bardziej szczegółowe badania i niezgadniecie z OM termin miałam na 1.11 z USG na 15.11 a według obliczeń i sprawdzeń szpitala na 25.11 . Normalnie uśmiać sie idzie, jest to śmieszne ale ja tu w strachu żyje z dnia na dzień . monia jutro maja mnie wypisać w razie jakby sie nic nie działo i jeśli wyniki moczu będą ok

Gość Silka z okolic Katowic
XdaisyX-współczuję takiego obrotu sytuacji,wiele musiałas wycierpieć :( Mnie też chyba czeka cesarka,mała wciąż posladkowo i prawie nie czuje jej ruchów,martwie się jak czort,czy wszystko jest ok. :/ Czekamy na fotki,odpoczywaj dziewczyno'wracaj do sił :) Pozdrawiam Widze wiele z was tuż przed samym porodem,ta nerwówka jest dobijająca no nie? Trzymam za was kciuki :) Co do rożka...Ja biorę do Szpitala,nie wiem jaka pogoda nas zastanie w dniu wypisu,nawet ten kawałek ze Szpitala do samochodu może zaważyc o przewianiu maleństwa. Dmucham na zimne. Biore tez pare ciuszków,tetrówke jak bede karmic to zapewne będzie sie ulewać dzidzi i będzie ubrudzone.Mam też takie niby skarpetki co się zakłada na rączki bobaska-też Je wezmę. U was też ruchy mało wyczuwalne? Pozdrawiam dwupaczuszki i te obecne mamulki :*

A i wiecie jakie to umęczenie jak te skurcze co 10 min i boli to normalnie za przeproszeniem usrać sie idzie . te co miały cesarke to mają ogromne szczęście że nie beda czuły tego co SN :)

Ja to szczerze ruchów już nie licze bo jak sie rusza to sie rusza a jak nie to potrafi pół dnia sie nie ruszać i straszyć mame :)

Czesc mamunie od razu gratuluje rozpakowanym i czekam na te w dwupaku:) Czytam was codziennie ale jak chce cos napisac to zawsze cos sie dzieje i nie mam kiedy:) chlopcy rosna przybieraja na wadze pieknie sa grzeczni tylko w nocy czasem im sie odmienia:) wiec troche chodzimy niewyspani.Troche nas martwi przedluzajaca sie u Kuby zoltaczka ale podobno tak sie dzieje u wczesniakow karmionych wylacznie mlekiem mamy,przepajam go woda z glukoza i od wczoraj na 1 dobe zostal przestawiony na mleko modyfikowane zobaczymy czy to da jakis efekt.Sciskam was mooocno i 3mam kciuki za bezbolesne porody;) postaram sie wpadac czesciej!

Dzień Dobry;) U nas dzisiaj nocka super az do 10 pospalismy sobie:) Mały tez sie mało rusza musze go szturchac delikatnie zeby cos tam odkopnął... Zaraz biore sie za sprzatanie i wyparze butelki,laktator itd.... Zazdroszcze mamusiom które maja juz swoje maluszki w domku! Ania to trzymamy kciuki za szybki rozwój sytuacji bo mecza cie i mecza...a z tym terminem to naprawde jakas paranoja moze zrobia z Ciebie grudniówke hehe

Nie no grudniówka to nie bo w marcu ost mies bym miała więc listopadówka jestem. no ale nie wiem jak im to wyszło jutro będzie wiadomo

Aniu23LB- masz rację z tym bólem przy porodzie sn.Jestem po sn i po cc i mówię Wam szczerze-dla mnie ból po cc był łatwiejszy do zniesienia i na ten ból miałam wplyw.Teraz kolejne cc tzn mam nadzieję ,ze się dr nie rozmyśli. Zaleta porodu sn jest jedna-jeśli wszystko pójdzie dobrze czyli dziewczyna nie popęka to godzine po porodzie jest w stanie sama isc pod prysznic a po cc lezy 12 lub 6godz (zależy od podanego znieczulenia) a potem przyzwyczaja się do bólu. Dziewczyny,damy radę:)Za rok bedziemy miały juz pewnie dzieci chodzące:)

Witam:) u mnie nocka taka jak zwykle przesypiam tylko najgorsze to wstawanie w nocy to zazwyczaj 3 razy.Wtedy mnie najbardziej boli brzuch. Mała sie dzisiaj częściej rusza niż wczoraj nie wiem od czego to zależy chyba od tego jaki ma humor:) Także jestem spokojniejsza:) Ja też biorę rożek do szpitala wolę swój jak szpitalny. Ania23 ja też już ruchów nie liczę:)

A co tu taka popołudniowa cisza??? Rodzicie ??? :-) Ja rożek też spakowałam do torby i kocyk. JEszcze tylko przygotuje rzeczy na wyjście żeby mąż się potem nie głowił. Jutro pełnia, mogę jechać ;-)

dziewczyny trzmam kciuki ahh jak sie fajnie was czyta :) mnie to tez czeka ale dopiero w kwietniu hehe mam córke oLivkę z listopada :) 19 tego obchodzic bedziemy 3 cie urodzinki

No właśnie pełnia jutro bądźcie przyszykowane u mnie znając życie nie będzie mi pisane jutro urodzić he he ale wy jak najbardziej może wszystkie naraz pójdziecie :) ale faktycznie cisza dzisiaj popołudniu u nas na topiku jak nigdy :) ja rożka nie biore bo u nas są kocyka też nie bo jak co do czego przyjdzie przy wyjściu braknie miejsca na wszystko ( jedzenie dowożone , a to coś do dziecka trzeba przywieźć ) jak sie torbe zapakuje to pęknie w szwach he he :) zaraz będe mieć ktg i dziewczyny czy was też tak męczą bóle głowy

Patinka dzięki . Źyczymy spokojnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania :) no w kwietniu nasze bobaski bedą miały po 5 miesięcy :)

bede was sledzic :p ja w sierpniu po zdjeciu szwu okreznego na szyjce zaraz urodzilam tzn nie zaraz troche to trwalo :p poród opisywalam na zywo na kafe na moim topiku wrzesniowek :D dzieki

xdaisyx gratulacje pierwszej nocki w domku.wiem jak to przyjemnie byc juz u siebie. u nas idzie jakos leci.jemy spimy i sie przewijamy.nikola jest jak narazie grzeczniutka.nie przeszkadza mamusi w spaniu i w funkcjonowaniu w domku :) na pocztku tylko mialam obawy o jej jedzenie .mam pytanko do juz wczesniejszych mamus z doswiadczeniem .dziecko konczy 5 dni ile powinna jesc.?? dzis juz je 40 ml tak co 2 godziny 2,5 godz.czy to dobrze??chociaz byla u mnie polozna i mowila zebym juz probowala dawac jej wiecej .ale czy to nie jest duzo?jezu jesc co 2 godz !!!! niby polozna powiedzila ze ok. aaaaa i kolejne pytanie czy lepeij takiego niemowlaczka karmic (oczywiscie jesli chodzi o butelke )bardziej na płasko czy pod delikatnym kątem? i czy po kazdym karmieniu musi sie odbic?bo maja nikola prawie wogole nie beka po jedzonku ale jej sie nic potem nie ulewa wiec chyba jest dobrze ......? bede wdzieczna za odpowiedzi :)

Gość Silka z okolic Katowic
Co do bólu głowy,tez je mam od tyg.,niedobrze mi,dostałam biegunki,brzuch tak mnie boli jak bym miała okres! Dzwoniłam do mojej położnej i mi kazała brac 3xdziennie po 2 nospy...troche chyba przesadziła. Bede brac 2x na dzień :/ Pozdrowienia dla mamy bąbelków,jak się czujesz'wracasz do sił? Do jutra:)

miniaczek ja moja małą karmie po kątem główka jest dość wysoko i tez rzadko kiedy beka położna mówiła że nie każdym sie odbija ale dla mnie to wielka ulga jak usłysze bek :) a jak nie beknie to kłade ją do łóżeczka oczywiście na boczku, Majka ma 9 dni i je 60ml co 3h dzisiaj była położna i mówiła że ok możemy dojść do 90ml

Silka może u Ciebie poród się zbliża ból brzucha jak na skurcze, a biegunka bo organizm opróżnia się z tego co zbędne ? Może jednak ta pełnia coś u Ciebie zdziała :) Ania współczuje nie dość, że skurcze Cie męczą to w dodatku z tymi terminami u Ciebie dziwnie. A jakie oni badania zrobili, że trzeci termin wynaleźli ?