Gość Umina888 Napisano Czerwiec 12, 2015 Udało sie! Drugi cykl z ziołami i udało sie! :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Umina888 Napisano Czerwiec 12, 2015 Staraliśmy sie 2 lata! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 13, 2015 Gratulacje :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość berbelka86 Napisano Czerwiec 14, 2015 Ja cztery dni temu zaczęłam trzeci cykl z ziołami. Bardzo fajnie skróciły mi cykl z 57 na 41 dni i teraz na 36 dni. Może do trzech razy sztuka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość1234 Napisano Czerwiec 17, 2015 Witam. Jestem obecnie po pregnylu (5 dzień). Wczoraj popołudniu zrobiłam sobie test ciążowy, druga kreseczka wyszła bardzo blada. Dziś rano powtórzyłam i tak samo- druga kreseczka wyszła blado. Jak myślicie czy to oznacza że już nie jestem w ciązy?? Wiem, że to za wcześnie na robienie testu (pregnyl test fałszuje:/), ale myślałam że może ta kreseczk będzie się robiła coraz ciemniejsza z każdym dniem. Co o tym myślicie?? z góry dziekuje za odpowiedź Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 18, 2015 Po pregnylu druga kreseczka może pojawiać się aż po 10 dniach, więc test najlepiej robić 12-14 dni po zastrzyku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 18, 2015 *do 10 dni chciałam napisać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Umina888 Napisano Czerwiec 18, 2015 Ja pregnyl miałam jakieś pół roku temu i tez w 9 dniu po podaniu wyszłam mi || kreska. Wynik był zafałszowany wiec faktycznie lepiej dłużej odczekać. Dziewczyny wiem, ze zioła nie na każda działają, ale jestem nimi zachwycona :-) 2 lata starań, multum wizyt u gina. Był monitoring, clo, duphaston, testy owulacyjne? pregnyl i nic! Zaryzykowałam z ziołami i udało sie przy drugim cyklu. Pierwszy piliśmy razem z mężem, a drugi przyznamy ze piłam gdy sobie o nich przypomniałam i tylko do dnia owu. I udało sie! :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 18, 2015 Ja piłam teraz przez miesiąc i to nie każdego dnia bo zapominałam, dostałam @ po 29 dniach a nie jak wcześniej po 32-36. zamierzam pić nadal i bardziej o tym pamietać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 18, 2015 Jestem po pierwszym opakowaniu femi fertil (słyszał ktoś). Zauważyłam wiekszą chęć na przytulasy. Wiecej śluzu płodnego. Test na owulacje przepiękni pozytywny. Jedyna wada to wymiotować mi się chce po nim. Ale biorę na noc i jest ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość basiula889 Napisano Czerwiec 18, 2015 GOSC1234 ja mialam po pregnylu wyrazna druga kreske 11 dni po podaniu wiec poczekaj nabezpieczniej do 14 dnia i rob test :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćzielarka Napisano Czerwiec 24, 2015 I jak tam dziewczynki ? Jak picie ziółek ? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 88jakajatuja Napisano Czerwiec 25, 2015 Witajcie Dziewczyny :) czytam Was od dawna i bardzo mocno kibicuję :) sama teraz jestem na pierwszym cyklu z ziolami i czekam na owu bo u mnie sie nie pokazuje :( mam niski progesteron, niski estradiol i FSH :( bardzo na nie licze , szczegolnie jak czytam o sukcesach dziewuszek z forum :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćzielarka2222222222 Napisano Czerwiec 25, 2015 88jakajatuja też jestem na ziółkach mam nadzieje że pomogą ja mam podwyższona prolaktyne i problemy z owu... Damy rade jak innym sie udało to i nam się uda :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 888jakajatuja Napisano Czerwiec 25, 2015 gośćzielarka2222222222 - mam taką nadzieję:) Chociaż powiem Ci,że mam już chwilę zwątpienia, od września 2014 zaczęliśmy starania i dopiero teraz moja gin zaczęła cos kombinowac , mimo ,że miałam cykle nawet 90 dniowe...przepisała luteinę na wywołanie potem po pojawieniu się torbieli duphaston. Dupka biorę 2 miesiąc ale testy owu negatywne ,więc zaczęłam ziółka ... Tylko czy pomogą na niski progesteron i niski Estradiol... ehhh najgorsze jest to ,że mam wrażenie ,ze lekarze mnie zlewają...na zasadzie "poczekamy-może się uda" :( a Ty długo się starasz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćzielarka2222222222 Napisano Czerwiec 25, 2015 My staramy się 8 miesięcy i jak narazie nic... :( moje cykle też trwały jakoś 90 dni i cały czas jestem na luteinie od tamtego roku... już mnie to wszystko męczy ciągle nowe leki bromergon luteina duphaston maskra... więc teraz na własną rękę biore kwas foliowy i pije ziółka mam nadzieje że pomogą :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 88jakajatuja Napisano Czerwiec 25, 2015 A jakieś inne badania robiłaś? Ja się zastanawiam czy sama sobie nie narobiłam bajzlu antykami bo brałam 7 lat do czerwca zeszłego roku:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćzielarka2222222222 Napisano Czerwiec 25, 2015 mnie skierowała moja gin na trzy dni na badania do szpitala zrobili mi mnóstwo badań i wszystko okej tylko ta cała prolaktyna... a anty ja brałam 3 lata i wiem że może być właśnie wina tych tabletek... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gurl Napisano Czerwiec 26, 2015 Hej Dziewczyny, ja nadal piję ziółka, czuję że jeszcze nie załapałam ciąży w tym miesiącu, ale staram się tym nie dołować i nie myśleć dużo, chociaż jest bardzo ciężko. gośćzielarka2222222222 nie martw się prolaktyną. Ja też mam z nią problem, ale od 1.5 mies. biorę bromergon i prolaktynę mam na poziomie 4! A wcześniej miałam koło 80. Także poproś swoją gin o bromka albo idź do endokrynologa i poproś o ten lek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćzielarka2222222222 Napisano Czerwiec 26, 2015 brałam bromergon wsumie nadal powinnam go brać ale nie za dobrze się po nim czuje... wiem że zbija prolaktyne ale wole nie mieszać ziółek i leków. Jak długo je pijesz ? Widzisz jakieś efekty ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 27, 2015 Dziewczyny ja zastosowałam taką kurację ( cykle mam 28 dni, ból owulacyjny odczuwam od 13 ) zioła ojca sroki 3 codziennie do owulacji castaganus 2 tab codziennie rano do owulacji ( castaganus na prolaktynę) olej z wiesiołka 3*2 tab codziennie do owulacji ( olej z wiesiołka działa na śluz) od 2 dnia po owulacji duphaston 2 tab W pierwszym cyklu ciąża po 3 latach starań :) Dodam, że mąż przyjmował suplement diety z l karnityną, cynkiem, selenem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gurl Napisano Czerwiec 27, 2015 gośćzielarka2222222222 nie wiem czy to efekt ziół, ale wydaje mi się że bardziej bromergonu. Cykle mi się skróciły, ostatnie 2 cykle są z owulacją. Dodatkowo piję Inofem i od tego miesiąca nie piję kawy, czarnej herbaty, nie jem czekolada i staram się nie jeść tłustych potraw i tłuszczy trans. Zioła piję 2.5 miesiąca, wcześniej piłam dłużej, ale musiałam przerwać ze względu na zmianę planów życiowych. Zobaczę za miesiąc czy da to jakieś efekty. To dopiero mój 3 miesiąc starań, a więc nie jest źle. Co ro złego samopoczucia po bronku... ja czuję się po nim dobrze, teraz zmniejszam dawkę na połowę tabletki, bo prolaktyny już nie trzeba zbijać, a po co się truć. Próbowałaś go wprowadzać na noc i małymi dawkami? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćzielarka2222222222 Napisano Czerwiec 27, 2015 Ja bromergon brałam różnymi dawkami od ćwiartki przez połówki aż do jednej całej tabletki i było za każdym razem tak samo... ja cykle z luteiną mam co 26-27 dni...mam nadzieje że zioła coś dadzą... zobaczymy co bedzie dalej a po tych ziółkach dobrze się czuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćzielarka2222222222 Napisano Czerwiec 27, 2015 Bromergon brałam zawsze na noc bo wtedy organizm lepiej na niego reaguje... niestety w moim przypadku i tak miałam złe samopoczucie nad ranem i cały dzień do du.... Ale może zrobie kolejne podejście do bromenrgonu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gurl Napisano Czerwiec 28, 2015 gośćzielarka2222222222 może spróbuj innych tabletek zbijających prolaktynę, może coś z tych, które bierze się raz na tydzień? Prolaktyna to straszne świństwo, mi co jakiś czas skacze do 80 i albo sama spada albo biorę bromka.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 88jakajatuja Napisano Czerwiec 28, 2015 Ehh i kolejny cykl diabli wzieli ...jutro juz musze wziac dupka a owulacji nie bylo :( lamie sie czy brac jak kazal lekarz czy czekac na owulke ktora moze nie nadejsc wcale... i badz tu czlowieku madry :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gurl Napisano Czerwiec 28, 2015 88jakajatuja słuchaj lekarza. Jak nie teraz to za miesiąc, najważniejsze to się nie załamywać :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 88jakajatuja Napisano Czerwiec 28, 2015 Gurl -chyba masz racje , komus ufac trzeba :) tylko cierpliwosci brak a niepowodzenia tylko doluja ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gurl Napisano Czerwiec 28, 2015 88jakajatuja mnie też dołuje każdy okres, wolałabym widzieć na teście 2 kreski. Kiedyś martwiłam się, że w ciąży będę bardzoo gruba, bo wszystkie babeczki u mnie w rodziny były grube, teraz mam to w nosie. Taka głupota. I tak sobie myślę, że przecież większość staraczek prędzej czy później zachodzi w ciążę. Trzeba być cierpliwym, przecież nie możemy należeć do elitarnego klubu osób bezdzietnych-podróżujących-nie muszących się opiekować dzieciorami ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćzielarka22222222222 Napisano Czerwiec 29, 2015 Dokladnie Gurl damy rade ;) nie mozna sie poddawac nie tym razem to kolejnym ;) wiem ze latwo sie mówi ale na każdego przyjdzie pora ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach