Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tomek warszawa okolice

ona nalega na zaręczyny. Mam dość!!!!

Polecane posty

Gość mnie wszystko
Teraz pewnie jak urażona księżniczka,czeka aż Tomek z podkulonym ogonem,na białym koniu z pierscionkiem za 5 tysiaków podjedzie pod wieże i będzie skamlał..oj Ty moja,kocham Cię nad życie ,wróc do mnie a dam Ci wszytko czego dusza zapragnie,bo nie chce Cię stracić... ja pierdole...a potem będzie na rzekac,ze po ślubie jej Tomek się zmienił,że seks już nie taki,że siedzi wiecznie na kompie,albo lata z kumplami na piwo,że jej mało czasu poświęca i że myśli o rozwodzie bo nie tak sobie to umyśliła,że Tomek jej nie kocha bo jej prezentów nie kupuje...

Gość cozaid
ja tez mialam parcie az w koncu przestalo mi zalezec i teraz w duupie mam jego pierscionek wiec albo sie oswiadczaj albo dja jej spokoj bo pozniej smaa cie oleje 5 lat i sie nie oswiadczyc na co czekasz jak bedizesz mial 35 lat ???

Gość mnie wszystko
cozaid...jasne! lepiej sie rozstac bo pierscionka nie dał.5 lat razem i wszystko było ok,dwoje ludzi się kocha,dobrze im z e sobą aż tu nagle on nie chce kupić pierścionka w tej chwili w jakiej chce Ona (bo koleżanki) i dupa ..trzeba zakończyć związek!brawo

Gość zapach pomarańczy...
Czar prysł, magia zakochania znikła, pozostał żal i rozczarowanie brakiem wzajemnego zrozumienia. Dlaczego tak się stalo? Napiszę ci Tomku, jakie starania i czyny mężczyzny wpływają na psychikę kobiety, żeby była radosna i szczęśliwa. Wiele osób tu napisało, że na te chwile szczęścia jest odpowiedni czas. Odpowiedni czas, to dobry w danej chwili moment, jak trafienie w dziesiatkę, strzelając pierwszy raz do tarczy. Skacze taka osoba z radości. W związku partnerskim jest podobnie i żeby się rozwijał trzeba drugą połówkę obserwować, w rozmowie słuchać jakie ma pragnienia, nie tylko potrzeby i miło ją zaskoczyć zanim sama ci o tym powie. Ten moment przegapiłeś, bo inne codzienne sprawy były ważniejsze, a rutyna sprawiła, że odłożyłeś to na dalszy termin. Jesteś z dziewczyną już ponad pięć lat, od roku mieszkacie razem. Moment wspólnego zamieszkania dał dziewczynie nadzieję na trwały z tobą związek. Widziałeś jej radość w oczach i w czynach w początkowych miesiącach zamieszkania, ale później zabrakło z twojej strony czynów potwierdzających jej wyjątkowość dla ciebie. I taki niespodziewany gest, jak wręczenie jej pieścionka (niekoniecznie drogiego) byłby dla niej namacalnym dowodem, że ją pokochałeś i chcesz dalej z nią ramię w ramię iść przez życie, na przekór wszystkim przeciwnościom. Człowiek jest szczęśliwy, gdy ma u swojego boku drugą uszczęśliwioną przez niego osobę w odpowiednim dla niej czasie. Na ten czas twoja dziewczyna czekala pięć długich lat, nie doczekała się. W końcu sama delikatnie ci to sugerowała popełnila błąd, bo sugestie wywarły u ciebie negatywny skutek. I stało się, co się stało, ogień podsycany przez długi czas słomą nie utrzyma długo goracego żaru. Teraz daj sobie spokój z tym pierścionkiem, zaręczynami i ślubem. Nic na siłę i na próbę. Musisz być pewien, że tego naprawdę chcesz. Ps. Regres ten odpowiedni moment wyczuł i jest zadowolony, nie czekała jego ukochana na ten czas pięć długich lat.

Gość flow
zapach pomarańczy ale tomek napisał wczesniej że chciał się oświadczyć pierścionkiem za 800 zl i ślubem cywilmym i to wywolalo i jego panny obraze majestatu!! bo ona chce drogo. ona chce drogiego okazania uczuć. gdyby chciała poprostu zostać jego narzeczoną a później żoną to zgodziła by się na jego propozycję a ona nie! a tomek jest młodym i rozsądnym czlowiekiem (zapewnia jej utrzymanie, mieszkanie i dobry byt) i ma prawo- święte prawo do tego żeby się wahać i poczekać z tak ważną decyzją życiową- zwłaszcza że teraz zaczął wypływać na wierzch paskudny materializm dziewuchy

flow Poczytaj topik od pierwszej strony.

Ty też poczytaj od pierwszej strony , co z tego, że są od 5 lat skoro mają po 23 i24 lata? W tym wieku nie zawsze myśli się o ślubie. No chyba, że rozmarzone panienki , które nie pracują , nie dokładają się do niczego i szukają jelenia. Ta dziewczyna uważa, że po zaręczynach ma być jak najszybciej ślub więc nic dziwnego , że chłopak się waha bo zdaje sobie sprawę, że są to koszty jak każde inne a jego niunia już nie. Nawet nie pomyślała kto jej zafunduje sukienkę na ślub. A tańszym pierścionkiem wzgardziła.

który jest dzisiaj odcinek tego serialu? Ciekawe co sie wydarzy jutro...?

już zauważyłam , że autor Tomek dba o nas i regularnie podsyła odcinki ;)

Gość mnie wszystko
jutro już będa po ślubie hahah

Gość flow
wiem że są ze soba 5 lat. i co z tego? poczytaj też moje wypowiedzi - bo pisałam też ze rozumiem tą dziewczynę. ale w trakcie trwania dyskusji wyszlo że ona jest jeszcze dziecinna i jej decyzjami powodują kolezanki. a z twojej wypowiedzi wynika że tomek zaniedbal temat bo powinien wyczuc moment w którym się oświadczyć - tyle że on tu napisał że oświadczać się nie chce narazie bo jest za mlody/ ma jeszcze czas- więc wedóług Ciebie powinien uszczęścliwić dziewczynę mimo wszystko, choć prawdopodobnie tym krokiem unieszcześliwiłby samego siebie?? regres- telenowela oj telenowela- bo wkręca na maxa.

Gość Nic nie znaczymy
Jesteśmy wymienialni. Facet teraz znaczy tyle co para butów, która się zużyła. Facet teraz jest przystanią na drodze życia kobiety. Kobiety wymagają od nas, abyśmy byli wszystkim i niczym. W większości przypadków jesteś jedynie częścią jej planu. Tu nie chodzi o Ciebie, ale chodzi o jej plan. Spróbuj powiedzieć kobiecie, której na Tobie zależy, że nie chcesz teraz być w żadnym związku, ale będziesz z nią spędzał czas. Będzie miała to co dostałaby od Ciebie kobieta w związku, ale bez prawa dania Ci na czoło stempla „mój. Wiele kobiet w tej sytuacji zareaguje wpychaniem Ci do gardła poczucia winy, braku odpowiedzialności, a nawet zerwie kontakt. Dowiesz się, że nie jesteś już tak zajebistym facetem, jak Ci mówiła, aby być z Tobą mimo tego, że nie dasz się określić jej facetem. Nie wpasowałeś się w plan, więc wyplaj!

Gość w zyciu bym sie tak nie
ponizyła by naciskac faceta na oswiadczyny

Gość Adela :)
flow, zgadzam się z Tobą. A to, co robi ta dziewczyna to najzwyklejszy szantaż emocjonalny. Podła zagrywka i źle rokująca. Tomek, faktycznie zarzuciłeś gorący temat. Wrzuciłam do ulubionych i zaglądam CODZIENNIE! Jak nigdy :)

Tytuł topiku: "ona nalega na zaręczyny. Mam dość!!!!" A czego się spodziewałeś autorze po piecioletnim byciu razem, dalszego czekania i pustych obietnic? Słowa tego nie spełnią, więc usprawiedliwiając swoją niedojrzałość do związku, najlepiej założyć topik i opisać parcie dziewczyny na pierścionek i zaręczyny. A czekałałbyś na seks z daną dziewczyną pięć lat? Z tego co piszesz, to na życie i seks bez zobowiazań jesteś dojrzały, ale na stały związek już nie. Mało tego, opisałeś, ze dziewczyna jest materialistką , bo przeglada katalog z pierścionkami za 5000 zł. Podzielić tą sumę na pięć lat, to w zaokrągleniu wychodzi miesięcznie 83,34 zł. Myślę, że przez te pięć lat więcej ci ofiarowała i żaden drogi klejnot jej tego nie zrekompensuje. Lepiej będzie dla niej, jak cię zostawi, a ty pociesz się szybko inną kobietą, która nie będzie miała żadnych skrupółów, złapie cię na ciążę i nie będziesz miał dylematu z oświadczynami. Gdybyś żył na bezludnej wyspie, nie miałbyś takiego problemu. Żyjesz w kraju pełnym kobiet, a konkurencja nie śpi, tylko czycha na niezdecydowanych facetów. Twoja dziewczyna, ma prawo się bać o swoją przyszłość. Związek, to partia kart, każdy gra tak, żeby nie przegrać. Opinie niektórych kobiet na tym topiku są okrutne dla dziewczyny Tomka. Wszystkie kobiety są takie same, w marzeniach pragną być obdarowywane przez swojego faceta drogimi błyskotkami i chwalić się przed koleżankami, a gdy inna o tym powie na głos, gotowe są ją utopić w przysłowiowej łyżce wody.

"Mało tego, opisałeś, ze dziewczyna jest materialistką , bo przeglada katalog z pierścionkami za 5000 zł. Podzielić tą sumę na pięć lat, to w zaokrągleniu wychodzi miesięcznie 83,34 zł." Rozwaliłaś mnie tym co napisałaś. A jaki wkład w związek był dziewczyny Tomka oprócz rozkładania nóg, fochów i żerowania na jego pieniądzach? Musisz być taką samą materialistką i roszczeniową kobietą skoro uważasz jej zachowanie za oczywiste.

Gość do zapachu...
"Żyjesz w kraju pełnym kobiet, a konkurencja nie śpi, tylko czycha na niezdecydowanych facetów" ja i moi koledzy stanowimy taką konkurencję, nie chcemy się wiązać ale za to chcemy mieś sex z ładnymi i głupiutkimi kobietami. Łapiemy takie okazje w klubach jak sfochowana dziewczynka która jest w fazie karania swojego faceta. Tylko że z takimi nigdy się nie wiążemy rozpoznajemy je od razu :D

Daisyy Nie trafilaś swoją wypowiedzą w mój materializm. Tomek sam wybrał taką, a nie inną dziewczynę, więc opisywanie jej zachowania na forum publicznym świadczy o jego niedojrzałości do związku.

Ona może go jeszcze wieloma rzeczami zaskoczyć ponieważ jest bardzo podatna na wpływy koleżanek co nawet Tomkowi potwierdziła jej siostra. Co innego gdyby mieli ok 30 lat ale oni maja 23 i 24 więc mają jeszcze czas na zaręczyny.

Do zapachu pomarańczy- nie masz racji i tyle. Co ty sobie myślisz, że jak dwoje ludzi jest pięć lat razem to MUSZĄ się pobrać? Z takiego samego założenia pewnie wychodzi dziewczyna autora. Niestety, nie każdy ma takie szczęście trafić od razu na osobę z którą chce spędzić resztę życia. Zdaję sobie sprawę z tego, że "tą drugą połówkę" poznaje się całe życie, ale na litość boską, nie można brać ślubu mając poważne zastrzeżenia z nadzieją "że jakoś to będzie". To byłoby niedojrzałe ze strony autora a nie brak deklaracji na chwilę obecną. Są razem pięć lat, pojawiły się zgrzyty, są zastrzeżenia, nie ma dzieci, są młodzi. Nie widzę żadnego powodu aby młody, ambitny chłopak miał brnąć w małżeństwo do którego nie jest gotowy i którego nie jest pewny.

Gość flow
"Mało tego, opisałeś, ze dziewczyna jest materialistką , bo przeglada katalog z pierścionkami za 5000 zł. Podzielić tą sumę na pięć lat, to w zaokrągleniu wychodzi miesięcznie 83,34 zł." o cholera - czyli zaangażowanie w związek emocjonalny, wspólne życie przez ten czas powinno się przeliczać na zlotówki!! - że ja na to nie wpadłam wcześciej. dałabym mojemu mężowi odpowiednie rozliczenie i zażądała okazania uczuć heheh dobre, dobre- serio ciekawe jakby zareagował "Wszystkie kobiety są takie same, w marzeniach pragną być obdarowywane przez swojego faceta drogimi błyskotkami i chwalić się przed koleżankami" gratuluję koleżanek i kręgów towarzyskich (naprawde, bo rozumiem że mowa o wysokich sferach) powiem szczerze że ja czegoś takiego nie doświadczam i nie doświadczyłam- tego chwalenia się błyskotkami. Jakby to wygladało... spotykam się z kumpelą a ja zamiast "cześć" to "zobacz mąż mi kupił bransoletkę za 3 tysie i kolczyki za 2 tys" nie no masakra jakaś ale rozumiem że istnieją na świecie takie osoby

Gość taki jeden smutny
kolego autorze - jesteś dla mnie głupkiem - ona zainwestowała 5 lat życia, nie możesz się jej dziwić już jajwyższy czas ma ,,męskie" decyzje - czas zabawy minął, bądź odpowiedzialny - albo kochasz albo nie

Gość flow
ja poprostu mam inne marzenia względem swojego życia i małżeństwa. Myślę że o wiele bardziej skomplikowane i zakrojone na dlugie długie lata - obdarowywanie drogimi błyskotkami jakoś zalatuje mi scenariuszem z brazylijskiej telenoweli- biedna dziewczyna i bogaty koleś i nagle świat się zmienia i właśnie tu są uczucia wurażane w formie prezentów (ale ktoś tu już napisał że topik to nasza telenowela w wersji demo wiec jeszcze jakiejs intrygi nam brakuje) pozdrawiam Adela- jak sie czujesz? Twoja dzidzia chyba się na świat nie śpieszy?? :)

Gość Mała Destylacja
Ale ściema ;(

Gość flow
do małej- nie znasz mnie więc twój osąd jest zbyteczny i jako że ja cie nie znam dla mnie nieistotny

Do flow- faktycznie, maleńka się nie śpieszy. Wczoraj pojechaliśmy do kliniki z nadzieją, że już przywitamy naszą dziewczynkę. Ale okazało się, że to fałszywy alarm i wrócili mnie do domu. Gdybym rodziła w szpitalu to pewnie by mnie zatrzymali. A tak to leżę w domu i czekam :)

Gość jhygfd
Mam wrazenie ze laski pokroju zapachu pomaranczy albo nie czytaja uwaznie tego co autor napisal,albo czytaja tylko pierwszy wpis i sie wypowiadaja. Slub to decyzja obu osob,to nie jest tak ze laska sobie zamarzy i koles ma leciec po pierscionek. On tez ma prawo decydowac w tej kwestii, przeciez o jego szczescie tutaj tez sie rozchodzi. A z tego co do tej pory autor napisal to wynika ze dla tej dziewczyny wazniejszy jest slub i co ludzie powiedza a nie zwiazek z tym konkretnie facetem. Jak laska kocha szczerze faceta to bedzie miala w dupie czy dostanie pierscionek za 5 tys czy za 500 zl, wazny dla niej jest sam symbol i fakt ze facet sie zdeklarowal ze to ja sobie wybral. A dla tej laski najwazniejsze jest to zeby byl drogi pierscionek i wystawne wesele. I to w dodatku nie za swoje pieniadze. Ja nie wiem,az mi ciezko uwierzyc ze sa az tak perfidne baby i faceci ktorzy mimo to sie dla nich staraja. Zazwyczaj kazdy sie zarzeka ze unika materialistek :) Wiesz autorze, ja na Twoim miejscu przemyslalabym sobie powaznie czy na pewno z ta osoba warto spedzic reszte zycia. Nie rob nic wbrew sobie.

właśnie jestem sam w mieszkaniu. jest pustu. eh juz tesknie za M. ale resztki dumy nie pozwalaja mi na wykrecenie jej numeru. Dzwonila A. jak sobie daje rade i zebym poczekal, ze M. juz ma dosc mieszkania z rodzicami:) telefon jednak milczy. kocham ja, ale wymuszenie na mnie decyzji zareczyn jest żałosne. mam dużo czasu na przemyślenia. Teraz zauważyłem na stole katalogi z pierścionkami. przejrzałem je, w środku były pozaznacznae modele, ktorych cena ksztaltowala sie na poziomie od 3999 do 6559 zł:o nie wiedziałem czy śmiać się czy płakać. chciała przekreślic nasz pięcioletni związek a pierścionek w wysokości moich dochodów by ją zadowolił :o poczułem się conajmniej nieswojo:(

Gość jfdsahds
Twoja dziewczyna ma wysokie wymagania. Pierscionki w dosc wysokiej cenie, i najgorsze, ze zmusza cie do tego. Troszeczke ja rozumiem, bo to 5 lat, ale z drugiej strony jestescie mlodzi i ona nawet jeszcze nie skonczyla studiow, a chce drogie pierscionki i pewnie szybko huczne wesele, a wszystko z twoich pieniedzy. Powinniscie sie wstrzymac, zwlaszcza, jesli ty nie jestes na to jeszcze gotowy. Wez ja na przetrzymanie, jesli jej na tobie zalezy i cie kocha, to przemysli swoje zachowanie i wroci sama do ciebie, a jesli nadal bedzie takie cyrki odstawiac to przykro mi, ale czarno to widze. Powodzenia autorze i nie daj sie, bo bedziesz jej podnuzkiem i frajerem na ktorego nalezy sie tylko podasac i strzelic focha, a on jak glupi leci i przeprasza, nawet jesli on ma racje. Czy tego chcesz autorze?