Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

morelkaaa

Kobiety, które starają się o dziecko -zapraszam na pogaduchy

Polecane posty

Cześć dziewczyny urodziny super posmialiśmy się zapomniałam o staraniach hahah Morelko nie ide już na usg tylko zrobie w 23 dc progesteron i zobaczymy czy owu była ale na mnie nie licz w tym cyklu bo przegapilismy owu tak czuje dopiero jak mi się spóźni pare dni @ to zatestuje ale nici poprostu za późno się bzykaliśmy ;/ tak mi sie wydaje. jak się nieuda to wstrzymuje się miesiąc od starań biore się za trening poćwicze i spróbuje przywrócić naturalnie owulacje chce schudnąć 10 kg teraz waże 63 i chce tak 53 gin mi mowił że gdyby mi sie udało to organizm może wrócić to normy bo umnie też te pcos podejrzewa bo owu niema ale @ mam regularne więc niewiem ;/ poradzcie mi coś ajka testy owu są do bani mi też ciągle wychodziła owulacja caly miech ;/

Gość rivava
czarna przepraszam ze sie tak dopytuje.ale powiedz mi ,ty teraz masz ta owulacje???? bo nie wiem czy dobrze rozumiem. morelka,u mnie wiedzieli ze mam to w planie i wiedzieli tez ze moja ciaza wiaze sie z natychmiastowym zwolnieniem.

tak mi się wydaje bo miałam śluz płodny i troszkę mnie jajnik prawy pobolewa, tak mi się wydaje że miałam nie dawno albo dzisiaj.

czarna wszytsko możliwe, że CI się tak przesunęło ja kiedyś miałam podobnie tylko, że ja mam cykle średnio 40dniowe. Owulacje miałam w około 25 d.c. Potwierdzoną tym, że badałam progesteron w 21,a potem w 28d.c.

xrozza, a może jednak jak nie bierzesz ciąży pod uwagę, to ona Cię zaskoczy w tym m-cu, różne cuda się zdarzają ;) jeśli chodzi o schudnięcie to z pewnością prz PCOS dużo daję. Ja mam wagę w normie, mimo PCOS, ale za to cykle rozreugolwane... :( wieć sama widzisz nie ma reguły ;) rivava przepraszam, że tak wypytuję... ;) poprostu nie wyobrażam sobie w przyszłości rozmowy z moim szefem wiec tak pytam ;)

Gość ktosona
Dziewczynki a mnie tak piersi bolą ,że umieram. Cały czas myślę,że to jest to. No ale nie wiem... ;/// meczy mnie to czekanie.

dziś te poszliśmy do łożka jak by coś heheh ale nie nastawiam się czarna jasne że mogła Ci sie przesunąć ale jak teraz byś miała tą owu to myśle że lepiej troche poczekac zanim sie zbada progesteron przynajmniej kilka dni wtedy będzie wiarygodnie morelka daj jutro znac jak i co dobrej nocki kochane

Jak tu fajnie po weekendzie!Cieszę się, że owocny i teraz czekamy! Morelkaa, ja mam hsg za9 dni, właśnie nie mam żadnych przygotowań, pytałam gina o badania itp,ale mówi,że nic. Tyle,że mamy się nie przytulać do 10go i już.

xrozza, jasne, że dam znać jutro, ale późno wieczorkiem, bo wizyta na 20 dopiero ;) psioszka, to odrazu po świętach masz, spokojnie kochana będzie dobrze :) Pomyśl, że po 10 nie będziecie wyhcodzić z łóżka :p

Gość rivava
czesc dziewczynki. jak dzis nastroje?? my za chwile idziemy do lekarza,jakos sie tak strasznie boje. ale mam nadzieje ze wszystko ok.dzis chyba bedziemy miec badana przeziernosc karkowa.trzymajcie kciuki.bardzo prosze psioszka ,przed hsg nie trzeba robic zadnych badan. mnie tak straszyli ze to boli.a badanie jest zupelnie bezbolesne i trwa 5 min. ja miesiac po hsg bylam juz w ciazy :) za 1,5 h mamy wizyte. juz nie moge usiedziec.

witajcie ;) rivava, daj znać jak będziesz po wizycie, a co to za badanie, bo brzmi dosyć skomplikowanie ;) co taka cisz dzisiaj? :p Ja idę się szykować na wizytę do gin ;)

Gość rivava
no i jestem. morelka to byla badanie na to czy maluch nie ma zespolu downa i czy z serduszkiem ok i cos tam jeszcze.w kazdym razie wszystko jest dobrze.uryczalam sie jak glupia.machal raczkami i nogami tak ze lekarz nie mogl robic pomiarow:D obracal sie co chwile. przepraszam ze wam o tym pisze. ale to byla dla mnie taka wazna chwila. ja rownie mocno jak za siebie,za was trzymam kciuki. zobaczycie ze za miesiac najpozniej juz do mnie zaczniecie dolaczac.tego wam z calego serca zycze.

suuper rivava bardzo się cieszę, że z Twoim maluszkiem wszystko ok :) Pewnie kamień z serca Ci spadł jak się dowiedziałaś, że wszystko dobrze z mauszkiem :) Właśnie a co do płci to pewnie jeszcze kilka tyg zanim się dowiecie czy będzie ona/on ;) Co obstawiasz? ;) Ja będę późny wieczokiem, pa ;)

Gość rivava
morelka wg.kalendarz chinskiego wychodzi chlopak.moim znajomym wszystkim sie sprawdzilo ,wiec zobaczymy.mi to jest zupelnie obojetne.byle sie urodzilo i bylo zdrowe morelka i jak u gina????opowiadaj .milej nocki wszystkim zycze

Rivava, ale mnie napawałaś optymizmem. Jak ja bym chciała żeby u mnie też tak było. HSG mam 10 kwietnia i na majówkę przypadają mi płodne oczywiście jak nic się nie poprzestawia. Wyjeżdżamy wtedy z moim M w góry, więc może i klimat by sprzyjał:) Mam nadzieję,że dam radę, ja mam strasznie niski próg bólowy i boję się cholernie,ale jeszcze nie chcę się nakręcać, mam tydzień czasu na oswojenie się z tą myślą... Spokojnej nocki!

rivava gratuluje!! jak czytalam to aż sam usmiech na twarzy sie pojawia:) dziewczyny oby jak najwięcej pozytywnych wiadomości:) pozdrawiam serdecznie

ja już po wizycie... są ładne 2 ciałka żółte, czyli była owu w 2 pęcherzykach :D Teraz czekam do 13 kwietnia i testuje ;) narazie nie chce zapeszać, co ma być to będzie pozostało tylko być cierpliwym :) Dobranoc kobietki

czekałam morelka na twoje wieści i jest z czego się cieszyć :) szybko minie to tylko kilka dni zajmiesz się świętami i ani się obejrzysz będzie już 13:) rivava super wieści:) życze ci żeby do rozwiązania były same dobre wieści:) psioszka da się przeżyć hsg ja co prawda miałam gdzieś tam coś tam zablokowane i ze mnie ten kontrast się wylewał i dopiero za 3 razem się udało, nie powiem że nie bolało bo bolało mnie bardzo ale to jest chwilka i szybko zapomnisz o tym bólu. powiem wam że trochę nie uważaliśmy z moim i teraz będę się stresować do wizyty, szczerze to nie chciałabym teraz zajść w ciąże dopóki nie będę wiedziała co jest,kurcze ja to napisałam???aż się dziwie sama, zawsze bałam się że nie zajdę w ciąże a teraz na odwrót jest boję się ciąży jak diabeł święconej wody.... dziewczyny jeżeli facet doszedł nie w środku i za chwile włożył go to jest ryzyko że mogę zajść, dodam że miałam akurat dni płodne,,przepraszam że wam o tym pisze ale się stresuje bardzo.

Gość rivava
dziekuje dziewczynki za wsparcie 😘 😍 morelka ale fajne wiesci.wszystko zaczyna sie ukladac. czarna ja nie wiem czy moglas w ten sposob zajsc w ciaze ale wiem jedno. ze wiele kobiet zachodzilo w ciaze mimo iz mialo odczekac trzy miesiace po poronieniui wszystko konczylo sie super. mysle ze tu glownie lekarze zalecaja ten okres 3 m-cy zeby kobieta psychicznie doszla do siebie.wiec nic sie nie martw psioszka to ja juz nie wiem jak to jest.bo mnie hsg nie bolalo nawet troszke:) wiec tobie zycze tego samego

rivava piekne chwile aż się wzruszyłam i popłakałam ;D Morelka no nic tylko czekać na dobre wieści i bliźniaki za jednym zamachem hehehe wszystko jest na dobrej drodze no umnie to niewiem jak tam ale w pt ide zrobić progesteron ale umnie owu byla wcześniej więc nic z tego czarna zawsze jest taki paradoks wszystko na odwrót no szansa jest wiadomo ale mysle że nieduża( bo tam zawsze cos mogło być) ale nieprzejmuj się ... za zapas

ajka wpisz sie do naszej tabelki no chyba że jesteś juz spisana to sorr

dzięki Ajka86, czarna, rivava, xrozza za miłe słowa i trzymannie kciuków z pewnością się przydadzą :) Osobiście jakoś spec. się nie nastawiam, żeby się za mocno nie rozczarować, ba nawet wykupiłam już drugie opakowanie CLO na przyszły cykl ;) W przyszły cyklu będę brać 1,5 na dobę a nie 2... czarna, no kochana poszalałaś :p spokojnie myślę, że małe prawdopodobieństwo, chociaż ryzyko zawsze jest. Tymczasem do wizyty u gin miej się na baczności ;) xrozza tylko żebyś się nie zdziwiła jak owulka poczekała na Twojego M :p i za 2 tyg zrobisz test a tu zonk ;)

nie Morelko to raczej niemozliwe bo kłuło mnie dokładnie w czwartek jak go niebyło a potem cisza ale dzięki za dobre słowa ;D u Ciebie jest większa szansa w tym cyklu to licze na Ciebie ja dołącze później hehhe ;D całuje reszte

A co tu tak pusto od wczoraj? Ja już obgryzam paznokcie z nerwów na to hsg, cholernie się boję. Oczywiście wiem,że do przeżycia i chcę wiedzieć co jest nie tak i działać, ale mam niski próg bólowy i tego się maksymalnie boję, że będę ryczeć z bólu, krzyczeć i co tam jeszcze popadnie. Dodatkowo zauważyłam,że u mnie ze śluzem kiepsko, więc dziewczynki z kafeterii poleciły mi wiesiołek- zastosuję od następnego cyklu. No i chyba tyle. Jakoś czuje się bezużyteczna w tym cyklu przed hsg- zero leków, zero starań , jakoś tak dziwnie...

Psioszka ja też miałam hsg bardzo się bałam no ale przeżyłam i nie było tak strasznie.Dostałam tylko taki lek po którym byłam pijana na maksa i tego samego dnia wyszłam ze szpitala. Ja miałam badanie w 7 dc. bo tak uzgodniłam z lekarzem, że jak tylko dostanę @ to mam dać znać a on już termin ustalił , lekarz powiedział mi że to badanie wykonuje się do 10 dc. Widzę że każdy lekarz ma inne podejście, nie przejmuj się że będziesz miała miesiąc starań z głowy , nie ma tego złego .......

halo dziewczyny, co tak cicho się zrobiło :p xrozza,u mnie jakaś tam szansa, jest ale lepiej się nie nastawiać za bardzo ;) Na progesteron kiedy idziesz? psioszka, nie denerwuj się tak bardzo, bo to Ci z pewnością nie służy :) Tylko spokojnie, wszystkie to przechodzą to dlaczego Ty masz tego nie przeżyć? :p Pomyśl sobie, że w przyszłości poród przed Tobą, a tj. dopiero hardcor... ;) Ja nie miałam jeszcze tego badania ale w przyszłości też mnie to czeka ;) Jaśmin32, długo się starasz?? Czy może już potomek w drodze ;) Pozdrawiam dziewczynki ;)