Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kincioł

mieszkanie z chłopakiem

Polecane posty

ja czarno widze Wasze, bo wy sie najwyrazniej w swiecie meczycie w takich zwiazkach a my mamy poukladane w glowach, wiemy czego chcemy, pomagamy sobie nawzajem, nie robimy fochow bo cos zostalo nie zrobione, budujemy swoja wiez i pielegnujemy swoja milosc do siebie

tak uczyć na błedach, a jak spłodza dziecko, to tez bedzie uczenie sie na błedach?!

" co ludzie powiedzą ' ? chyba bardziej powinna sie przejmować tym co pomyślą rodzice , jaką przyszłosć i opinię sobie szykuje , jak postrzegają ją rodzice tego chłopaka - to raczje powinno ją zajmować w tym okresie zycia a nie zabawianie sie na cudzy koszt w dorosłe życie . Też będziesz takak chetna do sponsorowania swojego dziecka jak zachce sie " bawić w dom " ?

Gość no ludzie...
a czy wy nie pomozecie swoim dzieciom jak beda dorosle i beda chciały sie usamodzielnic...co wtedy zrobicie? dobra dziecko chcesz to idz ja cie wychowałam to teraz radz sobie samo?...zastanówcie sie troche zanim cos zaczniecie krytykować... a człowiek uczy sie na błedach!

oczywiscie ze ona za to zaplaci, nikt nie zagwarantuje jej ze w wieku np 25 lat po skonczeniu studiow i rozpoczeciu pracy bedzie miala sielankowe zycie jezeli rodzina sie zgadza, mlodzi chca ze soba zamieszkac, niech sproboja, to nie Wasza sprawa a noz widelec im sie uda

Gość vdvb
Lady jak pielegnujecie? stoisz nad swoim facetem z pasem i wychowujesz go bo mamusia nie nauczyla go spuszczac po sobie wode w kiblu?:D smieszne. sama nie wiesz co to prawdziwy zwiazek. a to ze my piszemy "na nie" to tylko dlatego ze nie bawimy sie w rodzine, tylko ja mamy. i wiemy jak wyglada taka codziennosc. dzieciaczek chce sie do chlopaka wyprowadzic i zyc na garnuszku rodzicow a my mamy to pochwalac?:/

Gość Kincioł
kwietniulka: pisałam już coś o dzieciach na poczatku wiec może sobie najpierw przeczytaj. allium: pisałam już też co myślą o tym jego rodzice i mówiłam ze nie mają nic przeciwko, dodam jeszcze że cały czas mnie gdzieś zapraszają i rozmawiają ze mną normalnie wiec nie rozumiem o co chodzi...

do no ludzie- a jak spłodza dziecko to co? są niedojrzali jeszcze. a swojemu dziecku trzbea pomoc, ale taka opmoc to nie ma byc sponsorowanie zabawy w dom niedojrzałych ludzi niezdolnych do samodzielnego utrzymania się.

Gość paranoja jest moja
:) A kto powiedział, że spłodzą? A to już antykoncepcja nie istnieje? Rodzice chyba się wypowiedzieli na ten temat, nieprawdaż? Więc o co tyle krzyku? Poza tym nie rozumiem tendencji do zaglądania do cudzych portfeli. Co was to obchodzi kto i jak będzie ich utrzymywał? Skoro się na to godzi?

Gość vdvb
do no ludzie --> jaka dorosla? to ze skonczyla 18 lat to nie znaczy ze jest dorosla. to dziecko. wspolne mieszkanie za pieniazki rodzicow? widocznie nie jest jeszzce na tyle dorosla zeby sami mogli sie utrzymac. to zabawa w doroslosc.

ależ niech sieusamodzielnia i proszę bardzo i jak najbardziej - ale jak to samodzielność jak za wszystko płacą rodzice ? to samodzielność ? a na czym ona polega ? na samodzielnym wyciaganiu forsy od rodziców ? samodzielny człowiek , przede wszystkim potrafi sam sie utrzymać i nie pisze tylko w kategoriach zarobkowych . A ona ma 18 i nawet szkoły nie ma skończonej ...

Gość no ludzie...
ale autorka juz napisała cos na temat dzieci NIE MOZE ICH MIEC! czego bardzo wspólczuje bo sama miałam z tym problem ale na szczescie niedlugo bede miec synka;)

Gość vdvb
nas to nie obchodzi tylko smieszy. rozumiem jakby byli starsi, oboje zarabiali i postanowili zamieszkac razem. spoko. tworzy sie nowa rodzina. ale dzieci biora pieniadze od rodzicow zeby pobawic sie w meza i zone? zalosne bez wzgledu na to czy rodzice sie godza czy nie. widocznie rodzice tez patologia. a potem ludzie dziwia sie ze na ulicach dzieci w obdartych spodniach i brudna buzia.. to po prostu wyniki takich zabaw w dorosle zycie antykoncepcja istnieje. ale jak kazdy wie - czasami zawodzi

rodzice z tobą rozmawiaja i zapraszaja cię bo jesteś grzeczna panienką mieszkającą z rodzicami i chodzącą do szkoły i spotykajacą sie z ich synem . Powiedz im tylko o swoich planach , poczekaj chwilę i spróbuj wtedy z nimi noramlnie porozmwiać :D powodzenia :D

nie stoje za nim z zadnym pasem, dzielimy sie obowiazkami i nikt nie narzeka, robimy to z usmiechcem na twarzy, bo on mnie kocha ( ja jego rowniez ) i jak on to mowi dla mnie zrobi wszystko, bym czula sie dobrze co wiecej mowi ze nie lubi patrzec jak robie wszystko sama, dlatego tez mi pomaga, choc na poczatku niezla burdelowa z niego byla Mieszkal ze mna i moimi rodzicami na poczatku, moj tata tez zawsze pomagal mojej mamie, gotowal, sprzatal - to chyba tez dalo mu do myslenia i tak nasz zwiazek jest bardzo udany i mam nadzieje ze tak bedzie przez dlugi czas, a wy meczcie sie dalej w Waszych, chodzcie za swoimi Panami - wasza sprawa

Gość Kincioł
no ludzie..: gratuluję :) mam nadzieję ze w przyszłości stanie się u mnie w tej sprawie taki cud :)

ciekawa jestem jakim sposobem 18 letnia panna jest pewna że nie moze mieć dizeci ? robiła już w wieku lat 16 badania na tę okoliczność? z jakiego powodu ?

Gość Kincioł
allium: A CIĘ TO OBCHODZI JAKI POWÓD? TO JEST MOJA I TYLKO MOJA SPRAWA A TOBIE NIC DO TEGO!!

Gość paranoja jest moja
Tak, antykoncepcja czasami zawodzi, a czasami nie zawodzi. Bez sensu gadka. Poza tym jej chłopak pracuje, więc zarabia. A to, że w firmie ojca, nie ma najmniejszego znaczenia. Pracuje na swoją pensję.

a niech dawaja jej pieniadze, zazdroscicie im czy jak? ona zobaczy jak to jest mieszkac z facetem, przebywac z nim codziennie, jakie problemy moga z tego wyniknac, nauczy sie obowiazkow, w kroczy powoli w dorosle zycie i tak, taka postawa moze wiele nauczyc na poczatku

Gość vdvb
do no ludzie --> mialas problem z dzieckiem ale teraz bedziesz miala synka. ona tez moze miec problem z dzieckiem a zaraz okaze sie ze synek w drodze :P

z pewnośćia tylko twoja , jeszcze by tylko tego brakowało , żem ja sie tym przejmowała , ale sama zaczełąś o tym pisać to czego sie drzesz teraz ?

a moze to nawet taki " plan na życie " ? dizeci niby mieć nie możesz ale za chwil,e stanie sie " cud " i dzieciaczek w drodze a ty przecież ani szkoły ani pracy nie masz to bedize sie musiał chłopak z toba ożenić j i już jestęś ustawiona ? we wsółczenych czasach taki scenariusz na życie wcale by mnie nie zdziwił , biorąc jeszcze pod uwagę postwę rodziców dziewczyny - całkiem prawdopodobny .

Gość Kincioł
allium: ja poruszyłam temat a nie zaczęłam o tym pisać. Poza tym temat jest zupełnie inny. Gdybym napisała że mam problem bo nie mogę mieć dzieci to wtedy byście mieli prawo pytać o powody. A nie bezczelnie sugerować że może kłamię albo ze to nie możliwe

Gość Kincioł
allium: chyba masz ze sobą poważne problemy albo po prostu taki był Twój plan na zycie, niestety nie wyszedł

Autorko powiemtak, oki Rodzice nie maja nic przeciwko, ale widziałam przypadki gdy sie mlodzi spotykali ai niby tez Rodzice popierali ich decyzje itd, a jak doszło na poważnie tzn mieszkanie itd to był wielki foch :)

tyle tylko dzieciaku , ze problem ciąży albo jej braku jest nierozerwalnie związany z tematem " mieszkanie z chłopakiem "

Gość no ludzie...
popieram lady love mi tez w zyciu sie ułozylo mimo ze tez jestem młoda ale własnie w wieku 18 lat po tym jak wróciłam z pracy za granica zamieszkałam z cholopakiem po 3 latach znajomosci oswiadczył mi sie skonczyłam szkołe zdałam mature bede miec dziecko powoli skladamy pieniadze na budowe domu i jakos dajemy sobie rade bo sie kochamy i doskonale rozumiemy ze w zyciu nie ma lekko ale czy ktos powiedział ze zycie jest łatwe zwłaszcza w tym kraju gdzie srednia krajowa nie wystarcza nawet na zywnośc kazdy musi sobie ułozyc swoj plan na zycie a dziewczyna pytała tylko czy zamieszkac razem z chlopakiem niech próbuje jak sie nie uda to nie popełni drugi raz tego samego błedu... autorko zycze ci jak najlepiej i oby tobie zycie ulozyło sie tak samo dobrze jak mi i Lady Love;)

Gość vdvb
Lady Love --> mowi sie "daja" a nie "dawaja". wlasnie widac jak to Twoje sielankowe zycie z facetem sie skonczylo :D polskiego nawet nie mialas szans sie nauczyc a co tu mowic o innych rzeczach :D ale coz, wychowywanie faceta jest czasochlonne, gdzie tu czas na nauke :D