Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

heloiza999

co daje w życiu szczęście?

Polecane posty

czy to nie związek jest podstawą do budowania szczęścia? to dlatego ludzie tak o to zabiegają? a skoro tak jest, to czemu potem tak łatwo te związki zaniedbują?

Gość to nie związek
daje szczeście tylko drugi człowiek.

trwanie w szczęśliwym , stabilnym związku daje szczęście spełnianie się w pracy, realizacja, dążenie do upragnionych celów, wszystko to uszczęśliwia

ale jakbyście mieli powiedzieć co jest głównym motorem szczęścia w życiu???? podtsawą szczęścia? to co to jest?

Gość tylko zdrowie daje szczęście
gdy nie ma zdrowia NIC nie cieszy:(

Gość tylko zdrowie daje szczęście
poza tym gdy nie ma zdrowia, nie ma pracy,kasy,życia towarzyskiego :o Zdrowie to podstawa wszystkiego! No,ale to najczęściej się rozumie ,jak się poważnie zachoruje :-(

Gość EWELINA11
Myśle , że największe szczęśćie to druga osoba. Druga połowka serca.

Gość trdyy
zgadzam sie ze zdrowie

ale po latach związku ludzie o sobie nawet nie pamiętają, tylko o dzieciach już jedynie mówią. nie wiem od czego to zależy. więc w końcu co jest tym szczęściem? raczej do męża lub żony się człowiek wygaduje i przytula....więc czemu tak wiele jest rozwodów?

ja powiem jak mi się wydaje jak nie jesteś albo Ci się nie chce być szczęśliwą to "kradniesz" życie innym ludziom - a urodzić łatwo więc pasożytujesz na ich życiu

Życie cały czas coś daje i zabiera: partnera, pieniądze, dom, pracę, przyjaźń, koleżeństwo. Sztuka życia to sztuka bycia szczęśliwym niezależnie od tego wszystkiego. Nie mówię, że należy wyrzec się świata - bynajmniej. Chodzi o to, że tylko uwolniwszy się od czegoś, możemy to naprawdę bezinteresownie pokochać. Wyobraź sobie, że jesteś szczęśliwa po prostu. Bez powodu. Nie dlatego, że coś masz (miłość w związku, pieniądze), albo że czegoś nie masz (choroby). Wszystko jak fala przychodzi i odchodzi a Ty trwasz. Zdarzenia, które Cię spotykają są jak przemijajace chmury, a Ty jesteś niebem, po którym płyną. Warto to przemyśleć, to jest klucz :)

Gość WdzięcznaN1
ciekawy pomysł na pytanie :) Wydaje mi się, a raczej nawet jestem przekonana, że szczęście =/ ( nie równa się) widzęczność, lecz wdzięczność = szczęście. W moim życiu bardzo sie to sprawdza. Sporo też sobie można poczytać na jakiś stronkach. http://jaksiezmotywowac.pl/blog/uzalezniaj-swojego-szczescia-innych/ tutaj coś wygrzebałam :)

Gość Ewa333333
zdrowie bez zdrowia nie ma nic

Gość książk mechanizm szczęścia

o rany! jest taka książka mechanizm szczęścia przeczytajcie sobie, tam wszystko jest dokladnie wyjasnione