Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

OLA.D

DIETA DUKANA -STARTUJEMY JUZ 11.02.2013 - KTO STAJE NA MECIE ZE MNA ??? :-)

Polecane posty

cześć dziewczyny;* witam niepewna;*a wiec u mnie 3,5kg mniej i jestem zachwycona a wy piszecie 5kg i nie zadowolone;) cudowne wyniki macie!!! aby tak dalej;*!! ja nie biore tabletek, tylko dieta i ćwiczenia. robiłam tiramisu i ochyda, zrobiłam i znalazło się w koszu. co do żurku do dodałam dużo chrzanu i doprawiałm i był ok. troche śmierdział zakwas;) ale dało się zjeść. co do ciuchów to ja mam od rozmiaru 36 do 42 a kurtke mam 44;) narazie schudłam w biuscie bo staniki odstaja. i w spodnie przed ciąża się zaczełam miescic ale wychodza fałtki. zostało jeszcze 11kg wyszło mi z obliczen że do maja dam rade, zobaczymy;) ja na sniadanko dziś jajecznica na obiad bigos miałam zamrożony z tamtego tyg, na kolacje pewnie jakiś ogórek i dużo wody;) na jutro nie mam pomysłu może kupie rybe wedzona. miłego dnia kochane;*

zapomniałam dodać ja kupuje duzo produktów w sklepie dukana przez internet i mówie odrazu sos do sałatek ochyda a i ten makaron shirataki nic specjalnego taki gumowy i dośc drogi ale raz na jakiś czas da się zjeść. a jakie rodukty kupujecie w lidlu?? teraz bede leieć do pl naswieta i nie mam pojecia w jakich sklepach i co kupować, polecacie coś i jakiś sklep??

Czesc kasiula :) pytałas o zakupy więc ja w Lidlu tak naprawdę kupuję wszystko co mi potrzebne oprócz jajek Kefiry,jogurty,serki homog,sery białe, mięsko, makrele wędzoną.. no i warzywka...kupisz tam wszystko prócz skrobii kukurydzianej. Ja uwielbiam ten sklep jeśli chodzi o dukanowe produkty. Próbowałam robić zakupy w innych sklepach i to nie to samo przynajmniej dla mnie. Już się po prostu przyzwyczaiłam i wszystko mi smakuje

Gość tulipanik
Hej zaczął się 4 tydzień nie ważę się jeszcze ale już w tym tygodniu muszę:) dziewczyny które do nas się przyłączyły dacie radę dużo przepisów jest na stronkach wystarczy wpisać w przeglądarce przepisy dukana i wszystko się wyświetla::):) powodzenia

MIKA jestem w szoku ty masz rozmiar 28 i jeszcze chcesz sie odchudzać ? :-) to juz super rozmiar . niepewna93 witamy w naszym gronie :-) Co do diety to na pewno najtańsza nie jest jesli chcesz sobie urozmaicić ją ale dieta jest syta wiec az tak dużo sie nie je , na początek zaopatrz sobie lodówke dobrze bo napewno bedziesz miałą jakis napad głodu . polecam jogorty lajt , (ja jem jogobele owocową -1 dzinnie ) jogurt naturalny z cynamonem, otreby przenne, owsiane , serki wiejskie , wedlinka ,robie paste z jajka , twarozek ze szcyzpiorkiem ,z makrelą , grilowana piers z kurczaka , moje śniadanie w 1 fazie wygladało nastepujaco (na śniadanie zawsze zjadam najwięcej , ale musze dodać że jem je późno zawszę ) i np : na talerzyku 2 jajeczka , 2 kromeczki (mojego dukanowego chlebka ktory pieke raz w tyg. na caly tydzień)posmarowane twarożkiem, wedlinka, kabanosik z fileta drobiowego , kawka z mlekiem duzy kubek obiadek : np: piers z kurczaka rozbita z przyprawami na ostron i upieczona na patelni teflonowej plus ogorek korniszon lub np. nalesniki proteinowe z serem wieczorkiem JOGURT Z OTRĘBAMI I SZKLANA WODY OD RAZU PO TYM jogurt zjadam albo wieczorem albo rano i zawsze po zjedzeniu wzywa mnei wc . Ale ogolnie na tej diecie szczególnie na początku pojawia sie zaparcie ,wzdecie itd . AHA I KUP WAGE ELEKTRONICZNA , ja osobiście ważyłam sie 1 raz po tygodniu ,zyłam w takim napięciu i ciekawości ale fajne to było teraz waze sie co 2-3 dni

na początku jak sie zacznie to ja miałam wrażenie żę ciagle stoje przy garach teraz juz przyzwyczaiłam sie do tego systemu żywieniowego :-) mięso piekę w rękawie z przyprawami w piekarniku .fajne mokre wychodzi . jak masz słabość do słodkiego to upiecz sobie sernik dukana :-) jesli mieszkasz z kims bliskim to powiedz o swojej diecie i poproś żeby cie wspierali - bo chyba kazdy w tej diecie ma gorsze i słabsze dni .

Ola : Nie mam rozmiaru 28 :) to zalezy jaka to rozmiarówka...spodnie o ktorych pisalam taki rozmiar czyli normalnie to 38 mają a tak to noszę 38-42 zalezy co... a chciałabym maksymalnie mieć 38

Wiem wiem marudzę :) ale to wszystko przez to że taka niecierpliwa jestem...ja bym chciała już mieć to za sobą Mimo że moje jedzenie normalnie niewiele się różniło od tego teraz ale sama świadomość że czegoś nie mogę sprawia że mam na to ochotę Czy możemy jeśc kiełki np soji albo rzodkiewki ?

Ola jakie mięsko pieczesz ? ja już powoli na kurczaka patrzeć nie mogę więc muszę coś innego wymyśleć

Piekę za jednym razem np ; - 4 polędwiczki wieprzowe w rękawie w kolorowym pieprzu i innych przyprawach - kawałek schabu - 3 piersi z kurczaka pieke na 2-3 dni ,kroje na cienkie plasterki i jem na śniadanko obiad :-)ja gotuje sporo bo ze mną odchudza sie moj mężczyzna Mówią ze wieprzowiny niby sie nie powinno ale tego nie moge zrozumieć no bo chudą szynke dopuszcza dukan , a pozatym w najnowszych swoich ksiazkach podobnie pisze że można niektóre mięso wieprzowe. Grunt to zeby dużo białka jeść - węglowodanów i cukru jak najmniej :-)

Ola.D serdeczne dziękuję za tak szczegółowego posta. Ja już jutro z rana po zakupy. Chora jestem więc pierwszy tydzień nie będzie z problemem czasowym w kuchni i mam nadzieję, że szybko się wrobię. Mika_2508 najgorsza jest świadomość, że czegoś nie możemy i to nie z powodu braku dostępności tylko z narzuconego postanowienia :)

No wlasnie tez slyszalam ze nie mozna wieprzowiny, ale Ty chudniesz :) wiec moze i ja sobię upiekę a i mąz bedzie zadowolny :)

mi juz ta piers z kurczaka w gardle staje :-) wiesz ostatnio robiłam na FAZIE P+W pomidorową ,ugotowałam duzy garnek na kawalku indyka , 2 skrzydełkach , i 2 plastry schabu - gotowany schab w włoszczyźnie w rosole pycha jest taki jeszcze gorący . To jest wpis z oficjalnej strony dukana : PYTANIE: JCzym różni się Dieta Dukana w USA od tej wUK czy też we FR. ODPOWIEDŻ: dieta sama w sobie jest identyczna, jednak wprowadzono pewne „adaptacje dla wersji USA-Kanada. Konkretnie dopasowano listę produktów dozwolonych do smaków Amerykanów i Kanadyjczyków, m.in. dopisano na tę listę wieprzowinę z uwagi na fakt, że „pewne części amerykańskiej wieprzowiny, takie jak polędwica, są tak chude, że zostały włączone do wersji książki dostępnej w Ameryce Północnej, ale nie we Francji Dukan jest francuzem - francuzi nie lubują sie w weprzowinie dlatego moze tej wieprzowiny nie ma :-) ja jem od początku od I FAZY i waga spadła juz przeszlo 7 kg

Dzięki :) na weekend upiekę mięsko wieprzowe :) Jestem pełna podziwu że tyle udało Ci się zrzucić,jak Ty to robisz ? :)

niepewna93 pamiętaj nigdy nie wchodz na wage wieczorem ! zawsze z rana :-) wage najlepiej elektroniczna miec :-) Ja ze swojego doświadczenia powiem ci że na tej pierwszej fazie postanowiłam wejść na wage po 7 dniach pierwszy raz ,bardzo mnie kusiło wejść wczesniej ale powiedziałam NIE ! NIE ! bede twarda !!!! bo wiedziałam ze jesli nic nie spadnie z wagi to sie zniechęcę po 3 dniach :-) A po 7 dniach weszłam i wynik był miły i mnie cholernie zmotywował !!! Zmierz sobie obwody i mierz je co jakis czas , bo u mnie obwody szybciej spadają niz waga :-) DZIEWCZYNY Z JAKICH MIAST JESTEŚCIE ???? JAK MACIE NA IMIĘ JESLI TO NIE TAJEMNICA ? miło by was było z nac z imienia . Ja mam na imie Ola , jestem z Wroclawia.

Mika mi sie wydaje ze jak zaczynałam 1 dnia to miałam jakieś wzdęcie , byłam przed okresem i ta waga taka zawyżona była - duzy zastuj wody , pozniej dostałam okres ,zaparcie wyeliminowałam i te kg zaczęły mi leciec , i druga sprawa miałam tez nerwowy czas wtedy ,duzo stresu i to tez pomogło . Kurcze ostatnio zauważyłam ze weekendy są dla mnei najgorsze , chyba za dużo wolnego czasu i myśle o podjadaniu (jakis cukiereczek ,ciasteczko ) ja ze swojego pokoju wywaliłam wszystkie pokusy - ale mieszka ze mna moj dziadek 91 letni a on tych smakołyków ma na wierzchu i w kuchni w szafkach od groma . Teraz na weekend musze zrobie sobie sernik dukana z galaretką dukana :-)

Ja specjalnie nawet nic nie kupuję żeby nie kusiło ale mąż kusi niestety, on uwielbia słodycze a chudy jest jak patyk Też sobie sernik upiekę ale zrobię dwu kolorowy bo mam ochotę na kakao

A jak jest z mlekiem ? można czy nie? czy szklanka od czasu do czasu wieczorem takiego 1,5 % zaszkodzi ?

u mnie imienienia można sie dolmyśleć Kasia z londynu;) w polsce mieszkam w rzeszowie. ja własńie skończyłam ćwiczenia. u mnie jest nie wesoło wieczorami po podjadam wszystko niby co wolno ale waga jakos nie spada szybko. słodyczy wogóle tylko przy okresie a tak to mnie nie ciągnie bo za słodkim nigdy nie przepadałam. ja wczoraj zamówiłam nowe produkty do diety jak przyjda to napsze czy jakies normalne;) ja bardzo czesto robie galaretki drobiowe i jem z octem winnym. na kolejne dwa dni udotowałam leczo. na jutro na śniadanie makrela , i musze kupic metr bo nie mam i nie wiem nawet ile mam w pasie;) dobrej nocy;*

mia ja pije mleko 0,1% ale wiem że z łaciate są 0,5% i tez są podobno dobre. a z tymi jogurtami naturalnymiu to w składzie 0 tłuszczu a 10% cukry i zgłupiec można;)

Daria , Zabrze lat 20 :) ja to się boję samego początku. Dziś tak siedzę i czytam różne wątki na tym forum i od śniadania zapomniałam o jedzeniu :) przypomniało mi się teraz jak mój zażyczył sobie pierogów ze smażoną cebulką. Ja dalej czytam a On obok zajada się do woli :D Dziś wypite już 3,5l wody i kilka szklanek herbaty i dalej popijam. To jedyny aspekt w tej diecie którego się nie obawiam :)

KasiulaUk, czy udało Ci się kupić w jakimś angielskim sklepie odtłuszczone mleko w proszku? Będę wdzięczna za informację :)

ewelina w asda cos takiego dried skimmed milk powder puszka 340g koszt cos 1,70 ale ceny nie jestem pewna ale napweno do 2 funciaków.

JA OD 9 miesiąca swojego zycia nie pije MLEKA ,(mleko w przetworach mlecznych ,serach , w kawie toleruje ) ale samego mleka nigdy w zyciu . Zapach mnie obrzydza ,a co dopeiro smak :-)

Dominiko Z Warszawy :-) Dario z Zabrza :-) Kasiu z Londynu:-) Ewelinko ,Tulipanku ,anrobek2 i wszystkie kochane forumowiczKI które pominęłam !!!! DO SIERPNIA BĘDZIEMY SUPER SZCZUPŁE LASKI !!! UDA NAM SIE ! Mądre i piękne juz jesteśmy ! A niebawem będziemy mądre ,piękne i SZCZUPŁE:-)

hejka. ja mam na imię Ania i jestem z Brodnicy Ale dziś piękny dzień.... Chciałam do 10 marca wyrównać wagę do 90, ale chyba miałam za wysokie wymagania. Ale to nic jak nie wcześniej to później:) OlaD zaciekawiłaś mnie tą wieprzowiną bardzo pozytywnie, ponieważ też nie mogę już patrzeć na kurczaka.