Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mrrrrau

OD DZIŚ-02.06 STARTUJE ODCHUDZANIE! kto chętny może się przyłączyć :)

Polecane posty

Witam nowe " dietowiczki" :) Angel pomyśl sobie tak, że jak teraz zrezygnujesz z diety to za chwilę nie będziesz ważyć 60, 70 ale 80. Niestety kilogramy szybko wracają i to z nawiązką, dlatego proszę ładnie się pilnować , szkoda zaprzepaścić tak pięknego spadku wagi, uwierz mi wiem coś o tym niestety. W ciągu 7 miesięcy przytyłam 15 kilo i teraz zamiast mieścić się w swoje super fajne i nowe ubrania z ubiegłego roku to muszę się pocić, mieć masę wyrzeczeń i może na wrzesień się zmieszczę w swoje ciuszki :) Khaleese ja też uskuteczniłam dzisiaj opalanie, zaraz jadę na spacer z mamą i na zakupy jakieś dietkowe :) Babcia mi ugotowała swoją słynną "przecierankę" czyli zupa z warzyw na samej wodzie i potem wszystko przetarte przez sitko , mam zapas na dwa dni bo jutro wracamy z moim już do naszego mieszkanka. Aha dzisiaj zjadłam na obiad gotowany schab, łyżkę kalarepy, pomidorki z cebulą :)

Dziewczyny, dzisiaj załamka. Zjadłam tyle lodów... Chleba... Nawet do kiełbasy się dorwałam. Dlatego, że chłopak się do mnie nie odzywa po ostatniej kłótni i zajadam stres... Moja waga chyba wróciła do punktu wyjścia, ale mam nadzieję, że jak jutro poćwiczę to we wtorek nie będzie takiej masakry... Nie ważę się jutro. :( Ale dziś już nic nie jem i przynajmniej zrobiłam kilkanaście km rowerem. Ehhh... zabijcie mnie i przywołajcie do porządku. :( Było wszystko już tak ładnie z dietą. :(

witam ponownie dziewczyny, dzięki za miłe przywitanie. Truskaweczka - spokojnie, nie objadam się jakoś, po prostu niespecjalnie się staram ostatnio,ale mam nadzieję że to się zmieni. I wiem że już więcej nie zobaczę tych 60, 70 kg... Za dużo już za mną żeby to zmarnować. Ja ok 18 zjadłam jogurt kawowy z odrobiną płatek i na szczęście nie czuję specjalnego głodu, pewnie też dlatego że mam nerwa na faceta. teraz została tylko butla wody do picia.. pozdrowionka i jakoś muszę się wziąć za przeczytanie wszystkich wpisów

Gość obecna dietowiczka
chcebycfit - rękę moge ci podac tyle że ja nie zajadałam stresu tylko po prostu obżerałąm sie drugi dzien u teściów mojej koleżanki, tym razem jej teściówka nasmażylą pączków - jeju miód w gębie, ale co najlepsze ja ogólnie za pączkami nie przepadam, jem chyba raz w roku w tlusty czwartek-gora dwa a tu nie wiem chyba z 10 wlomotałam, a i lody i kiełbasa, chleb z ognicha - juz zapowiedziałam że póki nie bedzie stabilne 55 to moge jedynie małą moją puscic a sama nie przestąpie ich działki. Rano waga 61,20kg to jutro spodziewam sie 62 - co tu gadac - po prostu od jutra znow scisla dieta bo niedużo zostalo a na poczatku lipca chyba polecimy z koleżanką i dzieciakami do naszych mężów do włoch - taki prezent na moją 30tke - żebyśmy wszyscy razem ją spedzili wiec mam 3-4 tygodnie - jest to realne zebym doszła do jak najbliżej 55 tylko musze teraz zrobic odtrutke od słodkiego i pieczywka bo juz jak popróbowalam to bedzie ciągło. Jutro napisze moje menu bo cały czas myśle - zeby malo teraz jesc ale zeby starczyło dla organizmu na podstawowe funkcje życiowe ale żeby tez gubic. No i od jutra popoludniami bede uprawiac marszo-biegi wiec nie ma bata żeby nie zgubic - no chyba że zagrzebie sie w słodyczach chlebie i koktajlach z truskawkami- zapomnialam dodac ze to tez piląm chyba ze 2 litry-za caly chyba miesiąc. Witam nową koleżankę

Witam! jutro wielki dzien wazenia... ale cos czuje ze niestety nie bedzie szalu... dzisiaj tyle zjadlam truskawek i arbuza... chyba za duzo spedzilam czasu na mocnym sloncu i okropnie boli mnie glowa... cwiczeniowo dzien zaliczam do udanych... 60 minut steppera za mna :) ciesze sie z tego ze spodnie po praniu chodza bez problemu i na pasku zapinam dwie dziurki dalej:) to juz cos... tak na mily poczatek

Gość Khaleesi25
Widzę, że nie tylko ja przekładam dni ważenia.;) Tym razem na piątek. Dziś dzień dietetycznie okay poza tym, że obiad to ziemniaki z piekarnika (dwa) i kawałek karkówki. Poćwiczyłam niezbyt dużo niestety, bo tylko 30 min. hula - hop i ze 20 min. wygibasów własnych. Spadam spać. Dobranoc:)

Hej dziewczyny! Nie wchodziłam na forum przez weekend i naprawdę się za Wami stęskniłam:) Niestety sobota i niedziela u mnie zupełnie nie dietowo:( Słodycze zwyciężyły i jestem w punkcie wyjścia... Więc w tym tygodniu muszę dużo ćwiczyć i pilnować diety. Widzę, że nie tylko ja mam problem z utrzymaniem diety w weekend... Może któraś z Was ma na to jakiś patent? ;) Pisałyście o studiach, więc ja jestem dwa lata po historii, spec. nauczycielska i rok po podyplomówce: edukacja elementarna. I co? Jestem zarejestrowana w UP i powoli zaczynam godzić się z tym, że nie będę pracować w szkole, chociaż to jest moje marzenie od dzieciństwa. Ach, wyżaliłam się Wam trochę :/

Hej laski:) Frankowska nie ma się co załamywac trzeba wierzyć że się uda:) jak nie chcą Cie wpuścić drzwiami to wejdź oknem :) ja dzisiaj zjadłam jabłko na śniadanie. Co do weekendu ja jestem tak zdenerwowana że nawet chipsy mojego męża nie robią na mnie wrażenia ;)

Truskaweczka, w takim razie oddaj mi trochę swojej determinacji:) Ja też chcę bardzo schudnąć i w tygodniu wszystko jest ładnie pięknie, waga leci w dół, a w weekend wszystko wraca:( Przed ciążą ważyłam 64 kg i ta waga nawet mi odpowiadała. W ciąży przytyłam bardzo dużo i od tamtej pory naprawdę nie mogę schudnąć:( (Synek ma 21 miesięcy) U mnie problemem jest chyba brak silnej woli :/

Frankowska niestety to siedzi u nas w głowie. Moja mama mobilizowala mnie już od dłuższego czasu i nic to nie dało. Dopiero sama musiałam sobie to poukładać w głowie :) w końcu jestem młoda i póki co nam przemianę materii ok . Im będę starsza tym ciężej będzie mi schudnąć tak to sobie tlumacze i jeszcze jedna sprawa- uwielbiam ciuchy a teraz to w te super fajne to się nie mieszcze. Moja ulubiona zare omijam szerokim łukiem :(

Hej Dziewczyny:-) no u mnie tez w tygodniu dietowo na medal a w weekend d..a zbita... dobrze chociaz, ze waga nie podskoczyla! na nowo musze zacisnac pasa z jedzeniem i sie pilnowac. Poki co zjadlam musli z mlekiem i 3 kawalki chleba z jajkiem, planuje juz nic w pracy nie jesc, w domu na obiad ogorkowa i dzisiaj wsio. Wczoraj na basenie pomachalam rekoma i nogami wiec troche ruchu bylo:-) trzymam za nas mocno kciuki, zebysmy wytrwaly i zrealizowaly swoje cele i marzenia o zgrabnej sylwetce:-) no i odkladajmy kaske na letnie wyprzedaze zeby na nasze wychudzone cialka nakupowac ciuchow:-D :-D:-D milego dnia:-*

Cześć dziewczyny, I po jednym dniu obżarstwa kilo więcej. :( Choć z drugiej strony, zjadłam więcej i porządnie się wypróżniłam. Zważę się w środę, czyli dokładnie po tygodniu odchudzania. Za mną dwa kawałki gotowanej kiełbasy i mam zamiar potraktować to jako obiad. Chyba nic więcej dziś nie zjem - może grejpfruta. Biorę się za sprzątanie, a wieczorem rower i ćwiczenia. Idziemy dalej!!!

Ja dzisiaj z dietką ok :) zjadłam od rana: jabłko, 2 jajka, zupę krem z warzyw, mały kawałek schabu gotowanego, 3 łyżki kalarepy :)

Gość Ankiii
Dziewczęta! Żadnej wyznaczonej diety typu co na śniadanie, obiad, kolację! To jest na prawdę proste: - odstawić słodycze; - jeść mniej a częściej (najważniejsze śniadanie, ponieważ rozrusza żołądek (po nocy) na cały dzień pracy więc im później tym gorzej); - 30min PRZED KAŻDYM POSIŁKIEM 2 łyżeczki OCTU JABŁKOWEGO ze szklanką wody (ja do tego muszę zapijać drugą szklana wody ponieważ smak nie za ciekawy); - po 18-19 nic nie jeść; -godzina ćwiczeń co dwa dni (w moim przypadku był to fitness ala taniec przed EskąTV - ważny ruch! ) To wszystko co robiłam i 8 kg uciekło oczko.gif Nie stosowałam żadnych konkretnych ćwiczeń ponieważ nudzą mnie okropnie, więc staję się to dla mnie męczarnią a zarazem zniechęca i za przeproszeniem wk*rwia. Róbcie to co lubicie, obojętnie w jakiej postaci byleby był RUCH!

Ankiii z całym szacunkiem, ale my nie trzymamy się konkretnej diety, tylko piszemy co zjadłyśmy żeby się motywować. Jak któraś z nas przegnie, to reszta ją odpowiednio dopinguje do dalszego kontynuowania diety. Co do ćwiczeń większość dziewczyn ćwiczy. Jeśli chodzi o niejedzenie po 18 zdania są podzielone. Niedawno byłam u dietetyka i mówił, że mam zjeść ostatni posiłek na cztery godziny przed snem. Czyli jak idę spać o 24 to mam cokolwiek zjeść o 20, mimo to sama się czuję ze sobą lepiej jak jem do 18.

czesc dziewczynki! wazylam sie rano i niestety nic nie schudlam... waga wskazala nadal 70 kg :/ troche mnie to zalamalo ale sie nie poddaje przeciez w koncu musze przejsc przez ta magiczna cyfre 70... tak bardzo chcialam zobaczyc 6 z przodu... nie wiem co w mojej diecie bylo nie tak ze nie spadlo nic... moze weekend dal o sobie znac... przegielam z owocami... jedno jest pewne ta dieta 8 godzin to nie dla mnie... nie jestem w stanie po 16 czy 17 nic nie zjesc i wytrzymac do ok 24 dzisiaj caly dzien spedzilam z malym na dworze... teraz ide go kapac, kolacja i usypianie... mam nadzieje ze w nocy nie bezie burzy... a mnie czeka jeszcze godzinny trening. buziaki wszystkim

U mnie dieta przebiega wzorowo :) Tycia ja pamiętam, jak dietetyk mi mówił, że waga spada w dół po trzech tygodniach ( tak najbardziej) potem jest mały zastój i znowu :) Może być tak , że na koniec tygodnia spadnie Ci nagle 4 kilo , głowa do góry :) ja dzisiaj miałam na wadze 93,5 ale to dopiero tydzień diety więc się nie zrażam :)

Tycia!!! glowa do gory! ja przechodzilam to samo co Ty w lutym jak startowalam z wagi 80 kg... U mnie ten zastoj trwal caaaaly miesiac... :-/miesiac odmawiania sobie jedzenia, miesiac intensywnych cwiczen na silowni. Zasuwalam jak maly perszing a na wadze jeden jedyny malusi kilogram w dol:-( Bylam zalamana i chcialam to wszystko rzucic w diably az nagle waga ruszyla i w 3 miesiace zrzucilam 10 kg. Niestety w diecie najwazniejsza obok pilnowania jedzenia jest cierpliwosc... zobaczysz, waga sie ruszy w dol i w wakacje bedziesz czula roznice:-) wspieram Cie bardzo mocno:-)

Jestem glodna jak smok...:-/ podsumowanie na dzis: musli z mlekiem 3 kawalki chleba z jajkiem miseczka zupy ogorkowej kefir z truskawkami maly rożek...;-) wiecej grzechow nie pamietam;-) skonczylam jesc jakos przed 17 i glodna jestem baardzo. Zapijam woda i herbata czerwona;-) trzymajcie sie kobitki dzielnie!! niech moc bedzie z Wami;-);-);-)

Niektórym z nas (czyt. mnie) potrzeba dużo tej mocy;) Ale po weekendowym załamaniu zamierzam walczyć ze swoją wagą i słabościami jeszcze bardziej niż do tej pory... Dobranoc dietowiczki:)

Gość obecna dietowiczka
podsumowanie dnia: waga rano dalej 62,0, ale wiem ze jutro bedzie mniej bo teraz sie wazylam i jest tez 62 a mniej wiecej rano mam pol kilo mniej niz wieczorem. 9.00-jajko na twardo +pomidor 11.0- jajko na twardo + pomidor 13.00 - jajko na twardo + pomidor 15.30 - 2 schaby w samych ziołąch na oliwie+sałąta z rzodkiewką i jogurtem 17.00-19.00 - bieganie maszerownie ganianie - wszystko na boisku, z kolezanką -i dzieciakami. Dziewczynkom wzielysmy rowerki do busika i na boisku niezle sie wypocilysmy. Potem tylko litr wody Dieta dzis jajeczna- mysle ze jutro powtorka z rozrywki, z tym ze zamiast schabu mam mieso mielone wolowo-wieprzowe wiec kotlety mielone i tez salata. Ciezko mi dzis bylo w robocie bo byly imieniny - i to dwoch kobietek- ślina to mi do d..py uciekala ale tylko zlozylam życzenia i wyłgałam sie masą roboty- co zreszta sama prawda i teraz jestem szczesliwa i dumna że dalam rade- brzuszek juz wraca do mniejszego wymiaru bo po tym weekendzie to kiepsko sie czuląm i wyglądałam Co do stania wagi w miejscu przez jakis czas to mi ok tygodnia sie trzymala miedzy 63 a 62, ale z 70 do tych 63 to migusiem zbiegła. Ale jak tak sie slyszy czy czyta nieraz to różnie sie gubi wage - nawet ta sama dieta na jednego podzialą a na drugiego nie. Ale chyba mniej jedzenia i ruch podziała na kazdego - specjalistką nie jestem ale takie chyba sa prawa że jak nie dostarczamy dostatecznej ilosci kalorii to organizm bierze ze swoich zapasów -przynajmniej u mnie tak to wyglada-i dzieki Bogu

Ja właśnie z mamą przeglądałam przepisy bo znajomi do rodziców wpadają w weekend i mama się zastanawiała co dobrego ugotować, to myślałam że nie zdążę z przełykaniem śliny :) Nie dość że głodna jestem to tam były same moje ulubione dania jak na złość :) Trzeba ćwiczyć silną wolę, nie damy się ! :)

Witam! obecna dietowiczko, gratulacje za Twoją silną wolę z tymi imieninami. Muszę zacząć brać z Ciebie przykład i też w takich sytuacjach złożyć życzenia i uciekać jak najdalej od jedzenia:) Ale mi się pięknie zrymowało;) Truskaweczko, przy przeglądaniu przepisów przynajmniej oczami się najadłaś;) Dzień zaczęłam super dietowo. Mam nadzieję, że cały taki będzie...

Hej laseczki :) Dzisiaj zjadłam na śniadanie saszetkę Fitelli , nie miałam czasu nic sobie przygotować, jest pyszna chociaż średnio fit mimo nazwy :P Na obiad duszę sobie pieczarki i mam gotowany schab :)

Zjadłam właśnie kawałek schabu gotowanego, dwie marchewki gotowane, pieczarki duszone i jestem zapchana na maksa :) Strasznie dobry mi ten obiad wyszedł :) Mojemu zrobiłam typowo chińskie żarełko ale troszkę bardziej kaloryczne, sam makaron sojowy ma pełno kalorii, nie wspominając o usmażeniu mięsa, papryki itd ;)

Chętnie dołączę! Dziewczyny coś mi odbija w ostatnim czasie i jem jak nawiedzona, ciągle zachcianki i mega apetyt, muszę z tym skończyć i od dzisiaj się ograniczam! Po prostu MŻ nie chcę liczyć kalorii ani ograniczać się na diecie do określonych produktów, kocham jeść, stawiam na zdrowe odżywianie z małymi odstępstwami oczywiście małe porcje i chcę zrzucić ok 4kg niby niewiele ale dla mnie to wystarczająco. 1,5 roku temu zrzuciłam po ciąży ok 15kg ale zakończyłam odchudzanie z wagą 61-63kg teraz mam 65kg w ostatnim czasie doszło 2kg przez ten wielki apetyt :( Biorę się w garść pomożecie? Zaraz przeczytam cały wątek. Dodam jeszcze że ćwiczę kilka razy w tygodniu od bardzo dawna, od ponad tygodnia męczę hula hop puki co bez efektów ale z dietą będzie lepiej. Pozdrawiam.

Pewnie, że Cie chętnie przyjmiemy :) Niestety tak jest, że dieta sama w sobie nie jest trudna do ogarnięcia, gorzej jest po niej kiedy już musimy utrzymać tą dietę :) Moja ciocia, która odchudza się od trzech lat , tzn utrzymuje już teraz wagę , dla oszukania apetytu robi sobie całą michę sałatki : sałata zielona, pomidory, ogórki, rzodkiewka, polewa to odrobiną oliwy z oliwek i jak ma napad głodu to je konkretną porcję :) Dzięki temu nie ma szans, żeby przytyć. Pomyśl tak, jak rzucisz dietę to nie przytyjesz 15 kilo ale 20 i znowu będziesz w punkcie wyjścia :) Wierzę, że dasz radę wytrwać i utrzymać tą wagę , tylko musisz jeszcze znaleźć w sobie odrobinę silnej woli :)

Gość ferro
Cześć. Chyba się do Was przyłączę. Mam 32 lata, 66 kg i 165 cm. Wiem że mam trochę za dużo kg ale nie mogę się zmobilizować. W ciągu tygodnia jakoś się trzymam ale w weekend nadrabiam i w efekcie od marca moja waga waha się 65-66. Moją największą zmorą są słodkości. Właśnie kończy mi się @ więc najlepszy moment na rozpoczęcie diety. Dziś już nie ma mowy o dietowaniu bo oprócz śniadania i obiadu zjadłam pół czekolady z orzechami. Trzymam za Was kciuki i życzę wytrwałości.