Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Starania o dziecko 2016 2017 cd cd

Polecane posty

Gość Nati90
Misia a moze powiniscie zbadać nasienia. czasami To się okazuje ze to nie jest problem u kobiety. Albo psychika, za bardzo się chce. Wiem że ciężko odpuścić Ale właśnie wtedy najczęściej się zachodzi w ciaze. Proponuję jakiś urlop może nawet za granicą gdzie sobie pomyslisz ze chcesz jechać że lepiej by było w tym miesiącu nie zachodzić w ciaze. powidzenia ☺

Gość Nati90
Gość dlaczego piszesz ze jest bardzo źle jakie są powody? Życzę powodzenia może da rade uratować ☺

Gość m I S iA
No niby mąż się zgodził na badanie, ale i tak je nie zrobił... nie lubię go do czegoś zmuszać. Dzisiaj bolał mnie brzuch na okres i okresu brak, przed chwilą zrobiłam test, jak zwykle negatywny. To czekam na ten cholerny okres. Wyjazd? Byliśmy we wrześniu nad morzem to złapałam jakiegoś wirusa i weekend polegał na siedzeniu w łazience i wymiotach... W czerwcu sie przeprowadziliśmy do domu, więc to chyba wystarczająca zmiana miejsca;D Mój mąż wiecznie pracuję a ja od pół roku wyluzowałam i praktycznie tylko dorywczo pracuję, więc mam bardzo dużo czasu na relaks i myślenie...jak tak dalej pójdzie to na głowę dostanę. Niby na co dzień nie myślę o tym aż tak bardzo, ale im bliżej okresu tym intensywniej...jeszcze te teksty ludzi dookoła kiedy Wy, albo co tak długo...szału można dostać.

Gość Nati90
Misia no tak.niestety nic innego nie mogę poradzić. Tylko tyle żeby mąż się zbadał z własnej woli i trzymam kciuki. A póki okresu nie ma jest najdzieja

Gość m I S iA
Dzięki... nadal czekam na @. Miłego weekendu

Gość Natii91
Kobitki już tutaj pisałam parę stron wstecz ale mam małe wątpliwości a mianowicie lekarz stwierdził u mnie ciąże biochemiczna, wypisał luteine która brałam 7 dni a dziś od skończenia opakowania minęło 8 dni. Wczoraj myślałam że dostałam @ który trwał kilka godzin i był brązowego koloru. Co o tym myślicie? Czy pomylili się w laboratorium i moja beta nie wyniosla 0?

Gość skiperowa
Mam 27 lat i prawie półtora roku temu odstawilam tabletki antykoncepcyjne które brałam wcześniej prawie 7 lat :-/ staramy sie z mężem o dziecko, teraz już będzie 5 miesiąc starań... tzn raczej będzie, bo do wtorku czekam za okresem i mam przeczucie że tym razem też nic z tego nie wyjdzie i okres przyjdzie :-/ biorę kwas foliowy, już 2 cykle brałam olej z wiesiolka na sluz bo go było mało, no i oczywiście testy owulacyjne, seks w dni płodne i nic :-( byłam u gina to poradził mi mierzyć temperaturę więc mierze i robię sobie wykres. Mam obawy ze tak szybko nie uda mi się zajść w ciaze i ze jeszcze długa droga przed nami ehh

Gość M i s ia
No niestety nie jest to prosta sprawa. Trzymam za Was kciuki. To że było lekkie krwawienia to tylko lekarz może stwierdzić co było powodem...może zadzwoń do niego. Ja dziś zauważyłam sine wargi, czekam nadal na @.

Gość Natii91
Hej ;) zrobilam dziś test i ku mojemu zdziwieniu wyszła druga blada kreska, test powtórzę jutro dla pewności ale moje pytanie jest takie : czy moje podwyższone tsh (4,65) ma jakiś wpływ na wynik?

Gość M i s ia
Musisz uregulować hormony Nati. Wizytę ustal. Ja rano dostałam @ i właśnie opijam;) pozdr

Gość Natii91
Już jestem umówiona do endokrynologa, ale czy ta tarczyca ma wpływ na wynik testu? Nie przejmuj się :) trzymam kciuki :*

Gość aannaannaa
hej . dziewczyny robilam progesteron w 22dc wyszedł 59,85 ng/ml, to chyba dość wysoki, czy to znaczy że mogę być w ciąży :) ??

Gość Nati90
Aannaannaa według tego wychodzi ze jesteś jesteś ciazy. Robiłaś test z moczu?☺

Gość aannaannaa
dzisiaj jest 29 dc, robic juz czy czekać do plnowanej @ to byl 4 cykl z cleo, bralam pregnyl na pekniecie pecherzyków, a były aż 3 w tej owu :) czy lek ten może falszować wynik > ? ? nie chce sie nakrecac, nasze starania trwaja juz ponad 3 lata..

Gość Nati90
Aannaannaa Ja bym zrobiła z ciekawości a jak nie wyjdzie to czekalabym do dnia planowanej@ powodzenia daj znać ☺

Gość gość
Cześć dziewczyny. Mam24 lata i od 3 lat staramy się o dziecko z mężem. od 25 października dostałam bóle tak jak na @. Dodatkowo zaczęła kłuć mnie macica. 30 października dostałam okres, 31 zatrzymał się w połowie dnia i znów dostałam 32. i trwał od do 33. Zaznaczę, że zawsze kończył mi się coraz mniejszą ilością krwawienia a tu po prostu się skończył i go nie miałam. Kilka dni po @ znów zaczęły boleć mnie jajniki i macica. Dodam, że mam na jednym jajniku torbielą. W czwartek mam wizytę u ginekologa ale myślę czy nie jechać na pogotowie bo boję się, że torbiel mi pękł . Co na ten temat myślicie? Czy to może być pęknięcie torbielą i powinnam zgłosić się na pogotowie?

Gość M i s ia
I co z tym torbielem?

Gość gość
Witam Dziewczynki:) Czy po badaniu hsg @ moze przyjsc wczesniej? Planowo mam dostac @ za dwa tygodnie,a podbrzusze i jajniki bolą mnie jak by miała zaraz przyjsc.Przewaznie w tych cyklach mam inne bóle jak na owulacje a teraz jak na totalno@ :/

Gość kumenka
Dzień dobry Paniom. Dołaczyłam do forum ponieważ staramy się z mężem o dziecko. Na razie to trwa krótko, bo nasze starania trwają dopiero trzeci cykl. Ale jakoś mam takiego doła, ze się nie udaję że muszę komuś o tym opowiedzieć. Nie jestem już młoda, mam 32 lata, i próbujemy zrobić nasze pierwsze dziecko. Dotychczas miałam regularne miesiączki, cykle trwały średnio 28 dni. Zawsze przed nadciągającą @ już po owulacji wiedziałam, ze przyjdzie. Bolały mnie piersi, zsypywało mnie na całym ciele. Na owulację czułam kłucie jajników itd...W tym cyklu natomiast jest jakoś inaczej. W terminie owulacji w nocy obudził mnie silny ból brzucha. Bolało dosłownie wszęzdie na dole, łącznie z pochwą, tak ciągnęło i promieniowało. Na drugi dzień bolał brzuch ciągle, tylko słabiej, ale i tak dość mocno. Później przez parę dni lekko podkłuwało. Dziś jest 20dc. Coś czasem leciutko podkłuje ale poza tym nic się nie dzieje. Co dziwne, nie bolą mnie w ogóle piersi. Są jakby trochę większe, pełniejsze ale nic poza tym. Parę razy coś w nich zakłuje leciutko lub zaswędzi i na tym koniec. Jak to niecierpliwa baba zrobiłam wczoraj test. Nic, jedna kreska, więc wrzuciłam go do kieszeni, żeby podczas porannego rozpalania w piecu go spalić. Wyciągam go dziś rano, a tam 2 kreski! Tak, wiem, to nic nie znaczy. Miesiączka za 8 dni...tak bym chciała,zeby nie przyszła...Ale kawa mi nie śmierdzi, piję :):) i to po 4. Temperatura dziś 37,0, wczoraj było coś koło 37,3, ale w dniu kiedy ten brzuch tak niesamowicie mnie bolał było dziwnie, bo przed tym dniem było załóżmy 37,1 a w tym bolącym dniu 36,8 i następnego dnia znów około 37,3. Smutno mi i źle, że się nie udało w tym cyklu.

Gość Nati90
Kumenka temp może spadać do dnia planowanej miesiączki nawet gdy zaszlas w ciaze A potem znowu wzrośnie. Także trzymam kciuki oby @ nie nadeszła. ☺ mi też w ostatnich dniach coś kawa zaczęła dziwnie smakować A pije jej duże ilości więc wczoraj rano zrobiłam test Ale winik negatywny.@ mam dostać w najbliższy wtorek.

Gość Staranka
Witam serdecznie! Po 5-miesiecznym zazywaniu bromergonu przedwczoraj zobaczylam cien kreski na tescie:-) Zrobilam bete - 114,3!!! W pon.powtorze. 30.11 gin. U endo bylam od razu. Kazala mi odstawic bromka. Jestem przeszczesliwa!!!

Gość gość
Super! Dobra wiadomość :-)!!!!!!! U mnie prawdopodobnie znowu nic...staramy się o pierwsze dziecko z mężem od sierpnia. Cykle regularne, chociaż z tym wcześniej były przeboje, co ok. 28 dni. Myślałam, że może w tym cyklu się udało, bo trochę odpuściłam, ale czuję, że @ jednak nadejdzie. Jak nie dziś, to na pewno jutro. Załamka :-( :-( :-(. ines

Gość Staranka
Ines, nie zalamuj sie!!! Trzeba walczyc! Ja sie staralam ponad 1,5 roku. Moj gin nie chcial mi zlecic badan, endo na kase olal i stwierdzil, ze wynik 40 prl to dobry wynik. Dopiero inna endo mi pomogla, dala bromka, pocieszyla... Nowy gin zlecil szereg badan, ale nie zdazylam ich zrobic...i dzis jest efekt! :-) Musimy o siebie walczyc!!! Bo warto!!!

Gość gość
Ojej, no to rzeczywiście staraliście się kawał czasu. Ja znowu mam wartość prolaktyny odrobinę poniżej normy. Jutro termin okresu, teraz mam mniejsze objawy i znowu zaczynam mieć nadzieję, ale chyba jest jakaś blokada zdrowotna w moim organiźmie. Może te moje wahania hormonalne...sama nie wiem. Na razie staram się być cierpliwa. Zaczęłam brać kwas foliowy, cynk i selen. W ogóle to powinny być organizowane jakieś spotkania dla kobiet, które starają się o dziecko :-)! Ines

Gość gość
Dobrze, ze od razu poszłaś do endo :-). TŻ już wie :-)? Pewnie pytanie retoryczne :-D! Ines

Gość gość
Nati - ja też w pewnym momencie robiłam testy przed terminem spodziewanego @ i dwa razy była 1 kreska...dlatego teraz już zniechęciłam się i będę czekać do momentu, kiedy @ widocznie będzie się spóźniać. Wydaje mi się, że staram się od wieków :-(. Ines

Gość Staranka
Hej, Ines:-) Moj M wie, tylko jest takim niedowiarkiem i czeka na badanie u gina:-) Ja wierze, ze wszystko bedzie dobrze. Robilam 2 testy. 3 dni przed terminem wyszedl doslownie cien cienia, ze niemalze nic golym okiem nie bylo widac. Jak sie szuka, to sie wszystko dojrzy:-) Odczekalam 2 dni i powtorzylam. Znowu cien, choc to byl termin spodziewanego okresu. Tym testom nie ma co ufac. Ból brzucha byl. Myslalam, ze okres jednak bedzie. A tu nie ma. Zrobilam bete i ciaza! :-)

Gość Staranka
Co do witamin, mojego M faszerowalam od kilku miesiecy selenem z cynkiem i zen szeniem, i wit. D3. Sama bralam folik i D3. To wszystko.

Gość gość
U mnie pewnie będzie odwrotnie - ja będę czekać do badania u gina, a mój będzie mówił, że wszystko jest i będzie ok. Ale też będę wierzyć, że wszystko będzie dobrze :-). Pewnie nie tylko ja tak mam - powiedzcie, że nie jestem sama :-D, ale dzisiaj jest termin spodziewanego @ i na razie nic i znowu przyszła nadzieja. Pewnie @ przyjdzie popołudniu albo jutro i tyle będzie... no i teraz będę o tym ciągle myśleć... ines

Gość gość
Dziewczynki jesli test owulacyjny pokazał dwie kreski 11dc to owulacja powinna byc 12dc lub 13dc? Niewiem czy jeste jakas szansa bo przytulanka były tylko 13dc i 15dc :/