Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

4madzia4

Bielizna MIRIALE

Polecane posty

Hej!Ja r贸wnie偶 by艂am ofiar膮 Miriale.Ale wszystko wskazuje na to, 偶e problem jest ju偶 rozwi膮zany.Przeczyta艂am rady kt贸re zamie艣cili艣cie na tym forum i postanowi艂am wys艂a膰 maila. Z tym, 偶e ja otrzyma艂am przesy艂k臋 ze figami, odes艂a艂am j膮 a, rzekomo do Miriale nie dotar艂 m贸j zwrot.Dosz艂o do tego, 偶e straszyli mnie firm膮 windykacyjn膮...by艂am tak wkurzona, 偶e nawet nie by艂am w stanie wypowiedzie膰 si臋 na forum, a m贸j pierwszy mail do nich (wys艂a艂am dwa) by艂 bardzo gniewny, troch臋 si臋 wy艂adowa艂am.Potem przesz艂a z艂o艣膰 i ba艂am si臋, 偶e ich rozjusz臋 i w og贸le nie bed膮 chcieli i艣膰 mi na r臋k臋.Ale by艂o ok.Wydaje mi si臋, 偶e zdaj膮 sobie dobrze spraw臋 z tego, 偶e podstaw nie maj膮 偶eby si臋 domaga膰 pieni臋dzy-bielizn臋 wysy艂aj膮 zwyk艂ym listem, a na dodatek wbrew woli klient贸w, bo ja np. fig nie zamawia艂am i nie podpisywa艂am z nimi 偶adnej umowy!! 呕YCZ臉 WSZYSTKIM POWODZENIA W WALCE Z MIRIALE!!!Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 atka79
ja te偶 mam problem z t膮 firm膮. W ubieg艂ym roku zam贸wi艂am u nich bielizn臋 Miriale, za kt贸r膮 oczywiscie zap艂aci艂am. Kolejne przesy艂ki dostawa艂am, pomimo, i偶 odsy艂a艂am formularz rezygnacji. Zwroty odsy艂a艂am zawsze listem poleconym pod wskazany adres. Misi膮c temu otrzyma艂am pismo, i偶 nie uregulowalam p艂atono艣ci za te wszystkie wysy艂ki. (by艂o ich chyba 3) Nie umiem nic udowodni膰 bo nie posiadam juz potwierdze艅 nadania. Co robi膰? Przecie偶 to jakie艣 nieporozumienie z ta firm膮!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kayka
a ja wlasnie tocz臋 WOJN臉 bo podali mnie do windykacji. Odsylalam im listem zwyklym bo twierdzialm ze nie bede wydawac pieniedzy na polecony. Teraz ONI twierdz膮 ze nic nie dostali !!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agnes.f
Hej. Ja mam tez nie dobre do艣wiadczenie z t膮 firm膮. Jestem teraz w trakcie wojny z nimi. To dzi臋ki temu formum zdoby艂am przynajmniej ich maila i w ten spos贸b si臋 z nimi kontaktuj臋. Przys艂ali mi w maju 2005r. figi, kt贸re im odes艂a艂am listem zwyk艂ym, to samo by艂o w lipcu 2005r. W sierpniu z艂o偶y艂am listownie rezygnacje z ich us艂ug. Oni do tej pory przysy艂aja ponaglenia do zap艂aty z odsetkami i twirdz膮 ze nic nie dostali ode mnie, zadnego zwrotu.Mam sk艂ada膰 reklamacj臋 na poczcie!!! Idioci!!!Mam do艣膰 tej firmy i na pewno im nie zap膮艂c臋. Czy kto艣 wie czy oni wogle mog膮 mi co艣 zrobi膰??? Zaznaczam ze ich przesy艂ki przysz艂y zwyk艂ym listem, nic nie potwirdza艂am, zadnego odboru, ani nikt z mojej rodzinym.Pomocy jak si臋 ich pozby膰???????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kayka
Moja Droga! Ja wlasnie sie czuje jakbym rozwalila mur berlinski. Od dwoch lat "bujalam" sie z firma MIRIALE. Odsylalam im przesylki listami niepoleconymi, nie mialam wiec dowodu. Potem oni twierdzili, ze nic nie dostali i kazali mi szybko wplacic, bo nasla windykatorow. Pisalam pisma, oni dzwonili, straszyli. W koncu zastraszona wplacilam ale napisalam pismo do rzecznika praw konsumenta i wczoraj dostalam odpowiedz !!! Oto ona - fragment: "Rzecznik przypomina, iz w mysl art. 15 ustawy (...) spelnienie swiadczenia nie zamowionego przez klienta nastepuje na ryzyko przedsibiorcy i nie naklada na konsumenta zadnych zobowiazan. P. .... nie tylko nie jest zobowiazana do zaplaty za bielizne, ktorej nie zamawiala, ale rowniez nie miala obowiazku jej zwrotu na rzecz przedsiebiorcy. Miejski Rzecznik konsumentow wyraza zaniepokojenie praktykami Spolki i wzywa do natychmiastowego zwrotu konsumentce nadplaconej kwoty ...(...) Przedsiebiorca zobowiazany jest - pod kara grzywny- udzielic rzecznikowi wujasnien i informacji bedacych przedmiotem wystapieniA w terminie 14 dni od daty otrzymania niniejeszego pisma " UFFF !!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 vxcvvvcx
Ca艂a prawda o Deagostini.N臋dzny w艂oski naci膮gacz i cham. Ostatnio reklamowali robota do z艂o偶enia www.i-droid.pl .Projekt upad艂 po 3 numerach Ludzie zostali z niez艂o偶on膮 g艂ow膮 robota za oko艂o 40 z艂! Robot nagle znik艂 z empik贸w w tajemniczych okoliczno艣ciach a w kioskach to go nawet niema.Co wi臋cej kolekcja ma powr贸ci膰 jutro czyli 6 kwietnia 2006 od pierwszego numeru.. Odradzam interesy z Deagostini bo to po prostu chamy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dermun
Witam wszystkich. W po艂owie marca bie偶膮cego roku zam贸wi艂em bielizne dla swojej dziewczyny z firmy"Miriale", poniewa偶 chcia艂em zrobi膰 ma艂y prezent na nadchodz膮ce wielkanocne 艣wi臋ta.W tym samym czasie z艂o偶y艂em zam贸wienie w innej konkurencyjnej firmie i dosta艂em przesy艂ke tuz przed 艣wietami. Na przesy艂ke z firmy "Miriale" oczywi艣cie nadal czekam.No dobrze nie na 艣wieta to chocia偶 bedzie prezent na urodzinki mojej po艂owki ,ktore sa na pocz膮tku maja.Troszk臋 zniecierpliwiony tym czekaniem postanowi艂em skontaktowa膰 sie telefonicznie z konsultantem owej firmy(pomijaj膮c oczywi艣cie to ze dodzwoni膰 si臋 do nich trzeba liczy膰 na ogromny fart). Jako艣 sie uda艂o,za to w odpowiedzi uzyska艂em informacje ze przesy艂ka zostanie dostarczona nie wcze艣niej jak w po艂owie maja najp贸zniej pod koniec!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Konsultant tej firmy oczywi艣cie przeprosi艂 za zw艂oke czasow膮 i nie ukrywaj膮c zwali艂 to na POCZT臉 POLSK膭 t艂umaczac sie ze przesy艂ka idzie ze Szwajcarii(2 miesi膮ce?????????). Sorry wybaczcie ale z murzy艅skiej chaty w Etiopii dosta艂 bym szybciej t膮 paczk臋. Ogromne brawa Maj膮 wyczucie czasu i po艣piech moze to wed艂ug nich walka o klienta.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 awaw
a ja kupuj臋 regularnie troch臋 miga艂am si臋 z zap艂at膮 za pierwsz膮 przesy艂k臋 ,ale zrobi艂o mi si臋 wstyd i zap艂aci艂am od tamtej pory zawsze majty s膮 poleconym, wi臋c musz臋 p艂aci膰 albo odsy艂a膰 wi臋c ga艂y teraz wywalam czytaj膮c tyle narzeka艅 i ciesz臋 si臋, 偶e tym razem nie ja jestem ofiar膮 powodzenia w rozwi膮zywaniu k艂opot贸w szkoda tylko, 偶e miseczka D jest taka u nich ma艂a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 klementyna157
a ja jestem bardzo zadowolona i ju偶 od 3 lat regularnie otzrymuje przesy艂ki, jak kt贸ra艣 nie podoba mi sie w zapowiedzi to ja "przeskakuje" I dziwi mnie ze tak wiele z Was ma z tym problem. Do dyspozycji jest strona internetowa www.provea.com- mozesz zamowi膰, zrezygnowa膰 z kolejnej przesy艂ki- dla mnie okay i ceny przyst臋pne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kinga_p
maja bardzo atrakcyjne wzory i linie, bielizna nie jest droga a dost臋p do www.provea.com powoduje, ze wszystko mo偶na za艂atwi膰 na stronie- jak czego艣 nie wiesz wysy艂asz maila- ja jestem klientk膮 od roku czasu i chwal臋 sobi臋:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 KATHY BL
JEJKU LUDZIE JAK JA WAM BARDZO DZIEKUJE ZE SIE W TO BAGNO NIE WPAKOWALAM. BUZIAKI I PRZYKRO MI ZE NIEKTORYCH Z WAS JEDNAK UDALO SIE SKOLOWAC NA TO DZIADOSTWO. DRE I WYRZUCAM TEN GLUPI SWISTEK. POZDRAWIAM WSZYSTKIE KOBIETKI PAPAP

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Madziorka
tez kupowa艂em ta bielizne.Ona jest okej. Ale pozniej nie chcialam juz wydawac tyle kasy na bielizne. Wiem jak z tym skonczyc;-) Jak przyjdzie wam nastepna paczka to poprostu jej nie odbierajcie, poczta j膮 odesla, a wam juz nie bed膮 przysy艂ac nastepnych ofert:-) Przynajmniej ze mn膮 tak by艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Alora
Czesc Dzisiaj dosta艂am pierwsz膮 przesy艂k臋 od firmy Miriale, na kt贸r膮 narzekacie. W艂a艣nie sie zastanawiam, czy dobrze zrobi艂am, 偶e si臋 w to wrobi艂am, teraz do mnie dosz艂o jak oni naprawd臋 zarabiaj膮 na ludziach. Chyba zap艂ac臋 za pierwsz膮 przesy艂k臋 bo bielizna jest nawet fajna chocia偶 o wysokim gatunku tkanin nie ma co m贸wi膰 (a tak si臋reklamuj膮), a z kolejnych zrezygnuj臋. Tylko czy to co艣 da.....czy te偶 nadal b臋d膮 mi przysy艂ali majtki, kt贸rych maj膮 nadmiar w ofercie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ania.elblag
Hej Wlasnie weszlam na te strone i bardzo sie zdziwilam chcialam napisac do tej firmy bo czekam na moja bielizne juz ponad miesiac jak pierwszy raz zamiwilam dostalam po 2 tygodniach.. CZy ktos wie o co tu chodzi??/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ania.elblag
Hej Wlasnie weszlam na te strone i bardzo sie zdziwilam chcialam napisac do tej firmy bo czekam na moja bielizne juz ponad miesiac jak pierwszy raz zamiwilam dostalam po 2 tygodniach.. CZy ktos wie o co tu chodzi??/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Heike
Czy kto艣 nadal ma problemy z Firm膮 PROVEA?? Jestem ciekawa jak przebiegaj膮 rezygnacje z MIRIELE. Jak macie co艣 nowego to piszcie.....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ania.elblag
JA JUZ DWA RAZY ZAMAWIALAM TA BIELIZNE I JESTEM BARDZO ZADOWOLONA,KIEDY CHCE TO REZYGNUJE I NIE MA PROBLEMU.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Biedroneczka***
Mam do was pytanko. Ja tak偶e zam贸wi艂am bielizne z tej firmy, i przys艂ali mi 2 komplet kt贸rego nie zamawia艂am. Wi臋c napisa艂am do nich meila z pytaniem jak moge zrezygnowa膰 z ich us艂ug. Odpisali mi 偶e musz臋 podac im numer klienta. Ale ja nie wiem sk膮d ja mam go wzi膮膰!! czy kiedy艣 przed odes艂aniem paczki otwiera艂y艣cie paczk臋. boje sie ze jak j膮 otworze to nie przyjmn膮 zwrotu a pewnie numer klienta jest w 艣rodku. pomocy!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Biedroneczka***
zapomnia艂am doda膰 m贸j e-mail: kasiak48@poczta.onet.pl piszcie bo jestem w kropce

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 justynaa
Witam. W艂a艣nie chcia艂am wej艣膰 na stronk臋 firmy Miriale aby zapozna膰 si臋 z jej "cudown膮" ofert膮 a tu co? Kafeteria i opisane w niej same problemy z t膮 firm膮. A ja w艂a艣nie czoraj wys艂a艂am do Miriale kupon (z pisma kobiecego) wraz z zam贸wieniem na komplet bielizny. Wczoraj jescze bardzo si臋 cieszy艂am, 偶e zrobi臋 m臋偶owi niespodziank臋 i nied艂ugo zaprezentuj臋 si臋 w nowej bieli藕nie... Ale dzi艣 skrzyde艂ka mi opad艂y gdy przeczyta艂am to wszystko co piszecie o tej firmie. Zapisa艂am sobie ju偶 adres mailowy firmy oraz inne dane, kt贸re znalaz艂am na tej stronie i co偶 zamiast rado艣ci jest obawa... I pismo rezygnacyjne ju偶 sobie przygotuj臋. Jestem ciekawa czy dostan臋 zam贸wion膮 bielizn臋 czy tylko wezwanie do zap艂aty. Pozdrawiaam serdecznie. Napisz臋 jak ju偶 sprawa si臋 wyklaruje. Pa pa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ania.elblag
Witam Ja wlwsnie dzis zamowilam trzeci komplet od tej firmy i jestem bardzo zadowolona, z rezygnacja tez nigdy nie maialm problemu,wysylam i nie dostaje. Je艣li macie jakies pytania to piszcie na moj@. Pozdrawiam Ania

Udost臋pnij ten post

Jak dobrze ze trafi艂am na to forum. Kupi艂am ostantio gazet臋 \\\"艢wiat kobiety\\\" gdzei znajdowa艂a sie ulotka firmy Miriale i oczywiscie oferta zam贸wienia bielizny za jedyne 19.90 + 9.90 przesy艂ka. Strasznie spodoba艂a mi sie ta propozycja wiec wype艂ni艂am kupon i mialam zamiar go wys艂a膰. Pomysla艂am sobie ze to fajna okazja, bo niedrogo a bielizna wyglada 艂adnie. Chcia艂am zobaczy膰 czy mo偶e maja jeszcze inne komplety 艂adnej bielizny i czy wszystkie sa w takiej cenie. Wpisa艂am w internceie nazw臋 tej firmy i wyskoczy艂a mi strona z tym forum. Dzieki dziewuszki ze jestescie tak wspania艂omy艣lne i stworzy艂yscie to forum bo dzieki niemu ja nie da艂am sie wci膮gn膮膰. pozdrawiam i 偶ycz臋 wytrwa艂o艣ci w kontaktach z ta firm膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 buba81
Dzieki dziewczyny Wielkie! dzi臋ki Wam nie wpad艂am sid艂a tej firmy. Mam przed sob膮 ich ofert臋 ale najpierw chcia艂am sprawdzi膰 czy taka firma wog贸le istnieje i co oferuje. Pierwsze co mi wyskoczy艂o to Wasze forum. Jak zacze艂am czyta膰 to a偶 mi si臋 w g艂owie zakr臋ci艂o. Nic nie mam zamiaru zamawia膰 i 偶ycz臋 Wam powodzenia w walce z t膮 firm膮. Bielizna wygl膮da ciekawie ale znam wiele uczciwszych firm kt贸re oferuj膮 r贸wnie pi臋kn膮 bielizn臋. Pozdrawiam Was wszystkie i dzi臋ki Wielkie jeszcze raz za ostrze偶enie!!!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gra偶ka 55
Witam! Bardzo dobrze 偶e jest takie forum. Niewiele brakowa艂o a by艂a by wpadka - mia艂am zamiar wys艂a膰 zam贸wienie na bielizn臋 ale wcze艣niej chcia艂am sprawdzi膰 co jeszcze maja ciekawego a tu nie ma strony Miriale tylko forum. I ca艂e szcz臋艣cie - trzeba walczy膰 z naci膮gaczami najlepiej przez uprzedzanie innych dziewczyn o tych nieuczciwych praktykach. Powodzenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kotik
w艂a艣nie chcia艂am pchn膮 kart臋 na 1 zam贸wienie, ale po tym co przeczyta艂am na tym forum zastanawiam si臋 czy to zrobic, bo bielizna mi si臋 podoba, cena te偶 mo偶e byc, ale 3 majtek za 70 dych ju偶 nie chc臋, komplecik od czasu do czasu tak. co robi? oni jeszcz sprzedaj膮 fajn膮 m臋sk膮 bielizn臋. ciekawe czy facet贸w te偶 tak naci膮gaj膮? pozdr forumowiczki i forumowicz贸w, cudnie, 偶e napisali艣cie, viva net!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kotik
ale numer czytam sobie dalej i widz臋 podobne posty na forach niemieckich, rosyjskich itp, wszyscy narzekaj膮, 偶e trudno si臋 z tej firmy wypisac. ale globalizm!ale firma to ma gdzie艣 sw贸j wizerunek, czyli mark臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rusalka666
Zainteresowala mnie reklama miriale w necie. Pomyslalam, ze to calkiem przystepna cena, tylko chc膮c wypelnic dane co do rozmiaru pomyslalam, ze licze na mozliwosc ewentualnej wymiany bielizny, jesli rozmiar okazalby sie nie taki (w zasadzie kazdy stanik powinien byc idealnie dopasowany). Wpisalam w google haslo 'miriale' bo w reklamowce nie bylo zadnych informacji odnosnie reklamacji. A tu prosze - pierwszy adres to to forum. Bogu dzieki nie wkopalam sie w to wszystko. Zycze Wam dziewuszki powodzenia w wyplataniu sie z sidel tych naciagaczy!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aniunnia
tu jest strona tej ca艂ej firmy... www.provea.com r贸wnie偶 po polsku.. pozdrawiam/..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dzieki
dobrze 偶e sie w to nie wpakowa艂am!!!!

Udost臋pnij ten post

Hej!!! Pierwszy raz spotkalam sie z negatywna opinia. Ja tez kupuje tam bieleizne. Do tej pory nie mialam zadnych zastrzezen. Hmmm...Tylko,ze ja kupuje w niemczech . Jak chcialam zrezygnowac bo zaszlam w ciaze poprostu zadzwonilam i nie bylo problemu. Teraz maja nowa pozycje Sensuality z przepieknymi gorsetami. Wlasnie sobie zamowilam. Niestety w Polsce tego nie ma.

Udost臋pnij ten post