Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ostro

NoVYNETTE czy ktoras z Was zazywala?

Polecane posty

Go艣膰 Maalwaa
Witam serdecznie! Ja bior臋 tabletki ponad 2 lata i nie robi艂am przerwy. Mam teraz przerw臋 jednak nie wr贸c臋 do tabletek na pewno. Plusy brania tabletek ka偶da zna, wi臋c nie ma sensu si臋 rozpisywa膰. Je艣li chodzi o wady to po pierwsze: zero ochoty na sex! A to bez sensu bra膰 tabletki skoro si臋 nie uprawia sex-u. Po drugie, przyty艂am - nie obwiniam tabletek w 100% ale po nich apetyt znacznie mi si臋 zwi臋kszy艂. Po za tym - celulit. Dopiero po przeczytaniu opinii na tym forum stwierdzi艂am 偶e te偶 mi si臋 pojawi艂 gdy zacz臋艂am bra膰 tabletki. Jestem zdeterminowana aby nie bra膰 tabletek. Zrobi臋 sobie kilku miesi臋czn膮 przerw臋, zobacz臋 czy schudn臋 (jestem na diecie a waga ani rusz!) i mam nadziej臋, 偶e ochota na sex wr贸ci :) Pozdrawiam Was :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
hejka dziewczyny!! Zaczelam brac dzisaj drugie opakowanie novynette nie dokonca jestem z nich zadowolona bo mam strasznie plamienia przez caly czas ich brania plusy brania tabletek to u mnie wzrost libido i schudlam 4kg poprawila mi sie rowniez cera ale to nie zmienia faktu ze martwia mnie te plamienia Czy ktoras z was miala tez takie plamienia??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kama:_))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ma艂a376
hejka! mam pytanie...biore pierwsze opakowanie novynette o godz 20...moje pytanie jest takie.. czy moge wzi膮艣膰 tab wczesniej przed impreza a p贸藕niej znowu brac o 20? czy to nie zaszkodzi w niczym? z g贸ry dzi臋ki za odpowiedzi....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marta 123
Witam, powodem dla kt贸rego postanowi艂am bra膰 tabletki hormonalne s膮 bardzo bolesne miesi膮czki przez kt贸re musz臋 odwiedza膰 szpital i bra膰 zaszczyki bo przeciw b贸lowe tabletki nie pomagaj膮. W ko艅cu zdecydowa艂am si臋 na tabletki hormonalne dodatkowo mam cer臋 tr膮dzikow膮 wi臋c dermatolog i ginekolog zgodzili si臋 偶e hormony pomog膮 mi. Mam zacz膮膰 od najbli偶szego okresu novynette. Dylemat m贸j jest taki 偶e za rok wychodz臋 za m膮偶 i po 艣lubie planujemy dziecko czy mog膮 by膰 z tym problemy? Czy bolesne miesi膮czki i tr膮dzik znikn膮? Je艣li kt贸ra艣 mog艂a by rozwia膰 moje w膮tpliwo艣ci albo ostrzec przed problemami p贸藕niejszymi by艂abym wdzi臋czna. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aga8027
Witam. Ja w艂a艣nie ko艅cz臋 pierwsze opakowanie. W sumie to s膮 moje czwarte tabletki.Wcze艣niej by艂 Cilest i jakie艣 dwa inne po k贸rych ci膮gle bola艂a mnie g艂owa. Po ponad roku przerwy lekarz przepisa艂 mi Novynette i jak narazie pod tym wzgl臋dem jest ok. Niestety troch臋 "przyty艂am" ale zorientowa艂am si臋, 偶e to woda w organizmie i troch臋 zmieni艂am diet臋 i ju偶 waga leci.Piersi si臋 powi臋kszy艂y ale nie s膮 bolesne i spadku libido nie zauwa偶y艂am.Te tabletki dla mnie okaza艂y si臋 najlepsze z wszystkich,kt贸re bra艂am do tej pory.

Udost臋pnij ten post

Hej dziewczyny , mam sprawe, a mianowicie Bralam Cyprest przez 4 miesiace i bylo w miare ok, bolala mnie tylko glowa prawie codziennie dlatego poszlam do lekarza i zmienilam na NOVYNETTE po ktorym czuje sie fatalnie ;/ ZEROWE LIBIDO , chodze nerwowa, opadly mi piersi ;/ wciaz jem , a najgorsze- nadal boli mnie glowa a poza tym dretwieja mi 艂ydki i przeszywa mnie b贸l. I stawiam pytanie, czy jesli skoncze to pudelko(1 pudelko) to moge isc i zmienic znow na Cyprest ktory byl dla mnie dobry ? Czy tak w ogole mozna? co wy na to..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 A.a.NkA
u mnie by艂o podobnie po niekt贸rych 艣rodkach, tabletki 藕le na mnie dzia艂a艂y, wi臋c musia艂am przrzuci膰 si臋 na plastry. Generalnie ja wola艂am skonsultowa膰 si臋 ze swoim ginekologiem przed jak膮kolwiek zmian膮, w ko艅cu to hormony, nie chcia艂am aby co艣 z艂ego wysz艂o z takiego wymieniania co pare opakowa艅. Teraz przesz艂am na plasterki Evry i jest OK, troch臋 dro偶sze ni偶 tabletki, ale 艣rednio jakie艣 9z艂 za plaster p艂ac臋 w taniej aptece Juventy w Manufakturze 艂贸dzkiej wi臋c i tak cena super.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Redzioch
oczywi艣cie nie chodzi o to ze nie chce i艣膰 do lekarza tylko przebywam akurat poza miejscem zamieszkania i m贸j pobyt si臋 przeci膮ga a zapas tabletek ko艅czy :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magda_kom
Ja wzi臋艂am dzisiaj 6t膮 tabletk臋 no i sama nie wiem... piersi niby mi uros艂y, uty膰 ? Nie powiedzia艂abym... Cera mi si臋 pogorszy艂a, fakt - ale czasem tak mam.. raz lepiej raz gorzej... Moje pierwsze tabletki wi臋c zobaczymy :) Na razie - nie narzekam

Udost臋pnij ten post

Hej dziewczyny, mam na sprzedanie jedno cale opakowanie i drugie bez 4 tabletek, mnie niestety nie s艂u偶膮 bardzo mnie po nich mdli, mam zawroty g艂owy wi臋c wr贸c臋 do Logestu. Gdyby kt贸ra艣 by艂a zainteresowana kupnem to prosz臋 o maila na adres inka_04@o2.pl p艂aci艂am za dwa opakowania prawie 50 z艂, odsprzedam za 30, poniewa偶 no cztery tabletki wzi臋艂am. Oczywiscie dochodzi op艂ata pocztowa za przesy艂k臋, na terenie W艂oc艂awka mo偶liwo艣膰 bezpo艣redniego kontaktu. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Na plus :)
Drogie Panie, w艂a艣nie zacz臋艂am 2. opakowanie Novynette i musz臋 przyzna膰, 偶e w moim przypadku p贸ki co si臋 sprawdzaj膮. Nie tyj臋, cera zdecydowanie mi si臋 polepszy艂a, piersi odrobin臋 uros艂y, cellulit si臋 nie pojawi艂, b贸le g艂owy i senno艣膰 p贸ki co to dla mnie obcy temat. Jedyne co mnie martwi, to delikatne plamienie. Jednak偶e w przypadku przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych troch臋 czasu musi potrwa膰, zanim gospodarka hormonalna organizmu si臋 ureguluje. Zatem zrzucam to na karb "okresu adaptacyjnego". ;b Novynette to moje 4. tabletki. Wcze艣niej przyjmowa艂am: Harmonet, Mercilon i Cilest. 呕adne si臋 nie sprawdzi艂y w moim przypadku. Po ka偶dych mia艂am straszliwe b贸le g艂owy i by艂am bardzo senna. Zdecydowanie najgorszy, w moim przypadku (to godne podkre艣lenia), okaza艂 si臋 Cilest. Mia艂am cz臋ste plamienia, problemy sk贸rne i bardzo przyty艂am (prawie 10 kilogram贸w!!!). Kwestia tycia jest zwi膮zana oczywi艣cie z odpowiedni膮 diet膮. Nie mog臋 powiedzie膰, 偶ebym wtedy od偶ywia艂a si臋 racjonalnie i zdrowo. Jednak偶e mia艂am zawsze bardzo dobr膮 przemian臋 materii, wi臋c sugeruj臋, 偶e to kwestia zatrzymania wody w organizmie. Przy czym chcia艂abym doda膰, 偶e Cilest sprawdzi艂 si臋 z kolei w przypadku mojej przyjaci贸艂ki, kt贸ra opr贸cz wzrostu wagi, nie donosi o 偶adnych skutkach ubocznych. Mam nadziej臋, 偶e po kt贸rym艣 z kolei opakowaniu Novynette b臋d臋 mog艂a si臋 r贸wnie pochlebnie wypowiedzie膰 na ich temat jak dzisiaj. :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij ten post

Drogie Panie :), w艂a艣nie zacz臋艂am 2. opakowanie Novynette i musz臋 przyzna膰, 偶e w moim przypadku p贸ki co si臋 sprawdzaj膮. Nie tyj臋, cera zdecydowanie mi si臋 polepszy艂a, piersi odrobin臋 uros艂y, cellulit si臋 nie pojawi艂, b贸le g艂owy i senno艣膰 p贸ki co to dla mnie obcy temat. Jedyne co mnie martwi, to delikatne plamienie. Jednak偶e w przypadku przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych troch臋 czasu musi potrwa膰, zanim gospodarka hormonalna organizmu si臋 ureguluje. Zatem zrzucam to na karb "okresu adaptacyjnego". ;b Novynette to moje 4. tabletki. Wcze艣niej przyjmowa艂am: Harmonet, Mercilon i Cilest. 呕adne si臋 nie sprawdzi艂y w moim przypadku. Po ka偶dych mia艂am straszliwe b贸le g艂owy i by艂am bardzo senna. Zdecydowanie najgorszy, w moim przypadku (to godne podkre艣lenia), okaza艂 si臋 Cilest. Mia艂am cz臋ste plamienia, problemy sk贸rne i bardzo przyty艂am (prawie 10 kilogram贸w!!!). Kwestia tycia jest zwi膮zana oczywi艣cie z odpowiedni膮 diet膮. Nie mog臋 powiedzie膰, 偶ebym wtedy od偶ywia艂a si臋 racjonalnie i zdrowo. Jednak偶e mia艂am zawsze bardzo dobr膮 przemian臋 materii, wi臋c sugeruj臋, 偶e to kwestia zatrzymania wody w organizmie. Przy czym chcia艂abym doda膰, 偶e Cilest sprawdzi艂 si臋 z kolei w przypadku mojej przyjaci贸艂ki, kt贸ra opr贸cz wzrostu wagi, nie donosi o 偶adnych skutkach ubocznych. Mam nadziej臋, 偶e po kt贸rym艣 z kolei opakowaniu Novynette b臋d臋 mog艂a si臋 r贸wnie pochlebnie wypowiedzie膰 na ich temat jak dzisiaj. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agus85
hej dziewczyny ja zazywalam noynette ale niestety mi nie sprzyja艂y i musia艂am je odstawi膰 ; zle sie po nich czu艂am, puch艂y mi nogi, pojawil sie u mnie straszny tradzik mimo ze wczesniej nigdy go nie mialam, itp... zosta艂y mi 2 opakowania novynette w domu (wazne do listopada 2012) moze ktos chialby odkupic za 20 zl za 1 opakowanie bo mi juz sie nie przydadza>> ? jak ktos by by艂 chetny to piszcie na moj e-mail: agniesia85142@wp.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lunia199999
cze艣膰 dziewczyny. Mam pytanie. bior臋 novyette od kilkunasty dni. Mam 3 opakowania. bior臋, bo mam nieregularne miesi膮czki i dodatkowo bior臋 leki, podczas kt贸rych przyjmowania nie mog臋 zaj艣膰 w ci膮偶臋. Mam pytanie: czy je艣li sko艅cz臋 te 3 opakowania to mog臋 odstawic leki, a okres b臋dzie ju偶 regularny?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiolllka123
witam=] ja biore te tabletki od tygodnia i czuje sie fatalnie-bol brzucha po posilkach,mdlo艣ci,b贸le glowy i zawroty.nie wiem jak te tabletki wplyna na moja wage=/ moge schudn膮膰 bo ma艂o jem przez te md艂o艣ci a z drugiej strony lekarz mi powiedzia艂 ze te tabletki zmniejszaja zapotrzebowanie na kalorie tzn.organizm nie potrzebuje ich juz w takiej ilosci jak wczesniej. ginekolog stwierdzi艂 ze w stosowaniu antykoncepcji nie potrzeba robic 偶adnych przerw-to zbedne jego zdaniem.M臋cze sie teraz troszke ale mam nadzieje ze te objawy szybko ust膮pia,pozdrawiam=)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 po przerwie
do lunia199999, chyba nikt ci tego nie zagwarantuje czy okres bedzie regularny, ja zanim zacze艂am bra膰 tabletki te偶 nie mia艂am regularnego co do dnia ale wahani to od 1-5 dni. Stosowa艂am Microgynon przez rok ale odstawi艂am bo 藕le wplywal na w膮trobe, po odstawieniu pierwszy okres by艂o normalnie terminow , drugi z 10 dniowym op贸藕nieniem a 3 z 4 miesi臋cznym op贸藕nieniem, czeka艂am na niego jak na zbawienie bo w艂a艣nie zacze艂am bra膰 Nvynette. Zobaczymy jak b臋dzie dalej ale przygotuj sie psychicznie 偶e mo偶e sie to ca艂kowicie rozregulowa膰.

Udost臋pnij ten post

ja wlasnie zaczelam zazywac novynette dokladnie od 19.07 i w ogole nie mam ochoty na seks nie wiem co zrobic mam czy powiedziec lekarzowi o zmianie czy czekac. troche dziwnie bo przedtem bylo wszystko ok no i przyty艂am 2kg;p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kejciak
Dla mnie Novi jest genialna. To moje pierwsze tabletki. Szczerze m贸wi膮c przez pierwsze 21 dni w og贸le nie czu艂am, 偶e bior臋 hormony. A偶 si臋 ba艂am czy dzia艂aj膮. Co prawda 艂aknienie mi si臋 zwi臋kszy艂o, ale ju偶 zbi艂am przyby艂e kilogramy. Teraz ko艅cz臋 drugie opakowanie i jestem zachwycona! A libido? Genialne... Znacznie wi臋ksze ni偶 wcze艣niej, ku uciesze mojego narzeczonego. Polecam, polecam ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 karen657
Drogie Panie, my艣l臋, 偶e wi臋cej tu paniki i naci膮gania opinii w kierunku objaw贸w ubocznych, ni偶 to warte. Mam 32 lata, antykoncepcj臋 stosuj臋 od 12 lat z przerwami. Stosowa艂am ju偶 chyba wszystkie dost臋pne marki na rynku, w tym tak偶e plastry Evra. Teraz przepisano mi Novynette. I ..... po 呕ADNYCH 艣rodkach nic dos艂ownie si臋 nie zmienia艂o: nie ty艂am ( w zasadzei to przyty艂am, jak odstawi艂am), nie bola艂a mnie g艂owa, nie ros艂y piersi, libido takie samo, po prostu NIC. Widz臋 tylko jeden plus: zdecydowanie mniej bolesne i uci膮偶liwe okresy - no i regularne :) Lekarz mi ostatnio powiedzia艂, 偶e w internecie jest du偶o bzdur i niepotrzebnego nakr臋cania. Te wszystkie 艣rodki s膮 nowoczesne i s膮 tak stworzone, 偶e nie szkodz膮. Zobacz臋, jak b臋dzie z Novynette, ale my艣l臋, 偶e wi臋cej dzieje si臋 w naszych g艂owach, ni偶 w ciele. Pozdrawiam ciep艂o wszystkich :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Martus19
hej mam pytanie zacze艂am brac tabletki anty od 19lipca i do tej pory nie zrobi艂am 7-dniowej przerwy a juz jedno opakowanie skonczylam i zacze艂am drugie. kiedy mog臋 j膮 zrobic? prosze o odopwiedz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Martus19
czy to jest bezpieczne?

Udost臋pnij ten post

moje skutki novynette;< ca艂y czas spada mi waga-dla mnie to ju偶 niewskazane bo wa偶e 51 kg sex-tylko na filmach-spadek libido do minimum:< plamienia w czasie brania pigu艂ek b贸le podbrzusza miesia zka trwaj膮ca 9-10 dni zmieniam na bank nie chc臋 d艂u偶ej m臋czy膰 mojego m臋偶a;>

Udost臋pnij ten post

moje skutki novynette;< ca艂y czas spada mi waga-dla mnie to ju偶 niewskazane bo wa偶e 51 kg sex-tylko na filmach-spadek libido do minimum:< plamienia w czasie brania pigu艂ek b贸le podbrzusza miesia zka trwaj膮ca 9-10 dni zmieniam na bank nie chc臋 d艂u偶ej m臋czy膰 mojego m臋偶a;>

Udost臋pnij ten post

Bra艂am te tabletki przez 4 miesi膮ce i bior臋 je nadal, nie przyty艂am, nic mi nie uros艂o wi臋ksze:D Czuj臋 sie po nich 艣wietnie, a ochota na seks nie zmniejszy艂a sie, a wr臋cz przeciwnie :D polecam

Udost臋pnij ten post

Cze艣膰 dziewczyny! mam kilka oryginalnych opakowa艅 Novynette taniej do sprzedania! Zainteresowane prosz臋 o kontakt: muszelkaaa2@wp.pl Pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 justa333
Prawda jest taka, 偶e trzeba mie膰 dobrego ginekologa, kt贸ry dobierze odpowiednie tabletki. Ja bior臋 Novynette od 4 lat (z roczn膮 przerw膮) i dla mnie s膮 idealne, tzn: nie przyty艂am (jedynie piersi mi sie powi臋kszy艂y), mam ca艂y czas ochot臋 na sex, polepszy艂a mi si臋 cera, nie mam juz bolesnych i d艂ugich miesi膮czek. Szczerze m贸wi膮c nie zauwa偶y艂am 偶adnych skutk贸w ubocznych wi臋c by艂am bardzo zaskoczona czytaj膮c to forum. Ale wyt艂umaczenie jest jedno- ka偶da kobieta jest inna i ka偶da powinna bra膰 tabletki dopasowane do swojego organizmu wi臋c 偶ycz臋 powodzenia w poszukiwaniach ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paulinka0054
hejka mam pytanko dziewczyny :) za偶ywam tabletki novynette juz od 11 miesiecy ale w sierpniu nie bralam bo bylam za granica i nie mialam do nich dostepu. teraz chcem je wziac ponownie bez przerwy 3 miesiecznej. czy moge je wziac nic mi sie nie stanie? kiedy mam je spozyc okres mi sie spoznil 5 dni ale to normalne. mam je wziac dzis bo dzis pierwszy dzien czy jak sie skonczy ?? POMOCY

Udost臋pnij ten post