Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

starrr

ŚLUB KWIECIEŃ 2007!!!

Polecane posty

Gość platinet
Dzień dobry o poranku :) Dziś mój pierwszy dzień ferii- jak to błogo ;) Dziewuszki- rozumiem Wasze rozterki odnośnie bolerek- ja sama planuję mieć szal na ramionach, bo bolerka do mnie jakoś nie przemawiają (chociaż ja jestem "majowa" i myślę, że wtedy będzie już trochę cieplej :) . W ostatni weekend kwietnia 2006r. była na weselu jako gość- panna młoda miała na sobie w kościele tylko suknię z gorsetem bez ramiączek- ja natomiast jako gość marzłam w cienkim żakiecie bez podszewki ;) I wiecie co- potem ona opowiadała, że z tych emocji było jej tak gorąco, że nie czuła zupełnie chłodu... :) Ale z drugiej strony- lepiej liczyć na bolerko niż na emocje ;) Miłego dzionka :)

JA mam bolerko koronkowe w komplecie z suknią, i nie mam zamiaru niczego wiecej zakładać, tez słyszałam żeby jakas panna młoda skarżyła się na zimno , prawdopodobnie to sa takie emocje które grzeją:). szukam wszędzie pończoch ecru kabarteki i ze wzmocnieniem palców...:/ nigdzie nie moge znaleźć:)

No przekonałyście mnie - uszyję coś cienkiego, ale jednak uszyje.

KURCZE TO JUŻ TYLKO DWA MIESIĄCE:/ ...... MACIE JUŻ STRESA? BO MNIE ZACZYNA BRAC TAK NA POWAŻNIE ;).czekają nas teraz zakupy na ciasta produkty.Chcemy 20 blach ciasta w tym jeden duży tort i jeden mały.(płacimy 15 zł za balche +produkty) to dużo?

JA zamówiłam w cukierni po 14 zł za kg ciasta niezależnie od rodzaju, a tort 35 zł za kg. Oczywiście wszystkie produkty i dowóz od cukierni -na sale w cenie.

NO TO TANIEJ NIŻ U NAS, NAM WYCHODZI ZA CIASTA I TORT 1000 ZŁ ;)

co do stanika - to ja od razu przy przymiarce w salonie dobralam, nie jakiś markowy, usztywniany, biały, taki pod gorset, ale z ramiączkami, bo gorset z rękawami jest - cena 49 złotych. platinet -----> czyżby branża belferska? ja też - tyle ze ja właśnie dziś pierwszy dzień po feriach byłam w szkole na zajęciach... ciężko... ;) w moim przypadku bolerko odpada ze względu na krój gorsetu i to, że nie lubię, futerko - też wielkie NIE, pozostaje albo wierzyć, że moje koronkowe rękawy 3/4 jakoś mnie ogrzeją, albo liczyć na emocje, albo kupić specjalną narzutkę, jaką oferowała mi pani w salonie, fajnie wyglądała i pasowała, więc chyba się na to zdecyduję, ale to dopiero w marcu jak już może coś wiadomo będzie o pogodzie w kwietniu

ja musze miec stanik bez ramiączek bo mam gorset bez ramiączek. musze tez zaczac szukac coś dla siebie bo mało czasu zostało. znalazłam pończochy takie jakie chciałam na allegro (kabaretki duże oczka i wzmiocnienia na palcach:)) nie wiem tylko czy uda misię pokazac je ale spróbuje:) http://www.allegro.pl/item163392053_ponczochy_kabaretki_duze_oczko_koronka_10cm_1_2.html

Ja dziś ruszam po bieliznę i pończochy po sklepach, zobaczymy co z tego wyjdzie :-). Ostatnio oglądałam strony z rękawiczkami i jedna jest nawet fajna http://www.polis-dm.pl/ podpatrzyłam tu wzór i wg niego krawcowa mi uszyje. Teraz szukam wzoru torebki. Tzn do kościoła jej nie wezmę, ale na salę weselną tak. Zawsze tam kilka niezbędnych rzeczy włożę jak np. puder aby poprawić świecący się nosek :-)

a ja się zastanawiam gdzie mam dac chusteczki higieniczne ja mam prawie ciągle katar wiec musze mieć przy sobie w kościele . tylko nie wiem gdzie je wsadzić torebki przeciez nie bede miała:)

ja na 100 gości na pieczywo zamówione w cukierni wydałam niecałe 700 zł, bez problem przywieźli na dana godzinę. I jestem za tym aby zamówić pieczywo w cukierni, a nie latać kupować produkty, potem to wszystko odebrać ( a jak cos nie wyjdzie to co wtedy?) i nie potrzebnie zaprzątać sobie głowe.!!! Wiecej latania przy pieczeniu ciast niż wogóle przy całym weselu !

Gość platinet
hej Asia123-----> fajnie, że już znalazłaś pończoszki o jakich myślalaś. :) Powiedz, na jaki kolor się zdecydujesz? Białe czy beżowe? No i jeszcze przyznaję się, że nie wiem do jakiej sukni szukasz tych pończoszków - jeśli o tym pisałaś, to widać mi umknęło, możesz przypomnieć koleżance z Kafeterii? ;) Bo ja jestem z tych, które uwielbiają oglądać suknie ślubne. :)

Ametyst -----> sukienka bardzo ładna, ja też mam skromną. Ja mysle że szal gładki, bo suknia już koronkowa, ale to tylko moje zdanie... nie podobaja mi się futerka czy bolerka, dlatego nie wypowiadam się za nimi... pewnie ile nas tutaj, każda doradzi cos innego, pomyśl, w czym TY się dobrze czujesz i to wybierz... a rękawiczki będziesz miala? ja się ciągle waham... nie mam czasu wybrać się po te pończochy, by sprawdzić, czy umiem w nich chodzić i czy w ogóle mi będą pasować... a czas leci... pozdrawiam, s.

rękawiczki raczej nie... a bolerko.. hmm. też nie bardzo, chciałam szyć sobie jaką \"narzutkę\" ale mam materiał z koronki, tyle, ze za dużo tych koronek by było.. i chyba rzuce jakiś szaliczek i tyle.. ale nie wiem ... waham się :) pewnie coś wymyślę :)

Gość rafalkowa
Hej Dziewuszki! Ja odbiegne troche do tematu bolerek(sama je mam) bo chcę Was zapytać, czy macie juz wstępne wyliczenia? Ile to wszystko tak mniej więcej wyniesie? U nas tak na 70 osob z poprawinami ok.20 tysięcy..Zastanawiam się jak to wyglada u Was.. Czy ktoras z Was moze szyla welon? Ja za swoj mam zaplacić 160 i tak sie zastanawiam ile wzięłaby krawcowa. Pozdrówka!(kwiatek)

Gość rafalkowa
oj! Miało być 🌼

Gość rafalkowa
:-P

platinetpończochy chcę beżowe bo mam ecru suknie. sukienka jest szeroka z podpieta różą, nie mam zdjęcia zeby wam pokazać. jest ecru ze złotem. Ametyst b. ladna suknia. Do niej pasuje delikatny szal żade bolerko a tym bardziej futerkowe, coś delikatnego. Rafalkowa nasze koszty z poprawinami około 18 tyś . Ale warto:)

DUŻO MIŁOŚCI , DUŻO CZUŁOŚCI A JESZCZE WIECEJ SZCŻEŚCIA, Z OKAZJI WALENTYNEK - ASIA

Heja! Mam bieliznę, pończochy samonośne*2, podwiązkę - wszystko w koloże ecru za 160 zł. Dużo ale śliczna bielizna, prześliczna - choć ciężko było znaleść biustonosz który ładnie układa się bez ramiączek i jest obszyty siliconem od spodu aby dobrze się trzymał. Udało się. :-)

Witam, jestem nowa w tym temacie :) Bierzemy ślub kościelny 28. kwietnia bieżącego roku w naszym rodzinnym Oświęcimiu; jesteśmy już prawie półtora roku po cywilnym. Nie robimy wesela, tylko krótki obiadek w gronie rodzinnym; potem wyjeżdżamy na tydzień. Za to ceremonia będzie przepiękna; w kościele pełno kwiatów (będzie nieco inaczej niż zwykle- bo głównym elementem będą żonkile w połączeniu z bielą i \"świeżą\" zielenią); w nasyzm kościele świetnie się wkomponują w kolorystykę i ogólnie będzie tak radośnie, wiosennie. Przygrywał będzie organista i skrzypek; do ślubu pojedziemy dorożką; w ten sam dzień jedziemy na sesję w plenerze. Nie mam jeszcze sukni; nie będę kupowała- wypożyczę. Obrączki mamy z cywilnego. Jesteśmy już po weekendowym kursie przedmałż. i jednej wizycie w poradni rodzinnej (jeszcze dwie przed nami, druga pod koniec marca- mam zrobić wykresiki korzystając z NPR). Pozdrawiam wszystkie kwietniówki!!

Gość ale macie fjanie
a my dopiero za 4 miece bo w zcerwcu:( mam nadzieje z ezleci;)

Aha, jeszcze dopiszę: nie będziemy mieli kamerzysty; sądzę, ze rzeczywiście nie jest to potrzebne, zwłaszcza ze będzie fotograf, zrobi reportaż ze slubu; będzie tego naprawdę sporo-- a gdybym miała kamerzystę, to znając siebie mogę być pewna, ze gdzieś się potknę, o cos zaczepię, coś pomylę itp :D Oczywiście zapowiedzi już były, protokół spisany...jeszcze tylko musimy zaciągnąć świadków do kancelarii :D Jeszcze nie byliśmy do spowiedzi przedślubnej.

Dzięki za radę. Tym bardziej się ciesze, bo szal ecru już nawet mam z jakiegoś wesela, na którym byłam w zeszłym roku :) Teraz jestem na etapie szukania butów :) A przede wsyzstkim, WIELKIE CAłUSKI DLA WAS Z OKAZJ I WALENTYNEK :) Co tam szykujecie dla swoich narzeczonych? Ja mam zamiar wykazać się kulinarnie - kuchnia indyjska :P Nie lada wyzwanie, ale co tam, zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Witam! Dziś dzień na forum zaczęłam od zaczernienia nicka- a miałam początkowo być tu tylko sporadycznie ;) Miłego dnia! :)

A JA MAM DZISIAJ URODZINKI I IDE SZYKOWAC KOLACJE DLA DWOJGA :) UWIOELBIAM TEN DZIEN :) POZDRAWIAM MIŁEGO WIECZORKU

Asiu- wszystkiego najlepszego! Moja Mama też ma dziś urodziny :)

Gość anna009
Ja mam 28. 04 :))) wszystko już mam prawie załatwione. prawie czyli nie mam jeszcze nauk, które zaczynam od marca...