Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 samurajski miecz

ile p艂acicie aliment贸w?????????????

Polecane posty

Go艣膰 kiepski
easy - poda艂em logiczne argumenty a od razu jakie艣 debilne odpowiedzi bez rozs膮dnych kontrargument贸w. je偶eli facet spotyka si臋 z lask膮, kt贸rej z g贸ry m贸wi 偶e nie chce miec dzieci, odpowiednio si臋 zabezpiecza a w przypadku p臋kni臋cia prezerwatywy oferuje taletk臋 po a ona m贸wi 偶e wszystko b臋dzie ok to dlaczego ma p艂aci膰 za bachora kt贸ry zaspokaja tylko jej potrzeby emocjonalne????

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ulkiulki
Jak nie bierze pod uwag臋 dzieci to niech nie pierdoli ka偶dego g贸wna kt贸re na drzewo nie spierdala,tylko poczeka na t膮 z kt贸r膮 chce je mie膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kiepski
wsp贸艂czuj臋. st膮d ta agresja wobec facet贸w zamiast dobrego seksu.

Udost臋pnij ten post

Utrzymanie i wychowanie jednego dziecka w okresie od jego narodzin do osi膮gni臋cia 20. roku 偶ycia kosztuje oko艂o 176 tys. z艂 - wynika z raportu 鈥濳oszty wychowania dzieci w Polsce 2012 przygotowanego przez Centrum im. Adama Smitha Autorzy badania wskazali, 偶e przy dw贸jce dzieci koszty wzrastaj膮 do 317 tys. z艂, przy tr贸jce - do 422 tys. z艂, a przy czw贸rce dzieci - do oko艂o 528 tys. z艂. Je艣li natomiast do sumy tej dodamy koszty utrzymania i kszta艂cenia na poziomie wy偶szym, to wynik nale偶a艂oby zwi臋kszy膰, o co najmniej 55 tys. z艂 na ka偶de dziecko - stwierdzili eksperci z Centrum im. Adama Smitha. A wi臋c przy jednym dziecku wychodzi miesi臋cznie 733,3333

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ulkiulki
Najpierw urod藕 sobie dzieci potem dowiesz si臋 ile kosztuje ich utrzymanie,,,,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sporo
wychodzi z tego statystycznego wyliczenia. miesiac w miesiac po 733 z艂 Daj boze kazdemu dziecku tyle kasy w pe艂nej i niepelnej rodzinie.

Udost臋pnij ten post

A czemu si臋 mnie czepiasz? Ju偶 nie pierwszy raz widz臋 takie wyliczenia zrobione przez jak膮s instytucj臋... Tylko wklei艂am, co akurat wpad艂o mi w r臋ce. A tak na marginesie- w wielu rodzinach tyle kosztuje. Bo takie s膮 warunki, zarobki. Nie od dzi艣 wiadmo, 偶e dzieci rozwiedzionych s膮 najdro偶szymi dzie膰mi na 艣wiecie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ulkiulki
Urod藕 swoje i dowiesz si臋 偶e t膮 statystyk臋 mo偶e sobie wcisn膮膰.Mnie nie interesuje ile kosztuj膮 inne dzieci interesuje mnie moje w艂asne.Jak kto艣 dzieci nie ma nie ma r贸wnie偶 poj臋cia ile one mog膮 kosztowa膰.S膮 dzieci zdrowe i s膮 dzieci chore a tych statystyka pod uwag臋 nie wzi臋艂a.Naprawd臋 polecam ci miej kobiecino swoje dziecko zazdro艣膰 ci przejdzie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zg艂o艣 do usuni臋cia1
Czemu takich m臋偶czyzn na ojc贸w swoich dzieci powybiera艂y艣cie ?

Udost臋pnij ten post

No tak i pewnie dlatego, 偶e dziecko takie drogie, by艂 nie dawno taki temat. Ile zarabia nowa kobieta by艂ego, bo pani eks chce te偶 kasy od niej? Bo dobrze zarabia i m膮偶 wyje偶dza na drogie wakacje. I co powiesz- dla dzieci chce, czy jest wredna i zazdrosna?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Vannilaaa
Kiepsi ma troche racji... Bo gdy np kobieta klamie ze ma spirale a tu nagle pyk i dziecko bo tym sprytnym sposobem chciala faceta przy sobie zatrzymac to niech sama dzieciaka utrzymuje. Jezeli jednak sie nie zabezpieczaja i kobieta zachodzi w ciaze to niestety ale wina obojga i nie ma dyskusji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bedwyn
"Nie od dzi艣 wiadmo, 偶e dzieci rozwiedzionych s膮 najdro偶szymi dzie膰mi na 艣wiecie..." Wiadomo? A sk膮d wiadomo i komu, bo mnie nie. Wiadomo natomiast, jakie najcz臋艣ciej s膮 w Polsce alimenty i jak bardzo mo偶na za to zaszale膰. :o Logiczne jest, 偶e samotna matka, dostaj膮ca 300-500 z艂 aliment贸w (o ile w og贸le dostanie cokolwiek) nigdy nie zapewni dziecku 偶ycia na takim poziomie jak w pe艂nej rodzienie przy dobrze zarabiaj膮cych rodzinach. Znam rodziny (pe艂ne), gdzie na sam膮 szko艂臋 wydaje si臋 tysi膮c z艂otych, gdzie dzieci je偶d偶a na weekendy do Szwajcarii lub na 艣wi臋ta do w艂asnego apartamentu w Hiszpanii. Nie znam natomiast 偶adnej samotnej matki, kt贸ra mog艂aby sobie na co艣 takiego pozwoli膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bedwyn
Istnieje jeszcze cos takiego jak prezerwatywa. Skoro facet nie chcia艂 i wola艂 wierzy膰 jakiej艣 kobiecie, to niech teraz p艂aci. Jedenym s艂usznym sposobem postepowania w sytaucji, kiedy kto艣 uprawia seks i nie chce dzieci, jest zero zaufania i dbanie o antykoncepcj臋 we w艂asnym zakresie.

Udost臋pnij ten post

A znasz tak膮, kt贸ra ma wcze艣niej pe艂n膮 i dzici maj膮 przeci臋tny standard 偶ycia bo na taki ich sta膰. Rodzice si臋 rozstaj膮. Potem tata dzieci poznaje i 偶eni si臋 z zamo偶n膮 kobiet膮. Dzieciom daje alimenty, takie by 偶y艂y na poziomie jak kiedy艣 gdy rodzina by艂a pe艂na. A eks nagle uwa偶a, 偶e dzieci powinny 偶y膰 na wy偶szym, wyje偶dza膰 itd. Czego nie mia艂y wcze艣niej. Cho膰 ojciec dzieci ma ci膮gle takie same zarobki. Dlaczego tak jest? Bo eks wcze艣niej nie pracowa艂a a m膮偶 utrzymywa艂 te偶 j膮! A teraz musi biedactwo na siebie zarobi膰... Nie chodzi tu o znmian臋 sytuacji dzieci, tylko jej!

Udost臋pnij ten post

A to o prezerwatywie- dobre! Znam tak膮 sytuacje! Stosowa艂a tabletki. On nie chcia艂 dziecka, ona tak. Odstawi艂a a jemu powiedzia艂a, 偶e bierze. A byli ju偶 troch臋 razem. Raczej jej ufa艂!!! Wypada chyba ufa膰 sobie w zwi膮zku! I zasz艂a! I co? Nie powinien p艂aci膰!!!! Powinna ponie艣膰 kare za k艂amstwo!

Udost臋pnij ten post

Jak tak ochoczo ka偶ecie wszystkich to b膮dzcie w tym konsekwentne!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Vannilaaa
xxx79 Znam dokladnie taka sama sytuacje... Facet mojej przyjaciolki tak wlasnie splodzil dziecko ze swoja byla... I dodam ze bylo to jednym z powodow rozstania co wcale mnie nie dziwi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ulkiulki
Przede wszystkim nie stuprocentowej metody zabezpieczenia wi臋c jak si臋 z kim艣 do 艂贸偶ka chodzi to zawsze istnieje taka mo偶liwo艣膰.A co jest winne dziecko 偶e je zrobi艂a idiotka kt贸r膮 nikt nic nie obchodzi艂 i idiota kt贸ry pomimo 偶e si臋 pierdoli艂 nie chcia艂 mie膰 dzieci.Na kogo utrzymanie idzie te marne pi臋膰 st贸w jakie najcz臋艣ciej zas膮dzaj膮 s膮dy w tym kraju? Na ni膮 czy na niewinne dziecko dw贸ch idiot贸w. Jak nie bardzo wie na co idzie to niech dziecko we藕mie do siebie to si臋 dowie.Nikt nikogo z dan膮 osob膮 na si艂臋 do 艂贸偶ka nie ci膮gnie wi臋c po co ta przemowa nie wzi臋艂a tabletek,nie ma spirali a mia艂a mie膰 kochaj i kontroluj jak nie kochasz nie pierdol.A je艣li chcesz mie膰 ca艂kowit膮 pewno艣膰 wazektomia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Vannilaaa
ulkiulki pi***olisz glupoty :) Nie chcesz miec dzieci w tym momencie to znaczy ze masz sobie jaja uciac? Jezeli ktos chce dzieci ale nie w danym zyciowym momencie to ta rada jest po prostu glupia. A tak poza tym nie wyobrazam sobie ze ktos stosuje, tabletki, kondomy, globulki i moze jeszcze plaster dla pewnosci? Bzdura, jedna dobra metoda antykoncepcji wystarcza, chyba ze trafia sie takie wariatki jak opisane powyzej. W takim wypadku niech same BACHORA wychowuja :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ulkiulki
To popatrz sobie na topik o niechcianych ci膮偶ach tam zobaczysz ilu na metodach si臋 zawiod艂o. I przede wszystkim to chyba facet te偶 mo偶e si臋 zabezpieczy膰 by potem nie zgania膰 na bab臋.Jak sam o to nie dba to z pretensjami do wszystkich 艣wi臋tych.

Udost臋pnij ten post

Co innego jak antykoncepcja zawodzi, a co innego jak kto艣 robi to celowo! Sex lubi膮 obie strony! Ale tylko jedna perfidnie wrabia drug膮 w dzieciaka! A wy jak zwykle r贸znic nie widzicie...

Udost臋pnij ten post

Nie m贸wimy tu o sytuacjach kiedy zabespieczenie jest lekcewa偶one! Tylko o ewidentnym wrobieniu w dziecko. Czyli darmowe zap艂odnienie sobie za艂膮twi艂a, bo za nasienie dawcy trzba by by艂o zap艂aci膰. O to tak apropo, czy dawca spermy powinien by膰 te偶 o alimenty pos膮dzany?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ulkiulki
Widz臋 r贸偶nic臋 natomiast widz臋 tez 偶e panowie wyszli z za艂o偶enia 偶e tylko kobiety powinny si臋 zabezpiecza膰.A dlaczego oni te偶 przecie偶 mog膮. Dla ich w艂asnego bezpiecze艅stwa.Czy sam fakt 偶e nie oni przychodz膮 do domu z brzuchem zwalnia ich z zabezpieczania siebie skoro kobiety nie mog膮 by膰 pewni. Dlaczego potem narzekaj膮 skoro sami nic nie robi膮.Mamy r贸wnouprawnienie wi臋c w tym wzgl臋dzie chyba te偶 je mamy. Potem narzekanie 偶e ich baba wrobi艂a 偶adna by ich nie wrobi艂a gdyby nie chc膮c mie膰 w danym momencie dzieci po prostu za艂o偶yli prezerwatyw臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 porannakawazmlekiem
czytam i si臋 艣miej臋 :) M贸j brat mia艂 tak膮 sam膮 sytuacj臋. Dziewczyna chcia艂a mie膰 dziecko, a brat zdecydowanie jeszcze nie. Ona m贸wi艂a,偶e ma spiral臋 i co? Po 9 miesi膮cach urodzi艂o si臋 dziecko. Ona robi艂a wszystko, 偶eby w ko艅cu si臋 rozstali. Brat stara艂 si臋 ratowa膰 zwi膮zek dla dziecka. W rezultacie na 18-tych urodzinach mojego drugiego brata dziewczyna si臋 "ca艂owa艂a z innym" na 艣rodku parkietu i wtedy ju偶 by艂 definitywny koniec. I co teraz? Brat musi p艂aci膰, a na co? Na ni膮, bo ta zostawia dziecko (ju偶 teraz 11 latk臋) u swojej mamy,bierze kas臋 i sama sypia u swojego faceta (nie wspomn臋 ju偶, 偶e oboje chlej膮 na pot臋g臋). Brat stara si臋 odebra膰 jej c贸rk臋, bo nie chce, 偶eby ta musia艂a w takich warunkach 偶y膰. Z reszt膮 matka dziecka ju偶 nie raz by艂a kierowana na leczenie, na kt贸re trafi艂a raz, a p贸藕niej olewa艂a. Nie zawsze faceci s膮 winni. Kobiety czasami robi膮 takie rzeczy,偶e oczy wychodz膮 z orbit jak si臋 s艂ucha! No i 偶eby mi tu nie by艂o to ja nie jestem facetem, wr臋cz przeciwnie, jestem matk膮! :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Vannilaaa
JaJaCiPowiem wieje od Ciebie taka glupota ze az strach. I nie mozna oprzec sie wrazenie ze swoimi durnymi tekstami probujsz sie dostac na mistrzowie.org, ale cos slabo Ci wychodzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sedlex
Czy 800 z艂 dobrowolnych aliment贸w na 23 - latk臋 to du偶o? Przy czym matka nie poczuwa si臋, dziewczyna mieszka sama, sama o sobie decyduje, ma praktycznie woln膮 r臋k臋 we wszystkim. I przepisan膮 na siebie po艂ow臋 mieszkania, gdzie jej ojciec z bratem spisali si臋 na ni膮 oboje z pozosta艂ej cz臋艣ci po jednym z rodzic贸w. Sami maj膮 tylko po 25 procent, dziewczyna - 50 proc. Wg mnie jest bardzo dobrze uposa偶ona na przysz艂o艣膰. Dowiedzia艂am si臋 przypadkiem, 偶e w艂a艣nie obroni艂a licencjat. Jednocze艣nie podj臋艂a nauk臋 w popo艂udniowej szkole o innym profilu ni偶 ma dyplom. Raczej nie kwapi si臋 do podj臋cia pracy ('nie ma"). Wg mnie ko艅czy si臋 ju偶 czas pobierania przez ni膮 pieni臋dzy - regularnego dzwonienia - czy tata ju偶 wys艂a艂? Dziewczyna mo偶e i艣膰 do pracy. Ju偶 jeden stopie艅 (wy偶szy) ma i skoro chce si臋 dalej uczy膰 w trybie wieczorowym - niech idzie do pracy. Wydaje mi si臋, 偶e wszystkie "biedne dzieci z rozwiedzionych rodzin" (a tak naprawd臋 cholernie cwane) uwa偶aj膮 偶e rodzice MAJ膭 OBOWI膭ZEK p艂acenia im do 25 roku 偶ycia albo dok膮d nie uko艅cz膮 nauki (wyobra偶acie sobie 40 -letni膮 kobiet臋, kt贸ra w艂a艣nie robi kolejne studia, bo nie艣wiadomy niczego tatu艣 wyp艂aca jej pieni膮dze...) - nieprawda, trzeba poczyta膰 kodeks, to nie jest takie oczywiste. W tym roku si臋 pobieramy. Pierwsze kroki kierujemy do adwokata, by podpisa膰 niewsp贸lno艣膰 ma艂偶e艅sk膮. Mi艂o艣膰 mi艂o艣ci膮, ale ja 艣lub bior臋 z narzeczonym a nie z jego c贸rk膮 (sorry, wiem, 偶e to brzmi wyrachowanie) - i chc臋 w przysz艂o艣ci chroni膰 swoje dochody i swoje mieszkanie przed jedynaczk膮 narzeczonego i jej ewentualnymi roszczeniami czy prawem do spadku. A wiem, 偶e im jest starsza tym niestety robi si臋 bardziej podobna do matki - bardzo, ale to barzo roszczeniowa. A narzeczony niestety w wielu przypadkach jest 艣lepy. Na pewno teraz oberwie mi si臋 od: c贸rek, kt贸rych ojcowie o艣mielili si臋 za艂o偶y膰 inn膮 rodzin臋, 偶on, od kt贸rych m臋偶owie odeszli, mo偶e nawet od m臋偶czyzn te偶 mi si臋 oberwie. W ka偶dym razie...;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sarunia2552
Witam serdecznie, nie jestem bezpo艣rednim "konsumentem" tego tematu, ale naprawd臋 gorzej mi si臋 robi, kiedy czytam, 偶e ojcowie maj膮 problem z p艂aceniem pi臋ciu czy siedmiuset z艂otych na W艁ASNE dziecko. Pytania typu- czy to du偶o, czy mo偶na mniej... Na boga jasnego- to Wasze dzieciaki, chcecie 偶eby ca艂y miesi膮c jad艂y chleb z mas艂em i ubiera艂y si臋 w lumpeksach? Troch臋 pow艣ci膮gu. Strasznie nie szanuj臋 m臋偶czyzn, kt贸rzy nie maj膮 ochoty zapewni膰 w艂asnej rodzinie porz膮dnej sytuacji materialnej. Pozdrawiam jednocze艣nie prawdziwych facet贸w, kt贸rzy rozumiej膮, co to znaczy mie膰 dziecko i by膰 m臋偶czyzn膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sedlex
Saruniu, nie wszyscy faceci chc膮 si臋 uchyla膰 od p艂acenia aliment贸w, ale prawie wszystkie dzieci nie maj膮 ochoty dorasta膰 w pe艂nym tego s艂owa znaczeniu i zacz膮膰 na siebie zarabia膰- po co, skoro ojciec MA p艂aci膰 i utrzymywa膰? Zar臋czam Ci, 偶e ma艂o kt贸re dziecko je sam chleb z mas艂em - cz臋艣ciej ojciec, kt贸ry p艂aci na c贸rk臋 czy syna nie dojada, byle dziecko mia艂o. A potem, jak chce zacz膮膰 p艂aci膰 mniej, bo te偶 ma swoje 偶ycie i potrzebuje pieni臋dzy (no chyba, 偶e to prawo zosta艂o mu odebrane - skoro powa偶y艂 si臋 na rozw贸d i chce u艂o偶y膰 sobie inaczej 偶ycie to musi p艂aci膰. Je偶eli nie, to - "co za dra艅......") - to dopiero zaczyna si臋 krzyk. Niewa偶ne, 偶e dziecko dawno sko艅czy艂o 18 lat i chce, by uwa偶a膰 je za doros艂e. Doros艂o艣膰 wg mnie to r贸wnie偶 umiej臋tno艣膰 samodzielnego si臋 utrzymywania. M贸j facet w艂a艣nie nale偶y do tego typu m臋偶czyzn, kt贸rzy sami nie zjedz膮 ale ich c贸rka b臋dzie mia艂a aparat na z臋by, bo tak sobie za偶yczy艂a. Wi臋c ojciec sk艂ada. To ja raczej jestem t膮 niedobr膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 艂o matkoooooooooooooo
jak dziewczynie nalez膮 sie alimenty do 25 lat p贸ki si臋 uczy to w czym problem? dobrze ze chce sie uczy膰 :)

Udost臋pnij ten post