Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość syla1111

Klinika w Czechach dr LIBOR POLAK

Polecane posty

Gość gość
dorotka wysłałam Ci maila marta

Gość Dorotka89
Dziewczyny pisze ten post ku przestrodze. Jeżeli któraś z Was myśli nad operacja plastyczna u chirurga, który ma klinikę bardzo daleko od Waszego miejsca zamieszkania, zastanówcie sie tysiąc razy czy nie lepiej zapłacić troszkę więcej i mieć blisko w razie komplikacji. Ja mieszkam w Londynie, operacje plastyczna miałam w Ostravie u dr Polaka, było to 8 września. 22 września leciałam na kontrole, wszystko było ok. Do domu wróciłam 24 a 26 września dostałam infekcji, rana zaczęła ropieć, potem sie poszerzać. Biegałam tu po lekarzach, dostałam antybiotyk po którym zamiast poprawy- pogorszyło sie. Pojawiła sie gorączka, dreszcze. Wysłałam emaila do Libora Polaka napisał, ze to nic poważnego. Po tygodniu wysłałam następne zdjęcia, napisał, ze rana wymaga oczyszczenia, usunięcia martwego naskórka oraz ponownego zszycia. Jestem o krok od zakażenia, jutro rano jadę do szpitala. Jestem załamana, rana jest ogromna. Teraz żałuje, ze nie posłuchałam męża, który mówił, ze lepiej poczekać dłużej, odłożyć więcej pieniędzy i znaleźć klinikę tu u nas. Ale z racji tego, ze ja muszę mieć wszystko na już, uparłam sie na ta Ostrave. Doktor był bardzo miły dla mnie, miałam super opiekę itd ale gdy nastąpila komplikacja, nie miałam możliwości aby znów lecieć do Ostravy. Dlatego zastanówcie sie dziewczyny czy warto potem biegać od lekarza do szpitala tak jak teraz ja.

Gość gość
Infekcja sama z siebie się nie wzięła, trzeba bardzo uważać na rany na wszystko!!!

Gość marta7770
gościu to nie prawda bo ja miałam taką samą rankę jak Dorota na szwie, mi się zrobiła maleńka a Dorocie ogromna, mi się szczęśliwie zagoiło a Jej nie, nie zawsze zależy to od nas

Gość gość
Pani Dorotko, jak sie Pani czuje?

Gość gość
Zagoilo sie samo czy trzeba czysc? Dodam ze sledze forum bo mam zamiar robic operacje.ten wczesniejszy post tez moj.patrycja

Gość gość
Jestem z polski mam dosc bliako do kliniki ale tylko moge miec miesiac zwolnienia dlatego sie obawiam czy sie ' wyrobie" :)patrycja

Gość marta7770
Patrycja a skąd jesteś, może z moich okolic. ja robiłam w Raciborzu

Gość gość
Jestem z piekar slaskich ( woj slaskie) a ile placilas? Bo w czechach kusi mnie cena.patrycja

Gość gość
a co chcesz za operację robić bo to zależy. ja pomniejszałam piersi, 11200 zł, wspaniała opieka po, kontrole bardzo częste,bardzo miły personel, doktor humorzasty ale nikt nie jest idealny. wiesz z piekar nawet do czech masz chyba kawałek więc sobie to przemyśl czy Ci się nie opłaca bliżej domu, np katowice nie wiem musisz to rozważyć marta

Gość gość
Marta wlqsnie chce sie zatrzymac u kuzynki w katowicwch ona mnie zawiezie na operacje ale z katowic do piekar tp chwilka:) powiekszanie piersie niestety mam A ... to moj kompleks:( nie mam faceta bo sie wstydze rozebrac . Mam 27 lat . W czechach to ponad 8 tys.dlatego cena kusi tyle moge zaplacic. Wiadomo plus koszty antybiotyku dojazdu ale w pl chyba drozej jest.

Gość marta7770
rozumiem, najlepiej sobie przelicz co Ci się bardziej opłaca bo będziesz musiała kilka razy być na kontroli chyba jakoś do pół roku, biorąc pod uwagę oczywiście że nie będzie żadnych komplikacji po (trzeba być dobrej myśli) ,nie wiem ile w klinikach w katowicach kosztują takie operacje,nie wiem czy to zależy od wielkości wkładek. polak ma najwięcej chyba pacjentek na powiększenie

Gość gość
W katowicach 12 tys u dr mazana a wlasciwie wszedzie na slasku ceny oscyluja w granicach 12 -14 tys. I czeka sie najmniej 2 miesiace , u dr szczyta 16 czeka sie 2 lata. A Marta robilas pomniejszanie u jakiego dr ? Moze tam zadzwonie :) zapytam

Gość marta7770
w Euroklinice patrzyłam od 9500 , u mazana fakt więcej, ale ceny wszędzie podobne. Ja robiłam u dr Polaka

Gość gość
No wlasnie Marta a bylas zadowolona mowisz z tego dr? Wiem ze dr szczyt ,potocki nie robia drenow bo to przez nie sa zakazenia podobno! I martwie sie troche o ta dorote z forum nie ma jej ostatnio.

Gość marta7770
na temat Doroty nie mogę się wypowiadać, to Ona sama musi ale ja też miałam ranę na szwie jak Ona tylko że mi się szybko zagoiło a Ona biedna ma pecha, nie ma w tym winy lekarza bo to nie wina dr Polaka że ktoś z daleka robi u Niego operacje. Ja robiłam w Raciborzu, to bardzo blisko mojego domu żeby w razie co było blisko, akurat pieniądze nie były u mnie problemem. O drenach nic nie wiem miałam je drugi raz w życiu i nic się nie stało, dr Polak na drugi dzień po operacji mi je ściągnął

Gość gość
Marta a powiedz mi temu zakarzeniu mozna jakos zapobiec ? Czy nie mamy na to.wplywu? Ta rane trzeba jakos odkazac w domu?dziekuje za udzielone odpowiedzi :)patrycja

Gość gość
Zakazenie chyba nie zakaRZenie :) prsepraszam za bledy ortograficzne , Patrycja

Gość marta7770
nie przejmuj się błędami. wiesz mi się zdaje że to nie było zakażenie, ja miałam coś takiego że po prostu na połączeniu szwów zaczęła mi się zbierać ropa, ale rana nie była duża i na szczęście się zagoiło dobrze wszystko. powiększenie piersi to chyba dużo mniej inwazyjna operacja niż pomniejszenie, nie ma takiego ryzyka w trakcie. Dobrze by było jak chcesz robić u polaka żebyś pojechała najpierw na konsultacje

Gość gość
poza tym jak powiększasz to chyba tylko masz nacięcie pod pachami,tak mi się zdaje, nie ma takiego ryzyka jak przy pomniejszaniu że jesteś pocięta cała marta

Gość dorotka89
Hej dziewczyny, jestem jestem, żyje :) W niedzielę trzymali mnie w szpitalu 4 godziny, czyscili, pobierali krew oraz wymaz. Chcieli mnie zostawić ale ostatecznie pozwolili pojechać do domu, dali mi antybiotyki i kazali wrócić na drugi dzień Rano naczczo, ze spakowaną torbą ponieważ miałam mieć operację wycinania martwej tkanki. Wróciłam w poniedziałek, przyszli specjaliści od piersi, sprawdzili czy musi być ta operacja i naszczescie okazało się że nie. Pani doktor skalpelem wycięła mi tą martwą tkankę bez znieczulenia i kazała wrócić za dwa dni na kontrolę. Więc to już jutro. Została mi głęboką dziura w piersi po tym i nadal ropa. Mam nadzieję że jutro ujrzą poprawę i nie będę musiała zostać. Trzymajcie za mnie kciuki. Jestem dobrej myśli choć nie wygląda to dobrze... Mogło dojść do zakażenia, bo pojawiła się gorączka ale w porę pojechałam do szpitala. Zobaczymy co powiedzą jutro. Infekcja pojawiła się na prawej piersi, w miejscu w którym po kontroli doktor stwierdził, że muszę zostawić w tym miejscu opatrunek na dłużej i ściągnąć go potem sama w domu bo gorzej się goiło. Ale mimo to nie uważam, aby to była winą Polaka. Pozdrawiam

Gość gość
Moze i racja ze powiekszanie to mniej inwazyjna operacja , Dorota ja zycze powrotu do zdrowia i jesli Cie moge prosic napisz niebawem jak to.sie zakonczylo bo wierze ze nastapi koniec tej nieszczesliwej hostorii! :)A prosze powiedzcie jeszcze czym te rany pozniej dezynfekowac w domu? Ja chce jechac na konsultacje za. 2 tyg .wtedy mam wolne z tego co wirm dr w poniedzialki przyjmuje.

Gość dorotka89
Dziewczyny jestem już po wizycie w szpitalu.. Pan doktor wyciął mi resztę tej martwej tkanki, ponownie wyczyścił i powiedział, że teraz będzie już tylko lepiej ale z racji tego to jest głęboka rana będzie się to goić bardzo bardzo wolno. Ale najważniejsze, że nie wymaga to ponownej operacji. Trochę mi słabo Kiedy na to patrzę a niestety muszę zmieniać opatrunki. Dziękuję za wsparcie Marta 7770!!! Dziękuję też dziewczynom, które się martwiły :) a teraz uciekam świętować z mężem trzecią rocznicę ślubu :) buziaczki

Gość marta7770
Dorotka bardzo się cieszę że już lepiej, aż mi ulżyło jak to przeczytałam. Kobiety są silne. Gratulacje z okazji rocznicy:)

Gość gość
Ja rowniez sie ciesze z poprawy stanu zdrowia Doroty. :)

Gość dorotka89
Dzięki dziewczyny!!! Dziś jestem po kolejnej kontroli u lekarza, zaczyna się goić :)

Gość gość
Czyli rozumiem powoli przygotowujesz się do usunięcia lub wyminy wkładki ?

Gość Dorotka89
Pani doktor dzis wyjela mi ten gazik I wlozyla swiezy. Reszte opatrunku robie sama w domu. Nastepna wizyta w srode. Najwazniejsze, ze sie goi, tylko strasznie swedzi :(

Gość gość
jak swędzi to dobrze:) marta

Gość dorotka89
Dziewczyny właśnie byłam zmienić opatrunek a tu rana się powiększa znów, idzie kuchnia górze. Coś podejrzewałam, bo mnie dziś bolało :( najgorsze jest to, że doszło do otoczki... Jestem załamana. Niewiem jak to się skończy :(ppłakać mi się chce.....

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się