Gość nowy nos Napisano Grudzień 26, 2014 zatrzymalam sie w pensjonacie Arco,to jest na tej samej ulicy co Klinika.klinika jest pod nr 10 a pensjonat pod nr 28.mam apartament dwuosobowy z mozliwoscia gotowania i lazienke.Gospodyni bardzo mila przyniosla mi wazonik z galazkami swierku z bombkami i smazona rybke z salatka ziemniaczana w prezencie na wigilie.to jest link do tego pensjonatu http://www.penzion-arco.cz/en/index.html place 595 koron za dobe.Gospodyni pytala mnie jak mi pomoc po operacji ale ja sobie wczesniej zrobilam zakupy no i leze w lozku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nowy nos Napisano Grudzień 26, 2014 A teraz o samej operacji.operacja sie odbyla w poniedzialek,o 11 mialam konsultacje ,wywiad lekarski i pobranie krwi,okolo godziny 17 przyszedl anestezjolog z tabletka dla wariata i betablokerem.betabloker jest po to,ze w czasie operacji Doktor ostrzykuje nos adrenalina zeby tak nie krwawil,a adrenalina powoduje walenie serca i wlasnie zeby temu zapobiec jest ten betabloker.Doktor jest uprzejmy,sympatyczny,konkretny i odpowiada na wszystkie pytania.po operacj obudzilam sie bez problemow,nie wymiotowalam,troche zle sie czulam przez ok 1 godziny.natychmiast dostalam oklad chlodzacy na czolo.nos po operacji nie boli sam z siebie,naturalnie boli przy dotyku no bo kosci sa polamane.ja mialam robione wszystko-przegroda,skracanie,usuwanie garba i obnizenie nosa.tamponow sie w nosie nie czuje jest tylko uczucie jakbys miala fest zatkany nos przy katarze.nos mam zdecydowanie mniejszy ,calego nie widzialam poniewaz mam gips ,gips Doktor zdejmie mi 5 stycznia.wyciaganie tamponu jest nie tyle bolesne co upierdliwe ale trwa 2-3 sekundy.tampon nie jest duzy.jutro musze isc do sklepu po zakupy,ludziska beda sie rechotac bo wygladam na co nieco poobijana,ale nie szkodzi.siniaki zaczynaja juz schodzic,opuchlizna tez.powiem szczerze ,myslalam ze bedzie gorzej :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zuzuza Napisano Grudzień 26, 2014 Dzieki za konkretna odpowiedz :) sama jeszcze nie zdecydowalam gdzie sie zatrzymam, ale wezme ten pensjonat pod uwage. Ja tez bede miala calkowita korekcje, z usuwaniem garba i prostowaniem przegrody, takze mam nadzieje ze u mnie tez wszystko pojdzie dobrze, trzymam kciuki za Twoj nosek, zeby okazal sie takim o jakim marzylas i daj znac koniecznie 5 stycznia jak Ci sie podoba :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 26, 2014 Cześć dziewczyny trochę mnie nie było ale powiem tak 4 miesiące od operacji powiekszenia piersi faktycznie do tego jeździłam na kontrolę u mnie w mieście ponieważ mamy troszkę problemy z córką ale tu nie chodzi o to polecam Doktora naprawdę mam piękne piersi ja osobiście uważam ze warto Martyneczka napisz jak tam Twoje piersi ale napewno tez dobrze jak i moje a więc moje drogie jeśli się martwcie to niema czym serio dobry fachowiec choć zawsze się znajdzie taka co jej coś nie pasuje norma ale ja polecam i pielęgniarka tez anioł ppozdrawiam w ten świąteczny czas . Magda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 27, 2014 http://cf.ly/4zSr tyle w temacie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zuzuza Napisano Grudzień 29, 2014 Nowy nos, jak tam? Opatrunek juz wymieniony? Widzialas cos? ;> i jak sie czujesz, siniaki zeszly? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowy nos 5 Napisano Grudzień 30, 2014 czesc Zazuza.mam Problem z wysylaniem tekstu.klikam i klikam nic nie idzie a potem pokazuje,ze tresc zostala uznana za spam.mozesz dac mi twoj email? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowy nos 5 Napisano Grudzień 30, 2014 sprobuje jeszcze raz.tampon mam usuniety,teraz Doktor wlozyl mi koreczek zeby ustabilizowac przegrode.nosa jeszcze calego nie widzialam,jutro Doktor usunie ten koreczek a w poniedzialek bedzie zdjecie gipsu.czuje sie dobrze.siniaki i opuchlizna zeszly.popijam wapno z multiwitamina i objadam sie bo zaraz po operacji to moglam ino jogurt a potem banany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Eryk1 0 Napisano Grudzień 30, 2014 skoro już opuchlizna zeszła, to powinno być dobrze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowy nos 5 Napisano Grudzień 31, 2014 czesc!!!!! jestem juz po wyjeciu koreczka,doktor dal mi masc,ktora mam smarowac nos w srodku 3 razy dziennie i kategorycznie zabronil mi stosowania kropli do nosa i innych masci.mam uzywac tylko to co dostalam od niego.gips zdejmie mi w poniedzialek o 10.nozdrza mam rowniutkie,przegroda tez w porzadku,obie dziurki nosa sa drozne ale wydala sie z nich jeszcze sluz i strupki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zuzuza Napisano Styczeń 2, 2015 Nowy nos, w poniedziałek koniecznie daj znać jak wygląda nos, a szczególnie mnie interesuje przegroda czy faktycznie jest wyprostowana i czy po garbku nie ma śladu :) Ja mam jeszcze półtora tygodnia, ale już zaczynam się stresować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowy nos 5 Napisano Styczeń 3, 2015 Zuzuza,jesli moge ci cos doradzic to wez ze soba cos cieplego do spania np dres,bluze z polaru.bedziesz musiala wylaczyc ogrzewanie i uchylic okno bo zdechniesz z wysuszenia gardla.wez tez jakies pastylki albo cukierki do ssania na gardlo i cos na suchy kaszel. u mnie wsio ok,ino nos mnie swedzi masakrycznie pod gipsem i plasterki naokolo sie poodklejaly i tez mnie smyraja po twarzy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowy nos 5 Napisano Styczeń 5, 2015 czesc wam!!!! wlasnie wrocilam od doktora.gips zdjety i szew z nosa wyciagniety.nos jest nieduzy ,prosciutki ,bez garbka ale jeszcze jest opuchniety zwlaszcza pomiedzy oczami.jest tez odgniecenie od gipsu.teraz mam nosa wogole nie dotykac przez tydzien a po tygodniu zaczac masowac tak jak mi pokazal Doktor. Doktor powieczial,ze nos sie jeszcze zmniejszy o okolo 10% opuchlizna moze sie utrzymywac nawet do 4 miesiecy.a teraz z tego calego stresu musze cos zjesc :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowy nos 5 Napisano Styczeń 5, 2015 nie wolno nosic przez 3 miesiace okularow a na kontrole mam sie stawic w kwietniu. bede pisac na biezaco jak moj malutki nonio sie czuje :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowy nos 5 Napisano Styczeń 5, 2015 przegrod jest prosta ,zapachy czuje.najgorsze jest,ze nie moge jeszcze wysmarkac sie porzadnie jak czlowiek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowy nos 5 Napisano Styczeń 5, 2015 siedze przed lustrem i podziwiam nos.jest maly ale nie za maly.odgniecenie od gipsu powoli zanika.wogole nie ma garbka.wyglada normalnie.ta opuchlizna to zejdzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowy nos 5 Napisano Styczeń 7, 2015 czesc dziewczyny,wrocilam juz do domu.nos jest jeszcze spuchniety zwlaszcza po lewej stronie.oddycha mi sie super. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zuzuza Napisano Styczeń 8, 2015 Bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona i podoba Ci się nosek! :) i dzięki za wszystkie rady, na pewno skorzystam. W poniedziałek idę na stół, już zaczynam się trochę stresować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowy nos 5 Napisano Styczeń 9, 2015 najchetniej to zrobilabym sobie porzadny peelling na nosie ale nie moge.skora sie luszczy na nosie i naokolo.mam uczucie smyrania w kosci nosa ,lachotania,swedzenia i pulsowania. spie w gipsie,ktory przyczepiam sobie plastrem do policzkow. od poniedzialku mam nos masowac, ale co jest najfajniejsze to ze mam normalny nos o normalnym rozmiarze i nikt sie nie gapi, Zuzuza,o ktorej masz operacje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zuzuza Napisano Styczeń 9, 2015 Mam być w klinice o 11, operacja po wszystkich badaniach i konsultacjach, pewnie po południu. A dlaczego śpisz w gipsie, tak trzeba? Myślałam, że po zdjęciu wszystkich opatrunków już nie trzeba nic więcej nosić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowy nos 5 Napisano Styczeń 10, 2015 tez tak mialam.o 11 konsultacja i pobranie krwi,o 17 miala byc operacja ale poprzedni zabieg sie przeciagnal i bylam operowana po 18. Doktor mi kazal spac w gipsie zebym nosa przez sen nie uszkodzila.kosci sie zrastaja do 6 tygodni. jeszcze jestem opuchnieta ,najbardziej u nasady nosa miedzy oczami a za tydzien musze isc do pracy he he he :) nic to,jakos bedzie,od poniedzialku zaczynam masowac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowy nos 5 Napisano Styczeń 10, 2015 nie boj sie operacji,anestezjolog jest ok.najgorszy czas jest po operacji zanim sie zacznie normalnie oddychac,potem to ciagle siedzenie w lustrze...... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowy nos 5 Napisano Styczeń 13, 2015 no i jak tam Zuzuza?jak samopoczuwanko ? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zuzuza Napisano Styczeń 13, 2015 Hej, naraie dosyć marnie, zresztą sama to przechodziłaś to wiesz pewnie, że mam dwie śliwki zamiast oczu i uczucie mega kataru. Ale nos sam w sobie faktycznie nie boli, leżę, robię chłodne okłady i odpoczywam, na szczęscie mam tu ze sobą swojego chłopaka, który bardzo mi pomaga.. Doktor mówił, że operacja przebiegła bardzo dobrze, w piątek mam mieć wyjmowane tampony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 18, 2015 Dziewczyny jestem po operacji powiekszania piersi i jedna mam bardziej opuchnieta od drugiej ? Kiedy to zejdzie? Miala ktpras tak was ?? Pozdrawiam kasia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość onosneli1986ifkcm Napisano Styczeń 20, 2015 do bf: naucz się pisać po polsku Jasne http://www.1link.pw/ffyB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zuzuza Napisano Styczeń 22, 2015 Nowy nos, jak tam się czujesz z nowym małym noskiem? Boli jeszcze? Możesz coś przy nim robić, normalnie umyć, nakładać kremy? Ja ciągle z gipsem, ale we wtorek zdejmujemy, nie mogę się doczekać i mam nadzieję że wszystko jest w porządku :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 23, 2015 DOROTA SZ!!!!! Czy Ty tu jeszcze zaglądasz????? Odezwij się proszę Marta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gubemulseo1975zawcp Napisano Styczeń 24, 2015 Dziekuje Ci agaj174,dodalas mi otuchy bo naprawde sie bardzo balam,mysle ze strach jeszcze wroci ale mysle tez ze bedziecie mnie wspierac..Mam jeszcze jedno pytanie do Was,jak z Katowic dojechac do tej kliniki bo ja konsultacje mialam przez maile i telefon,dopiero dzien przed operacja mam sie zglosic i zrobia mi badania.I moze jak znacie to dajcie mi namiar na jakis hotelik w tym miescie gdzie ta klinika Jasne http://oan.co/20 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 25, 2015 przewozczechy@gmail.com tam sie pytaj o transport;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach