Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczesliwa86

klub mam krakow

Polecane posty

Oryginalna bo zapomniałam hasła. "Mania" w żadnej kombinacji nie pasuje, a to znaczy, że już sobie nie przypomnę :D Ty się lepiej pochwal jak sobie machnęłaś trzy panny na raz :P:D

:P widocznie mąż ma dobry szczał :P A tak na serio to w rodzinie były bliźniaki pare razy wiec byłam nastawiona na dwójkę a tu trójka :P

U mnie też były bliźniaki i to od strony mamy więc podobno dziedziczne no i geny nie podziałały :D Jak sobie dajesz rade z 3 na raz. Widzę że są w wieku mojego młodego czyli przypuszczam, ze masz bardzo ciekawe życie ostatnimi czasy :D

Czasami jest fatalnie, jednak idzie znaleść pare minutek dla siebie. Najgorzej jak każde chce iść w swoją stronę, ale najgorszy okres niemowlęcy to minął. Teraz podąrzamy ku lepszej przyszłości :P

Oryginalna, to grtuluje roztrojenia :) CHociz nie zazdroszcze miec takich jak ja jedna ;) Kornelkowa, Maia jeszcze z pieluchami? Jak nie to kidy przestała? Bo mi sie tez juz marzy zeby z tym skonczyc, ale poki co walczyy z wiatrakami. :o Uciekam, robie rogaliki drozdzowe i ciasto mi uroslo. Chociaz pewnie i tak nie umiem ;)

Oryginalna ja też tak sobie mówię, ze teraz już będzie z górki :D Twoje już pewnie coś mówią? Mój osiołek tylko buuu (czyli auto) a tak to mało co. Mania w zeszłym roku w maju się odpieluchowała. Wywaliłam wszystkie pieluchy (w jej rozmiarze) dostępne w domu. Podłożyłam folie pod prześcieradło i zdziwiłam się bo od tego czasu zdarzyło jej się może 2-3 razy posikać i to wszystkie owe razy z mojej winy bo albo jechaliśmy autem i nie było gdzie zjechać na sikanko, albo inne tego typu sytuacje, w których ona wołała ale nie było zbytnio możliwości. Wcześniej próbowałam ją parę razy oduczać ale lała po nogach i sobie nic z tego nie robiła, więc dałam sobie spokój i stwierdziłam że roczniaki bez pieluch to "legenda kafeteryjna"

Nieprzejmuj się że nic nie mówi chłopcy podobno wolniej :) U mnie przez cały dzień to głowa boli mówia wszytsko co im slina na jezyk przyniesie, ale zmiekszaja niektore litery :P i miesznie brzmi

Ja się tak średnio tym przejmuje, za to postanowiłam, ze bardziej niż na nauce mówienia skupię się na nauce milczenia bo to niestety u Mani pominęłam i teraz jestem przerażona efektami :D Dziś się przytulamy i mówię jej "jesteś moja małą gwiazdeczką" a ona na to "a ty moim meteorem" :D:D:D:D

Ja bym wybuchnela smiechem :D:D:D Wesolo masz :) Ja jeszcze na poczatku chcialam piersia karmic:P tak powaznie podeszlam roli mamy a teraz wikeszy luz :P

Ja piersią karmiłam " Manie 3 dni (na trzeci dzień kazałam mężowi kupić butelkę i walczyłam z całym personelem szpitala) Kornelka niecałe 2 tyg, ale z dokarmianiem. Tym razem w szpitalu zaproponowano butelkę, a była to propozycja nie do odrzucenia coś w stylu "Pani dziecko nic nie je, albo podamy butelkę i idzie pani do domu, albo pani karmi i siedzi tu tak długo aż mały skończy spadać z wagi). Ja nie wiem czy ja jestem inna, ale ja nie miałam wcale pokarmu. Niby coś tam na początku było tak ze aż tryskało a potem jak chciałam odciągnąć to nawet 5 ml tego nie wychodziło. Jak patrzyłam ile inne kobiety odciągały (wylewały pełne butelki do zlewu) to czułam się dziwnie. A podobno każda kobieta jest w stanie wykarmić swoje dziecko...

ja nie byłam wstanie fizycznie karmić trójki chyba bym padła... Mi odrazu dały butelki, jeszcze na tyle były miłe że pomagały w karmieniu itd.. Wiesz ja będę leciała, bo muszę dac maluchom deser potem jeszcze isc do sklepu czesc

Gość EvelkaS
Hej, jestem mamą 7 miesięcznego Ignasia, mieszkam w Krakowie i szukam innych mamuś na wspólne pogaduszki ;) Widzę, że jest Was tu już sporo ;)

Witajcie. Widzę, ze walentynkowy weekend trwa :D U mnie do d... Mania wczoraj w nocy się rozchorowała. Katar, kaszel i stan podgorączkowy. Jak do jutra nie będzie poprawy to nas czeka wizyta u lekarza. Korniś na razie ok, ale to kwestia czasu kiedy od niej coś złapie. Mialam dziś siedzieć do 18 w szkole a tu niespodzianka. Choroba nie wybiera no i niestety wykładowca również zachorował i egzamin chwilowo odwołany :D:D:D W sumie to nie to że się ciesze z czyjegoś nieszczęścia bo egzamin zapowiadał się sympatycznie, ale dzięki temu nie musiałam iść na zajęcia i mogłam zostać z Manią i pilnować żeby nie roznosiła po całym domu "schustecek". U mnie nadal życie toczy się nocą więc teraz dzieci śpią... Musze się za to w końcu zabrać i spróbować ich przetrzymać w dzień żeby mi spali w nocy znowu, ale na razie Mania musi dojść do siebie. No i z kina nici :( Odbijemy sobie w przyszłym tygodniu :) Mam nadzieję, ze nic znów nie wypadnie. Pozdrawiam krakowianki.

Gość chu cha chu cha
wracać do klubu, wracać !!!

hej dzewczyny jak tam weekend minal? u mnie dobrze i zle .w sobote bylismy z mezem na weselu bylo suuper troche potanczylam wybawilam sie chodz dlugo nie bylismy ze wzgledu na Filipka(byl u mojej sostry) .w niedziele prezent walentynkowy dostalam bylo bardzo milo tylko filis caly dzien byl jakis niespokojny ciagle plakal marudzil w nocy bylo to samo .nie spalam wogole w ciagu godziny budzil sie po 4-5 razy z placzem a ja ne mialam pojecia co sie dzieje:( chodz pewnie to zeby mu ida mam do Was pytanko nie wiecie gdzie moze jest dobra poradna alergologiczna dla dzieci?ne prywatna tylko NFZ.bede wdzieczna za informacje pozdrawiam

Gość nie wierze w to co czytam
" Oryginalna..... widocznie mąż ma dobry szczał " "szczal" :O :O :O widac ze do szkoly mialas po gore. A moze mialas na mysli ze sie zesikal. :D

Gość konelkowa mama
Witam. Szczęśliwa alergolog jest na alei Pokoju. Podam Ci tel 294 20 20, 413 00 99 8-18 Tylko terminy są dosyć odległe. Ja zapisywałam Manie w styczniu i mamy termin na kwiecień. U nas ok. Mani wszystko przeszło i trochę mnie to martwi. Już drugi raz w ciągu 2 tygodni łapie ją przeziębienie. Zaczyna się tak ze aż strach a potem mija bez echa. Mam skierowanie na wszystkie badania, ale zrobię je dopiero pod koniec marca, a na razie zrobię jej tylko prywatnie mocz i morfologię bo ona miała problemy z drogami moczowymi i czasem się skarży na ból i nie wiem czy to czasem nie jakaś infekcja w drogach moczowych. Nam weekend minął na słodkim lenistwie i odśnieżaniu. Bawiliśmy się w "cicilavy" pół niedzieli :D A dziś robimy przestawienie w spaniu. Wczoraj smyczki przespały całą noc (co prawda Mania w naszym łóżku ale ważne że przespała). Wstali o 7 i o 11.30 ich położyłam na drzemkę. Mam zamiar koło 20 położyć ich do łóżka i może się uda powrócić do spania w nocy a zabawy w ciągu dnia :)

Gość ej ty co pojechałaś
po Oryginalnej, z wiochy jestes, mowy krakowsko-kobierzynskiej nie znasz :classic_cool: pewnie jesteś zramolałą starom pannom :classic_cool: szczał to szczał i każdy o tym wie :classic_cool:

dziekuje Kornelkowa mamo jutro zadzwonie .ja probowalam na strzeleckiej ale termn dopiero pod koniec czerwca

Gość do szczesliwa86
...na szczeleckiej, moja droga, na szczeleckiej :classic_cool:

Gość do szczesliwej86
powalajace jest twoje IQ i EQ 💤

Gość ale tu nudaaaaa
wiejeeeee ziuuuuu bziuuuuuu wjuuuuuu 💤

Na strzeleckiej chodziliśmy na rehabilitacje bo mała tam leżała w szpitalu po porodzie. Nie wspominam dobrze tego szpitala... Pomarańczo co Ci się tak nudzi dzisiaj? :)