Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kaia mama synka i ...

Poród w Legnicy-kto rodził?

Polecane posty

Hej dziewczyny, moje dziecię też się nie spieszy na świat. Pierwszy termin wychodził na 29 luty a w karcie mam termin wpisany 3.03. Kiinga mam pytanie: na kiedy masz termin i po jakim czasie od terminu wywołują poród? I najpierw kładą na patologię jeśli nic się nie dzieje tak?

Femme, jak Twój lekarz wyznaczył termin? na 39/40 tydzień ciąży czy na 40/41 tydzień?Mój termin jest na 6 marca i to wychodzi 40/41 tydzień.Lekarz mi powiedział,że mogę się zgłosić na patologię już 7 marca,ale będę tam leżeć bez sensu,natomiast jeśli do 12 marca nie urodzę, to tego dnia już muszę się zgłosić do szpitala. W moim przypadku wywoływanie raczej nie wchodzi w grę, bo ja jestem po cesarskim cięciu. Ale generalnie jak leżysz po terminie na patologii to w 42 tygodniu próbują wywoływać skurcze oksytocyną. U mnie na USG wczoraj wyglądało na to,że żadnej akcji macica jeszcze nie podjęła. Szyjka też jest zamknięta,więc pewnie jeszcze sobie poczekam. Dobrze wiedzieć,że nie jestem sama :)

Femme, jak Twój lekarz wyznaczył termin? na 39/40 tydzień ciąży czy na 40/41 tydzień?Mój termin jest na 6 marca i to wychodzi 40/41 tydzień.Lekarz mi powiedział,że mogę się zgłosić na patologię już 7 marca,ale będę tam leżeć bez sensu,natomiast jeśli do 12 marca nie urodzę, to tego dnia już muszę się zgłosić do szpitala. W moim przypadku wywoływanie raczej nie wchodzi w grę, bo ja jestem po cesarskim cięciu. Ale generalnie jak leżysz po terminie na patologii to w 42 tygodniu próbują wywoływać skurcze oksytocyną. U mnie na USG wczoraj wyglądało na to,że żadnej akcji macica jeszcze nie podjęła. Szyjka też jest zamknięta,więc pewnie jeszcze sobie poczekam. Dobrze wiedzieć,że nie jestem sama :)

Kiinga nie wiem jak mi wyznaczyła termin... Na który tydzień... Mam w karcie ciąży wpisane na 3 marca chociaż na ostatnim usg wychodziło 7 marca. Więc nie wiem... Nie chcę leżeć na patologii niewiadomo ile bo i po co? W domu też mogę leżeć ale boję się że przegapię moment kiedy coś się z dzieckiem będzie działo... (Oby coś takiego mnie ominęło) W poniedziałek jadę do mojej gin to zobaczę co ona mi powie. Może spotkamy się na porodówce :)

Gość Ilona_33
Kasia Legnica, nie mam nk :) podaj mi jak możesz na email kimberli14@poczta.onet.pl a powiedz tylko torty robi czy ciasta też? ma email czy tylko kom ;)? dziekuje

Gość Kasia legnica
Ilona- ja jej napiszę i poprosze od niej i e-maila i komórkę to Ci wyślę

Gość Kasia legnica
Ilona podaj adres e-mail to Ci wyślę jak ona m i poda:) nie chcę czyiś danych podawać na forum:)

Kasieńko proszę podaj mi te namiary na tort bardzo proszę bo też chętnie skorzystam dziękuje

Gość Kasia legnica
jolinka na górze przeczytaj

Gość Kasia legnica
na nk ma więcej zdjęć

Gość Kasia legnica
i nie są drogie

Gość Kasia legnica
czy tam na jej str. kliknęłaś napis starsze posty.

Kasiu ja już z nią rozmawiałam ma mi jeszcze na e-mail przesłac kilka propozycji ale super jestem bardzo zadowolona wyglądja rewelacyjnie cena też przyzwoita nie wiem jak smak ale mysle ze ok jeszcze raz serdecznie dziękuję

Gość Kasia legnica
z tego co mi wiadomo są przepyszne, ja u niej na 2 latka zamówię to auto policyjne mi się podoba

Femme,mi lekarz mówił, żebym liczyła teraz ruchy dziecka, a gdyby cokolwiek mnie niepokoiło to mogę się w każdej chwili zgłosić do szpitala. Ale mały dużo się rusza, ja dobrze się czuję,pomijając strach przed porodem,więc czekamy. Daj znać po wizycie.

Gość Ilona_33
Kinga ja rodziłam 2 miesiące temu, i powiem szczerze że słabo wyczuwałam pod koniec ciąży ruchy dziecka ale wszystko było ok, a teraz córka nie daje mi życ :)nie ma regóły

Gość a mniesie te torty
wcale nie podobają: ociekają chemią i są kiczowate. Totalne bezguście

Gość paula 2w1
to zrób lepsze

dokładnie zgadzam się z Paula pochwal się może potrafisz lepiej albo znasz kogoś bo krytykować najłatwiej.

Gość paula 2w1
przecież te torty są śliczne a to też ważne. myślę że nie jeden gość będzie zachwycony. piękniejszych nie widzialam. Osoba która je robi jest jak widać utalentowana. mi się podobaja i na chrzest zamówię dla moich dzieciaczków napewno.

Gość a mniesie te torty
A muszą mi sie podobać? Tutaj wolno mieć własne zdanie? No to je mam: tandeta to jest.

Gość Kasia legnica
kobieto co ty chcesz od tych tortów są piękne i jakie oryginalne

Gość paula 2w1
możesz mieć własne zdanie ale zauważ temat tego forum Ciąża, poród, macierzyństwo i wychowywanie dzieci. a nie kulinaria. znajdź takie i tam krytykuj

Gość a mniesie te torty
a czy ja zaczęłam o tortach? Skoro tu jestem, to znaczy ze temat glowny jak najbardziej mnie intertesuje:p

Gość oasia
Hej! Czytam Wasz wątek "od deski do deski", gdyż sama jestem mamą no i mieszkam w Legnicy. Chciałabym Wam polecić też torty śliczne i pyszne gdyż sama zamawiałam z Lubina ( od Pani Agaty - sama wypieka w domu ). Ja zamawiałam i jeżdziłam po tort do Lubina ale warto było ( to w sumie nie daleko przecież :) ) Podaje Wam stronkę z fotkami...a jak byście chciały szczegóły i bliższy kontakt to piszcie na maila: oasia@poczta.fm http://www.garnek.pl/bag79/a Pozdrawiam.

Gość a mniesie te torty
te torty o wiele ladniejsze. Profesjonalnie wyglądają.