Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martyna NO

Problem z Kurdem mam :-)

Polecane posty

Gość gość
"(pierścionek zaręczynowy)... nie powinien byc tanszy niz 3 jego wyplaty "... Nie chcę Cię martwić ale trzy razy ZERO zł. to ciągle ZERO zł. Ale spoko, jak kocha to pożyczy. Od twojego ojca np. :D

Gość ishra
Do gosc 21:43)nie badz zlosliwa narazie nie zamierzam wychodzic za niego ani wogole za maz a nawet w przyszlosci to z godnie z ich religia bedzid musial zaplaci mahr,

Gość gość
Mowil ze przyniesie mi ksiazke z meczetu "spojrzenie w islam" ze w tej ksiazce jest wszystko opisane warto przeczytac

Gość ishra
Mowil ze przyniesie mi ksiazke z meczetu "spojrzenie w islam" ze w tej ksiazce jest wszystko opisane warto przeczytac

Gość ishra
Niewiadomo jak się potoczyly losy autorki tematu , szkoda ze nic nie pisze..... ok jde spac niewiem czy w tym tygodniu dam rade zagladac na kaffe mam sporo nauki ....wiec do uslyszenia

Gość ishra
Ps, jestem zmeczona i robie bledy sorry, ide spac..

Gość gość
Ty sobie po prostu te ich "księgę krzewienia pokoju" przeczytaj. Tylko tak od deski do deski.

Gość gość
Ishra Jakie domy,jakie dzialki,jakie bzdury tobie opowiada ten kandydat,tam nawet corki nie dziedzicza,tylko synowie. Uwazaj,bo wielu z nich wykorzystalo finansowo Europejki,badz czujna i sluchaj dobrych rad.Oni Maja super bajer,czujesz sie jak ktos wybrany,ale te bajki zazwyczaj smutno sie koncza. Ja osobiscie odradzam.

Gość gość
"iskra_boża wczoraj Tak dla ścisłości, to mąż nie jest jakimś fanem PKK, on popiera PDK, ale uważa, że PKK to nie są terroryści. Stąd nasz udział w demonstracjach". Gratuluję głupoty. Raz, że popieracie demonstracjami terrorystów, a dwa, że w końcu się doigracie i wylądujecie w tureckim więzieniu. Wtedy się Tobie wreszcie otworzą oczy, tylko że będzie na to już abyt późno. Gorszej nacji wybrać nie mogłaś.

Gość gość Ninka
Tez sie zastanawialam co dzieje sie u autorki danego tematu mogla by napisac co i jak czy wogole jest z nim albo nic z tego wiadomo ze tamtejsze dziewczyny nie dziedzicza tylko synowie i ten kurd mowil prawde dlatego ojciec chce jak najwiecej wynogocjowac u ojca kandydata na meza

Gość gość Ninka
Po co dziewczyne zniechecacie do chlopaka moze i mlodziutka ale swoj rozum ma jej zycie i decyzja a jak sie jej ulozy no coz czas pokarze ja nadal jej kibicuje bo wiem na wlasnym przykladzie ze mozna byc szczesliwa z Kurdem

Gość gość
Oj kurde kurde same problemy macie z tymi Kurdami★☆★

Gość gość
Naloznice kurdow olejcie swoje zale bawcie sie doskonale¤¤♥

Gość Eylül Prawdziwa
Gosc Ninka Nikt tutaj nikogo nie zniechęca,czas pokaze jak się potoczy u Ishry,jednak czytając to,co pisze rzeczywiście człowiek odnosi wrażenie,że chłopak naciąga trochę te wszystkie historyjki...

Do gość Głupoty, albo raczej niskiego poziomu inteligencji to można pogratulować tobie. Od kiedy w UK są tureckie więzienia? Pahahahah posikałam się po nogach! Wolność zgromadzeń, słyszałeś o czymś takim? Ale jaja. Coraz bardziej mi się chce śmiać z poziomu edukacji niektórych osób, które się tu wypowiadają. Dno totalne. Co wy ludzie macie w głowach? Przerażona jestem tym, co się z Polakami dzieje. Niektórzy z was w niczym nie ustępują terrorystom z ISIS. Te same poglądy, ta sama degrengolada. Dno.

Gość gość
do Iskra... Moze ten gosc faktycznie przesadzil z tym tureckim wiezieniem,moze myslal,ze ty jezdzisz do Turcji,ale taka aktywnosc dla PKK moim zdaniem jest jednak niebezpieczna. To nie jest rok 1978,a Öcalan stworzyl inne PKK ,w tej chwili to juz dziala jak Mafia,wiele rzeczy dzieje sie wsrod nich ktore sa mniej lub wiecej tajemnica,swoje szpony Maja juz wyciagniete na caly swiat i naturalnie sa dalej traktowani jako organizacja terrorystyczna,wprawdzie na zachodzie Europy nazywa sie ich light Terrorist,ale to tylko dlatego,ze nie ruszaja cywilow. Przypomnij sobie morderstwo w Paryzu,trzech dzialaczek PKK,kto mieszal w tym swoje palce? Dlatego troszke boje sie tej organizacji,to nie jest nasze polskie podziemie w czasie zaborow,czy II wojny,to juz niestety jest inny wymiar. Troszke wiem na ten temat,bo osobiscie znam aktywnych ich dzialaczy i bylam przy wielu rozmowach jako tlumaczka.

Gość gość
Ninka A jakie doswiadczenie masz ty z Kurdem?ile lat sie znacie?

Gość Gosc Gosc
Znasz aktywnych działaczy,Bylas przy rozmowach jako tłumaczka i boisz się trochę tej organizacji...ja pier....cóż za błyskotliwe wpisy.. a moglabys napisać co takiego tłumaczyłas i w jakim języku?

Gość gość
Do gisc 15.55. Jestem z Kurdem 5 lat a 2 lata po slubie , jestesmy udana para, wiadomo jak w prawie kazdym zwiazku zdarzaja sie nam klotnie ale nie potrafimy sie gniewac na siebie w tym roku planujemy dziecko on bardzo chce ale ja do tej pory bralam tabletki a juz odstawiam i narazie robimy to w prezerwatywie chce troche odczekac po tabketkach i bedziemy sie starac on zaraz po slubie chcial dziecko ale nie moglam sobie na to pozwolic on zarabial niewiele a ja dostalam awans ale teraz jak mamy lepsza sytuacje finansowa moge zaczac myslec o malenstwie

Gość gość Ninka
Ps, pisalam szybko i z telefonu wiec przepraszam za bledy wlasnie wracam z pracy uwierz mozna byc szczesliwa w zwiazku z obcokrajowcem mimo roznych religi kultur itd

Gość gość Ninka
Mysle ze na tym forum tez jest kilka par polsko -kurdyjskich szczesliwych jak ja czytalam kilka postow o chocby ta co pisala ze ma slub w meczecie w usc w kosciele i u meza w kraju co dostala duzo zlota w kontrakcie malzenskim i jej kurd prowadzi bary a tym co uklada sie nie najlepiej zycze aby bylo lepiej zarowno co kompletnie nie wyszlo aby odnalazly prawdziwa milosc u boku innego partnera

Gość gość
Gosc 16.08 Jestes bardziej blyskotliwy,to napisz co ty dobrego wiesz o PKK,z jakiej strony ty ich znasz. Napewno nie napisze co tlumaczylam,bo zobowiazuje sie zawsze utrzymac takie rozmowy w tajemnicy. Tlumaczylam z tureckiego na niemiecki i odwrotnie. Wiem tylko jedno,ze na terenie Europy dzialaja na zasadzie mafi,wielu dzialaczy odsiaduje wyroki w niemieckich wiezieniach i napewno nie za dzialania polityczne,ale np.za handel narkotykami na wieksza skale.Na utrzymanie takiej nielegalnej armi potrzebuja naprawde sporo i Sponsoring nie wystaczy. Moze ty znasz ta organizacje ze wzruszajacych demonstracjí,pieknych ideologi,w ostatnim czasie walki z terroryzmem,a ja znam tez ta druga strone medalu. Widze,ze pisza tutaj osoby tak przekonane o swojej racji,ze nie dopuszczaja absolutnie do swojej swiaDOMOSCI;ZE KTOS MA INNE DOSWIADCZENIE I ZDANIE NA TEN TEMAT

Gość gość
do Ninka 5 lat z Kurdem,to niestety jeszcze zbyt malo doswiadczenia,to jeszcze moze byc sielanka,za 10 lat chetnie z toba sobie popisze na Forum i zobacze jakie masz zdanie. Ale zycze wytrwalosci i szczescia,moze bedzie zawsze dobrze

Gość gość
Do Ninka (17:25) ciesze sie ze opisalas na moim przykladzie ale to szczera prawda jestesmy bardzo szczesliwi tworzymy super pare , rodzine my i nasz prawie 7 letni synek Kamil, takiego szczescia zycze wszystkim parom w mieszanych zwiazkach jak i z polakami tobie tez wszystkiego dobrego i aby udalo ci sie zajsc w ciaze jak i slicznego zdrowrgo dzidziusia

Gość gość
Oj kurde kurde same problemy macie z tymi Kurdami☆★☆

Gość gość
Moja kolezanka w Niemczech umawia sie ciagle z kurdem i zabrala mnie ze soba do niego byli u niego koledzy jeden bardzo przystojny ale ja nie znam niemieckiego a on slabo angielski ale go uwiodlam musze przyznac ze podobalo mi sie teraz jak jezdze do niej to umawia mnie z nim ale mnie tylko intetesuje sex nie moglabym byc w takim zwiazku

Gość gość
Gosc z 18.18 Albo,masz meza ostatniego kurdyjskiego dupka,albo ta bajke wymyslilas sobie sama.4-sluby i 3 Kilo zlota i to jeszcze skarby rodzinne,to ile ty mu dalas,chyba 6 Kilo,a moze on jest kurdyjskim ksieciem,a te bary prowadzi tak poprostu z nudow. Zyjesz w swiecie fantazji,ty chcialabys miec taka rodzine o jakiej piszesz. Juz znam te bary prowadzone przez Kurdow i ich naiwne polskie zony. Kazda dziewczyne podlapuja,a tobie opowiada ze one jego molestuja,a ty tak zakochana ze naturalnie wierzysz tylko jemu. Wszyscy,wszystko juz przezyli i wiedza jak jest naprawde. Ten kurdyjski swiat jest tak znany,ze wiele polskich kobiet unika kontaktu z Kurdami i Maja racje.

Gość gość
Gosciu z 20.54 I masz racje,sex super z nimi,sa zadbani romantyczni,oplaca sie,ale nic wiecej. Kurd jest najlepszym kochankiem,ale nie mezem.

Do gosc z : Ja poznałam lekarkę, Niemkę, mieszka w Kurdystanie w Qandil, które jest siedzibą PKK. Prowadzi tam przychodnię dla okolicznej ludności. Co łaska ludzie jej płacą. Przychodnia wystawiona przez PKK oczywiście. Lubię ją, dobrze się tam czułam. Nie boję się PKK, bo nie mam powodów. W niczym mi nie zagrażają. Wręcz przeciwnie w kontaktach ci ludzie są bardziej przyjaźni niż żołnierze kurdyjscy, z którymi na codzień się człowiek w Kurdi spotyka- (na każdym kroku są dróżbówki, gdzie wojsko sprawdza dokumenty). Ci zresztą nie zapuszczają się na tereny Qandil. Oni mają swoje idee o które walczą, tak jak kiedyś walczyli polscy partyzanci, ukrywając się w podziemiu. Wbrew pozorom Polacy mają wiele wspólnego z Kurdami. Ruscy nas prześladowali, Szwaby, Polska zniknęła z map na ponad 100 lat. Kurdowie też są ciągle prześladowani. A to przez wujka Saddama (Halajba!!!), a to przez ISIS, a to przez KERdogana. A nawet na polskich forach, przez rasistów ignorantów. I też uważam, że mają rację te, które unikają kontaktów z Kurdami. Trzeba być poukładaną i silną osobą, żeby żyć w zwiazku mieszanym. My Polki mamy gęby od ucha do ucha, Kurdyjki są nauczone posłuszeństwa mężowi. To są trudne związki i osobiście nie polecam, jeśli ktoś nie jest gotowy na duże wyzwanie.

Gość gość
Do Iskra Wlasnie ogladam program o Kurdach na Arte (bardzo ciekawy,chodzi o polityke). Ty znasz PKK z Iraku,ja wiem o tym jak dzialaja tutaj w Niemczech,zeby zdobyc pieniadze na utrzymanie tej ilosci bojownikow i niestety nie sa to czyste interesy,zreszta Kurdowie o tym wiedza.Tak jak pisalam PKK ma dwie strony medalu i ja znam akurat ta inna,aczkolwiek wiem o tych pozytywnych ich dzialaniach. :) jezeli chodzi o spokojne Kurdyjki, a pyskate Polki to sie absolutnie nie zgodze,bynajmniej nie w moim przypadku(innych tez),ja znam te kobiety jako wrecz bardzo pyskate,agresywne falszywe i prowokujace szczegolnie, w stosunku do innych kobiet