Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krejzolka 4445

hej przeciwnicy malzenstwa, jak wam sie zyje w konkubinacie?

Polecane posty

Gość o nie.,.,.,
jaga rozumiem - wszystko na miare moliwosci - nic co by sie nie dało w razie draki rozwiazać .

Gość malżeństwo to przeżytek
Nicolas Sarkozy tak chodził przez pewien czas, z konkubiną. Nikogo to specjalnie nie gorszyło. Poza tym dzisiaj jest konkubinatów naprawdę dużo, i wątpię, żeby pani przedszkolanka była zaskoczona, że dziecko ma inne nazwisko niż mama. Pewnie ma takich dzieciaków na pęczki. Myślę, że większości ludzi po prostu nie obchodzi cudzy stan cywilny.

Gość o nie.,.,.,
ale mnie akurat nie prz,eszkadza to ze jej nie ufam tak jak ty to sobie wyobrazasz - mnie z tym siwetnie ! Całkowicie to ufam tylko swoim rodzicom i nikomu innemu na swiecie .

Gość o nie.,.,.,
Bekartów !! :) nazywajmy po imieniu rzeczy :) :) :)

Gość hihihihihihih
o nie, widzę że nawet sobie nie ufasz. Jak pisałam - współczuję. Dla mnie to chore nie ufać komuś z kimś się żyje. Rozumiem że masz kamery w domu i jak wychodzisz to je włączasz żeby sprawdzać żonę, w końcu jej nie ufasz.

Gość o nie.,.,.,
ty ciagle z uporem maniaka to samo, jestes jakas ograniczona ? ograniczenie zaufania ,a jego zupełny brak to nie to samo ! ale moze potrzebujesz wstrzasu jakiegos , proponuje walniecie głową w mur ! pomoze :)

Gość o nie.,.,.,
w czym miałbym sprawdzac zonę ? nie mierz ludzi swoja miarą !

Gość KONTRABANDA
rozumiem więc ,ze w Twoim , w Waszym życiu nastąpiło coś co spowodowało takie ograniczenie zaufania .

Gość ksdncjsd
napisze tak - dziejace sie rzeczy w około - jak bedziecie w zwiazku małzenskim ponad 25 lat , to pogadamy :)

Gość KONTRABANDA
jestem w małżeństwie ponad 27 lat :) o czym chcesz pogadać ?:)

Gość ksdncjsd
ograniczenie zaufania dotyczy nie tylko zony , dotyczy brata , znajomych , przyjaciół , rodziny ....dzieci,

Gość ksdncjsd
1:0 dla ciebie , ale ile takich jest - no to sie zleca teraz , ze wszystkie .

Gość ksdncjsd
a jaki jest wasz stan majatkowy ?

Gość KONTRABANDA
dziękuję :) sama sie nadziwić nie mogę kiedy to zleciało :)

Gość KONTRABANDA
czyj ? nasz ?:)

Łooojezu a co ma status majątkowy? Że niby jeśli mają 4 domy to ma bać się bardziej? A jak żyją w kawalerce babci to może spać spokojnie?

Gość powiem wam rzecz niepopularną
moze i niewazną - ALE: Jest mi strasznie milo mowic o madrym, przystojnym, eleganvckim facecie -MAJ MĄZ. jestem z niego dumna, z jego osiagniec, z tego, jak sie zachowuje. I ciesze sie, gdy czuję,ze on z taka sama satysfakcja przedstaiw mnie innym ludziom, docenia mnie, lubi sie , chocby dyskretnie, mna pochwalić. Dodam, ze jestesmy wiele lat po slubie, mamy dorosle dzieci - i to nam nie mija. Nie czuję niewoli, gdy mowi " MOJA żona- raczej radośc z teh wspolnoty. Jego sukcesy sa moimi i odwrotnie. Cieszymy sie podwójnie. Troche tak, jak czlowiek jest dumny i cieszy się z osiagmiec swoich rodziców i dzieci - z rodziny. Nie mam nic przeciw konkubinatom, ale ja sobie akurat malzenstwo bardzo chwalę. W dziecinswie lubilam ksiazki o fajnych , wesolych , wrecz idealnych rodzinach- tata, mama, synek, corka. U okazalo sie,ze u mnie tez jest ksiazkowo!

Gość KONTRABANDA
nie mamy 4 domów :) a szkoda :) uważam jednak ,ze stabilne dojrzałe małżeństwo jest sprzymierzeńcem długotrwałego powodzenia finansowego . Ale o no z kolei jest zależne od odpowiedzialności małżonków i ich determinacji ale jednocześnie ustalenia priorytetów . Tak ,że niby prosto - a jednak prosto nie jest :)

Gość ksdncjsd
no tak , bo stan majatkowy jest istotny i zycie pokazuje nader czesto , ze nawet bardzo . Jeszcze jesli do owego stanu majatkowego dochodzi jedna z stron małzenstwa /// Co innego jak zasługą majetnosci są oboje małzonków . Mysle jednak ze w tym temacie rozwijac tego nie bede .

Gość hihihihihihih
o nie, jaką ty sobie wybrałeś kobietę do wspólnego życia, jak nie możesz jej w pełni zaufać? Ja mojemu mężowi oddałabym nerkę, ale nigdy nie oddałabym jej komuś komu w pełni nie ufam, bo zwyczajnie nie jest tego wart. Ja pisałam że wierzę mężowi i ufam całkowicie, więc mierzenie ludzi "swoją miarką" kiedy pisałam o kamerkach w domu, jest bez sensu. Mi takie coś nie przeszłoby przez myśl, ale gdybym mu nie ufała w pełni, to pewnie myślałabym ze jak nie mnie w domu, to kto wie...

Gość ksdncjsd
sa osoby - kobiety co z dumą mówią (taką samą jak ty o mezu) mój facet ! i wcale gorzej nie mają

Gość KONTRABANDA
co to znaczy jedna ze stron małżeństwa ? Małżeństwo nie ma stron , nie dzieli na " twoje "i " moje " bo wszystko jest nasze . Mój mąż i ja jesteśmy przykładem związku , , dość dobrze sytuowanego gdzie zawodowo pracuje tylko " jedna strona " ;) a jednak wszystko jest wspólne . Ale do takiego patrzenia w jedną stronę , do obierania wspólnego celu jest potrzebna zgodność i konsekwencje .

Gość ksdncjsd
a ja mimo ograniczonemu zaufaniu kamerek nie montuje , wiec trafnie napisałem , ze mierzysz ludzi swoja miara . Oddac nerkę , a co to ma do zaufania ? jestes faktycznie jakas ograniczona w mysleniu . oodaje reke z mlosci a nie ze jej ufam , to osobne tematy ! ogarnij sie kobieto .

Gość jz-l
W konkubinacie tworzy się "rodzinę", którą tak naprawdę się nie jest.

ksdn..: Eeeee, różne związki się sypią- tylko chyba jestem odosobniona w zdumieniu, jak np. po 10 czy 20 latach można kogoś (współmałżonka) oskubać i puścić z torbami. Mam nadzieję, że nie dane mi będzie tego doświadczyć.

hihihihihihih jest takie powiedzenie nigdy nie mów nigdy . Zaufania nie mam w 100% nawet do siebie a co dopiero do 2 osoby .

Gość powiem wam rzecz niepopularną
ksdncj -ale przyznasz,e choćby" technicznie" trudniej jest przedstawiac kogos, zwlaszca nie najmlodszego,np na oficjalnym spoykaniu, konferencji itd "moj facet". Przewaznie ten ktos sam sie przedstawia - czylidziala na wlasna reke. A wspolnota bywa fajna.

Gość KONTRABANDA
Człowiek człowieka zawsze może zaskoczyć i to niekoniecznie przyjemnie . Ale czy to jest powód to tego ,zeby spędzić życie strzygąc uszami jak zając w bruździe i wypatrując niebezpieczeństwa ?:)

Gość ksdncjsd
tak , ale kobiety są rozne ! moja nigdy nie pracowała , za to za duzo wymagała . i choc nie musiała pracować, a ja za złe jej tego akurat nie mam , to jednak nalezy mi sie z racji tego szacunek taki jaki uwazam , a nie stanowisko, ze tak ma byc . JAK MACIE INACZEJ TO SZACUN , NIE KAZDY TAK JEDNAK MA