Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krejzolka 4445

hej przeciwnicy malzenstwa, jak wam sie zyje w konkubinacie?

Polecane posty

Gość o nie.,.,.,
ciagle zapominacie o jednym , ze małzestwo potrafi byc płapką ! konkubinat raczej nie . to w kwesti odpowiedzialnosci za małzonka

karolowa: Oczywiście, że nie. Tylko skąd Wasze przekonania, że małżeństwo: 1. Zawierają odpowiedzialni ludzie, pozostali tacy nie są. 2. Jeśli go nie chcemy, to nie traktujemy partnera poważnie/ nie kochamy. 3. Gwarantuje zabezpieczenie finansowe, związek nieformalny nie. 4. Dzieci ze związku nieformalnego to odrzutki społeczne.

Gość o nie.,.,.,
bękarty !! tak sie one nazywają :) ale te czasy juz mineły - tak mysle

Gość o nie.,.,.,
jednak matka gdy usłyszy takie słowa skierowane w strone swego dziecka obrazac sie nie moze , bo tak sie nazywa walsnie takie dziecko , bękart !

Gość hihihihihihih
A jaką to pułapką jest życie w małżeństwie?

Gość o nie.,.,.,
pisałem o tym .... o dziedziczeniu długów jednego z małzonków , o wspólnej odpowiedzialnosci w pwenych przypadkach - prawnych . inaczej piszac raz jeszcze , maż nabroi , ty to bedziesz zmuszona prawnie rozwiazac (mowa o finansach ) jak nabroi konkubent kij mu w dupe !:)

hiihhiii: Absolutnie nie jest pułapką. Dla większości jest bezsensowną szopką z paplaniem bezsensownych formuł przed ołtarzem i wybiórczym traktowaniem dogmatów wiary, na które się tak przysięga.

Gość o nie.,.,.,
jest płapką , ja nie o małzenstwie katolickim , a o swieckim , bo o tym tu mowa , aspekty wiary pozostawmy . masz meza .... masz jego długi .... tak najproscij piszac .

Gość o nie.,.,.,
i ciesz sie by maż nie stał sie chazardzistą np .

Gość hihihihihihih
o nie - dziwne masz pojecie męża i żony. My wiemy o sobie wszystko, nie mam y długów itp. Wszystko zależy od tego kto się pobiera, czy ludzie odpowiedzialni, czy dzieciaki. Ja mam tylko śl. cywilny, przed ołtarz mnie zupełnie nie ciągnie :D

Gość mireczkowataa
ale pierdy o nie- tak patrząć to można napisać odwrotnie " masz meza masz jego dochody".

Gość hihihihihihih
A ja co najwyżej mogę dziedziczyć niezły spadek a nie długi i mąż nie ma nic przeciwko temu, wręcz sam zachęcał mnie do ślubu, żebym potem miała lżejsze życie :)

Gość cimcirimcim
właśnie i to jest faktyczny powód zawiuerania małżeństw - pazerność :)

Gość mireczkowataa
i jeszcze jedno- w konkubinacie, w każdym normalnym związku długi są wspólne! Bo ludzie są razem i w dobrych i w gorszych chwilach. A zakładajac, że partner/mąż będzie hazardzista, złodziejem, oszustem wystarczy spisać intercyze i po problemie.

Gość o nie.,.,.,
nie rozumieny jestem, to ze masz meza w porzadku nie neguje , ale wiele kobiet tak myslało i zylo z takimi w swym przekonaniu ze sa swietni i bez długów , a potem sie okazało inaczej . To nie musi nastapic , ale moze ...za 10 lat za 25 lat , roznie sie dzieje i dlatego małzenstwo jest płapką wezmy teraz tesco daje taka karte kredytowa , maż moze ja załozyc bez wiedzy zony i sam okresla limit na tej karcie ! moze brac towary i ma raty 0% ale je tez trzeba spłacac Co jest w umowie bankowej ? o co bank pyta , ano o to czy masz mieszkanie wlasnosciowe , czy masz nieruchomosci , czy masz samochód itd. jak myslicie po co ? i teraz co sie stanie jak ów maż coś zapierniczy ? zabiorą ci mieszkanie , samochód , dom , nikt sie cackac nie bedzie . dlatego pisze o płapce .

Gość o nie.,.,.,
o rozdzielnosci majatkowej tez piosałem !!! pisze i mam racje , z e małzenstwo to płapka , bo to ze maz grzeczny dzis nie znaczy ze za 20 lat tez bedzie . tyle !! a długi konkubenta masz w dupie ! ale to tak w skrócie .

Gość mentaI cut
małżeństwo to chyba bierze się dla innych ludzi. dla dzieci żeby miały to samo nazwisko. a poza tym obrączki - po tym widać, że ktoś jest zamężny / żonaty.

o nie: Łooomatko, ja z moim też mam wspólne konto- może debetów narobić ile wlezie, tak samo ja. Nie ma reguły- albo ufasz, albo nie. w partnerskim związku też można wyrolować. Kurdę jakbym się tak zastanawiała co mi mój może albo nie może nawywijać to chyba do końca życia zostałabym dziewicą :)

Gość o nie.,.,.,
nazwisko mona zmienac , mozna miec dwa itd.

Gość mireczkowataa
e tam, wydaje mi się, ze demonizujesz, wiesz? Moim skromnym zdaniem albo z kimś jesteś albo się bawisz w związek. Zakładanie, ze małżeństwo to pułapka jest głupie- bo z góry zakładasz, ze jak partnerowi/mężowi powinie się noga to najchętniej byś mu kopniaka zasadził. I to ma być związek? Proszę Cię...

Gość dfirtgaqhh
15 lat w konkubinacie----sielanka 3 lata po ślubie-----ruina

Gość o nie.,.,.,
Polly specjalnie mnie irytujesz , czy robisz to nieswiadomie . pewnie ze jak chce to sie zawsze wydyma , sek w tym , ze pozostajac w małzestwie bez intercyzy zyjesz , albo mozesz zyc w płapce ! konkubenctwo to wyklucza , bo idiotką by trzeba byc , by byc z facetem bez slubu i dawac mu dostep do konta i finansów na zasadzie nieograniczonemu zaufaniu .

slub przynajmniej cywilny jest to nic nie znaczacy papierek,ale ułatwia zycie razem pod wzgeledm formalnym,urzedowym,i prowadzenie wspolnych dzialanosci ,rejestrowanie czegos.To jest ulatwienie i dlatego pod tym wzgledem w mojej sytuacji na "cywilia " sie zdecydowalismy.Lecz bez tego papierka urzędowego w kwesti emocjonalnej, psychicznej, mentalnej zyło nam sie bardzo dobrze ze sobą Kosciola nie uznajemy kategorycznie w naszym zyciu.Do szczescia nijak nam potrzebny

Gość o nie.,.,.,
napisałem , ze małzenstwo moze byc płapką , a nie ze jest nią ! wykazałem roznice w pewnych kwestiach na in plus do konkubinatu .

Gość cimcirimcim
no to ja jestem idiotką :(

Gość o nie.,.,.,
nich no cos na tą wspólną działalnosc US COS ZNAJDZIE a puszcza was z torbami , oby sie wam noga nie powineła , dlatego tu też zalecam rozdzielnosc majatkowa .

Gość krejzolka 4445
a ja jestem dumna, bo jeszcze nigdy tak mi sie temat nie udal :)

Gość mentaI cut
małżeństwo jest jak religia - nie można sprawdzić kto naprawdę wierzy / kocha. ale jak ktoś chce, czemu nie

Gość o nie.,.,.,
jestes bezgranicznie ufna konkubentowi ??????? gratuluję . Moze sie uda , ale nie wszystkim

o nie: Mamy wspólne konto już ładnych kilka lat. Obydwoje możemy nawywijać- nie traktuję faceta jak półmózga, nie ograniczę mu dostępu do konta, ani on mnie. Zarabiamy razem. O większych wydatkach decydujemy wspólnie. I co mam się ciągle spodziewać, ze wyczyści konto i ucieknie na Bahamy?