Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krejzolka 4445

hej przeciwnicy malzenstwa, jak wam sie zyje w konkubinacie?

Polecane posty

Gość cimcirimcim
nie wiem czy bezgraniczne - ale w kwestiach finansowych mam do niego zaufanie, które nie wymaga kontroli. Tak naprawde kasa nic nie znaczy w konfrontacji z tym wszytskim co nas łączy. Stracić kasę=nic nie stracić

Gość o nie.,.,.,
ja teroche zyje na swiecie , prowadze działalnosc wysokiego ryzyka , stad rozdzielnosc majatkowa miedzy innymi , ale tez dlatego by mi w razie czego zona nie zabrała to czego nie chce by zabrała jak by co ? jestem bardzo ostrozny i zapobiegliwy ! obracam sie w kregu ludzi co to ich zony wydymały nie po latach 2 czy 8 ale po 25 , 30 . temat jest przeogromny ! ale jak ktos nic nie ma , albo ma mało , to i kłopotów mało .:) wszystko sie zmienia wraz z stanem posiadania .

Gość o nie.,.,.,
a ja nie do konca ufam i to nie przeszkadza mi spac w jednym łózku z nią :) Nie jedna sie na zaufaniu przejechała i ty tez mozesz , ale nie musisz . wejdz sobie na topik "sposoby zdradzonych zon " ja wole dmuchac na zimne

Gość cimcirimcim
pewnie masz rację - napewno nie jest ze mną dla kasy :) a jeśli ty masz co do tego obawy - to zabazpieczaj się, pewnie

Gość mireczkowataa
o matko, ktoś tu jest nieźle pokrzywdzony :):) My też mamy dostęp do swoich kont, oszczędnosci- dziwne by to było gdyby po 9latach, majac dziecko każdy z nas miał "swoje".

Gość KONTRABANDA
nie mam mało a i stan mojego posiadania nie jest najmniejszy , jesli posługiwać sie Twoją retoryką - czy to znaczy ,zę powinnam puścić męża w trąbę ? Męża z którym przeszłam przez biedę i inne doświadczenia , z którym razem budowałam swój dostatek .... tylko po co ?

Gość o nie.,.,.,
my mamy swoje wspólne i kazdy ma osobno , tak jak chciałem i tak zona sie zgodziła , działa to zabezpieczajaco dla nas obojga ! A nie tylko dla jednej z stron . Pokrzywdzony ? nie ! jak pisałem zapobiegliwy !!! roznie w zyciu bywa .

Gość KONTRABANDA
I obracanie sie w takim środowisku jak widać zaczyna rzutować na Twoje postrzeganie świata . Bo ten , który ma na co dzień do czynienia z brudem , wszędzie sie brudu dopatrzy :)

o nie: Widzisz ja mam trochę inną sytuację- gdy się poznaliśmy on miał swoje mieszkanie i auto, ja swoje. W jednym mieszkaniu mieszkamy, drugie wynajmujemy, z aut normalnie korzystamy. To, co zarabiamy wydajemy wspólnie- na meble (moje zboczenie:)), podróże, przyjemności- normalne życie. Więc to nie jest tak, że wszystkiego muszę pilnować bo on, odpukać, puści mnie z torbami:) I nie wyobrażam sobie, że musi być jakaś konkretna rozdzielność, bo bieżącą kasą dysponujemy WSPÓLNIE.

Gość o nie.,.,.,
gdzie napisałem , ze masz puscic meza w trabę ? gdzie , czytacie z zrozumieniem czy nie ? \Wszak nie kazdej dotknie to co opisałem , ale moze . Co zrozbisz jak sie dowiesz , ze maż cie zdradza > co ? oczywiscie napiszesz , ze nie ma takiej opcji , ze nie on :) oby tak było i pewnie jest , ale co jak nie ?

Gość o nie.,.,.,
KONTRABANDA I obracanie sie w takim środowisku jak widać zaczyna rzutować na Twoje postrzeganie świata . Bo ten , który ma na co dzień do czynienia z brudem , wszędzie sie brudu dopatrzy pełna zgoda z toba w tej kwesti ! jak pisałem ja dmucham na zimne !

Gość mireczkowataa
popatrz, a ja wychodzę z założenia, że akurat kasa to najmniejszy problem jak dochodzi do zdrady. Jakoś do tej pory potrafiłam o siebie zadbać to nie rozumiem dlaczego w razie rozstania miałabym sobie nie poradzić? Może Pani o nie zmień towarzystwo. Bo za chwilę zaczniesz śledzić żonę, bo skoro inne znajome żony zdradzaja to lepiej dmuchać na zimne i się upewnić?

Gość KONTRABANDA
Nigdy nie mów nigdy :) to prawda :) ale czy żyjesz na co dzień ze świadomością ,ze w każdej chwili mozesz umrzeć ? Przecież takie życie byłoby nie do zniesienia i myśle ,ze w końcu by cie zbiło . Tak jak nikogo na strcie nie podejrzewam o niecne zamysły tak przeżyłam dostatecznie wiele lat w małżeństwie ,zeby wiedzieć ,ze wszystko da się przeżyć , jeśli jest ku temu dobra wola . A zakładanie ,ze mąż / partner chce mnie wydymać jak tylko znajdzie okazję .... smutne . i pełne braku wiary w siebie .

Gość mireczkowataa
zależy, mój świat jest piękny :)

Gość KONTRABANDA
Wiem , że świat jest o kropny ,a właściwie to my sami go takim czynimy . I dlatego wolę wierzyć niż żyć w ciągłej podejrzliwości . co to za życie zresztą ...

Gość o nie.,.,.,
nie koniecznie maz partner moze cie wydymać , wydymac cie moze system ! zaciagnij kredyty , a potem nich los sprawi , ze stracicie oboje pracę , zobaczysz co sie stanie !

o nie: A Wy jak dzielicie się wydatkami? Opłaty, rachunki, przyjemności? Bo nie mając dostępu do własnych kont musicie to jakoś dzielić?

Nieedawno wybudowalismy sobie wlasny dom i wiadomo troche mialo sie odlozone a reszte trzeba bylo zaciągnąc kredyt,zwlaszcza na instalacje wewnetrzna ,ktora wyniosla 71 400 tys (przeroslo nas troche i na to wiele odlozonego nie bylo) i teraz wiem ze bez papierka ciezko by było mimo ze zarobki dobre.Kazdy z nas mialo swoje zachomikowane ale to nie wszystko i jednak suma sumarum nie musielismy czekac w kolejce na pozyczke duzej sumy bo łacząc nasze zarobki w banku wiarygodnymi klientami bylismy

Gość o nie.,.,.,
mój swiat jeszcze piekniejszy - bo mnie wiekszosc rzeczy nie zaskoczy ! moje dzieci w zasadzie bezpieczne , zona tez ! na pewno bardziej zabezpieczony jestem przed złym losem niz wiekszosc z was , a wynika mto z tego co piszecie i jak . wcale zycie moje z racji "ostroznosci" nie musi byc okropne , to tylko wasze takie pojecie . Zona jak zdradzi to zdradzi akurat po mnie to spływa jak po kaczce , wazne jest cos innego a nie jej wiernosc .

Gość o nie.,.,.,
Jaga bez baby bo łacząc nasze zarobki w banku wiarygodnymi klientami bylismy a teraz straccie prace ? czego bron Boze nie rzyczę .

Gość JózefFa
ja uważam, że konkubinat to nic złego, chociaż ta nazwa brzmi tak hmm patologicznie :P źle się kojarzy

Gość o nie.,.,.,
dzielimy wszytko - jeden miesac ja za wszystko płace , drugi zona , co za problem ?

Gość mireczkowataa
Jaga- a my mozemy wziać dwa kredyty, albo jeden wspólny :) o nie- a bunkier już zbudowałeś? :)

Jaga bez baby: Słuchaj to jak to jest z tymi kredytami? Ja z moim też dostaliśmy kredyt- na nasze wspólne konto. Niewielki w porównaniu z Twoim, bo braliśmy 10000 na kino domowe, jeszcze koło 5 rat zostało. I dali nam bez większych problemów, a nie jesteśmy małżeństwem

Gość o nie.,.,.,
10000 kredytu dla banku to nie kredyt :)

Gość o nie.,.,.,
miareczkowa sarkazm zbyteczny , powaznie mam nadzieje , ze dzieci zdrowe i nic im sie nie stanie , a jak stanie to bedziesz miala na lekarzy pieniadze by je ratować - wtedy sobie przypomnij tekst o bunkrze ! ale pozostaje w nadzieji , ze nigdy cie takie cosnie dotknie .

Gość mireczkowataa
Polly- możecie wziąc razem, piszecie oświadczenie o jednym gospodarstwie domowym. o nie- facet, ja mam 35lat, w tym wieku już raczej człowiek jest zabezpieczony.

nikt pracy z nas nie stracił. Co do kredytow wszystko zalezy od sumy, im wieksza suma tym bardziej trudno wziąć go przez 1 os. Bralismy kredyt na 300 000 tys.wiec badź co nie bądź wiarygodność musiala byc w postaci naszej wspolnoty do splacenia