Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krejzolka 4445

hej przeciwnicy malzenstwa, jak wam sie zyje w konkubinacie?

Polecane posty

Gość kotka z płotka
troll

Gość o nie.,.,.,
ja akurat zyje w małzenstwie , ale dzieciom tłuke do łba by sie w to nie pchali , bo nic z tego miec nie bedą , wszystko da sie załtwic innymi drogami ! wszystko ! a jak juz , to rozdzielnosc majatkowa koniecznie .

Gość krejzolka 4445
a ja mysle ze zyjecie w konkubinacie z powodu lenistwa i wygodnictwa tak sobie myslicie, ze aaa... zawsze mozna kopnac w doope te druga osobe, cos nie tak no to pa! to tak jak byscie kupili psa z mysla: - Aaa jak bedzie wredny albo wyrosnie na groznego to odda sie do schroniska zas odpowiedzialny czlowiek staralby sie wychowac psa, w zyciu by go nie oddal i bylby przy nim mimo chorob i starosci dlatego slub jest dla odpowiedzialnych ludzi Ale coz... teraz mamy czasu wygodnictwa, samolubnosci i kultu mamony

Gość o nie.,.,.,
zas odpowiedzialny czlowiek staralby sie wychowac psa, w zyciu by go nie oddal i bylby przy nim mimo chorob i starosci dlatego slub jest dla odpowiedzialnych ludzi Ale coz... teraz mamy czasu wygodnictwa, samolubnosci i kultu mamony a jak cie maz zdradzi napiszesz tak samo ?

ja mam wrazenie ze szukacie czegos czego nie ma ja nie musze myslec i postepowac jak wy, dla was slub nie ma znaczenia, dla mnie ma bardzo duze i ciesze sie z obraczki i "męża" jesli chodzi o zdrade, to tak samo twoj facet jak i moj maz moga mnie czy ciebie zdradzic, tu chyba nie ma reguly, jednak zdrada w konkubinacie bardzij zostaje w czterech scianach, zdrada w malzenstwie jest inna, ale nie chce pisac o roznicy bo zaraz wedlug niektorych zaCZNE SIE WYWYZSZAC albo niewiem co jeszcze zycie osob w konkubinacie i malzenstw jest troche inne, wy sie kochacie i my, ale prawnie wyglada to troche inaczej, i w spoleczenstwie tez zycze wam szczescia, ide bo robicie straszny halas wokol siebie i znienawidzonych przez was "zon"

Gość o nie.,.,.,
ma bardzo duze znaczenie -? dlaczego ? co masz wiecej jak bys owego papierka nie miała ? co ?

Gość lolamanolpolkola
krejzolka 4445 Durnba dziecino 25 letnia czy Ty wiesz,co ty piszesz :-) Że niby ja z eswoim facetem nie bylismy i nie jestesmy odpowiedzialni,bo żyjemy parwie 30 lat bez ślubu i społodzilismy dziecko,które było zaplanowane,a nie z wpadki. Wychwalismy je dobrze. I my jestemy nieodpowiedzialni ,samolubni,wygodniccy :-) Dzecko,Ty lepiej sie módl o rozum do głowy :-)

Gość gloria in exelsis
karolowa podczytuję Cię na wątku jednym(domyślasz się,nie będę pisać głośno bo zaraz zlecą się tam konkubiny, żeby Cię pojechać) i tam wydajesz mi się mega infantylna pewnie ze względu na temat a tu widać że jesteś fajną, mądrą babką:)

Gość kotka z płotka
ma więcej pierd.olenia sie z rozwodem

Był jakiś czas temu taki temat: coś, że z facetem bez ślubu 10 lat, bo nie chciał, a potem odszedł do innej, z którą już chciał. I żal, że jak on mógł (i o kwestie majątkowe nie chodziło- bo mieli wszystko poukładane). I obstrzał faceta, ze jak on mógł. Ja nie rozumiem. To jak byłby ślub to coś by zmieniło? To znaczy, ze wtedy by zdradzał jako małżonek, a to co innego? Albo, że nie odszedłby od niej tak szybko, bo papiery by go trzymały? I żyłybyście z takim do grobowej deski, który owszem na prawo i lewo, ale nie odejdzie bo MĄŻ?!

Gość a co ...
Anbo ma rację pewnie chłopy nie chcą ślubu i dlatego go nie mają. Dlatego konkubentki tak się rzucają bo co mają mówić.

odejde, ale ludzie powroccie do mojego wczesniejscego postu czym jest dla mnie slub - moze zrozumiecie, nie czytacie ze zroumieniem, wylapujecie jakies zdania, slowka, nie laczycie w calosc, i wyluskujecie cos dla siebie

Gość o nie.,.,.,
wiec tez przemawia to za tym by slubu nie brać , pytałem co masz na in plus z małzenstwa

Gość Taka jedna Ala
nie zyje sie ani inaczej, ani lepiej, ani gorzej - zyje sie tak z wyboru. Ja bylam zona, teraz zyje w konkubinacie. Bo tak chce, bo to MOJ wybor. Jest nam ze soba dobrze i nie ma sie o co spierac, bo ilu ludzi tyle histori. To jak odwieczna dyskusja czy pierwsza byla kura czy jajko?

krejzolka: No weź mnie nie rozśmieszaj! Bo jak partnerowi naobiecuję przed ołtarzem to będę bardziej wiarygodna? I pieska lepiej wychowam?! Zachowanie, szacunek, lojalność w codziennym życiu się liczy, nie to przy ilu ołtarzach przysięgam i jakich formuł się nagadam!

Gość o nie.,.,.,
dawno tu juz padło , ze szkodą czasu i nic nie dajaca instytucja , tym jest slób

a co ty masz na plus z konkubinatu? mam meza i malzenstwo, jest prawo, jest wiara, jest spoleczenstwo - nie zrozumiesz bo sie opierasz rekoma i nogami przed przemysleniem moich calych postow nie bede sie tlumaczyc bo ty tez niczego nie argumentjesz tylko ciskasz jadem

dla ciebie jest szkoda czasu, dla innych to najwazniejszy dzien w zyciu, to poczatek malzenstwa, po co plujesz na zoony i mezow ktorzy chca tego zwiazku? tak ci to przeszkadza?

Gość o nie.,.,.,
wiesz ile dostaniesz na dziecko od panstwa ? zyjac w zwiazku małzenskim ....no ile teraz jest 80 zł a ile wyrwiesz zyjac jako matka wychowujaca samotnie dziecko ? ho ho ho w stosunku to kwoty podanej .... to po co brac slub ? rozpatrywanie ekonomiczne .... nie czepiac sie

Gość lolamanolpolkola
Na koniec napsizę,zewiele kobiet woli zostac rozwódkami niż pannami zyjacymi w konkubinacie. Szczególnie wyraziste to było za czasów zielonych dowodów osobostych,w których wpisywało sie stan cywilny. Po zmianie dowodów powłowa kobiet posiadatą samą mentalnosc. Lepiej byc rozwódka niż panną.

Gość o nie.,.,.,
nic nie rozumiesz , kto pluje na zony ? ja wykazuje ze instytucja małzestwa tylko pzreszkadza ! jak kcohasz to kochac bedziesz z slubami czy bez nich ! maż czy partner , to tylko nazewnictwo .

Gość krejzolka 4445
jezeli zona zaspokaja seksualnie meza, to dlaczego mialby on ja zdracic? zdradzic mozna i w malzenstwie i w konkubinacie z ta roznica ze w konkubinacie zdradzasz z czystszym sumieniem lola cos tam, gratuluje dlugiego pozycia konkubenckiego i nic do Ciebie nie mam wiec nie wiem czemu sie tak spinasz

lola...: Łooooojezu, a kto Ci takie rzeczy mówi? Spytaj pierwszą lepszą osobę na ulicy, czy wolałby się spotykać z rozwódką czy wolną osobą? Jeeezu na logikę biorąc...

Gość o nie.,.,.,
karolowa mam meza i malzenstwo, jest prawo i to prawo bedzie nieugiete kiedy to twój maż cos nabroi i narobi długów bo jak umrze to sie o tym dowiesz i bedziesz płacic za niego , jak pójdzie do wiezienia , też ty bedziesz płacic za jego długi ... Tyle , ze nikt nie bierze tego pod uwagę .

Gość o nie.,.,.,
ja wole rozwódkę

Gość lolamanolpolkola
krejzolka 4445 nie spinam sie,tylko piszesz o konkubinacie,wiec i mnie ten temat dotyczy. Piszesz bzdury i tyle.

Gość mireczkowataa
a co wy z tymi dodatkami od Państwa dla samotnych matek? Ja tam nic nie mogę dostać :) Ludzie, nie ma się co obrzucać- przecież to są indywidualne wybory każdej z nas. Niektórzy chcą ślubu, inni nie. O co tu się spierać? My już razem kupę czasu, problemów "formalnych" żadnych, z mojej strony potrzeby bycia zoną brak. Świadczy to o mojej nieodpowiedzialności? Nie sądzę.

Gość o nie.,.,.,
nic nie mozesz dostac bo nie kombinujesz ! widocznie dochód masz wysoki , to nic nie dostaniesz .:)