Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MADZIALLLLA

CZY KIEDYŚ SIĘ UDA??? CO ROBIĆ?

Polecane posty

Gość Candymaker
A co to jest 8 miesiecy? Ja sie staralam 5 lat a I tak skonczylo sie na in vitro

Gość MADZIALLLLA
to znowu ja to też zacznij mierzyć:) ja mierzę codziennie rano w pochwie, tak najwygodniej:)

Gość MADZIALLLLA
candymaker a gdy było 8 miesięcy, to przyszłoby Ci do głowy że to potrwa aż tyle...

Gość to znowu ja///
Ja uważam ze czy ktos sie stara rok czy kilka lat, to kazdy ma prawo do różnych emocji i przezywania tych staran. Różni sa ludzie, różne charaktery. To ze ktos sie stara krótko nie znaczy ze nie ma prawa tego przezywac na swój sposób. x Madziallla Ja tez zauważyłam u siebie ze ostatnio zyje od okresu do okresu i postanowiłam to przerwac. Tak niemozna, przecierz istnieje jeszcze inne zycie poza staraniami. A niestety podobno im bardziej sie chce i zyje w napięciu tym trudniej jest zajsc

Gość to znowu ja///
Postanowiłam poszukac sobie jakiegos hobby. Czytac książki, zając sie czyms zeby nie myslec ciągle o jednym

Gość zgadzam sieeeeee
MADZIALLLLA Candymaker ma racje 8 mc dla ciebie to kupa czasu a co bys zrobila jak bys sie tyle musiala starac? taka madra bys nie byla a przezywasz ze starasz sie 8 mc to to jest 8c w porównaniu z latami staran obys nie musiala tego doswiadczac bo sie przekonasz Candymaker masz racje w 100% starac sie 8mc a iles tam lat to jest roznica jak juz przezywasz jak mrówka okres a co dopiero tyle lat ja staralam sie 4 lata o dzidzie udalo mi sie za 4 inseminacja

Gość MADZIALLLLA
też sobie to właśnie obiecałam, zwariujemy jeśli będziemy tak przeżywać każdy miesiąc. Jak wcześniej pisałam, inni zachodzą to i my zajdziemy, bez spinania w tym roku:) też załóż sobie konto na FF będziemy sobie prowadzić wykresiki:)

Gość przyszlamama23
ja zeby oderwac sie od tych wszystkich mysli i dolow zakladam dres buty i ide pobiegac dziewczyny goraca polecam na poprawe nastroju :)

Gość przyszlamama23
czesc dziewczyny co tam slychac u was?? czemu nic nie piszecie??

Gość paula 28
ja nie pisze bo u mnie nic sie nie dzieje odpoczywam do kwietnia

ja nie pisze bo u mnie nic sie nie dzieje odpoczywam do kwietnia od lekarzy a potem zaczynamy

Gość przyszlamama23
paula sluchaj dzisiaj jest moj 17 dzien cyklu cykle mam zazwyczaj 30 31 dni od niedzieli zauwazylam po bieganiu sluz z krwia w pochwie zaznacze ze jestem juz po owulacji co to moze byc??

Gość MADZIALLLLA
cześć dziewczyny:) trochę sprawy rodzinne mnie odciągneły..to może być krwawienie okołoowulacyjne, czasem się zdarza.

Gość przyszlamama23
Ale pierwszy raz cos takiego mam i owulacje juz mialam

Gość MADZIALLLLA
ile trwa twoja faza lutealna?

Gość to znowu ja///
przyszłamama ja tez tak kiedys miałam i tez niewiem od czego. Dziewczyny u mnie wielkiego apetytu ciąg dalszy. Niewiem o co chodzi ale konsumuje wszystko w zastraszającym tempie :)

Gość sasia masia
hej dziewcyzny. Czy można się dołączyć? Staram się ok rok czasu. Dostałam skierowanie na badania hormonalne, mąż na badanie nasienia. W sobote idę zrobić te badania a mąż zrobi w przysżłym tygodniu. Bylam u lekarza, zbadal mnie, twierdzi że pęcherzyków jest dużo, ale niestety są za malutkie. W 12 dniu cyklu mój pęcherzyk miał 9 mmm. Czyli o duzo za mało. Miesiąckzuję regularnie, moje cykle są 26-28 dni. W polowie cyklu odczuwam owulacje (teraz nie wiem czy to ona czy co), normlanie ból w podbrzuszu aż promienujący do nerek, śluzu bardzo bardzo duzo. Myslałam ze to bol owulacyjny. Czy któraś miala typowo objawy owulacji a tak naprawdę jej brak?

Gość przyszlamama23
Nie wiem chyba pojde jutro do lekarza

Gość MADZIALLLLA
witaj siasia masia pewnie że możesz dołączyć:) przyszłamama tj. tak jeśli piszesz że masz cykle 30,31 dniowe to to krwawienie może wskazywać na owulke. Faza lutealna trwa jest stała i w zależności od kobiety trwa zazwyczaj 12-16dni, więc około 17dc mogłaś mieć owu. Jeśli podczas owu czujesz ból brzucha, jest to spowodowane pęknięciem pęcherzyka Graffa, z którego uwalnia się jajeczko. Towarzyszy temu lekkie krwawienie do jamy brzusznej, co podrażnia jamę brzucha i powoduje ból, czasem też krew wydobywa się na zewnątrz. Jeśli się martwisz idz do gina;*

Gość przyszlamama23
Tylko ze ja mialam tak wczoraj i w niedziele

Gość MADZIALLLLA
sasia masia ja nigdy nie miałam monitorowanego cyklu, owulację czuję tak jak Ty. Dziwne że są takie same objawy, skoro nie dochodzi do skutku, ale może też masz ją póżniej? prowadzisz obserwację temp? nie każdy ma owu 14dc, chyba mało kto ma tak dokładnie i wiesz to że u Ciebie 12dc był mały, nie znaczy że sobie jeszcze nie podrósł. Tylko że nie masz długich tych cykli i to by oznaczało że lutealna faza była by za krótka. W każdym bądz razie są specyfiki na owulkę i pękanie pęcherzyka więc lekarz na pewno pomoże:) możesz sobie też na własna rękę spróbować brać Castagnus, to ziołowe tabl. na regulację cyklu. Wielu kobietom pomógł zajść.

Gość MADZIALLLLA
to znowu ja oby tak dalej:) trzymam kciuki:)

Gość przyszlamama23
Dziewczyny ja tez dzisiaj mam taki apetyt ze konia z kopytami bym zjadla ;)

Gość MADZIALLLLA
a ja mam niby mieć jutro małpę. Tempka w górze była jeszcze dzisiaj, a piersi bolą że hej :////

Gość poproszex2
Uda się, uda! Więcej wiary, a mniej starań, bo nie raz już się spotkałam z tym, że czym bardziej się ludzie starają tym trudniej cel osiągnąć :) Na poprawę humoru trochę dobrej, pozytywnej muzyczki: http://goo.gl/HbbsD

Gość to znowu ja///
Madziallla i jak tam u Ciebie. Mam nadzieje ze małapa nie przyszła

Gość MADZIALLLLA
nie przyszła i tempka ciągle w górze:)

Gość MADZIALLLLA
jeszcze kilka dni poczekamy i zobaczymy:)

Gość to znowu ja///
Oj to trzymam kciuki :) Ja czekam do poniedziałku bo wtedy powinnam dostac okres. Jesli sie nie pojawi to pewnie gdzies pod koniec przyszłego tygodnia bede testowac.

Gość MADZIALLLLA
też trzymam kciuki:)