Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mateo2o

Samotny marynarz po 30, bez szans na zwiazek?

Polecane posty

Gość gość
Witaj Magdus, oczywiscie ze wrocilem. Mowiilem zeby nie porzucac watku czasami po prostu zanim doladuje karte musi minac troche czasu. Teraz stoiimy na rozladunku wiec bede mogl pisac regularnie przez pare dni. Jak ta zycie? Sezon grilowy? Meg. wiem ze kazdy gdziesz szuka, ja obecnie w necie i zaznaczam, tylko na tym forum i watku. Mat.

Pamiętam mówiłeś, że powrócisz tutaj:) Tak sezon grillowy rozpoczęty już w zeszłym tygodniu, bo było tak ciepło i pięknie, że szok. Szkoda, że ten weekend zapowiada się zimny. A co tam u Ciebie? Jak samopoczucie?

Witaj imienniczko:) Im więcej ciekawych osób do rozmowy tym lepiej:)

U mnie też zimno. Ja właśnie skończyłam oglądać swój serial, teraz siedzę sobie na kafe i słucham muzyki:)

Gość gość
Ok, dwie Magdy. Zaczne wiec do Magdy z kwiatkami. Dziekuje, ze pytasz tydzien szybko minal bralismy przenice, zasadunek 8 goddzin. Szybki przelot przez Baltyk pogoda dopisyala. Teraz spokojny rozladunek. Zazdroszcze grila, spokanie przy grilowaniu jest zawsze udane. Jakies kolejne w planach w koncu majowka zbliza sie wielkimi krokami? Do Magdy z Jessie.J w logo, oczywiscie zapraszamy do konstruktywnej dyskusji, razam razniej! Mat.

Gość gość
Magda/kwiaty jestem ciekaw jaki serial? Cos w TV czy z neta? Mat.

Gość też nie umiem pływać
Mat, napisałeś: "Spedz parę dni absolutnie sama, bez neta tv i telefonu. Długi spacer za miasto bez mp3, warto poczynić wcześniejsze zapasy żeby nawet nie iść do sklepu. Może nie poprawisz sobie nastroju w 2 dni ale pewność siebie z pewnością." - możesz rozwinąć? bo nijak nie pojmuję, co kilkudniowe odcięcie się od świata ma do nabrania pewności siebie? zakładam, że nie mówimy o warunkach survivalowych, gdzie każdy dzień to walka o przetrwanie i stąd większa pewność siebie :P ;)

W weekend majowy mam 30 km rajd rowerowy, a po rajdzie ognisko. Może jeszcze coś wyjdzie dodatkowego, ale na razie tylko takie plany. A serial oglądam w necie: Pamiętniki wampirów. A Ty oglądasz coś?

No właśnie moja współlokatorka ogląda ten serial i mówiła mi, że fajny, ale nie mogę się zebrać by go zacząć oglądać. Teraz pewnie nie będę bo szkoda mi czasu spędzonego przed komputerem, wole pójść na rower lub coś poćwiczyć.

Gość gość
Do"tez nie umiiem plywac" i wlasnie o to chodzi ze na poczatku nie widac zwiazku. Powiedz szczerze kiedy ostatnio spedzilas pare dni (nie minut czy godzin) bez kontaktu z otoczeniem kompem/tv itp. Czujac sie sama ze soba dobrze i ze swoimi myslami bedziesz sie czula dobrze w kazdej sutuacji. Mat

Gość gość
Generalnie ogladam wszystko co mam na komputerze ale najbardziej usmialem sie ogladajac "Dwoch i pol", podobal mi sie tez "Spartakus" Mat.

Gość gość
noooo prawie jak słowacki! brawo :D tak zupełnie bez niczego i nikogo to w sierpniu zeszłego roku. na co dzień nie da rady. praca, dom i tak dalej. ale nie ma znaczenia kiedy, bo dogaduję się sama ze sobą. jest dobrze, w samotni czy wśród ludzi. pozdrawiam uczestników wątku 🖐️

Mat może napisz coś więcej o sobie, np. masz rodzeństwo, co porabiasz jak nie pływasz?

Gość gość
Przepraszam, musialem chwile popracowac. Niestety nie mam rodzenstwa mam jedna kuzynke duzo mlodsza. Miedzy kontraktami staram sie nadrobic czas z przyjaciolmi (niestety wiekszosc plywa wiec jest ciezko) lubie rowniez przebywac w lasach, nie wazne czy spacer czy wyjscie po grzyby (zbieram nie jem). Zima rowniez, moze chodzi o to, zeby byc dalej od wody. Gory tez sa spoko! A jak u Ciebie, rodzenstwo? Rozumiem ze lubisz rowery, cos jeszcze? Mat.

Gość gość
Mat!Znalazłam niedawno założony przez Ciebie wątek i niemal jednym tchem przeczytałam wszystkie wypowiedzi. Sama byłam w związku na odległość, który niestety rozpadł się, mimo iż bardzo mi na nim zależało. Wtedy trafiłam na zdanie, które mówiło o tym,że w przypadku miłości, odległość podsyca wielki płomień,a gdy płomień jest mały-gasi go.Myślę,że to bardzo mądra myśl, która pozwala nam uzmysłowić sobie, że może czasem nie warto tak bardzo żałować czegoś,co może tak naprawdę nie było "tym właściwym" związkiem.Zaimponowała mi Twoja postawa-cieszę się,że są jeszcze mężczyźni którzy w kobiecie widzą nie tylko ładny dodatek,gadżet który ma służyć rozrywce,ale także prawdziwą partnerkę,człowieka którego można i trzeba traktować poważnie. Asia

Tak lubię jeździć rowerem, lubię także spacery po lesie zbieranie grzybów też lubię choć nie znam się na nich za bardzo:) Bardzo lubię nasze morze, góry też:) Lubie też czytać książki, spotykać się ze znajomymi, chociaż ostatnio rzadziej bo wszyscy zakładają rodziny i tak jakoś nie mają czasu. Rodzeństwo mam ,tzn mam 2 siostry i brata.

Gość gość
Oj duza rodzina! Pewnie nigdy sie nie nudzilas. Rozumiem co czujesz, ze ludzie do okola maja mniej czasu. Z niektorymi kumplami widuje sie raz na 2/3 lata a lacza nas przygody nadajace sie na dobry film akcji. Tylko teraz nie ma juz czasu na wspolne wyjscie bo "zona i dzieci" zazdroszcze im, boje sie, ze ktoregos dnia zostane sam na parkiecie. Asia, dzikuje za cieple slowa, dlugo myslalem czy jest sens zakladac taki watek, balem sie komentarzy i krytyki ale zauwazam nawet na kafe, po 23 rozmowy nabieraja sensu bo marudy juz spia. Mat.

Gość gość
Magda, moze polecisz jakas ciekawa ksiazke? Najlepiej z linkim pdf :) tylko nie nudna i nie o milosci bo poprzednio jak doszlo do mnie, ze prawie nie czytam poczulem sie zle. Mat.

No fakt nie nudziłam się i w sumie teraz jak jeżdżę do rodziców i spotykamy się wszyscy to nie ma nudy, zwłaszcza, że oni mają już swoje rodziny i dzieci. To wtedy jest nas dużo i głośno:) Też się boję, że będę sama, najgorsze są jakieś imprezy, gdzie każdy z osobą towarzyszącą, a ja sama. No ale cóż mam nadzieję, że w końcu się to zmieni, Tobie też tego życzę:)

Gość gość
Na takie imprezy warto zabierac swoja druga polowke, albo 0.7 :) Niech zgadne, jestes najmlodsza? Mat.

Gość gość
Oj,zaczekaj do rana-mam przeczucie,że jak jakaś maruda dorwie się do kompa,to odbije sobie to za wszystkie czasy;) Mam nadzieję,że i Tobie i, co bardzo egoistyczne,mnie uda się znaleźć kogoś, z kim w przyszłości będziemy dzielić życie.Myślę,że mamy podobne marzenia i dlatego życzę Ci tego z całego serca,bo wiem,jakie to ważne.A gdybyś chciał kiedyś porozmawiać,choćby i o pierdołach, na stopie koleżeńskiej,przyjacielskiej,kumpelskiej-jakkolwiek to nazwać-nie krępuj się!Mnie tez przyda się towarzystwo. Asia

Gość gość
A jak bedzie sie szykowala jakas iimpreza to daj znac! Calkiem dobrze tancze (przynajmniej tak sadze) i nawet zaloze mundur. Bez zobowiazan wiec sie nie boj. Mat.

Gość gość
A jak bedzie sie szykowala jakas iimpreza to daj znac! Calkiem dobrze tancze (przynajmniej tak sadze) i nawet zaloze mundur. Bez zobowiazan wiec sie nie boj. Mat.

oooo super:) Najbliższą mam w maju komunie, a później chyba dopiero we wrześniu:) Chętnie skorzystam :)

Gość gość
Asia, Joanna. Zostan wiec na tym watku i wpadaj czesciej. Jak mowilem nic na sile i nawet jezeli nie znajde tu zony to i tak juz jestem szczesliwy (moja zaloga pewnie tez) za zamiast ganiac chlopakow po pokladzie mam z kim popisac. Rozmowa nie krepujaca nie zoboiiazujaca. Mat.

Gość gość
Asia, Joanna. Zostan wiec na tym watku i wpadaj czesciej. Jak mowilem nic na sile i nawet jezeli nie znajde tu zony to i tak juz jestem szczesliwy (moja zaloga pewnie tez) za zamiast ganiac chlopakow po pokladzie mam z kim popisac. Rozmowa nie krepujaca nie zobowiazujaca. Mat.

Gość gość
To bardzo mądre podejście-tylko pogratulować.Liczę na to,że od czasu do czasu-w przerwie między kontaktami z dziewczętami-napiszesz coś o miejscach, które do tej pory zwiedziłeś,o tym, co interesującego i gdzie widziałeś-umowa stoi?;) A.

Gość gość
Ok, jednak nie beda to ciekawe opisy. Wiekszosc wizyt w porcie to tylko keja, to tak jakbys miala opisac relacje z parkingu tesco. Np w pon. ladowalismy zboze tysiac ton na godzine na jednej rurze, byly dwie. Kurz halas i co 5 minut sondowanie balastu, za marynarza bylo wiecej czasu teraz najczesciej po wahcie zamiast na miasto uderzam prosto do lozka. Byl tutaj "stary matros" on na pewno ma ciekawsze morskie opowiesci. Mat

Gość gość
Magda, chyba nie zdaze na komunie ale w Gdyni hucznie obchodzimy dzien marynarza i moze juz bede! Mat.