Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ustawjacze

... i piąte w pamięci

Polecane posty

Gość gość
Okinka "Do spowiedzi lubię chodzić bo zawsze mam z czym oczko.gif A po niej zawsze czuję się lżej na duszy... tak średnio z 10 kg mniej usmiech.gifusmiech.gi" Olinka ma z czym chodzic do spowiedzi ;) to napewno chodzi o te furgania ;) a teraz tez bedzue miala z czym pojsc i napisala ze lubi chodzic fo spowiedzi a zeby pojsc do spowiedzi to musiala napsocić , wiec napsocila swiadomie bo lubi chodzic do spowiedzi ;) teraz trzeba bedzie powiedziec miłemu księdzu ze Olinka zwyzywała przyjaciela od głupoli (fałszywe świadectwo ) Olinko niedlugo nic z ciebie nie zostanie jesli za kazdym razem tracisz 10 kilo ,teraz za "głupola" tez stracisz 10 wiec bedziesz ważyć moze teraz 3o ;) nikniesz w oczach Olinko :) Nie psoć bo nie chcemy cie stracic :) K

Gość gość
Oli "proszę bardzo... Przepraszam usmiech.gif" Na to tez czekalam :) jedyne co za co Olinka miałaby przeprosic to słowo "g" Nic innego rażącego nie zauwazylam. Z ta drwina miala racje bo zesmy cyrk robili z uzdrawiania i Olince bylo przykro. Czyli mnie tylko zabolalo słowo glupol i nic innego. Wszystko inne bylo super, fajna wymiana zdań i Hg powiem jeszcze ze podziwiam ja bo jesli ja bym w cos wierzyła i czula cala soba ze to prawda to bym tutaj rozniosła ludzi na jej miejscu gdyby na uzdrowienia gadali " hevy metal ostre disco " . Z mojego punktu widzenia to Olinka bardzo delikatnie zareagowała i w żartach i jest cierpliwa cholernie do nas. Ja na jej miejscu juz bym miala dosc Kaśki i Hg ;) hehe dziewczyna ma zdrowie do nas :):) Trzeba jej to przyznac :) K

Gość gość
A jesli chodzi o słowo " glupol " to czytajac przecierałam oczy bo nie moglam uwierzyc ze aniol wypowiada takie slowa , kilka razy czytalam i na poczatku myslalam ze to jakis trol hehe ;) nie spodziewalam sie. Olinka kiedys mnie zapytala po jakiejs akcji ;) czy wogole nie ma prawa sie denerwowac :) Haha a ja wtedy sobie pomyslalam ( to glupie ) ale jednak pomyslalam ze aniol to chyba nie powinien hahaha chociaz dobrze wiem ze jestesmy ludzmi wszyscy i ze kazdy ma prawo sie denerwowac ale Olinka zawsze mi sie kojarzyła z aniolem i z takim czyms czystym jak piekna biala roza tez na przykład i furganie nie pasowalo do niej a tymbardziej słowo głupol, no moze gdyby napisala głupiutki ale sama nie wiem. Powiem tylko ze mialam nadzieje na przeprosiny i .... jest ;) hehe K

Gość gość
I chyba jednak sie nie dziwie ze furga skoro caly zly swiat furga na nia. Ona wie swoje a my swoje ale do konca nie jestem pewna czy nasze " wiemy swoje"nie jest czasem gowno warte K

Gość gość
W czasie kiedy nie mogłam koncentratu to zastępowałam go 2 kg pomidorów. Sparzone i obrane ze skórki kroję od razu nad garnkie co by sok został w całości. Na dno wcześniej wlewam 4-5 łyzek oliwy z oliwek i dopiero na to pomidory w kostkę. I gotuje to pod przykryciem co by powstał z tego sok pomidorowy (met. wg Kempisty) I taki sok piję przed snem 2 szklanice na kolację i śpię jak niemowlę :) Mozna dowolnie dlugo go gotować. Im dłużej tym bardziej cząstki pomidora się rozpadają i nie trzeba przecierac ;) I na tym soku pomidorowym robię tak samo leczo, bigos i risotto. W czasie gotowania woda z soku odparowuje i zostaj***ardziej skondensowany jego smak. Olii.n

Gość gość
Nie wolno rzucac chlebkiem. Od dziecka mnie uczono ze chlebka nie można wyrzucać a tymbardziej rzucac nim. Ludziki prosze sie ogarnac ;) K

Gość gość
Tak samo robie . Np zupe pomidorowa tez tak robie ze pomidorki dusze na oliwie i przyprawiam to solą pieprzem i bazylia i pozniej dodaje do wywaru z warzyw, czosnek tez dodaje K

Gość gość
gość dziś Wg mnie czlowiek moze tylko bywac aniołem w sensie zachowania ale raczej przecież nim nie jest ;) Anioly maja swoją robotę :) Ostatnio moja Mama w jednej książce wyczytała, że np. lekarze mają po 2 aniołów bo ratują innym życie :) Czyli jeden osobisty i drugi od spraw zawodowych :) Olii.n

Gość gość
gość dziś Nie wolno rzucac chlebkiem. Od dziecka mnie uczono ze chlebka nie można wyrzucać a tymbardziej rzucac nim. Ludziki prosze sie ogarnac x Chlebkiem lepiej nie :) Ale bułeczkami smacznymi i zdrowymi co je będę łapać w locie to można ;) Olii.n

Gość gość
Miałam dzisiaj na całą sobotę 2 chłopców 7 lat i 13... i powiem Wam, im dzieciaczek starszy tym trudniejszy w uprawie ;) To prawie jak ze mną ;) x Dobranoc :) Olii.n

Olii " ...no i w sejmie jakoś głosno o protestach ostatnio na okrągło też " Nie bywam w sejmie, czasem włączam radio żeby się dowiedzieć czy wojna jaka nie wybuchła i nie trzeba przypadkiem uzupełnić zapasów o mąkę i machorkę, w zamian dowiaduję się o nowych specyfikach zwalczających wszystko, nas też w końcu pokonają, więc chyba wojna już nawet nie potrzebna i zapasy wojenne też x ... rzeczownik jest rodzaju żeńskiego "... akurat to tu nie ma żadnego znaczenia :-P " Bo ja wiem ... połączyć męski sarkazm z żeńską drwiną i mamy już broń masowej zagłady, może poradzi jakoś tym wspomnianym wyżej specyfikom :-D ;-) x "Przepraszam :-) " Przeprosiny przyjęte :-) x "A po niej zawsze czuję się lżej na duszy... tak średnio z 10 kg mniej :-) :-) " Limit dla kobiet wynosi 20 kg ;-) Ale i tak nieźle broisz! ;-) Kiedy Ty znajdujesz na to czas??? :-) x " ... idę do Ojca Niebieskiego przeprosić i... zawsze przebacza " A w końcu straci cierpliwość i przetrzepie skórę ;-) x "...pewnie :-) to ja poproszę bułeczki orkiszowe;-) " A właśnie. Kiedyś rzucili do biedrony maszyny do wypieku chleba. Tanie ale kompletne. Pozyskałem i zacząłem kombinować z różnymi zbożowymi mieszankami, co było o tyle łatwe, że często przejeżdżałem koło młyna a przy młynie sklepik z piekarniczymi różnościami. Mąka pszenna chyba tylko z nazwy, bo już ludzie zapomnieli jak pszenica wygląda. Wszędzie pszenżyto na polach. Sporo doświadczeń więc opierało się na mące orkiszowej, która nie ustępowała zupełnie mące chlebowej 750. Czego tam nie kombinowałem :-) Chlebki tureckie, litewskie i co tam do głowy nie przyszło :-) I ten zapach na cały dom :-) Wspomniałaś Olii o orkiszu a mnie się od razu zapachem chlebek zwizualizował. Chyba najwyższy czas odkurzyć maszynę i upiec własny chlebek, którego już ze dwa lata nie było :-) Piekłaś Olii kiedyś samdzielnie chleb?

Gość gość
A juz myslalam ze Hg sie obrazil albo ze zbiera te rzucone chlebki K

Olii dziś "... i powiem Wam, im dzieciaczek starszy tym trudniejszy w uprawie ;-) " Może jest inaczej :-) Im Oliinka starsza tym uprawy dają bardziej w kość ;-)

Gość gość
Napewno Oli piekła chleb, ja tez :) Dobranoc ludziki K

Gość gość
Olinka starsza ? Myslalam ze anioły sie nie starzeją ;););) K

Kasia dziś "A juz myslalam ze Hg sie obrazil albo ze zbiera te rzucone chlebki " Miałem gorącą linię ze Śląskiem :-) Są wakacje, więc za chwilę będę miał towarzystwo, które mi szybko przypomni jak się po Śląsku godo :-) :-D

Gość gość
Jeszcze pobędę 5 minut na kafe bo bateria padła i musze dziadostwo podładować i widze ze Hg napisal .... hehe czyli juz Śląsk wybrał gdzie spędzi wakacje ;) tylko tam pilnuj zeby alergii nie dostala od tej syfiastej wody w zatoce gdańskiej ;) Bateria podładowana na 14 procent, do rana starczy. To teraz naprawde dobranoc ludziki ;) Czas ułożyć sie w klebek :) Olinko uwazaj na siebie w tym Gdańsku :) K

Gość gość
gość dziś "czyli juz Śląsk wybrał gdzie spędzi wakacje" x To inny śląsk :) bo śląskie jest duże i szerokie ;) 🌻 "tylko tam pilnuj zeby alergii nie dostala od tej syfiastej wody w zatoce gdańskiej" x ... już nie trza pilnować, nie trza :) alergii nie ma to i nie ma czego pilnować :) 🌻 "uwazaj na siebie w tym Gdańsku" x Z tym wszędzie się trza pilnować... złe duchacze furgają w ludziach niezależnie od miejscowości ;) Olii.n

Gość gość
Oli : "To inny śląsk usmiech.gif bo śląskie jest duże i szerokie. " O innym Śląsku na temacie nie bylo mowy ;) :) wiec tylko ten Śląsk skojarzylam ;) :) K

Gość gość
Olinka : "Z tym wszędzie się trza pilnować... złe duchacze furgają w ludziach niezależnie od miejscowości oczko.gif" Olinko zle duchacze nie tylko furgaja w ludziach ;) Zaraz prześle dowód ;) K

Gość gość
gość dziś Kicia, a biedny kocurek... ta mina ;) ta mina kotka mówi wszystko co o malowaniu paznokci "myśli" zdrowy na umyśle kot :P ;) Olii.n