Gość desire-22 Napisano Sierpień 23, 2007 jakies 4 lata temu bylam klientka firmy miriale, bielizna byla tragiczna, majtki w rozmiarze S ubierala moja mama ktora nosi L !! po kilku praniach juz moglam ja wyrzucic, ale zadzwonilam i zrezygnowalam i tyle;) mila Pani usunela moje dane z ich bazy i przestalam otrzymywac katalogi. firma miriale zajmujaca sie bielizna damska oraz firma Tono od bielizny meskiej pochodza od Provei, ostatnio mieli akcje promocyjna i wciskali ludziom przez tel bokserki za 5 zl, oczywiscie plus koszt przesylki czyli wychodzilo jakies 20zl;) bokserki to takie szmatki i oczywiscie pojawily sie problemy bo ktos zamowil np czarna M a dostal grafitowo XL takze ODRADZAM !! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Slawek Napisano Sierpień 23, 2007 Od dawna kupuje od nich bielizne, dla zony i dla siebie. Jakosc jest dobra. Zwlaszcza bielizny damskiej. Nic sie z nia nie dzieje po praniu. Gorzej jest z meska. Wygodnie sie ja nosi, ale jakosc tak 50/50. Z obsluga klienta jest fatalnie. Glownie przez niedostosowanie sie do polskich warunkow i prob zaoszczedzeniu na przsylkach pocztowych. Ostatnio dostalem "prosbe" o zaplacenie za 2 przesylki, ktorych na oczy nie widzialem. Stanowczo odmowilem :) ciekawe co bedzie dalej :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Virgo Daria Napisano Wrzesień 4, 2007 Byłam klientka Miriale około roku. Tylko raz przyjełam ich oferte, później dostawałam kolejne ale z nich rezygnowałam. Niedawno zadzwoniłam i powiedziałam że chciałabym zrezygnować... Nie stwarzali żadnych problemów. Od tamtej pory nie dostaje już żadnych ofert... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Virgo Daria Napisano Wrzesień 4, 2007 a z bielizny jestem zadowolona. Na pierwszą przesyłkę czekałam 5tygodni, niby długo. lecz i tak krócej jak co niektóre panie. Rozmiar był odpowiedni i jakość bielizny naprawdę dobra. Zrezygnowałam ponieważ kolejne oferty były dla mnie za drogie. Pozdrawiam Panna Daria Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jusupp Napisano Wrzesień 4, 2007 Jakieś trzy miesiące temu zadzwonił do mnie z firmy provea jakis miły człowiek i zaproponował mi slipki za 16 pln. Poinformował mnie że jak mi sie nie spodobaja to moę odesłać. Zgodziłem sie podałem adres. Dziś przyszło do mnie ponaglenie, do zapłaty kwoty nie 16 pln tylko 90 ! W pismie były wyszczegulnione w/w slipy ( jeszcze ich nie otrzymałem) i jeszcze jakis inny towar. Co to za jaja, co to za firma. Najgorsze jest to że nawet nie mozna sie do nich dodzwonić i "objechać". Nie wiem co robić :-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Slawek Napisano Wrzesień 4, 2007 taka troche specyficzna :) ja ostatnio tez dostalem najpierw ponaglenie, a dopiero pozniej towar :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość iwwi Napisano Wrzesień 4, 2007 Ponad pół roku temu złożyłam zamówienie nigdy nie otrzymałam towaru, a dwa dni temu dostałam rachunek na, o wiele większą sumę. Na podany telefon nie mogę się dodzwonić. Czy ktoś miał podobne problemy z tą firmą. Iwwi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jusupp Napisano Wrzesień 4, 2007 No właśnie z dodzwonieniem sie jest straszny problem. Niby juz łączy z konsultantem i nagle zajęty. Porazka. Firma kogucik. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Slawek Napisano Wrzesień 4, 2007 Proponuje zarejestrowac sie na stronie www.provea.com. Mail: serwis.klientow@provea.pl, tylko podawajcie numer klienta. Po kilku dniach odpowiadaja. Zazwyczaj pozytywnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość darius86 Napisano Wrzesień 4, 2007 na początku roku zadzwonił do mnie konsultant z propozycją zakupu bielizny w promocyjnej cenie. cena promocyjna, bo firma miała niby dopiero zaczynać sprzedaż. skusiłem się, bo dlaczego nie. miałem dostać boksy za 5 zł + koszty przesylki. normlana ich cena to miało byc ok. 50 zł. rozmowa była nagrywana, miałem później dostawać katalogi i zamawiać albo zrezygnować. wczoraj dostałem pisemko z upomnieniem by uiścić ponad 80 zł. dzisiaj cały dzień próbowałem się do nich dodzwonić, by to wyjaśnić. oczywiście się nie dodzwoniłem. więc wysłałem maila. napisałem że mnie zlekceważyli i proszę o wyjaśnienie sytuacji, anulowanie należności i skreślenie z listy klientów. no i teraz czekam na odpowiedź. co to za firma, gdzie tak się traktuje klienta?! przejrzałem to forum - ktoś tam napisał, że kobiety są żałosne, że nie chcą zapłacić kilkudziesięciu zł. ale tu chodzi przede wszystkim o UCZCIWOŚĆ. niech tu nawet chodzi o złotówkę. trzeba walczyć o każdy grosz, bo oni tylko na to liczą, że nic się nie zrobi. gdyby od razu przysłali mi te boksy, to pewnie bym zapłacił i może nawet był ich stałym klientem. no ale po tym co odstawili, no to ja przepraszam. tak się zabiega i dba o klienta? człowiek jak coś zamawia, to liczy że szybko to dostanie, czeka na to. ale jak widac im nie zależy. mi juz też nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość OBERRON Napisano Wrzesień 5, 2007 Cześć Wszystkim, Darius mam dokładnie taką samą sytuację ja Ty. Bodaj w marcu zadzwonił do mnie konsultant, i zaproponował przesłanie mi bokserek, w celu obejzenia i ewentualnego zakupu ( jeśli mi sie spodobają), jeśli by mi sie nie spodobały, miałem je odesłać. Wczoraj dostałem ponaglenie do zapłaty kwoty 84 zł. W ponagleniu widnieją dwie pozycje, nie jedna. A tak na marginesie to nigdy zadna przesyłka od tej firmy do mnie nie dotarła. Więc mam zapłacić za coś czego niedosyć że nie zamawiałem to jeszcze nie otrzymałem. Wysłałem emaila, teraz czekam na odpowiedz. Zobaczymy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość OBERRON Napisano Wrzesień 5, 2007 P.S. Jakbyś dostał odpowiedz daj cynk, jak ja dostanę też się pochwalę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość darius86 Napisano Wrzesień 5, 2007 no to widzę, że na bank dostałeś to samo co ja. widocznie zrobili akcję wysyłania do ludzi z kolejnej łapanki. ta niższa kwota, to zapewne koszty wysyłki, ale tak to jest opisane, że trzeba się domyślać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dokładna racja Napisano Wrzesień 5, 2007 to oszuści!!!Też próbowali mnie wrobić za zapłatę za towar którego nie dostałam. Napisałam wściekłe pismo i pogroziłamże pozwę ich za nękanie. Od...li się.Radzę zrobić to samo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka265 Napisano Wrzesień 5, 2007 cześć, chciałam poinformować,. że kilka miesięcy temu dzwoniła do mnie przedstawicielka firmy z propozycją bokserek męskich w promocyjnej cenie, 5,99 zł przyjęłam ofertę i do dnia dzisiejszego nie otrzymałam nic poza pismem, że firma cieszy się z nawiązania współpracy. Aż tu nagle dostaje pismo, że mam zapłacić przeszło 80 zł, bo nie dokonałam zapłaty za zamówiony towar, którego nie widziałam na oczy. Po prostu zgroza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka265 Napisano Wrzesień 5, 2007 Ja też nie mogę sie dodzwonić do firmy. próbowałam kilkadziesiąt razy, i albo jest zajęte, albo ktoś każe czekać na połączenie, a potem się rozłączało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość SStiv Napisano Wrzesień 6, 2007 Otrzymałem rachunek za towar, który nie otrzymałem.Ciekawe jaki tam bałagan u was wystepuje!Nr klienta 47.983.734/1/01 i kto mi i z jakich powodów nadał jakis numer klienta!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość OBERRON Napisano Wrzesień 6, 2007 SStiv, taką treść to musisz wysłać do tej firmy, tutj chyba nikt Ci nie odpowie... no chyba że jest tu jakis przedstawiciel tej firmy, ale boi się ujawnić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sylver85 Napisano Wrzesień 7, 2007 witam,zamówiłam komplet bielizny i co?co prawda otrzymałam przesyłkę,ale nie za taką cenę jak w ofercie-wyższą.Zapłaciłam,a po paru dniach przyszła nowa paczka,której nie zamówiłam!!!odesłałam i co się okazało?ze muszę za nią zapłacić!!!!!!tak się nie robi!! teraz już nie zamówię i po co im to było??!!!o klienta trzeba dbać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Slawek Napisano Wrzesień 7, 2007 do Sylwester85 Spokojnie i po kolei. Odebrales przesylke? Pokwitowales? Jak wyslales zwrot? Kolejna przesylke odebrales? Pokwitowales? Niestety duso winy lezy w poczcie polskiej ktora dostarcza przesylki z opoznieniem paru miesiecy. Ja tez dostalem najpierw wezwanie do zaplaty, po ktorym napisalem, ze mnie moga cmoknac, A dopiero pozniej przesylke, za ktora zaplacilem, ale po odbiorze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość darius86 Napisano Wrzesień 7, 2007 Sławek, nie wmówisz mi że to przypadek, że nagle ludzie w jednym czasie dostają wezwania do zapłaty za coś, czego żadna z tych osób nie dostała.to jest po prostu sposób działania tej firmy. a wysyłanie zwykłym listem - śmiech na sali. pracuję w pewnej dużej firmie, zlecam wysyłkę i nie do pomyslenia są dla mnie takie wałki jak tu odchodzą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Slawek Napisano Wrzesień 7, 2007 Sywestrze, latwo rzucac oskarzenia trudno je udowodnic. Balagan, nieudolnosc i naiwnosc to nie to samo co oszustwo. Moim zdaniem firma jest wrecz mistrzowska w tych pierwszych 3 cechach. Po pierwsze, jak zwyklym listem wysylaja to co sie sie przejmujesz? Ich problem, niech sie bujaja... Po drugie Poczta polska potrafi opozniac przesylki nawet pol roku temu, w przypadku paczek krajowych! Sporo kupuje na allegro. 3 rzeczy zakupione w grudniu do tej pory do mnie nie dotarly. Tylko w jednym przypadku poczta zwrocila kase. I sa to paczki rejestrowane. Zwyklymi, ktorymi przesyla miriale/provea niestety nikt sie nie przejmuje, nawet nie dba zabardzo czy sa dostarczone czy nie. Tym bardziej jesli sa to przesylki miedzynarodowe. Zawsze mozna powiedziec, ze zginely we francji. Kiedys bardzo duzo towaru miriale bylo na allegro. Jedna osoba potrafila miec po kilka takich samych modeli. Niestety najprawdopodobniej nie wszyscy w Twojej okolicy na poczcie maja juz miriale :D Bledem firmy jest zakladanie ze ten kraj normalnie funkcjonuje, ze sa uczciwi ludzie jak i uczciwi pracownicy poczty-polskiej. Innas sprawa, ze firma oszczedza, albo tez nie chce obciazac kosztami klienta przesylki poleconej z Francji. Powinni przesylac zbiorczo rzeczy do polski, i ktos stad powinien je wysylac listem poleconym. Nie byloby takich chec. Po za tym oni zakladaja, ze jak w jakims tam terminie nie zrezygnujesz z kolejnej przesylki to automatycznie ci ja wysylaja. Niestety jak nie dotarla jaks paczka srodkowa do Ciebie to albo otrzymujesz ciuchy albo upomnienie. Po trzecie - Ja nie mam problemow z firma. Jak cos dostaje to od razu place. Jak nie dostaje i dostaje upmnienie, to pisze ze nie dostalem i nawet jak mnie pocaluja gdzies to za nie otrzymany towar nie zaplace. I bardzo szybko, albo wysylaja ponownie, albo wszystko szybko sie wyjasnia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Slawek Napisano Wrzesień 7, 2007 sorka pomylilem osoby i imiona... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość secret-styl Napisano Wrzesień 8, 2007 Zapraszam na moje aukcje i wkrotce na strone internetowa: http://www.allegro.pl/item242014103_sex_y_komplet_biustonosz_stringi_axami_75b_m.html http://www.allegro.pl/item241834391_sex_y_komplet_biustonosz_stringi_axami_75b_m.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka265 Napisano Wrzesień 8, 2007 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość muzia Napisano Wrzesień 9, 2007 co do tej bielizny to mozna ich wykiwac..przysłali mi bielizne poczta,listonosz paczke wsadził do skrzynki i mysla sobie ze to wporzadku.przeciez wiadomo ze ktos moze mi ja wyciagnac ze skrzynki,powinni ja przysłac poleconym listem....wziełam paczke a gdy mi zaczeli przysyłac upomnienia ze nie zaplacone to zadzwoniłam do nich i powiedziałam ze nic nie dostałam...hehe odnotowali a bielizne za ponad 100 zł miałam za darmo;)i nie zaplaciłam i sie nie czepiaja..ale to było pare lat temu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość OBERRON Napisano Wrzesień 10, 2007 Witam Wszystkich ponownie. Napiszcie mi proszę czy ta firma odpowiada wogole na emaile. Czekam już czwarty dzień i nic :-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Slawek Napisano Wrzesień 10, 2007 mi odpowiadaja, ale czasem trzeba czekac dlugo. maja pewnie setki jesli nie tysiace niezadowolonych klientow na glowie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość OBERRON Napisano Wrzesień 10, 2007 Sławku, wcale nie zdziwiłbym się że są ich tysiące :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość koffanawiedzma Napisano Wrzesień 12, 2007 witam wszystkich mysle ze za firme nalezy sie ostro wziac bo problem trwa juz o jakiegos czasu i wiecej jest negatywow niz pozytywow...ja sama wyslalam do nich maila i zobaczymy co mi odpisza... czekalam za przesylke a zamast niej przyszedl rachunek z odsetkami za cos zupelnie innego;/ odradzam korystanie z uslug firmy niestety nie wiele osob sprawdza takie zeczy zanim nawiaze wspolprace...ja sama sie wpakowalam... no ale zawsze zostaja jeszcze pisma kobiece do ktorych mozna napisac i w ten sposob ostrzec inne osoby przed korzystaniem z ofert firmy provea... to co robia jest smieszne...ktora powazna firma wysyla cos bez potwierdzenia odbioru...ja sama mam kontakt z paroma firmami i wszystkie wysylaja zamowienia poleconymi... pozdrawiam wszystkich niezadowolonych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach