Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adrian__pytający

Chciałbym żeby moja dziewczyna usunęła ciążę

Polecane posty

Gość Upadłem
Moja żona zabiła dziecko bez mojej zgody. Pojechała do Wielkiej Brytanii na weekend i wróciła. Na szczęście grzebałem w tym i to odkryłem. Nic mi nie mówiła, ale podejrzewałem to. Rozwiedliśmy się. Nawet nie wiecie, jaki to ból dla mnie.

Pro-choice - nic dodac nic ujac ;-) ale offerma - jak to oferma - powtarza te swoje zgrane slogany o czlowieczenstwie plodu, z nim albo z nia nie ma co dyskutowac mozna poflirtowac bo sie tak fajnie czupurzy;-)

Gość jestem znana jako pro-choice
Usunięcie napletka to stosunkowo prosty i nie niosący jakichś wielkich konsekwencji zabieg, ale nawet taki nie powinien być wykonany bez zgody zainteresowanego. Tym bardziej aborcja. Offermo - jeśli kiedyś zostanie wynaleziony sposób na ciążę i poród bez zgody zainteresowanej, co być może, skoro medycyna tak szybko się rozwija, będziemy mogli mówić o alternatywach takiego zabiegu. Na razie to niestety niemożliwe.

Pro-choice - ofrema nie rozumie ze tu nie chodzi o komorki, wydzieliny, zygity itd. - on z obawy przed trudem umyslowym jest przerazony mysla ze my inaczej definiujemy czlowieczenstwo. i bedzie - tak jak zdarta plyta - powtarzal te swoje banaly o stadiach rozwoju (o kt kazdy wie) od dna zaczynajac, kiedy sie cofnie ktok wczesniej - i opiwie nam o budowie spermy np?;-) on nawet nie lapie ze my nie negujemy tego faktu on tylko w kolko o morderstwach i faszyzmie - nawet bywa uroczy w tych swoich wywodach;-);-) ;-) ;-)

"no ale chyba przyznasz że aborcja polega na rozszarpywaniu żywcem czującego człowieka" nie, nie przyznam ;-) aborcja rowna sie uzuniecie polodu z macicy " mord na małym człowieczku który czuje, porusza się i stara sie obronić bo tak jak każdy chce żyć." ;-) ;-) ;-) ;-) "niż to co się robi z płodem podczas aborcji. to jest naprawdę bestialstwo" biedny plodek ;-)

Gość Upadłem
Do ROR Moja żona popełniła aborcję nie informując mnie o tym. Uważasz to za normalne?

"a ty ror już przestań się tu jarać bo bzdury które wypisujesz już dawno przestały kogokolwiek śmieszyć" tiaaaaaa..... ;-) ni marnuj energii na mnie - bron plodkow;-)

Gość Upadłem
Sądzę, że ROR to jakaś prowokatorka. "Biedny płodek", bestialstwo.

"Moja żona popełniła aborcję nie informując mnie o tym. Uważasz to za normalne?" moje zdanie nie ma tu znaczenia - liczy(lo) sie zdanie Twojej zony

Gość jakos znam facetow żyjących
bez napletka, a zyjacego dziecka po aborcji nie :o

" nie bierz się za dyskusję z ror, to skończona kretynka ze "zlepkiem komórek" w głowie" a ty co zadrosny?;-) ze ciebie nikt nie zauwaza;-) ;-) ;-)

"Sądzę, że ROR to jakaś prowokatorka. "Biedny płodek", bestialstwo" w przeciwienstwie do proplodkowego offremy ja szanuje prawo ludzi do wlasnych sądow - masz prawo tak myslec - ze jestem prowokatorka, w pewnym sensie kazdy nim jest

Gość Upadłem
Do ROR Załóżmy, że ją tylko zapłodniłem, nie jest moją żoną. Czyli twoim tokiem rozumowania nie muszę płacić alimentów?

To czym jest aborcja to nie ma związku z problemem autora, któremu chcę tylko poradzić, żeby myślał o swojej dziewczynie w szerszym kontekście niż tylko doraźny. A co do kociąt - to niestety nie zawsze tak jest i często na wsiach do dzisiaj kocięta się topi w workach lub łamie im łebki łopatą. Uśpienie jest drogie, a kotki często nie miałyby i tak szans na dłuższe przeżycie, jeśli urodziło się ich zbyt dużo w jednym miocie. Jednak obrońcy praw zwierząt, co niektórzy właściciele takich kotków uważają za fanaberię, walczą o to, by zabijać te kocięta humanitarnie, i udało się to o tyle, że przyłapany na topieniu kociąt zostanie ukarany.

"Załóżmy, że ją tylko zapłodniłem, nie jest moją żoną. Czyli twoim tokiem rozumowania nie muszę płacić alimentów?" jak dla mnie to Ty nic nie musisz a jesli pytasz o moja opinie to sadze ze popelniles ogromny blad decydujac sie na zaplodnienie kobiety o ktorej tak malo wiedziales - np. nie poznawszy wczesniej jej stosunku do przypadkowej ciazy oraz do aborcji.

"to akurat prawda. jestem przerażony tym że w XXI wieku mogą istnieć faszyści zajmujący się "definiowaniem człowieczeństwa" po to żeby móc likwidować stworzonych w ten sposób "podludzi"" a nikt aborcji w okolicy u ciebie kurat nie wykonuje w tej chwili wiesz warto byc czujnym;-) i jaki plodek uratowac np.;(

Jasne, że jeśli zawieziemy 100 facetów na obrzezanie siłą to pewnie nie każdy z nich wyląduje w psychiatryku i pewnie kobieta zmuszona do aborcji/urodzenia też nie musi tak skończyć. Podobnie jak osoby okaleczane przymusowo przez rozciąganie szyi w Birmie zapewne wiodą czasem szczęśliwe mimo tego życie. Rzecz w tym, że mówimy o etyce i najlepszym wyjściu, autor pyta, co poradzić na sprzeciw. Moim zdaniem najlepszym, najbardziej etycznym wyjściem jest nic nie radzić, bo najlepiej będzie, jeśli kobieta podejmie tę decyzję bez nacisku.

"najpierw piszesz że jesteś "znana jako pro choice" a następnie że "to czym jest aborcja nie ma związku"? czy ty jesteś normalna?" no dalej kochanenki no ulzyj sobie;-) obraz autirke postu, obraz ja okrutnie;-) napisz co o tym sadzisz , no nie zaluj napisz nam - nie daj sie prosic;-) ;-) ;-) ;-) "to czym jest aborcja ma droga pani zasadnicze znaczenie" nie, nie ma "naprawdę argumenty aborcjonistów są żenujące. no ale jakie mogą być argumenty broniące bestialskiego morderstwa?" no jeszcze no jeszcze napisz cos jeszcze - obraz kogos niech frustracja nie siedzi w tobie - uzyj bardziej wyszukanych epitetow - juz przeciez udowodniles ze potrafisz;-)

Pro-choice - offerma nie zrozumie;/ jego podnieca aborcja i rozmowa o faszystach, dla niego liczy sie zeby tylko o tym mowic -zmiem podejrzewac ze jego podniecenie w sposob namacalny rozsnie z kazdym slowem "faszysta i "aborcja' ;-) ;-) ;-) ;-)

"pro choice, ty się urwałaś z psychiatryka? co ma wspólnego obrzezanie z aborcją? jakie znowu "rozciąganie szyi"? co ty w ogóle bredzisz?" no jeszcze - obrazaj - pokaz ze nie umiesz przestac;-) nie daj sie prosic ;-)

"jestem znana jako pro-choice" to mój kafeteryjny nik utworzony na potrzeby tego topiku :). Jest taki, bo miałam nadzieję, że wynika z niego moje stanowisko, a jest ono takie, że autor nie powinien zmusząć dziewczyny do aborcji. A mówiąc o napletku mówiłam, że jest o wiele prostszym i banalniejszym zabiegiem i chodziło mi o analogię - skoro tak prostego zabiegu nie powinno się wykonywać na siłę, to też, i tym bardziej aborcji. Nie wiem czemu offerma na mnie najeżdza, skoro opowiadam się w tym temacie właśnie za życiem tego niewinnego dzieciątka, skoro jego matka tego chce.

"" Nie wiem czemu offerma na mnie najeżdza, skoro opowiadam się w tym temacie właśnie za życiem tego niewinnego dzieciątka, skoro jego matka tego chce" pro-choice - bo on tak ma - zatrca sie chlopina w soim podnieceniu i ekscytacji i nawet nie zauwaza co do niego piszemy, ale lubue go - bo tak fajnie fika;-)

No i całe szczęście, że aborcja na siłę nie wchodzi w grę. Mamy to szczęście m. in. dzięki odważnej postawie feministek w swoim czasie walczących o prawa kobiet. Zlepek komórek czy człowieczek, aborcja czy rozszarpywanie żywcem - to słowa. Jak byśmy tego nie nazwali chodzi nam o jedno. A co do materiałów wizualnych, Renu, może należałoby wkleić jakieś zdjęcie z porodu naturalnego, co?

"oczywiście ror, (..) no ale takie kretynki jak ty to się nie trafiają tak znowu często" kochenenki dobrze ci idzie - tylko sluchaj mnie uwazniej - sprobuj dasz rade - tylko sie kup i wyrzuc wiceje naraz - obrazaj mnie i innych, nie przestawaj, to moze sie okazac ze bedzie cie to rozladowywac bardziej niz samo myslenie o aborcji;-) powtarzam - niech pada wiecej epitetow z twojej strony - wystwa sobie zwidectwo - wystaw kochanenki konicznie wystaw;-)

Gość offermo po co ty
dyskutujesz z ror? widac ze wyalientowana baba majaca swoj swiat na ktora zadne argumenty nie przemawiaja

" postawa "pro choice" jest aprobatą dla zbrodni" zawiadom odpowiednie sluzby sciagania , ach ta niegrzeczna pro-choice "i tego człowieczka na ogół po prostu rozszarpuje się żywcem" oj biedaczysko ;( i" dlatego zwolennicy "pro choice" są na ogół takimi ignorantami w sprawie tego czym aborcja naprawdę jest" wicej zniewarzen - dasz rade - czekamy i rece zacieramy;-) " bo wiedząc jak ten zabieg wygląda naprawdę trzeba być ludzką bestią żeby aprobować to rozwiązanie dla wygody jakichś smarkaczy" o widzisz juz lepiej;-) mowilam ze ci ulzy;-) "ale jak się nasłucha feministycznych bredni że "to tylko zlepek komórek" to można spokojnie aborcję popierać. tylko że to jest kłamstwo" a jakze - to jest klamstwo! hej! [zgłoś do usunięcia] zabieg usuwania naplet

"offermo po co ty dyskutujesz z ror? widac ze wyalientowana baba majaca swoj swiat na ktora zadne argumenty nie przemawiaja " co racja to racja - zadne argumenty mnie nie przekonaja;-) bo mam swoja wlasna opinie i nie podpieram sie opiniom oferm;-)

Gość Upadłem
Kobiety, naprawdę nie rozumiem, jak można podnieść rękę na swoje dziecko. Chociaż u mnie żona podniosła rękę, jak finansowo staliśmy dobrze, byliśmy na swoim, zaś nie było sytuacji typu zagrożenie ciąży itp.

"offerma jestem znana jako pro-choice - spadaj kretynko" no widzisz jak chcesz to potrafisz - dalej obrazaj - nie przestawaj;-) sila "argumentow poraza sila ciosanego kamienia;-)

A już najbardziej nie rozumiem, dlaczego pro-lifersi, jak offerma, skoro już mają jakieś tam poglądy i chcą je wdrożyć, robią wszystko, żeby znaleźć jak najmniej zwolenników? Offermo - Ty wcale nie przekonujesz nikogo, kto Cię tu czyta, a wręcz przeciwnie - potwierdzasz stereotyp nawiedzonego pro-lifersa, oczami wyobraźni widzę Cię, jak lecisz z bombą pod klinikę aborcyjną. Przez takich jak Ty, niektórzy wstydzą się przyznać, że są pro-life. Używasz pustej retoryki, którą łatwo zdemaskować, tracisz przez to wiarygodność, podobnie jak przez te sfingowane i opatrzone nieodpowiednim komentarzem zdjęcia: tylko sami sobie szkodzicie. Jakbym była w niechcianej ciązy to bym się Was bała, a nie przyszła pytać o radę.