Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 3nadzieja3

starające sie o kruszynkę - zapraszam :)

Polecane posty

Halo a co tutaj takie pustki? wracajcie szybciutko :) u mnie pojawily sie objawy - bolące piersi, apetyt mam jak zawsze ale szybciej sie najadam i czesto po posilku jest mi niedobrze.poza tym w sumie czuje sie ok :) ewwwa pytałas moze gina jak liczy sie te tygodnie ciązy???

powiem Wam, że to liczenie tygodni aż tak ważne nie jest, w końcu dziecko samo wie kiedy ma przyjść na świat. Nie ma tez oczekiwać wyznaczania terminu porodu co do dnia... Mój lekarz takiego nie wyznaczał. Wiek ciąży czasem rożni się w zależności od liczenia z miesiączki i usg, moim zdaniem pewniejsze jest patrzenie na usg i określanie jak dziecko się rozwija w oparciu o prawdopodobny wiek z miesiączki.

hej hej dziewczyny mamalolka zgadzam sie z tobą ja mam określony wiek ciązy według ostatniej @ i porównując z wielkoącią zarodka wszyatko się zgadza. lia szczerze to nie dopytałam go jakto jest za dużo stresu chyba było.licz według @. jesli chodzi o date porodu to jasne że dzien jest tylko tak wyliczony:) ja mam na 8 z okresu a z usg na 9 maj ale nie nastawiam sie bo może i w kwietniu sie urodzić i to tez bedzie normalne.

ewwwa--------26--------Rzeszów--------3cykl starń--------08.05.2012--10t *Lia*--------------26--------Cork-------------4 cykle staran-----22.05.2012 OlaIAndrzej-----30--------Gdańsk----------4 cykl---------------jeszcze nie... Gossia_GA-------23--------Gdańsk----------1cykl starań-----23.05.2012--6tc katastrofaaaa!!!!!-25----Praga------------19cykl starań----brak efektów mamalolka-------30---------Sopot----------- ok. 8 cykl -------- ---------------

dziewczyny nie ma nic lepszego niż zimne nóżki z kurczaka.......................mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmniam:)zajdam sie 2 dzień ale dziś zjadłam ostatnią:(

ewwwa zgadzam sie z Tobą, tez uwielbiam ;) ja dzisiaj mam smaka na sałatkę kalafiorową, zaraz ide ja robic. dobrze ze mam parcie na zdrowe jedzenie, bo w pierwszej ciązy bez paki chipsów dziennie nie dawałam rady :D

Gość Gossia_GA
hej no i byłam na prywatnej wizycie to już 7 tydzień...ale chyba będe musiała zamieszkać w łazience wymioty nie daja mi spokoju ;-) apetyt mi nie dopisuje no niemówiąć o drobnych zachciankach....jej ale jestem szczęśliwa i mam już zaświadczenie tylko jak ja o tym powiem w pracy.....boję się...pozdrawiam ;-).

gosia:)no to super widzisz prywatnie nie ma problemów z zaświadczeniami sami pytają

pierogi ruskie z masełkiem .................................ajjjjjjjjjj tylko najpierw musze je ulepic

Gość OlaIAndrzej
Hejka Dziewczyny! Widzę,że u większości z Was już radosny szał ciążowy... ja tam w C nie jestem, ale te pierożki to bym chętnie zjadła;) Badania mojego na pierwszy rzut oka bajka - cieszyliśmy się jak głupki... ale potem doczytałam i dupa... Mamy dużo plemników, ale tylko 8% z nich jest właściwej budowy (powinno być nim 15%)... eee tam, może się uda! TERATOZOOSPERMIA --- Generalnie nie wiemy jeszcze co to oznacza. Czytałam, że to wystarczy na Invitro lub inseminację, ale ja na takie rzeczy nie bardzo... Smutno trochę.... ale to się da, co nie?;)

Gość :))))))0000000
OlaIAndrzej ja na in vitro lub inseminacje nie bardzo? 8% ale z ilu? idzcie do urologa z wynikami bo to ze ma duzo o niczym nie swiadczy wiem cos o tym bo moj mial malo o prawidlowej budowie tylko 20% i nic niestety nie poprawilo wynikow mamy rocznego synka podeszlismy do in vitro bo inseminacja sie nie udala a podchodzilismy 4 razy tka wiec nie lekcewazcie tego

Gość OlaIAndrzej
Dzięki za odpowiedź. Zdaję sobie sprawę,że to mało... Ogólna ilość w ejakulacie 161 450 000 (norma 40 000 000) A w mililitrze 38 440 000 (norma 20 mln). O inVitro nawet nie śnimy (kasa). Ach, szkoda gadać.... zaskoczyło nie to wszystko...

Gość :))))))0000000
OlaIAndrzej zeby nie blyo ze jestem jakąs wyrocznia bo kazdy organizm jest innu i u was moze byc inaczej to nie jest powiedzniae ze sie nie uda tylko idzcie na konsultacje z wynikami czesta przyczyna tego moga byc zylaki powróżka nasiennego albo jakies bakterie w naiseniu i dpobrze by bylo wykonac pisiew bakteriologiczny tka jak moj maz mial noi wyniki muiscie powtórzyc conajmniej ze 3 razy bo zrobione raz nic tu nie daja musza byc powtórzone w odstepie czasowym a jak wiadomo nasienie sie zmienia wiec zapisac sie do urologa i wio to tyle moge doradzic jest jeszcze inseminacja więc warto

Gość OlaIAndrzej
Tak też zrobimy! U urologa był 2 tyg temu - i narządy ma I klasa - żadnych zmian, żylaków itp... Teraz walczymy o ;epszy skład. Powitaminuję Go też trochę... A reszta Dziewczyn co taka milcząca?!?! Jak tam u Was? Wszytko OK??

olaandrze róbcie jak najwięcej badań ,będe trzymać kciuki jeszcze nie ma się co stresować zobaczycie jakie będą następne wyniki,moze w tym miesiacu mąz nie był w najlepszej formie ja myśle że ogólny stan zdrowia też ma jakieś znaczenie na plemniki. dobrze karm swojego męzusia ,witaminki i czekamy na następne wyniki:) ja dalej leże w łóżku:(i napewno poleze do końca października,nie zamierzam ryzykować w 1 trymestrze,ale mam nadzieje ze w listopadzie będe mogła juz wybrać się chociażby na zakupy:) koko?co u Ciebie LIA? mamalolka?

hejoo :) jestem jestem :) Ola ja myslę ze bedzie dobrze! faktycznie jak powtorzycie badania moze sie okazac ze cos sie polepszyło!Głowa do góry, witaminki, mniej stresu a na pewno sie uda! ewwwa ja tez staram sie duzo odpoczywac, jestem w domu, nie pracuje wiec na tyle na ile synek mi pozwoli staram sie oszczędzac :) Mam kolazankę która poroniła 4 razy :( jest znowu w ciązy, od początku na zwolnieniu i poki co najgorsze maja juz chyba za sobą, zaczeła 16 tydzien :)

wiesz ja nie jestem chyba aż tak silna (4poronienia nie wyobrażam sobie) leząc w tej ciąży w szpitalu pomyśłałam że jesli strace to dziecko to nie będe się juz starać nawet nie chciałam o tym słyszeć. wiesz zawsze marzyłam o adopcji dziecka(dać szcęście małej istotce)i nie wiem czy kiedyś w życiu tego nie zrobie. bardzo bym chciała przezyć macierzyństwo od początku do końca i mam nadzieje i strasznie w to wierze że się uda:)

hej, trzymajcie się dzielnie - nasze ciążóweczki :) Będzie dobrze. Ja zjadłam luteinę i czekam na @, mam nadzieję że wkrótce będzie i zaczniemy nowy cykl i nowe starania. Tymczasem lecę do mojego starszaka, który z uporem maniaka ciągnie mnie za palec i każe ze sobą układać Duplo:)

Witajcie, dziewczyny nie chcę się tu wymądrzać, bo żadnym autorytetem się nie czuję, ale warto też zrobić sobie badania diagnostyczne w kierunku chorób tarczycy. Bardzo dużo kobiet w wieku rozrodczym na to cierpi nawet nie wiedząc. Chciałabym też dać Wam pozytywne przykłady: mam niedoczynność tarczycy i pco - udało się koleżanka 1- hashimoto - też jest w ciaży koleżanka 2 - endometrioza, macica dwurożna, poronienie w wywiadzie - i właśnie zaszła w ciążę. Trzymam mocno kciuki. Powodzenia.

Gość Gossia_Ga
no i jak tam samopoczucia ja właśnie z pracy wracam już wszyscy wiedzą żę spodziewam się dzidzi jej jak ja się cieszę....dzisiaj odebrałam wyniki badań na które mnie skierowano i zaczynam się martwić wydaje mi się że w morfologi coś nie tak z tymi wynikami...do lekarza w wtorek wię muszę wytrzymać...a jak wasze samopoczucia, ja właśnie lecę obiadek zrobić tak mnie ciągnie aby ziemniaczki z koperkiem i śmitanka no i jakaś rybka??? pozdrawiam

ja mam za sobą poronienie i macice dwurożną. badania na tarczyce oczywiście zrobione,naszczęście wyszły oki jeszcze przed ciążą robiłam(niedrogie)

ciekawa jestem co tam u Karolci i Dari cos dawno sie nie odzywały :( napiszcie dziewczyny jak tam samopoczucie i starania!

Witam Was moje drogie mam takie pytanie z Waszych własnych doświadczeń. Ok ale może zacznę od początku.... kochałam się z moim facetem (bez zabezpieczenia) tj.25.09.br następnego dnia dostałam śluz płodny, lecz w tym dniu nie było stosunku, dopiero dzień później tj.27.09.br, a więc czy wg. Was możliwa jest ciąża? Bardzo byśmy chcieli mieć dziecko, ale nie wiemy czy możemy mieć choć trochę nadziei, na test za wcześnie bo okres mam dostać 10.10.br.

Gość Gossia_GA
no i w niedzielę ostatni raz do pracy mój kierownik powiedział że nie chce mnie więcej widzieć i mam odpoczywać jej jej ale się cieszę myślałam że reakcje będą gorsze a jak u was kobietki jak tam samopoczucie

Gosia bardzo sie cieszę :) w koncu bedziesz odpoczywac!!!!i czesciej do nas zagladac :P ewwwa a Ty co tak ucichłaś? wszystko ok? jak sie czujesz? mamalolka ,Karolcia, Daria, Koko, Ola, Katastrofa pozdrowionka!

Lia jestem ,jestem mam nadzieje ze wszystko dobrze,usg mam we wtorek to więcej będe wiedzieć.kochane co tam u Wa? u mnie na obiadek mega kwaśny kapuśniak:D i kopytka z sosem pieczarkowym ojadłam się jak bąk i leże. troszke już zaczynam gotować dlatego moge jeść to na co mam ochote:)

ewwwa ja tez jestem po obiedzie, chetnie bym poleżała ale muszę z synciem do przedszkola mykac (chodzi na popołudnia) i dzis wyjatkowo nie mamy auta wiec robimy sobie spacerek. Ja dzisiaj na obiad miałam klopsiki w sosie pomidorowym :) aaaa suwaczek odgapiłam od Ciebie :P :P :P

halo co tutaj takie pustki ostatnio, dziewczyny gdzie jestescie??? pozdrowionka dla wszystkich :*

Gość KAROLCIA22
u mnie 35 dzień cyklu i okresu nie widac a brzuch pobolewa od tygodnia jak na okres,a co u was dziewczyny?