Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ślicznabuzia

Termin na luty 2014 :) Zapraszam świeżutkie ciężarówki

Polecane posty

dwiekreski no jak masz wskazania.ale to i tak oni stwierdzą czy faktycznie te wskazania masz.koleżanka była po dwoch ciężkich porodach i nie chciała rodzic nat to ja do psychologa wyslali na rozmowe.

Gość mmm...szarlotka
cytrynka963 no to witaj w klubie. jednak jak widzę łączy nas nie tylko przypuszczalny termin porodu ale również obawy i strach. bardzo cię cieszę z tego szóstego tyg ale też obawiam się poronienia dlatego narazie nawet nikomu nie mówimy (tylko przyszli dziadkowie wiedzą i moja siostra). Kurcze to by była tragedia... wolę nie myśleć. trzymam kciuki za wszystkie, dużo dużo zdrowia (łezka się w oku zakręciła) mmm...szarlotka 28 Pl(Wroc) 2.02.14 doska11111 27 uk 11.02.14

Ja się dopiszę do tabelki pod koniec tygodnia, jak wszystko będzie ok. Ktoś pytał o dobrego lekarza w Warszawie - ja na Bródnie nikogo nie znam. Na Żoliborzu ma gabinet dr Dębska. Tanio nie jest, w dodatku mimo iż pacjentki są umawiane na konkretną godzinę, to często się zdarzają opóźnienia ( pani dr pracuje w szpitalu Bielańskim i czasem ma sytuacje nagłe, kiedy musi tam dłużej zostać), ale ona ma renomę bardzo dobrego diagnostyka. Także jeśli nawet nie co miesiąc, to może chociażby na połówkowe, czy pomiar długości kości nosowej i przezierności karkowej warto się do kogoś takiego umówić. Ja bardzo wcześnie znałam płeć dzieci i nie było pomyłki, waga też była dokładnie szacowana. No i dzięki niej donosiłam ciążę, skracała mi się szyjka macicy - miałam w szpitalu zakładany pessar.

Gość mmm...szarlotka
cytrynka963 witaj w klubie :) Ale jak widzę łączy nas nie tylko przypuszczalny termin porodu ale także obawy i strach. badrzo cieszę się z tego szóstego tyg jednak również boję się poronienia. już nawet nie chcę o tym myśleć a samo tak jakoś się robi. kurcze, to by była tragedia (dlatego nawet nie rozpowiadamy naszej dobrej nowiny narazie nikomu, tylko przyszli dziadkowie wiedzą i moja siostra). Życzę wszystkim powodzenia, zdrowia wam i waszym małym robaczkom i trzymam za was kciuki mmm...szarlotka.....28.... PL (Wrocław).....2.02.14 doska11111.......... 27........... uk ................11.02.14

Gość Żabka37
Heyka:) A ja byłam u gina dzisiaj, potwierdził bardzo wczesną ciążę 4,5 tygodnia, póki co pęcherzyk widać 4 mm, dopiero za tydzien będzie następne usg i będzie widać serce no i to czy po prostu ciąża jest żywa. Mam do zrobienia szereg badań, i dentysta do kontroli

Gość mmm...szarlotka
cytrynka963 witaj w klubie :) Ale jak widzę łączy nas nie tylko przypuszczalny termin porodu ale także obawy i strach. badrzo cieszę się z tego szóstego tyg jednak również boję się poronienia. już nawet nie chcę o tym myśleć a samo tak jakoś się robi. kurcze, to by była tragedia (dlatego nawet nie rozpowiadamy naszej dobrej nowiny narazie nikomu, tylko przyszli dziadkowie wiedzą i moja siostra). Życzę wszystkim powodzenia, zdrowia wam i waszym małym robaczkom i trzymam za was kciuki mmm...szarlotka.....28.... PL (Wrocław).....2.02.14 doska11111.......... 27........... uk ................11.02.14

Gość Żabka37
Chyba poprzedni tekst sie nie wpisal, jak sie nie pojawi to wpiszę jeszcze raz.

Gość Michaśka27
Hej :) to ja się przyłączam :) serdecznie wszystkim przyszłym mamom gratuluję a staraczkom życzę powodzenia :) 2 kreski na teście zobaczyłam w dzień dziecka :) wczoraj beta dzisiaj gin :) beta hcg wskazują 6 tydzień, usg 4t3d z dat w cyklu nic nie wynika więc termin porodu wg usg 8 luty 2014 :) dzidzia 5 mm :) kolejna wizyta 21 maja bardzo się z mężem cieszymy :) ale lekarz powiedział wprost, że na wielką radość będzie jeszcze czas a teraz wszystko może się wydarzyć... trochę mnie to zwaliło z nóg... do kolejnej wizyty mam zrobić morfologię, glukoza na czczo, tsh, mocz bad ogólne, na reszte jak to stwierdził lekarz przyjdzie jeszcze czas :]

Gość Michaśka27
co się dzieje dzisiaj z tym forum?! gratuluję wszystkim ciężarnym :) a staraczkom życzę powodzenia :) ja się też przyłączę :) 1 czerwca w dzień dziecka na teście wyszły dwie kreski :) wczoraj beta dzisiaj gin :) w moich wyliczeń wychodzi 6 tydzień lekarz twierdzi ze mój cykl jest skomplikowany i ze na razie zobaczymy wg usg z bety tez wychodzi 6 tydzień z usg 4t3d taka kropeczka 5mm śliczna na zdjęciu jest :) bardzo się z mężem cieszymy :) ale lekarz nie założył karty i stwierdził ze trzeba poczekać z wielka radością bo jest bardzo wcześnie kolejna wizyta 21 maja :) ale mętlik w głowie... cieszyć się tylko nie za bardzo...

Gość Michaśka27
co się dzieje dzisiaj z tym forum?! gratuluję wszystkim ciężarnym :) a staraczkom życzę powodzenia :) ja się też przyłączę :) 1 czerwca w dzień dziecka na teście wyszły dwie kreski :) wczoraj beta dzisiaj gin :) w moich wyliczeń wychodzi 6 tydzień lekarz twierdzi ze mój cykl jest skomplikowany i ze na razie zobaczymy wg usg z bety tez wychodzi 6 tydzień z usg 4t3d taka kropeczka 5mm śliczna na zdjęciu jest :) bardzo się z mężem cieszymy :) ale lekarz nie założył karty i stwierdził ze trzeba poczekać z wielka radością bo jest bardzo wcześnie kolejna wizyta 21 maja :) ale mętlik w głowie... cieszyć się tylko nie za bardzo...

Dziewczyny z De. z jakich okolic jestescie? Ja okolice Franfurtu am Mai. Pierwszego synka rodziłam w Polsce. Mieszkamy tutaj od roku. Ja sie do tabelki dopisze jutro jeśli test potwierdzi wszystko ponownie :)

Gość BebiBabu
Zmieniam nick na stały dwiekreskixoxox --> BebiBabu

Michaśka27 ja też kcem taką fote :) Pewno nie wytrzymam i coś wymyśle by niebawem iść na USG

Forum wariuje, ja też tak miałam, że wysłałam posta i go nie było, ale olałam sprawę i sprawdziłam później - już był. Także trzeba chyba poczekać z ponownym wysyłaniem, bo potem ten sam post jest po kilka razy...

Ja na USG wybieram się nie wcześniej niż 20.06. Termin mam na 9.02. wg kalkulatora, zobaczymy co powie gin. Generalnie pierwsze USG fajnie zrobić, jak już bije serduszko, wcześniej nie ma co. Czyli tak 6 - 8 tyg, gin u którego byłam liczył, 6,5 tyg. od ost miesiączki, ale jak dla mnie to nawet lepiej kilka dni później, żeby mieć pewność, że to serduszko będzie nawet jeśli coś tam w cyklu się poprzesuwało i zapłodnienie było później niż myślimy.

NICK.........................WIEK..................SKAD..... ..................TP.........................PLEC mmm...szarlotka...... 28......................... Pl(Wroc)............... 2.02.14 BebiBabu ................ .33 ........................UK ...................... 5.02.2014 Doska11111............ 27........................ UK ......................11.02.14 o teraz powinnien by porządek :)

wkoncusieuda gratulacje :)moje ktrechy też nie są takie same jak ta druga.w poprzedniej ciąży testowałam tydzień po @ i dopiero wtedy był bardzo ciemne.Nie stresuj się kobieto :)wszystko będzie ok

Gość pettittka.
Cześć dziewczyny:) Chciałam Wam serdecznie pogratulować 2 kresek na teście. Ja dzisiaj również testowałam... - niestety test negatywny. A byłam lutówką 2012

Gość pettittka.
i widzę że są tu mamy z uk - ja również. Korzystając z okazji chciałabym was zapytać czy robiłyście jakieś badania u GP przed zajściem w ciążę? Z jakiej części UK jesteście?

Dobra to sie dopisze do tabeli :) NICK.........................WIEK..................SKAD..... ..................TP.........................PLEC mmm...szarlotka...... 28......................... Pl(Wroc)............... 2.02.14 Wilma Flintstone.......29.........................De..........................2.02.14 BebiBabu ................ 33 ........................UK .........................5.02.2014 Doska11111............ 27........................ UK .........................11.02.14

Tak rok. Z językiem jeszcze kiepsko i juz sie obawiam jak się w szpitalu dogadam :P ale mam jeszcze trochę czasu na naukę :)

Gość Żabka37
NICK.........................WIEK..................SKAD. .... ..................TP.........................PLEC mmm...szarlotka...... 28......................... Pl(Wroc)............... 2.02.14 Wilma Flintstone.......29.........................De.............. ............2.02.14 BebiBabu ................ 33 ........................UK .........................5.02.2014 Doska11111............ 27........................ UK .........................11.02.14 Żabka37 ................37..........................Pl................02.02.2014

Pettittko ja robiłam cytologię, zaliczyłam okulistę i dentyste. Dziewczyny mam zero objawów. Brzuch juz mnie nie boli i strasznie się tym martwie. Bolało - panikowałam, przestało boleć - panikuje.