Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zabajona

Czy są wśród Was kobietki, które chcą zostać mamami cz. V wiosenna

Polecane posty

Cholera ale 2 razy USG w ciągu dnia robic? moze poczekam ... sama nie wiem , Witam :)

si moze zrób sobie badanie progesteronu ,wtedy bedziesz miała dużą pewność czy była owu(wtedy wyjdzie ci wysoki prg. )płyn w jamie douglasa świadczy o owu .a z drugiej strony jak mnie nie pękał pęcherzyk to tez źle sie czułam ,ucisk na pęcherz itp .a moze powtórz usg? jeśli to niepęknięty pęcherzy może dalej rosnąć? mimo to ja bym postawiła na zrobienie prg.ale poczekaj chwilke na pewno dziewczyny coś poradzą innego

Si25 ale ja nie rozumiem bo niepęknięty pęcherzyk jest w jajniku a pęcherzyk ciążowy w macicy z tego co wiem więc ten lekarz nie był w stanie rozróżnić gdzie on się mieści? Bo na objawy ciążowe to jeszcze za wcześnie chyba ale może to zarodek się zagnieżdża co? Jeśli Cię bardzo boli to weź nospę nie zaszkodzi

albo betę w zależności od tego kiedy miałaś owu.dziwne ze jeśli to moze być niepękniety pęcherzyk to nie kazal ci przyjsc kolejny raz i nie dal w razie co choć recepty nawet na luteinę ,która w 1 i2 przypadku nie zaszkodzi .a jaki wymiar miał ten niepekniety pęcherzyk lub ciałko zółte?

Beti ,Si mówiła o ciałku zóltym chyba :-) czy u was też kafe tak cienko chodzi?

Gość mama...........
mam 34 lata, też staram się od 3 miesięcy i nic mam już jedno dziecko co robić

Gość mama...........
do AnA 30 nie robiłam żadnych badań z pierwszą ciążą nie było problemów, boję się że już wiek nie ten

nie sądze żeby to był wiek 34 lata kobieto młoda jesteś, a pozatym 3 miesiące to nie długo radziłabym CI porozmawiać ze swoim ginem (ja tak zrobiłam) jak nam nie powiedzie się w tym cyklu to zaczniemy od badań męża. Wam też bym tak radziła bo być może oszczędzi Tobie to zbednych badanek. Napisz coś o sobie jak możesz, regularne masz cykle? jak to u Ciebie wygląda?

Gość mama...........
miesiączkuję regularnie, żadnych problemów

Mamo widome ze po 30 tce kobieta jest trochę mniej płodna ,ale naprawde 3 miesiączki starania to nie jest długi czas i nawet 20 stki starają sie kilka miesiecy.choc dla nas 3 miesiace to jest wiecznosc fakt .jak sie stresujesz to zrób sobie badanka hormonów.zostan z nami .no i podobno któraś tu cos o bocianach gadała,moze jakiegoś jutro wciagniemy na forum i zobaczysz co kobitki z nim zrobią hi hi .piórek na nim nie zostanie !!!

Gość mama...........
wydaje mi się że tak, trzymajcie się kobietki musze iść po dziecko do przedszkola

Gość mama...........
czekajcie ... jakie badania hormonów???????????????

hej dziewczyny.. jak sie macie... chce sie zapisac 1 raz do novium... czy ktoraj z was tam chodzi i ile tam biora za badania i za wizyte pozdrawiam ...

cześć Kasiu, ja chodziłam Pierwsza wizyta konsultacyjna (obejmująca usg) 130 pln, usg 60pln. Zresztą na stronie www.novum.com.pl jest cennik W tą niedziele mają dzień otwarty, można prozmawiac z lekarzami, obejrzeć klinikę....

hej estella 13 powiedz mi czy ja sie idzie na pierwsza wizyte to ci tez robia odrazu usg? jaka badania robią wstepne? na pierwszej wizycie?

i druga wizyta jest tansza czy tyle samo? i jacy są ci lekarze mili i do ktorego sie zapisac ...najlepiej...:)

Kasiu, pierwsza wizyta jest wizytą kontroną, obejmuje usg i kosztuje 130 pln. Ja kolejne odwiedziny w Novum miałam tylko po to aby zrobić monitoring, czyli samo usg - każde usg po 60 pln. Wizyta konsultacyjna (kolejna) kosztuje chyba 100 pln. Ja przestałam chodzic na wizyty, bo niestety ookazało się, że nasionka mojego męża śa chrome :-( ale ja już je wyleczę ;-) już się powinyy bać na wizytę poszłam do drAnny Zygler i byłam raczej zadowolona. Tu masz fotki lekarzy i godziny przyjęć http://www.novum.com.pl/pokaz.php?p=k_personel

si, może po prostu masz owulację właśnie i przez to boli.

Si, mi też się wydaje nieprawdopodobne, że lekarz nie potrafi stwierdzić czy to jest pęcherzyk czy ciałko żółte. poczekaj do jutra jak ból nie przejdzie to idź do lekarza a jak przejdzie to ja uznałabym to za owulację

Witam ponownie :) Tu matka chrzestna:P Ach Ci klienci cały dzien zawracali mi w głowie:p ze nie mogłam Wam towarzyszyć:P A teraz własnie ...wyżyłam sie na joggingu:P:P:P Jestem po @ i zadzwoniłam do gina aby umowic sie na usg bo dzisiaj 7dc a w poniedziałek 11dc A On mi mowi ze powinnam przyjsc do Szpitala na histo...costam zbadanie macicy ..aaaaa histeroskopie...bo maja jakies małe cudo co bez znieczulenia sie robi..... brrr.... ale i tak sie boję:( wiec zaraz lece do gina aby jeszcze negocjować:D:D:D jAK SE PRZYPOMNĘ zABAJONKA JAK BIDULKA cierpiała to juz widzę Siebie...acha .... chyba po moim trupie:P Gosiaczek dzięki za fotki posłałam mi moje:)

Witam ponownie :) Tu matka chrzestna:P Ach Ci klienci cały dzien zawracali mi w głowie:p ze nie mogłam Wam towarzyszyć:P A teraz własnie ...wyżyłam sie na joggingu:P:P:P Jestem po @ i zadzwoniłam do gina aby umowic sie na usg bo dzisiaj 7dc a w poniedziałek 11dc A On mi mowi ze powinnam przyjsc do Szpitala na histo...costam zbadanie macicy ..aaaaa histeroskopie...bo maja jakies małe cudo co bez znieczulenia sie robi..... brrr.... ale i tak sie boję:( wiec zaraz lece do gina aby jeszcze negocjować:D:D:D jAK SE PRZYPOMNĘ zABAJONKA JAK BIDULKA cierpiała to juz widzę Siebie...acha .... chyba po moim trupie:P Gosiaczek dzięki za fotki posłałam mi moje:)

Hej.:) Ale tu dziś wakacyjnie. :D Witam nowe forumki. :) Widzę, że zainteresowanie naszym topiciem nie spada hihi. :P Si- ja też stawiam na owu. Enigma daj znać jak po wizycie i pogadaj z ginem o wrogim sluzie. Beti- masz już wyniki?