Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mądralka

Pytania dotyczące Biblii

Polecane posty

Gość demontażż rzeczywistościi
Ktoś pytał jakiego mam psa seter irlandzki

Gość pytaczek
Piękne psy:)

Ja mam szczególne pytanie, dlaczego koty były tematem tabu w biblii? :)

Gość pozuyffyghglhihlpa
powiedzcie mi , czy Św. jehowy mają racje opierając argumentem iż są przesladowan? to najbardziej umacnia ich w przekonaniu iż mają racje wiem , że był taki topik ale teraz go nie widze

Gość demontażż rzeczywistościi
Piękny i sympatyczny :) proszę zwrócić uwagę, jak zachowują się setery, w jaki sposób poruszają, otóż gdy widzimy owczarka niemieckiego, dobermana, również goldena, to psy te sprawiają wrażenie (najczęściej słuszne) że mają jakąś konkretną sprawę do załatwienia, są skupione. Natomiast setery, nie wszystkie ale wiele sprawia wrażenie, roztrzepanych lekkoduchów :D nie ukrywam, ze wykazuję pewne podobieństwo do Niego :classic_cool:

Gość pytaczek
To prawda. Był z nami na szkoleniu uroczy seterek. Wariat jakich mało. Moja suka uwielbiała z nim zabawy. Może dlatego, że jest równie roztrzepana, skoczna i kocha biegać:)

Musiałam na allegro zobaczyc tego setera- nie wiedziałam jak wyglada:O Ale juz wiem-eureko hahaha. Jest śliczny:D

Mój ma już 10 lat i siłą rzeczy trochę stracił na urodzie ale gdy miał 5,6, 7 jego sierść błyszczała tak niesamowicie szczególnie przez kontrast ze śniegiem.

frk-09 :D jak miło, no tak wydało sie :D Ali suczka ma dopiero 9 miesiecy:)

Gość pytaczek
Mamy Cię:D

Ale wy zbaczacie z kursu. ;) To nie ma związku z biblią za przeproszeniem, to o czym mówicie. Zróbcie sobie oddzielny temat, albo znajdźcie jakiś. I tak tu dużo postów, aż się można pogubić.. :)

Czasem taka przerwa śródtematowa jest dobra - studzi emocje, łagodzi mobyczaje. :)

10:26 pozuyffyghglhihlpa powiedzcie mi , czy Św. jehowy mają racje opierając argumentem iż są przesladowan? to najbardziej umacnia ich w przekonaniu iż mają racje Nie sa bardziej przesladowani niz przedstawiciele innych religii. Ponieważ sa aktywni i narzucaja sie innym ze swoimi poglądami to można odnieśc takie wrażenie. Natomiast maja opinie uczciwych i dobrych ludzi więc wygrywaja rywalizację o miejsca pracy. Pracodawca szybciej przyjmie do pracy sJ niz innego. To chyba nie jest przesladowanie, a wręcz przeciwnie.

Gość mniszeklekarski
Studiuję czasem Biblię i to na co nie znalazłam odpowiedzi to z kim ożenił się Kain skoro on to syn Adama i Ewy.Pytałam ale nie otrzymałam żadnej odpowiedzi. I polecam Księgę Przysłów

Ooo, to setry irlandzkie (czy setery?) też mi się podobają, tylko nie wiedziałem do tej pory jak się nazywają :P No ja póki co to chyba muszę wymyślić sobie psa ;) Trudno :( \"powiedzcie mi , czy Św. jehowy mają racje opierając argumentem iż są przesladowan? to najbardziej umacnia ich w przekonaniu iż mają racje\" hmm, jeśli rzeczywiście się tak czują, to subiektywnie mają racje. A czy mają obiektywne przyczyny? To chyba trzeba by znaleźć takich, którzy ich prześladują, jeśli tacy są. Cóż, - \"ekipa\" Radia Maryja też ma poczucie bycia prześladowaną przez \"wrogów wiary, narodu itd. itd.\" Ale tak mi się wydaje, że to po prostu w tym przypadku typowa technika - tak samo działa wiele sekt, rodzących się systemów totalitarnych itp/

Gość pytaczek
Kain ożenił się z własną siostrą lub z bratanicą:)

Gość mniszeklekarski
Pracownikom nie odmawiaj zapłaty, gdy masz możność działania. Nie mów bliźniemu: Idź sobie, przyjdź później, dam jutro: gdy możesz dać zaraz. Nie spiskuj przeciw bliźniemu, gdy mieszka przy tobie beztrosko. Niesłusznie nie sprzeczaj się z nikim, o ile ci zła nie wyrządził. Miłość bliźniego.

Gość hliphlipp
dreamer>>>>>>>czy chodzisz do kościoła?A jeśli nie to co myślisz o tych którzy chodzą?

Nie (chyba, że sytuacja tego wymaga tak jak czyjeś chrzciny, ślub, msza rocznicowa rodziców itd. ) Myślę, że to prywatna sprawa każdego i nic mi do tego, czy ktoś chodzi czy nie. A myśleć nic nie mogę konkretnego o tych ludziach, bo są bardzo różni. Znam wśród nich i takich, których uważam za wspaniałych, i np. takich przekonanych o swojej wspaniałej, wręcz prawie boskiej, dobroci i pobożności a jednocześnie głoszących jak to Żydzi są powszechnym i poważnym zagrożeniem i właściwie to prawie, że ich eksterminacja była czymś dobrym. Z tymi pierwszymi się mogę nie zgadzać w wielu sprawach, z tymi drugimi się nie da, bo zaraz mają święty ogień oburzenia w oczach, a chyba wszelka dyskusja jest i tak bezsensowna. Nie da się tak uogólnić. To wyżej to tylko też jakieś wybrane \"przypadki\".

Gość a czy mógłbyś się przyjaźnić z
kimś kto chodzi do kościoła?

Na pal wszystkich katolów! :classic_cool: Dreamer nie daj się... :D

Gość
a czy mógłbyś się przyjaźnić z kimś kto chodzi do kościoła? } :D🖐️

\"a czy mógłbyś się przyjaźnić z kimś kto chodzi do kościoła?\" Nie tylko mógłbym ale i już się przyjaźnię. Nie jest to żadnym wyznacznikiem wartości człowieka więc dlaczego miało by to być jakieś kryterium przyjaźni?

Gość dreamer jesteś taki mądry
dlaczego nie udzielasz sie na innych topikach?byłby pożytek:)

dobra dobra, nie ściemniaj mi tu :P Kiedyś się udzielałem, aż za dużo. Odkryłem, że szkoda mi czasu. Na tych co się miałem udzielać to się udzielałem. Poznałem trochę wyjątkowych osób. Wystarczy. Teraz nawet nie patrzę jakie są inne topiki a że z dawnych tylko ten przetrwał to tylko tu zaglądam.

Gość 89i tylko
dreamer>>>>>też tak uważam,szkoda ze nie udzielasz sie bardziej!